Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6602 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הטיפו שיל לא הייתה שונה מכל פיאט אחרת מהשנים האולו.

הבדלים מכאניים בין אונו לטיפו כמעט ואין, ואמינות זהה.

אז זה נכון שיש בפיאט משנים האלה הרבה בעיות חשמל?

בתור בעלים לשעבר של טיפו כאשר הפעלת את המזגן האוטו סחב פחות מאשר בלי מזגן?

• תגובות 78
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

"פחות טוב" זה לא הגדרה מתאימה.

תחשוב, שקשורו לאוטו מאחורה משאית סמיטריילר עמוסה בקוביות בטון, ואתה צריך לגרור אותה.

זו בערך ההרגשה לאחר הפעלת מזגן.

אבל חוץ מנושא המזגן וכמה בעיות חשמל מרגיזות, בסהכ"ל לא כזה גרוע, ואם אתה יודע לסדר דברים קטנים לבד, אפשר לחיות עם הרכב בשלום.

פורסם

אצלי אחרי שתוקן המגביר טורים אז המזגן משפיע אבל לא כל כך הרבה.. ועוד האוטו שלי חלש בהרבה

אבל דיי לשאול שאלות..חח במחיר שאתה מציע במילא אין הרבה אפשרויות.

תתחיל לחפש אונו/טיפו, מתי שתמצא אחת שלא עברה תאונה (לא רק תאונות של "שאסי", לא חסר מכוניות שחוץ ממכות חניה הם כמו חדשות), שלא צבעו אותה מחדש ושהתעסקו לה כמה כמה שפחות במערכות חשמל (אתם לא יודעים איזה נזק זה האימובילייזר הזה, את כל הצמה חירבנו בגללו. אבא שלי אומר גם שבאונו שהייתה לו לפני 15 שנה היה בעיות חשמל בגלל התקנות בארץ. בקיצור תחפש אחת שחוץ מרב בריח פשוט ורדיו טייפ לא התקינו כלום)

במנוע תבדוק שהכל מסודר, אם התא מנוע מלא שמן בכל מקום, וחוטי חשמל שלא נראים מקוריים עוברים בו, זה אומר שהתעסקו עם המנוע יותר מדיי בארץ וזה לא דבר טוב.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

מחזק את ליאור.

דניאל, אתה לדעתי מתעסק בתפל, התקציב שלך לא ממש שם אותך במעמד לדרוש דברים מהרכב שתקנה.

פשוט תחפש את הרכב הכי שמור בלי לחשוב לאיזה יש יותר כוח, לאיזה מזגן יותר חזק וכו' וכו' וכו'.

פורסם

לא בהכרח.

גם אני קניתי רכב ב-5000 שקל לפני חצי שנה ואתה יכול ללכת לפי הגישה שלי:

כמות המערכות ברכב (ישן) עומדת ביחס ישר לכמות הסיכויים לתקלות.

אתה תוכל לחיות עם הגה רגיל לדעתי, אני מסתדר איתו מצוין.

פורסם

לפותח השרשור, היו לנו 2 טיפו ואונו עד עכשיו,

הטיפו הראשונה שלנו נשרפה (דיגיטלית), הטיפו השניה גם דיגיטלית היו לה בעיות מזגן (מזגן מקורי)

הטיפו יותר יציבה, כי היא יותר כבדה,יותר חזקה, עם הגה כוח, גם יותר מרווחת, והיא נועלת צמיגים יותר רחבים משל האונו..אבל צריכת הדלק הייתה גבוהה. (מנוע 1.6)

האונו כבר 8 שנים אצלנו, אם אתה מטפל בה בזמן ודואג למצב המכני האוטו בובה !, והמזגן (רסקור) מקרר פצצה, רק תדאג שיהיו מים ירוקים ומערכת הקירור תתפקד טוב.

אני לא מכיר את הסקודות, אבל אני יודע שלאונו יש חלקי חילוף בשפע, ויש יותר אונו מסקודה על הכביש(לפחות מהשנים האלה).

