Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6585 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מאחר ואיש מאיתנו אינו נביא, ולא ניתן לדעת מה יהיה עם הרכב, לא ברור מה היא ההחלטה הכלכלית הנכונה יותר עבורך.

אבל ברמה הפסיכולוגית, אם תישארי עם המגאן, כל תקלה שתהיה לה את תאכלי את הלב שלא מכרת אותה.

לעומת זאת ברכב אחר - את תעשי את יישור הקו הנדרש בלי שיכאב לך הלב.

השאלה היחידה לדעתי שנותרה היא אם לשפץ את המגאן ולהתפלל שתקבלי את הכסף חזרה, או לנסות למכור אותה ככה.

כלכלית - כנראה שעדיף לשפץ. אבל שוב, בגלל הסיכון, עדיף להיפטר ממנה אצל איזה סוחר.

כמה ק"מ את נוסעת בשנה? (יישוב מרוחק)

לא בטוח שאת זקוקה לרכב דיזל.

• תגובות 64
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כמה ק"מ את נוסעת בשנה?

בשירשור הקודם היא כותבת שהנסיעה שלה היא 120 ק"מ ביום, 6 ימים בשבוע = בערך 35000 ק"מ לשנה רק נסיעות לעבודה.

פורסם

את צריכה חוויה מתקנת - כלומר רכב יפני.

ב15 אלף ש"ח אפשר לקנות איזה שרייד 98-99, לעשות לה יישור קו ולנסוע לשלום.

אמנם היא תהיה פחות נוחה ופחות שיקית, אבל היא לא תעשה פאדיחות כמו הגרוטאה הנוכחית . (אם הק"מ כ"כ גבוה אני מהמר שזה רכב ממשלתי לשעבר)

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

עם הרכב עשה לך כל כך הרבה בעיות

אני לא רואה שום סיבה להישאר איתה

כל קורולה עדיפה על רכב שכזה.

אני משאר שקנית את הרכב מהצבא או ממדינת ישראל

ואני מקווה שלא תחזרי על טעות שכזאת.

שלומי.

פורסם

ראש מנוע לרוב הולך בגלל התחממות, ואכן את כותבת שהמנוע מתחמם. לא נעים לי להגיד את זה , אבל האוטו פשוט לא מתוחזק טוב ולא משנה מי אשם. אסור שרכב נורמלי יתחמם.

רוב הסיכוים שרכב שתקני ב 15000 ש"ח יאכיל אותך בצרות. עדיף שתקחי הלוואה ותקנה רכב בלפחות 40000 ש"ח עם קבלות על טיפול מסודר במוסכים לכל אורך חייו. גם רכב כזה צריך שתבדקי לפחות כל שבוע מיים, שמן וכ"ו, אחרת את עלולה להיתקע גם איתו.

עדיף להחזיר הלוואה בתשלומים מאשר לשלם את הכספים האלה לתיקונים על הרכב. ועוד להיתקע איתו.

בהצלחה

יהודה

נ.ב ראיתי בשרשור קודם שלך שקיבלת עצה טובה מאורן בן סימון להחליף את המוסך שלך. מוסך הגון היה יוזם החלפה של צינורות המים הבלוים במקום שתיתקעי כל פעם עם צינור שהתפוצץ.

פורסם
יש בפורום דבר נחמד, שנקרה "חיפוש הודעות קודמות"

הינה שירשור שפתחה הבחורה לפני שנה.

כבר אז הרכב היה אחרי 3 שיפוצי ראש מנוע.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=166059

את החיפוש אני מכיר, אבל זה עדיין לא אומר, שתקלה כזו חוזרת בפעם החמישית זה סביר.

זה לא סביר, מדובר - מבלי להיכנס לכל מיני השמצות- כנראה במכונאי רכב לא מוצלח.

פורסם

לי נראה שקודם היו צריכים להחליף את הרדיאטור קודם ואז המנוע לא היה מתחמם ולא היית צריכה לעשות 3 פעמים ראש מנוע, נראה שנסעת עם מנוע חם ולא שמת לב לזה או התעלמת.

מתגעגע... לאוטוביאנקי Y10 שלי.

פורסם

בואו נעמיד דברים על דיוקם..

הרכב עבר עד היום 350,000 ק"מ.

הרכב כנראה לא היה מטופל לפני, וגם המכונאי הנוכחי לא ידע מה הוא עושה, 5 פעמים ראש מנוע זו הוכחה די נצחת לכך.

גם את כנהגת ברכב לא הפגנת אכפתיות לרכב, כיוון שברמת וודאות גבוהה הבאת את המנוע לרתיחה ולא פעם אחת.

