Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6618 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סע לשלום.

אל תשכח לא לעבור את המהירות המותרת (כי יש המון מכמונות על כביש הערבה), לעצור לנוח מדי פעם (כדי לא להרדם מהחום ומהנהיגה המונוטונית), לקנות שוקו ביוטבתה ובעיקר להנות.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
זה לא הכי טוב אבל לא יזיק.

אם אתה רוצה להיות שמרן אל תעבור את ה-3000 סל"ד, תילחץ על דבשות הגז והבלמים בעדינות ולאט.

בקטע של ירידה לכיוון ים המלח סע בהילוך שני לאט כדי לשמור על בלמים.

בעליות בחזרה גם תעלה בהילוך שני לאט (מתחת 3000 סל"ד) כדי לא לעמס על המנוע.

בגלל נסיעה לאילת תמשיך את הרצה 1500 ק"מ במקום 1000)

(ברכבים מודרנים אין המלצות מיוחדות להרצה אבל ליהות שמרן 1000 או 1500 ק"מ לא יזיק - רק יעזור)

עליות תלולות בהילוך שני וסל"ד נמוך בחום הזה? לא בדיוק בריא למנוע.

לא עדיף לא להגביל את הרכב להילוך מסויים ולתת לו להסתובב על 3500 סל"ד בהילוך רביעי עם ניקוז אויר טוב יותר מבהילוך שני?

הייתי מוסיף שלא כדאי להשאר כל הזמן על סל"ד קבוע, כדאי לשחק איתו קצת ולא לנהוג על מהירות קבועה כל הזמן.

וכמו שאמרו לך פה, המרחק הוא לא הבעיה, העומס של 4 אנשים וציוד הוא בעייתי יותר.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
סע לשלום.

אל תשכח לא לעבור את המהירות המותרת (כי יש המון מכמונות על כביש הערבה), לעצור לנוח מדי פעם (כדי לא להרדם מהחום ומהנהיגה המונוטונית), לקנות שוקו ביוטבתה ובעיקר להנות.

כן, שוקו ב25 שקלים...

פורסם

שוקו ביוטבתה קונים בשביל הנוסטלגיה, לא בשביל הטעם או המחיר.

אני עדיין זוכר את הנסיעות לאילת כשהייתי ילד. קיץ, חופש גדול, מושב אחורי של פורד אריקה מודל 81 (שנתקעה בתחנת הדלק של יוטבתה עם סוויטצ' דפוק) וטעם של שוקו קר שמעביר את כל הבאסה מהחום.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
אני הייתי לוקח גרר ומעלה עליו את המכונית .

הכי טוב .

אם הייתה לי פז'ו שנת 89 שנסעה 600 ק"מ והכל בקו האדום ולא עברה שום טיפול ומכסה מנוע לא נפתח מעולם, כן, זאת הייתה הבחירה שלי :shock:.

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם
חשבתי על לסוע עם שלי אבל גם הוא עם 500 ק"מ בלבד וכל כך שמרתי עליו שכואב לי הלב להרוס את זה ככה :-(.

אתה מזכיר חבר שלי שדי מציק לי באותו נושא, הוא מחפש לקנות רכב לטווח ארוך, אבל לפני שהוא הולך לבדוק רכב איתי הוא שואל עם הוא יוכל למכור אותו בעתיד עם רווח?

ואני כל הזמן אומר לו למה אתה חושב על למכור עם אתה הולך לקנות רכב שאתה תאהב ותשמור עליו לתקופה די ארוכה?

ובקשר להרצה זה לא נשמע כמו עומס כבד לרכב חדש בדרך לאילת.

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם
עליות תלולות בהילוך שני וסל"ד נמוך בחום הזה? לא בדיוק בריא למנוע.

לא עדיף לא להגביל את הרכב להילוך מסויים ולתת לו להסתובב על 3500 סל"ד בהילוך רביעי עם ניקוז אויר טוב יותר מבהילוך שני?

מנוע תקין לא מתחמם.

אף פעם ברכבים יפנים שהיו לי מחוג עבר את החצי (90 צלסיוס)

בפיאט עסרות פעמים עלתי מי ים המלח בקיץ והמחוג היה על 110 צלסיוס. גם זה תקין לחלוטין.

אף פעם לא חסר לי מים ולא היה שום תקלה)

מע' קירור מתוכננת עם קפיץ בפקק של המצנן קדי להחזיק עד לחץ של 2 אטמוספרות.