בהצלחה.

Suzuki Jimny

פורסם
מה הכוונה לכמות המערכות ברכב?

הכוונה לדברים לא חיוניים ברכב שעדיף בלעדיהם, כי אם הם קיימים - יש סיכוי שהתקלקלו :-D (חלונות חשמל, נעילה מרכזית, הגה כוח וכו').

פורסם
הכוונה לדברים לא חיוניים ברכב שעדיף בלעדיהם, כי אם הם קיימים - יש סיכוי שהתקלקלו :-D (חלונות חשמל, נעילה מרכזית, הגה כוח וכו').

הדברים האלו אמורים להעלות את הערך של הרכב לא?...

אז אני יקנה אונו בלי שום מערכת חשמלית?

פורסם

דניאל אתה צריך לגבש דעה פחות או יותר. אנחנו כאן מנסים לתת לך כמה שיותר כיוונים וישנם בשירשור דברים שחזרו על עצמם עשרות פעמים.

האם לקנות אוטו בלי שום מערכת חשמלית? זאת החלטה שלך - אני רק הבעתי את דעתי האישית, על השאלה הזאת אתה צריך לענות על פי כל הנתונים שאגרת מהשירשור הזה.

תקרא שוב את השירשור מתחילתו ועד סופו ותעשה לעצמך סיכום של הדברים שנאמרו - אני בטוח שאחרי חזרה על החומר אתה תגבש עמדה.

אחרי שגיבשת עמדה, פתח יד2 ובחר לך רכב שאתה רוצה לבדוק, תתנסה בבדיקת רכב כדי שתדע להכין את עצמך לבדיקות הבאות. זה לא יהיה חייב להיות רכב שאתה תקנה, אבל לדעתי זה יעזור לך להבין דברים.

פורסם
הדברים האלו אמורים להעלות את הערך של הרכב לא?

כן.

אז אני יקנה אונו בלי שום מערכת חשמלית?

בלי שום מערכת חשמלית?:shock: אתה עדיין צריך אורות וסטרטר :wink:.

כמובן שככל שיש יותר מערכות, כך יש יותר סיכוי שיתקלקלו, אבל מצד שני, מערכות האלה עוזרות לנהג ועושות את חיו לנוחים יותר.

הדוגמאות המובהקות הן: הגה כוח, חלונות חשמל, נעילה מרכזית, מזגן וכו'. כל הדברים האלה יכולים להתקלקל ותיקונם זה הוצאה כספית.

השאלה, האם אתה מוכן להשקיע על מערכות אקסטרה שעושים חים שלך לנוחים יותר, בידיע שהן גם לא חינם וגם עלולות להתקלקל?

אני חושב, כאשר קונים רכב ישן, יותר חשוב מצב שלו מאשר האבזור ואין טעם לפסול בגלל שיש או אין חלונות חשמל או הגה כוח.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

מזגן - חובה.

הגה כוח - רצוי מאוד.

חלונות חשמל, מראות חשמליות, נעילה מרכזית, מרימי שמשות ודברים דומים - בתקציב הזה רצוי לוותר.

פורסם

מזגן זה אולי הדבר האביזר היחיד שאתה צריך, גם בגלל שאם הוא שובק חיים הוא לא גורם להשבתת הרכב ואתה בעצם לא חייב לתקן אותו כדי להמשיך לנסוע.

הגה כוח- באמת שאפשר בקלות להתרגל להגה רגיל, ככה שמבחינתי לא חובה בכלל.

פורסם

תראה, בנסיעה חיסרון של הגה כוח לא מפריע.

גם לא בחניות בניצב למדרכה.

אבל אם אתה גר באיזור צפוף, ומידי יום צריך להחנות במקביל למדרכה, בין שתי מכוניות אחרות, כלומר בשביל להיכנס לחניה צריך לבצע כמה תימרונים קדימה/אחורה עם סיבוב מלא מנעילה לנעילה, הגה כוח הוא פריט חובה.

• תוכן חדש...