Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6586 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
חברים יקרים, תסלחו לי על המגילה שכתבתי.

לא מסכים עם המסכנה, מכיוון שלא לכולם יש את האפשרות הכלכלית לקנות רכב שנת 2007 עם 7K ק"מ.

).

מי דיבר על כסף?

דיברתי על להשיג רכב בדיוק באותו תקציב, ובדיוק אותו רכב, רק שמור יותר ועם ק"מ נמוך.

כשהלכתי לראות גולפים מהשנתונים 2000-2002 ראיתי קילומטרז'ים מגוונים בין 120 ל200 אלף ק"מ.

בסופו של דבר התאזרתי בסבלנות ושתי הגולפים שלי מבציר 2001 (1.6 שנמכרה וGTI) נרכשו עם 80 ו90 אלף ק"מ בהתאמה בשנים 2006 ו2007 בהתאמה.

ויתרתי על גולף GTI עם 170 אלף ק"מ שנראיתה מאוד מאוד שמורה , שעם כל הכבוד, לא תהיה באותה רמת בלאי של גולף עם 90 אלף ק"מ.

הייתי גם יכול להיות נמהר ולקחת את ההיא עם ה170 אלף ק"מ , ואני בטוח שהייתי נאלץ לשאול הרבה יותר שאלות בפורום הטכני.

WIKING, מאז שקנית קליאו ספורט , אתה מתנהג בקוצר רוח, חוסר סבלנות ועויינות עבור כל אחד שפוגע בציפור הנפש המעויינת שלך וגם באופן כללי לאנשים וחברי פורום . התגובה שלך לא שווה תגובה.

אני רק אגיב בנוגע לטענת הצביעות :

זה שאני רואה רק VW מול העיניים זה קשקוש, השרשור הזה הוא על מגאן והגבתי בנוגע לרנו.

יהיה יותר נכון לומר שאני אלרגי למעויינים, דרגות רס"ר, ואריות כי הם עושים לי ולסובבים אותי חררה (מלבד חבר קרוב שלי שהוא בעל מוסך שמתמחה בצרפתיות ומרוויח מזה כסף טוב)

עם כל שאר היצרנים אין לי בעיה.

לא ראית אותי מתייעץ בנוגע לתקלות בפורום הטכני בחודשים האחרונים , כי אין מה לספר (בלי עין) , והדברים היחידים שכן התקלקלו בתחילת החורף (תרמוסטט וצינור נשם סדוק), דווחו גם דווחו כולל התייעצות ורשמים אחרי התיקון.

אני לעומת זאת תוהה כמה תקלות מנחוסיות אתה ושאר חבריך חובבי המעויינים לא דיווחתם בנוסף לתקלות הרגילות.

איציק - סיכמת יפה מאוד את התפיסה האירופית מול היפנית.

רק שכחת לציין שבתוך התפיסה האירופית יש כמה תתי תפיסות. או יותר נכון, יש כאלה שמיישמים אותה בצורות שונות.

התפיסה שאני מכנה : "קודם לעשות, אחר כך לחשוב" שבה מתמחים למשל הצרפתים והאיטלקים. וכל מי שניסה לפרק בעצמו חלק מסויים בצרפתיה/איטלקיה וקילל בלי סוף, יודע על מה אני מדבר.

יש גם את התפיסה של "קודם לחשוב ואחר כך לעשות " שלפיה למשל בונים הגרמנים את הרכבים שלהם.

אני לא אומר שניתן לשייך בצורה מוחלטת את התפיסות למדינות שציינתי, אבל בתור אחד שמעולם לא היה בבעלותו רכב יפני,

ומכיר רק תוצרת צרפת או גרמניה באופן אישי ( ההורים שלי נוסעים ביפניות במשך עשרות שנים ) ועשה לבד דבר או שניים או מאתיים בכל רכב שהיה לו , אני יודע על מה אני מדבר. קל וחומר יודעים זאת אלו שעוסקים בתחום.

ולסיום ,אלעד, בנושא ה C5 הבעייתית.

האם היית סומך על רכב בעייתי שמערכות ההגנה בפני תאונות דרכים שלו , קרי כריות אוויר ו ABS לא יקרסו בשעת הצורך?

יש לי חבר עם סיטרואן כמעט חדשה (מליסינג) שעבר תאונת חזית קשה ובכלל לא נפתחו כריות האוויר בגלל תקלה....

