Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6597 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים.

כבר הרבה זמן יושב לי בראש ומעניין אותי כל העניין עם הבי אמפ. שמעתי הרבה רכבים כמובן שעובדים בשיטה הזאת אבל לא יודע, לא מצאתי הבדל גדול מאשר לשמוע את הסט פאסיבי.

אחרי שקניתי את הPRS וכבר היה לי מכשיר שתומך באופציה של בי אמפ התחלתי להכנס לעניין יותר ברצינות, עד שלבסוך אתמול קניתי את המגבר לטוויטרים שחיפשתי, audison lr 3022 מגבר שמוצהר כ2X22RMS ב0.07%THD.

המגבר פצפון ממש 18X7 ונכנס לי בקלות מתחת להגה.

למגבר גיין לכל ערוץ וכרגע הם מכוונים על חצי.

צורת החיבור באוטו.

מידים מקבלים 150RMS כל אחד מהAUDIO SYSTEM F4 600

סאב 460RMS גם מהאודיו סיסטם.

טוויטרים 22RMS מהאודיסון השקעתי אפילו בחיווט של VAN DEN HUL בשבילהם.( המרחקים מאוד קצרים אז אמרתי למה לא.:))

אחרי ההרכבה של המגבר ושינוי החיווט שמתי מוסיקה אלקטרונית בשביל לבדוק איך הטוויטרים נשמעים על המגבר החדש. אני חייב לציין שהסאונד שקיבלתי הוא מאוד דומה לסאונד של האודיו סיסטם( שזה לא דבר רע).

הצליל שלהם מפורט מאוד,חי, קריספי, פשוט מעולה!

הגיין למידים נפתח עוד קצת מעבר למה שהיה כאשר כל הסט היה מחובר עם קרוס פאסיבי. המידים פשוט משתוללים ומפתיעים אותי כל פעם מחדש עם בעיטות שפשוט מרגישים בחזה.:lol:

הסאב חתוך עכשיו ב63HZ וסלופ של 24DB/OCT ונשמע מדוייק ופאנצ'י כמו שלא חשבתי שהוא ישמע אי פעם! פשוט נשמע מדהים סביר להניח שזה קשור גם לזה שהוא חתוך יחסית נמוך .

הוופרים מנגנים מ63 בסלופ של 24DB עד 1.6 KHZ ומשם הטוויטרים נכנסים גם בסלופ של 24DB עד הסוף.

הטוויטרים נשמעים פשוט מעולה כשהם מנגנים מK1.6 הבמה ממש גבוהה ועמוקה, לצליל יש המון נפח.

תיפוף תופים צלילים חשמליים דפיקות פירוט של קול הזמר , הכל פשוט נשמע מעולה.

כרגע, אין מרוצה ממני:):):)

ולסיכום, המעבר לבי אמפ שיפר את הצליל ברמה שהוא פשוט הפך את כל האי דיוקים מריחות פה ושם מן קטעים של "בלבול בבאס" למשהו אחר לגמרי. הכל מדוייק, הצליל מאוד "נקי".

מי שחשב אי פעם לעבור לבי אמפ ויש לו את האפשרות? רוצו! לא תתחרטו!

אמיר

!!!205rallye -->206XS -->clio172-->fiat bravo tjet 1.4t --> Ford Focus ST

פורסם

"הוופרים מנגנים מ63 בסלופ של 24DB עד 1.6 KHZ ומשם הטוויטרים נכנסים גם בסלופ של 24DB עד הסוף.

הטוויטרים נשמעים פשוט מעולה כשהם מנגנים מK1.6 הבמה ממש גבוהה ועמוקה, לצליל יש המון נפח."

זה לא יותר מדי נמוך בשביל טויטר? אני יודע שטויטר אמור להיחתך בסביבות 2-2.8 KHZ

עומר.

מחפש שילדת חיפושית או חיפושית שלמה עד עם רשיונות! (לצורך פרוייקט באגי)

פורסם
"הוופרים מנגנים מ63 בסלופ של 24DB עד 1.6 KHZ ומשם הטוויטרים נכנסים גם בסלופ של 24DB עד הסוף.

הטוויטרים נשמעים פשוט מעולה כשהם מנגנים מK1.6 הבמה ממש גבוהה ועמוקה, לצליל יש המון נפח."

זה לא יותר מדי נמוך בשביל טויטר? אני יודע שטויטר אמור להיחתך בסביבות 2-2.8 KHZ

עומר.

תלוי איזה טוויטר, יש גם כאלה שמנגנים 1200HZ בפנאני שלהם.

אני לא כ"כ אוהב את זה. טוויטר לא נותן יותר מידי מיד טוב.

אמיר

פורסם

לא ידעתי. אבל שמחתי להשכיל

תתחדש על הבמה החדשה. העיקר שאתה מבסוט ממנה

עומר.

מחפש שילדת חיפושית או חיפושית שלמה עד עם רשיונות! (לצורך פרוייקט באגי)

פורסם

קצת מוזר לי כל העיניין הזה על טיב הבאס שמפיק הסאב הפשוט הזה על 460 RMS , שכנראה לא בדיוק גורמים לו להישמע נקי .

חבל כל שאר הרכיבים אש :)

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם
קצת מוזר לי כל העיניין הזה על טיב הבאס שמפיק הסאב הפשוט הזה על 460 RMS , שכנראה לא בדיוק גורמים לו להישמע נקי .