זאת אומרת שהנוזל קירור לא רותח ב-100 צלסיוס. אם זה מים זה יהיה ב-120 צלסיוס

(במיקרה של נוזל קירור שבדרך כלל הוא 50% מים ו50% אתילן ו/או פרופילן גליקול ירתיח בטמפ' מעל 120 צלסיום)

הבעיות מתחילות כאשר נוזל קירור מתחיל להרתיח ומתחיל להיות קיטור במקום מים בתוך המנוע.

עבל זה יקרה ברכב לא תקין (עם מצנן סתום חלקי ביגלל אבנית לדוגמה)

אני לא יודע בדיוק, אבל בהנחה שהגיר אוטומטי, הילוך רביעי ב-3500 סל"ד זה מעל 100 קמ"ש.

זה לא בדיוק מהירות מתאימה לעליה או ירידה לים המלח (במיוחד שגם רוצים לשמור על הברקסים)

הייתי מוסיף שלא כדאי להשאר כל הזמן על סל"ד קבוע, כדאי לשחק איתו קצת ולא לנהוג על מהירות קבועה כל הזמן.

וכמו שאמרו לך פה, המרחק הוא לא הבעיה, העומס של 4 אנשים וציוד הוא בעייתי יותר.

נכון שיותר טוב לשנות של"דים אבל בכביש הערבה למי יש סבלנות לשנות מהירות בין 70-80-90-100 קמ"שכל רבע שעה.

היו זמנים (לפני כי 40-50 שנה) (לחוויתי מה היה קודם) שברכבים חדשים היה מדבקה על השמשה עם המלצות הרצה כאלה:

עד 500 ק"מ לא לעבור 60 קמ"ש

עד 1000 ק"מ לא לעבור 70 קמ"ש

עד 1500 ק"מ לא לעבור 80 קמ"ש

עד 2000 ק"מ לא לעבור 90 קמ"ש

עד 3000 ק"מ לא לעבור 100 קמ"ש

עד 5000 ק"מ לא לעבור 120 קמ"ש

פורסם

וכאן זה נגמר, כי ליותר מזה האוטו לא יגיע לא ב5000 ק"מ, ולא ב50000 ק"מ. ומה שיגיע, ייעצר בסחרור מטורף תוך השארת שובל של חתיכות ברזל מוקפצות ברוטב שמן שחור :roll:

ולגבי הגעה לאילת, האנשים כאן חושבים במושגים של שנת 1955 עם מוריס מיינור. בדוק שמן-מים וסע בלי יותר מדי דאגות, זאת סובארו חדשה, לעזאזל

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

מה זה מזיק זה לא 2 פעימות ולא טרקטורון ...

עד עכשיו כל רכב חדש שהוציא הרצתי לו את הצורה בנסיעות (לבדוק אותו )

גר באילת ובמרכז לא זוכר שזה גרם לי לבעיה ההפך... נראה לי שפותחים את המנוע בהתחלה הוא מתיישב יותר טוב

פורסם
וכאן זה נגמר, כי ליותר מזה האוטו לא יגיע לא ב5000 ק"מ, ולא ב50000 ק"מ. ומה שיגיע, ייעצר בסחרור מטורף תוך השארת שובל של חתיכות ברזל מוקפצות ברוטב שמן שחור :roll:

ולגבי הגעה לאילת, האנשים כאן חושבים במושגים של שנת 1955 עם מוריס מיינור. בדוק שמן-מים וסע בלי יותר מדי דאגות, זאת סובארו חדשה, לעזאזל

לא להגזים.

רכבים אמריקאים פשוטים-בינוניים היו מגיעים ל-150 או 160 קמ"ש (בסוף ה'50 התחלת ה'60)

(עם מנועים 6 צילינדרים, 3000 עד 4000 סמ"ק, קצת מעל 100 כ"ס)

פורסם
מנוע תקין לא מתחמם.

אף פעם ברכבים יפנים שהיו לי מחוג עבר את החצי (90 צלסיוס)

בפיאט עסרות פעמים עלתי מי ים המלח בקיץ והמחוג היה על 110 צלסיוס. גם זה תקין לחלוטין.

אף פעם לא חסר לי מים ולא היה שום תקלה)

מע' קירור מתוכננת עם קפיץ בפקק של המצנן קדי להחזיק עד לחץ של 2 אטמוספרות.