(במקרה זה יצא סיטרואן, היה גם יכול לקרות בכל רכב אחר)

אז יופי- היא קיבלה ציון טוב יותר במבחני ריסוק (עם כריות אוויר) מול רכבים אחרים בקבוצה 2, אבל בשעת האמת היא אכזבה בגדול.

עוד הערה בנוגע להתקנות מקומיות: מסכים לגבי כל מה שנאמר.

כשקיבלתי את הרכב,דבר ראשון לפני הכל, הוצאתי ממנו לא מעט מטרים של חיווט מיותר שהתווסף בהתקנות מקומיות של כל מיני דיבוריות, מערכות וכו' והבאתי אותו למצב סטנדרטי מבחינת מערכת חשמל.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• תגובות 64
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
ליאור, מאז שקנית קליאו ספורט , אתה מתנהג בקוצר רוח, חוסר סבלנות ועויינות עבור כל אחד שפוגע בציפור הנפש המעויינת שלך וגם באופן כללי לאנשים וחברי פורום . התגובה שלך לא שווה תגובה.

אני רק אגיב בנוגע לטענת הצביעות :

זה שאני רואה רק VW מול העיניים זה קשקוש, השרשור הזה הוא על מגאן והגבתי בנוגע לרנו.

יהיה יותר נכון לומר שאני אלרגי למעויינים, דרגות רס"ר, ואריות כי הם עושים לי ולסובבים אותי חררה (מלבד חבר קרוב שלי שהוא בעל מוסך שמתמחה בצרפתיות ומרוויח מזה כסף טוב)

עם כל שאר היצרנים אין לי בעיה.

לא ראית אותי מתייעץ בנוגע לתקלות בפורום הטכני בחודשים האחרונים , כי אין מה לספר (בלי עין) , והדברים היחידים שכן התקלקלו בתחילת החורף (תרמוסטט וצינור נשם סדוק), דווחו גם דווחו כולל התייעצות ורשמים אחרי התיקון.

אני לעומת זאת תוהה כמה תקלות מנחוסיות אתה ושאר חבריך חובבי המעויינים לא דיווחתם בנוסף לתקלות הרגילות.

איציק - סיכמת יפה מאוד את התפיסה האירופית מול היפנית.

רק שכחת לציין שבתוך התפיסה האירופית יש כמה תתי תפיסות. או יותר נכון, יש כאלה שמיישמים אותה בצורות שונות.

התפיסה שאני מכנה : "קודם לעשות, אחר כך לחשוב" שבה מתמחים למשל הצרפתים והאיטלקים. וכל מי שניסה לפרק בעצמו חלק מסויים בצרפתיה/איטלקיה וקילל בלי סוף, יודע על מה אני מדבר.

יש גם את התפיסה של "קודם לחשוב ואחר כך לעשות " שלפיה למשל בונים הגרמנים את הרכבים שלהם.

אני לא אומר שניתן לשייך בצורה מוחלטת את התפיסות למדינות שציינתי, אבל בתור אחד שמעולם לא היה בבעלותו רכב יפני,

ומכיר רק תוצרת צרפת או גרמניה באופן אישי ( ההורים שלי נוסעים ביפניות במשך עשרות שנים ) ועשה לבד דבר או שניים או מאתיים בכל רכב שהיה לו , אני יודע על מה אני מדבר. קל וחומר יודעים זאת אלו שעוסקים בתחום.

ולסיום ,אלעד, בנושא ה C5 הבעייתית.

האם היית סומך על רכב בעייתי שמערכות ההגנה בפני תאונות דרכים שלו , קרי כריות אוויר ו ABS לא יקרסו בשעת הצורך?

יש לי חבר עם סיטרואן כמעט חדשה (מליסינג) שעבר תאונת חזית קשה ובכלל לא נפתחו כריות האוויר בגלל תקלה....

(במקרה זה יצא סיטרואן, היה גם יכול לקרות בכל רכב אחר)

אז יופי- היא קיבלה ציון טוב יותר במבחני ריסוק (עם כריות אוויר) מול רכבים אחרים בקבוצה 2, אבל בשעת האמת היא אכזבה בגדול.

עוד הערה בנוגע להתקנות מקומיות: מסכים לגבי כל מה שנאמר.

כשקיבלתי את הרכב,דבר ראשון לפני הכל, הוצאתי ממנו לא מעט מטרים של חיווט מיותר שהתווסף בהתקנות מקומיות של כל מיני דיבוריות, מערכות וכו' והבאתי אותו למצב סטנדרטי מבחינת מערכת חשמל.