חבל כל שאר הרכיבים אש :)

קצת מוזר לי כל העיניין הזה שהסאב שלך ושלו עולים כמעט אותו דבר לחנות :|

אמרת פשוט ?! אז שלך שיא השלמות לא ?!

העיקר שהסאב שלך לא מחרחר (טפו טפו טפו בלי עין הרע)

ודרך אגב האוקטן ZR צריך באיזור ה450 RMS בשביל לזוז כמו שצריך.

אמיר תתחדש , אקטיבי לדעתי עדיף בכמה רמות למרות שכרגע חזרתי לפאסיבי (ולא אני לא "מקבל")

תבדוק טוב טוב את מיקום המגבר הפיצקלך שלך אני לא חושב שזה מקום אידאלי למגבר .

פורסם

אמיר ,

ממש שמח בשבילך !

סוף סוף אתה בעולם הבי-אמפינג , ככה צריך !

נקשיב לזה במפגש הבא ...

תומר.

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

פורסם

אידיאלי, לא. אבל המקום יחסית גדול ויש לו אויר, מה גם שהוא בקושי מתחמם.

כרגע יש לי פאקינג רעשי אלטרנטור מציקים ביותר שבאים ונעלמים! מחר( אם אני אשרוד את העקירה הכירוגית הזאת, שיני בינה...) אני אנסה לבודד את זה אם זה הכבלים שעוברים ליד משהו, או הRCA שלי.

יכול להיות שהמיקום של ה"אדמה" גורם לרעשים?

בקרשר לנקודת חיתוך, כרגע העלתי ל2K סתם כדי שהטוויטרים לא ירדו נמוך מידי. למרות שהם נשמעו מעולה ב1.6KHZ אין כזה דבר "אמור להחתך" ואם הטוויטר יורד ל2K ? 1.6? ונשמע טוב בתדרים האלה? למה לא להעלות את הבמה? מעבר לזה לא יודע כשהטוויטר מנגן את התדרים מעל 1.6 הצליל נשמע יותר צלול אצלי, לא משהו קריטי, אבל שמתי לב לזה.

זה הכל תלוי אם אתה אוהב את התוצאה או לא.

אמיר

פורסם

מזל-טוב ילד!

גם איבדת שן בינה וגם עלית ליגה בתחום המערכות.

עכשיו שאתה מבין מה בי-אמפינג עושה, רק תנסה להבין עד כמה המערכת שלך יכולה להיות גמישה אם אתה תזרוק עוד מיד ועוד מגבר (בהינתן קרוס מתאים כמובן) לסיפור הזה - אבל זה לא לעכשיו.

מברוק! הדיעה שלי היא שהאודיסון הזה מוציא צליל קצת צורם מטוויטרים אבל זה מאוד תלוי בכוונים.

אמרת שגם הוופרים וגם המידים חתוכים בדרגה רביעית - תנסה להפוך אחד מהם לחיתוך מדרגה שניה (12 דציבל) ותראה מה קורה לבאס, כל פעם אחד מהם, תסה להפוך לסאב את הפאזה בכל צורת חיתוך ותראה מה קורה (פאזה דרך הHU).

אחרי זה תנסה לחתוך בין הטוויטרים למידבאסים בדרגות חיתוך קצת יותר נמוכות ותראה מה קורה, אולי חסרה לך קצת רכות? מי יודע... אתה צריך לשחק עם זה קצת.

ולגבי רעשי אלטרנטור, הוספת מגבר והוספת חוט RCA והמגבר גם נמצא מתחת להגה - תנסה להזיז אותו קצת ותראה מה קורה, אולי הוא קרוב מידי למשהו ברכב שגורם לו לספוח את הרעשים - תנסה להקשיב גם בעוצמות נמוכות מאיפה זה בא, האם זה קורה גם כשחוטי הRCA מנותקים? האם מרגישים את זה גם במידבאסים? - תבדוק.

שוב, מזל-טוב.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

עוד אחד איבד את בתוליו.

אמיר, עכשיו אתה גבר אמיתי.

אין ספק שמבחינה חשמלית - הכי טוב לעבוד בבי-אמפ. ניצול של הדרייברים עד הסוף, בלי הגזל של הקרוס הפאסיבי.

תוסיפו לזה את האפשרות של חיתוכים, סלופים, פאזות עוצמות ואקולייזר שונים לכל ערוץ (!) שמאפשר ה P880 ורק השמיים הם הגבול.

לגבי הרעשי אלטרנטור - בדוק שהמינוס של ההד-יוניט מחובר לשלדה של הרכב (לא למינוס של הרדיו דיסק המקורי) + תוסיף הארקות לכבלי RCA המעאפנים של פיוניר.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

לא רוצה לדבר יותר מידי אבל בואו נגיד שיש 2 מידים 3.5' שנמצאים לרשותי.:) אבל זה כרגע מסובך להכניס לכל הבלאגן גם מיד. בייחוד שאין לי שליטה על העסק הזה מהמערכת.

הקטע הוא עם הרעשים שהם( לפי מה שיצא לי לשים לב) הם מגיעים רק מהטוויטרים.

ואיך מוסיפים ארקה לכבל RCA?

ואיתמר, מצטער. שכחתי להתקשר:)

אמיר

• תוכן חדש...