אי לכך ניתן בהחלט להבין איך הרכב הגיע למצבו.

הדבר אינו קשור בתוצרת הרכב ( כן אייל גם שרייד עושה בעיות והרבה) , אלא ברמת הטיפול והאחזקה שמקבל הרכב.

כמו שכתבתי פה, חברה טובה רכשה ממכרזי צה"ל מאגאן דיזל ידנית עם 170,000 ק"מ , הרכב עבר ישור קו ונוסע כיום 150 ק"מ באופן יום יומי ללא בעיות.

צריכת דלק ממוצעת עם מזגן עומדת על 1:17, נראה אותך עושה את זה עם שרייד.. ( או לצורך העניין מחזיק 150 ק"מ יומי עם שרייד..)

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

מה שמוביל אותנו למסקנה הבאה: לא קונים רכב עם יותר מ150 אלף ק"מ - גם לא בתקציב של 15 אלף ש"ח.

(אני אישית לא קונה רכב עם ק"מ תלת ספרתי)

הדבר כן קשור בתוצרת הרכב, כי לרכבי רנו יש פוטנציאל תקלות הרבה יותר גבוה ממקרר יפני פשוט כמו השרייד (מקרר משרדי :)) - ומי שיגיד אחרת, חי בסרט.

לא מספיק שפוטנציאל התקלות גבוה (רק היום ראיתי קליאו ומגאן תקועות בצד הדרך, בדרך לעבודה), גם הרכב עם ק"מ אסטרונומי ומטופל במוסך של חאפרים, ומכאן מתכון לצרות שלא נגמרות.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

הדבר אינו קשור בתוצרת הרכב ( כן אייל גם שרייד עושה בעיות והרבה) , אלא ברמת הטיפול והאחזקה שמקבל הרכב.

מדהים אותי עד כמה אתה לא נותן לעובדות לבלבל אותך.

גם רנו מתוחזק היטב, יהיה לא אמין. המקרה שלה בהחלט מצביע על מוסך "לא הכי מקצועי" (ב understatement), אבל גם מוסך מקצועי לא מצליח לחפות על ייצור / תכנון כושל.

גם אני שמעתי על אנשים שהיו מרוצים עם רנו. על כל אחד שהיה מרוצה שמעתי עוד 7 שקיללו את היצרן הזה.

לצרף ניסיון אישי רע מאוד, ומבחינתי המסקנה ברורה.

גם אם תכתבו במאה פורומים שהבעיה היא לא ברכב אלא בתחזוקה - זה לא יהפוך את הרנו לרכב אמין. אולי זה מזג האוויר בישראל, הדלק, האבק, הבעיות הפוליטיות, עודף המכוניות היפניות, או השד-יודע-מה השורה התחתונה ברורה.

אני לא בטוח שרכב יפני כמו השרייד הוא הפתרון, אבל ברור לי לפחות שהיא חייבת להיפטר מהנבלה.

יואב

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם
מדהים אותי עד כמה אתה לא נותן לעובדות לבלבל אותך.

גם רנו מתוחזק היטב, יהיה לא אמין. המקרה שלה בהחלט מצביע על מוסך "לא הכי מקצועי" (ב understatement), אבל גם מוסך מקצועי לא מצליח לחפות על ייצור / תכנון כושל.

גם אני שמעתי על אנשים שהיו מרוצים עם רנו. על כל אחד שהיה מרוצה שמעתי עוד 7 שקיללו את היצרן הזה.

לצרף ניסיון אישי רע מאוד, ומבחינתי המסקנה ברורה.

גם אם תכתבו במאה פורומים שהבעיה היא לא ברכב אלא בתחזוקה - זה לא יהפוך את הרנו לרכב אמין. אולי זה מזג האוויר בישראל, הדלק, האבק, הבעיות הפוליטיות, עודף המכוניות היפניות, או השד-יודע-מה השורה התחתונה ברורה.

אני לא בטוח שרכב יפני כמו השרייד הוא הפתרון, אבל ברור לי לפחות שהיא חייבת להיפטר מהנבלה.

יואב

הבעיה העיקרית היא דעות קדומות ללא ביסוס עובדתי.

למשל הקביעה הבאה "גם אני שמעתי על אנשים שהיו מרוצים עם רנו. על כל אחד שהיה מרוצה שמעתי עוד 7 שקיללו את היצרן הזה."

הקורולה רכב יפני למהדרין אשר מגלה בעיות קשות וחמורות פי כמה וכמה ממאגאן חבוטה עם 350,000 ק"מ לא מקבל את אותו יחס ממך , מעניין.