אייל, קודם כל אף אחד לא עויין כלפיך.פשוא נמאס לשמוע דעות לא ענייניות שלך על רנו. אתה לעומת זאת מחפש בנרות כל שרשור שמדבר על רנו על מנת לרשום את דעותיך על רנו. שום דיון על רנו בזמן האחרון לא עבר מבלי שרשמת מס' עקיצות/דעות שליליות וכו'. גם אני יכול להגיד שהכל התחיל מאז קניית ה-1.6 ורק התגבר מאז ה-GTI.

דברים שמודגשים באדום רק מדגישים את מה שרשמתי למעלה. לפחות פעם ראשונה אתה מודה למה אתה מתנהג כך.:idea:

בנושא החלק השני - ראשית, אינני חייב לדווח על משהו לך או למישהו אחר. אתה ממשיך עם הדעה השלילית שאומרת שאם בעלי רנו לא מדווחים סימן שהם מסתירים. אין לי רצון אפילו לרשום מה אני עוד חושב על הדברים הללו. אתה מוזמן להמשיך בדעה "מראה עיניים של מגאן וקליאו תקועות בצד הכביש" שלא מוסיפה לך חוכמה ולי אישית גורמת לגיחוך שאדם שמצטייר כאינטליגנטי קובע מסקנות על סמך מראה עיניים.

לדבי תפיסת הבנייה של הגרמנים - שכחת שיש לי במשפחה גם פאסאט שאני מתחזק אותה ככה שאני יכול לבצע השוואות לא מעטות. מנועים שאוכלים שמן כמו נרקומנים במנועי 2.0, מחשבי מנוע באיביזה שממוקמים באחד האיזורים הכי מחורבנים ברכב וכו'.

אמינות רכבים - לי לעומתך יש אינטרקציה יומיומית עם רכבים תקועים על הכביש. רכבים מכל יצרן נתקעים בגלל בעיות מכניות. יש צורך להעלות מידע על אימפרזה WRX שהתחילה לעלות באש באמצע נסיעה מנהלתית, X5 שלא מניעה פתאום, מרצדס שרק ייצאה מהחברה ונתקעה, גולפים עם בעיות גיר ? כן, גם רנו נתקעות בדיוק כמו כל יצרן רכב אחר.

המסקנה היא שאין אף יצרן רכב שלא מתקלקל.

לגבי ה-C5 - אז מה תגיד על כך שבאוקטביה שהייתה מעורבת בתאונת חזית אחור רצינית לא נפתחו כריות אויר בגלל תקלה, גולף שהתהפכה וכ"א האויר לא נפתחו ?

רק לגבי דבר אחד אני מסכים איתך ב-100%: התקנות מקומיות הורסות את מערכות החשמל של הרכב. צרפתיות אכן רגישות לכך אך כם גם לא מעט יצרנים אחרים.

Veni Vidi Vici

פורסם

אייל, אני באופן אישי לא מקבל את דעתך כי בשורה התחתונה אין לך היכרות טכנית מעמיקה עם מגוון רחב של דגמי מכוניות.

לדעתי אתה טועה בכך שאתה אומר שהגרמנים קודם חושבים ואחכ מבצעים, כי לאן שלא תסתכל תוכל למצוא דוגמאות כאלה ואחרות אצל כל יצרן רכב - פרט אולי ליפאנים - שצורת החשיבה שלהם מתחילה בהנדסת אנוש שמטרתה להקל את החיים על האיש שעובד על האוטו. בנקודות הללו היפאנים הם לדעתי מספר אחת כי *רוב* המכוניות שלהם יחסית קלות לטיפול (מה שלא נכון ב 100% אצל כולם, כי גם אצל סובארו או ניסן תוכל למצוא דגמים שממש לא כיף לטפל בהם כשבאים להחליף משאבת מים או אגן שמן).

מהיכרות עם עולם המולטיפלקס ב-3 שנים האחרונות אני יכול לספור על יד אחת את מספר הפעמים שהחלפתי מחשב BSI או כל רכיב תקשורת אחר עקב בעיית חומרה "נטו" - או כמו שאומרים בעולם הפורומים "תקלת מולטיפלקס".

בכל יתר המקרים מצאתי מכשירי רדיו מחוברים לרשת תקשורת, קצרים שנגרמו כתוצאה מהלחמות שנעשו מעל המחשב ובדיל חדר ללוח מודפס (רשלנות של המתקין) ועוד אלף ואחד דברים.