זאת אומרת שהנוזל קירור לא רותח ב-100 צלסיוס. אם זה מים זה יהיה ב-120 צלסיוס

(במיקרה של נוזל קירור שבדרך כלל הוא 50% מים ו50% אתילן ו/או פרופילן גליקול ירתיח בטמפ' מעל 120 צלסיום)

הבעיות מתחילות כאשר נוזל קירור מתחיל להרתיח ומתחיל להיות קיטור במקום מים בתוך המנוע.

עבל זה יקרה ברכב לא תקין (עם מצנן סתום חלקי ביגלל אבנית לדוגמה)

אני לא יודע בדיוק, אבל בהנחה שהגיר אוטומטי, הילוך רביעי ב-3500 סל"ד זה מעל 100 קמ"ש.

זה לא בדיוק מהירות מתאימה לעליה או ירידה לים המלח (במיוחד שגם רוצים לשמור על הברקסים)

אחרי כל ההסבר החביב אבל הלא קשור הזה...

אף אחד לא אמר שהאוטו יתחמם, אלא רק מה בריא יותר למנוע.

תגיד לי אתה מה עדיף? הילוך שני על 4000 סל"ד או הילוך רביעי ב-2000 סל"ד, בשני המקרים המהירות די דומה.

ברור שמערכת הקירור מתגברת על חום המנוע, אבל למנוע בריא יותר לעבוד בסל"ד נמוך עם קירור ללא עזרת המאווררים.

ובקשר למהירות עליה או ירידה מים המלח...100 קמ"ש זה לא בדיוק מהירות מסחררת, רוב הנהגים יורדים ועולים שם במהירות דומה סביב ה-100 קמ"ש.

נכון שיותר טוב לשנות של"דים אבל בכביש הערבה למי יש סבלנות לשנות מהירות בין 70-80-90-100 קמ"שכל רבע שעה.

היו זמנים (לפני כי 40-50 שנה) (לחוויתי מה היה קודם) שברכבים חדשים היה מדבקה על השמשה עם המלצות הרצה כאלה:

עד 500 ק"מ לא לעבור 60 קמ"ש

עד 1000 ק"מ לא לעבור 70 קמ"ש

עד 1500 ק"מ לא לעבור 80 קמ"ש

עד 2000 ק"מ לא לעבור 90 קמ"ש

עד 3000 ק"מ לא לעבור 100 קמ"ש

(סל"ד)

למי יש סבלנות? לאף אחד.

רק תעשה טובה, אל תרד ל-70 קמ"ש בכביש הערבה...זה מסוכן.

עדיף לנוע בין 90-120 קמ"ש.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם
אחרי כל ההסבר החביב אבל הלא קשור הזה...

אף אחד לא אמר שהאוטו יתחמם, אלא רק מה בריא יותר למנוע.

תגיד לי אתה מה עדיף? הילוך שני על 4000 סל"ד או הילוך רביעי ב-2000 סל"ד, בשני המקרים המהירות די דומה.

ברור שמערכת הקירור מתגברת על חום המנוע, אבל למנוע בריא יותר לעבוד בסל"ד נמוך עם קירור ללא עזרת המאווררים.

ובקשר למהירות עליה או ירידה מים המלח...100 קמ"ש זה לא בדיוק מהירות מסחררת, רוב הנהגים יורדים ועולים שם במהירות דומה סביב ה-100 קמ"ש.

.

כאשר כתבתי "ירידת לים המלח" התכוונתי לקטע של כ-10 ק"מ עם שיפוע של כ-10%.

1-רכב בהרצה גם כולל הרצת בלמים. אם יורדים ברכב חדש ב100 קמ"ש ובולמים בכל סיבוב סביר להניח שיהיה קריסטליסציה ברפידות/דיסקים והבלמים יחרקו כל החיים.

2-יש שלטים באזור, משהו כמו " לנסוע בהילוך נמוך". כנירא מישהו חשב על זה.

גם יש כלל שממליץ להשתמש בירידות באותו הילוך כמו בעליות באותו הקטע.

3-אמרתי לא לעבור 3000 סל"ד. זאת אומרת בהילוך שני באוטומת (אני מניח) זה כי 55-60 קמ"ש. די סביר עבור קטע של הכביש עליו מדובר.

4-אין טעם להמשיך עם זה. מישהו נתן פיתרון הרבה יותר טוב ממיני כאשר הציע לנסוע דרך מצפה רמון.

• תוכן חדש...