איש באמונתו יחיה, הדבר הטוב בזה , שאנשים שלא מפחדים מדעות קדומות רוכשים רכבים טובים מאוד במחירים מצחיקים.

פורסם

הקורולה רכב יפני למהדרין אשר מגלה בעיות קשות וחמורות פי כמה וכמה ממאגאן חבוטה עם 350,000 ק"מ לא מקבל את אותו יחס ממך , מעניין.

אמנם סטייה קלה, אבל גם אם תחפש לא תמצא התייחסות שלי לטויוטה קורולה או לטויוטה בלבד. יודע למה? בדיוק מהסיבה שכתבת, אין לי שום ניסיון עם טויוטה. יש לי נסיון איום עם רנו. יש לי נסיון מצויין עם פיג'ו 306 וגם עם סיטרואן וולקן, כך שאין לי נטיות גזעניות כלפי היבשת הישנה.

2 אנשים ששמעתי מעדות ראשונה שהיו מרוצים מרנו, אחד זה חבר והשני זה אתה...כל היתר, ויש הרבה, ביניהם כאלה שאתה פוגש בהם בחדר ההמתנה של המוסך המרכזי בריב"ל, ומחליפים חוויות. אם זה לא היה עולה לנו כסף זה אשכרה קבוצת תמיכה. "גם אתה תיקנת את הגיר? וואו, גם אני...", "כמה פעמים תיקנת את החלון החשמלי? תשמע מצאתי מישהו שמתקן ממש בזול...דבר עם מוטי", ועוד ועוד.

ידידי, אני מדבר מנסיון אישי. השארתי על הרנו קרוב ל 20,000 שקל בשנה וחצי. זה נראה לך סביר? במוסך המרכזי, כדי שלא יקומו "חכמים", וימליצו לי להחליף למוסך יותר מקצועי.

אתה אגב, מדבר מנסיון של חברה שמחזיקה כזה רכב.

יתרה מכך, אם הייתי רואה את הודעתה מלפני ככה וככה שנים - תשובתי היתה אותו הדבר, תמכרי את האוטו, חבל לזרוק עליו כסף. וראה פלא, חלפו שנתיים, ומה קרה? הנבלה המשיכה להיות נבלה ללא תקנה, והבור רק גדל.

אגב, אני מכיר מגאן דיזל למכירה, ממך אני מבין שזה אוטו מצויין, רוצה לקנות? :roll:

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

לשעבר:

פורסם

מצטער, יש לי כבר 2 צרפתיות אשר משרתות אותי נאמנה.

לגבי כל השאר, לצערי זה באמת לא שווה תגובה רצינית, אני אישית מכיר 22 מנהלים צמודי מאגאן אשר חורשים את הארץ לאורכה ולרוחבה שלא היו מוכנים להחליף את הרכב בשום מקבילה אחרת בקבוצה.

אתה מסיק מסקנות על סמך רכב אחד אשר היה לך, ומכליל על כל התוצרת.

מעניין איך באירופה , שם רנו מוכרת מעל מליון וחצי רכבים בשנה , איך הם לא חווים את מגוון סיפורי הבדים אשר מושמעים פה בארץ...

את אותם סיפורים סיפרו לי על סיטרואן, ופיזו, וכול הרכבים הללו אשר שירתו במשפחתי לא עשו , ולא עושים גם כיום שום בעיה.

דרך אגב, אם תלך לחדר המתנה של מוסך של רכב יפני, גם שם תמצא אנשים ממורמרים עם רכבים מקולקלים.. , מעניין למה ??

פורסם

רבותיי, הויכוח מיותר.

נסכם כמה עובדות פשוטות.

נכון שבזמנו היו בעיות כאלה ואחרות ברכבים אירופיים, אולי אפילו מעט יותר , מאשר ברכבים יפניים, אבל כיום התמונה שונה

באופן מוחלט. (אגב לציין, גם אז וגם כיום עיקר החידושים מגיעים דווקא מאירופה, ולא מיפן).

כתבתי בזמנו, לפני כחודש וחצי כאן:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=210826&highlight=%D7%90%D7%9E%D7%99%D7%A0%D7%95%D7%AA&page=2

כמה דברים מעניינים.

אני תקווה, שהמאמר הקטן הזה ישים קץ לחילוקי הדעות

פורסם
דרך אגב, אם תלך לחדר המתנה של מוסך של רכב יפני, גם שם תמצא אנשים ממורמרים עם רכבים מקולקלים.. , מעניין למה ??

זה גם נכון...:-D

לשעבר:

• תוכן חדש...