מה שכן, כל עולם הרכב סובל מתקלות רבות בעקבות המעבר למצערות ממונעות והרצון להפחית את זיהום האויר באמצעות רכיבים שמותקנים על מערכת ההזרקה. גם הגדלת מרווח הטיפולים פוגעת קשות באמינות הרכב (בעיות של סתימות מעברי שמן ובעיות של פיח רב שמצטבר על המצערות הממונעות וגורם לבעיות - ועוד כהנה וכהנה דוגמאות).

בשורה התחתונה, לא יעזור אם VW יתכננו את החלק הכי טוב שאפשר אם החומר בו הם משתמשים שווה לתחת.

אפרופו חומרים- היתה לי שיחה מאוד מעמיקה לפני מספר ימים עם אדם שעבד בצ'מפיון והספיק לספר לי את סיפורי הזוועות שנגרמים במכוניות יוקרה של VW בעקבות איכות חומרים. יאמר לזכותו שהוא גם ידע להציג היכן בדיוק הגרמנים גם טובים (למשל: איכות וגימור של חלקים מסויים העשויים מתכות שונות) וגם ידע לספר על המגרעות (חלקי גומי באיכות נמוכה וכד').

בשורה התחתונה למרות ש VW יכולים לייצר חלק ברמת גימור טובה, זה עדיין לא הופך אותו לאמין. עובדה שהיפאנים מסוגלים לייצר חלקים המכילים מתכות (כמו גירים ומנועים) באיכות גבוה מאוד עם רמת אמינות מעולה למרות שהגימור ה***חיצוני*** לא מדהים אלא מעט מחוספס (אבל את מי זה מעניין ? אתה חי בתא המנוע או בתא הנוסעים ?).

עוד דוגמא קלאסית לאיכויות חומרים ותכנון: להונדה יש איכויות יצור ותכנון מעולות של מנועים וגירים - אבל לאנגלים למשל (רובר) יש איכויות חומרים ששוות לתחת ובגלל זה לא היו מסוגלים לייצר רובר אחת שלא פתחו לה את הראש מנוע אחרי כמה אלפי קילומטרים (למרות שהתכנון שייך להונדה).

לסיכום: כשאתה קונה רכב ואתה יודע מראש את המחלות שלו - מבחינתך זו כבר לא בעיה כי הדרך לפתרון של בעיה נעוצה בראש ובראשונה בהיכרות שלך עם הבעיה, איתור הבעיה ודרכי הפתרון. אם מדברים עליי אז בתור אחד שחי את העניין הזה יום יום אז ידעתי היטב למה אני נכנס כשאני קונה קסארה - וידעתי שלמעט טיפול מונע בגיר וטיפול איכותי שוטף (שמנים, סננים וכד') אני מכסה את רוב הנקודות החלשות כשהלכה למעשה כל רכב צריך טיפול טוב בגיר האוטומטי או המנוע בשביל לשרוד במשך שנים ארוכות מאוד ללא בעיות מיוחדות. מבחינת מנוע ה 1.6 של הקסארה לא נופל ברמת ההתעללות שהוא מסוגל לסבול ביחס לסובארו או טויוטה - והגיר, שהוא בהחלט יותר עדין ממה שקיים במכוניות יפאניות (עקב תכנון קומפקטי), מקבל את הטיפול המתאים בשביל להמשיך לשרוד כמו שצריך.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

דוגמא יפה של מה שאתה מכנה "קודם לעשות, אחר כך לחשוב" היא מנועי טוין קאם של אלפא רומיאו, לדוגמא בנפח שני ליטר רק עם 8 שסתומים, ייצרו מנוע באופן סדרתי עם 148 כ"ס ללא טורבו, מנוע אמין ויש דוגמאות לכך שהחזיק מעל 400K קילומטר, בכלל בלי ליפתוח אותו. מנוע כמובן מצוייד במערכת הזרקה רק נקודתית ושווק באלפא 164 החל מ-1987. אילו מנועי 2 ליטר ללא טורבו היו אז ל-VAG עם הספק דומה? בקשר לאחזקה, אפשר באיטלקייה עם קצת ידע ורצון כמעט כל מכלול להוריד ולהתקין תוך יום עבודה. למשל קרטר, מערכת היגוי, משאבות וכד'. כשיודעים איך - זה לא קשה כמו שאתה מנסה לתאר.

אם כך, איך אתה מסביר שמכסה פלסטיק ברכב מקובצת VAG, סקודה אוקטביה לצורך העיניין (שבנוייה על מכלולי גולף), מנסר לאט אבל בטוח צינור עליון של רדיאטור? גם אמינות ל חלונות חשמל למשל רחוקה מלהוית מוחלטת.

הערות שלי באדום.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...