Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6614 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

הרכב שלי הוא פיג'ו 306, מודל XR שנת 1996, מנוע 1.4 ליטר. (TU3, נראה לי A. הזרקה חד-נקודתית, 75 כ"ס, בלוק אלומיניום) למנוע יש 100,000 ק"מ והוא שמור היטב.

לפני כמה ימים, במהלך הנסיעה לעבודה, התחלתי להרגיש רעידות מהרכב בעת עמידות ברמזור בניוטרל. כשהגעתי לעבודה פתחתי את מכסה המנוע וראיתי שיש דליפה קטנה (בועות יצאו החוצה - חור בגודל של ראש סיכה) מהחלק העליון של הרדיאטור, אבל לא משהו שנראה לי קריטי מיידית. החלטתי לקחת את הרכב למוסך יום למחרת. חזרתי הביתה עם הרכב באיטיות, אך לצערי ההחלטה שלי הייתה שגויה כי למחרת הודיע לי המוסך (אליו דאגתי שיגררו את הרכב, מוסך אמין שאני סומך עליו, מורשה פיג'ו) כי הייתה רתיחה. היה מעבר של שמן ומי קירור ויש צורך בשיפוץ ראש מנוע. בנוסף, יש צורך בהחלפת רדיאטור, והרבה חלקים מסביב כחלק מהעבודה של השיפוץ.

הציעו לי 2 אפשרויות (בשתיהן אני מחליף רדיאטור):

א. ללכת על שיפוץ ראש מנוע, בעלות כוללת של 5700 ש"ח.

ב. להחליף מנוע. להתקין מנוע מיובא, שנת 97 עם 50000 ק"מ. ע"פ המוסכניק, מנוע במצב מצויין. עלות כוללת - 8000 ש"ח.

1. קודם כל, תהיתי מה דעתכם על העלות של שתי האפשרויות.
  2. שנית, על איזו אפשרות הייתם הולכים? אם הייתם הולכים על אפשרות א' - מה בדיוק הייתם דואגים שיבוצע? לצערי אין לי יותר מדי מושג לגבי שיפוץ ראש מנוע, אני לא יודע אם נוגעים גם בבלוק, מה צריך להחליף וכו'. בקרוב אפרסם כאן בדיוק מה כוללת ההצעה שקיבלתי.
  3. לבסוף, לגבי אפשרות ב', החלפת מנוע - קיבלתי הצעה להחלפת מנוע למנוע זהה לשלי. אם אני כבר מחליף מנוע בעלות כזו גדולה, אני מעדיף לעבור למנוע יותר חזק, יותר ספורטיבי. קיוויתי שזו לא תהייה בעיה גדולה, על בסיס מה שקראתי כאן בפורום:

אבל המוסכניק אמר לי שלעבור למנוע עם Multi-Injection זה סיפור גדול - בעיקר בגלל מחשב ניהול המנוע. מצד שני, לפי מה שקראתי בפורום - זו לא אמורה להיות אופרציה הרבה יותר מורכבת משיפוץ ראש - אולי אפילו יותר פשוטה.

אני לא בהכרח מדבר על החלפת בלוק - האם אפשר להשתמש בבלוק הקיים (אחרי טיפול?) ולהתקין מכלולים של XSI?

Peugeot 306 XR '96

1.4l Petrol

פורסם

שלום, אל תכנס לסרט הזה , פירוק ראש ,איכולים , מילוי פלוס שטח , שלייף ועוד , ולבסוף המנוע יעשן וישרוף שמן, למה לך ? החלף מנוע מושלם. זו עצתי אליך.

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם

לא, אני אוהב את הרכב שלי..

רוצה להחיות אותו.

אף אחד לא יכול להגיד לי אם 5800 זה מחיר הגיוני עבור שיפוץ ראש מנוע והחלפת רדיאטור?

אני מבין שזה מחיר סביר?

Peugeot 306 XR '96

1.4l Petrol

פורסם
בקרוב אפרסם כאן בדיוק מה כוללת ההצעה שקיבלתי.

לאחר שתעלה לכאן הצעת מחיר מפורטת נוכל להגיב לגבי המחיר.

פורסם

המחיר שקיבלת הינו מחיר מוגזם בעליל, הייתי אומר גנבה לאור יום!.

שיפוץ ראש מנוע אצל חרט-קח בחשבון מילוי וישור גג 600-700 ש"ח.

סט שלייף,שמו מנוע,פילטר שמן,מייים ירוקים( פרסטון) 450 ש"ח.

רדיאטור- 800-1000 ש"ח.

עלות חלקים- 2150 ש"ח בהגזמה( לא לשכוח שלמוסך יש הנחה של 45%)

זאת אומרת שעל העבודה המוסך לוקח 3650 ש"ח.

עצתי- החלף את המוסך שלך!!!..

אורן.

הצרפתיה שלי אוהבת שאני מתעסק לה "במנוע":oops:

מי אמר שהצרפתיות לא חמות???( הצרפתיה שלי מתחממת מהר).

עריכה- החלפת רדיאטור הפכה את הצרפתיה לפולניה.:brickwall::brickwall:

פורסם
לא, אני אוהב את הרכב שלי..

רוצה להחיות אותו.

אף אחד לא יכול להגיד לי אם 5800 זה מחיר הגיוני עבור שיפוץ ראש מנוע והחלפת רדיאטור?

אני מבין שזה מחיר סביר?

המחיר סביר למוסך מורשה,ניתן לבצע את העבודה במוסך כללי ולבדוק אפשרות לשיפוץ הרדיאטור אני מניח שתוכל לקבל הצעה נמוכה ב 1500 ש"ח.

פורסם
המחיר שקיבלת הינו מחיר מוגזם בעליל, הייתי אומר גנבה לאור יום!.

שיפוץ ראש מנוע אצל חרט-קח בחשבון מילוי וישור גג 600-700 ש"ח.

סט שלייף,שמו מנוע,פילטר שמן,מייים ירוקים( פרסטון) 450 ש"ח.

רדיאטור- 800-1000 ש"ח.

עלות חלקים- 2150 ש"ח בהגזמה( לא לשכוח שלמוסך יש הנחה של 45%)

זאת אומרת שעל העבודה המוסך לוקח 3650 ש"ח.

עצתי- החלף את המוסך שלך!!!..

אורן.

אתה תלוש מהמציאות עם המחירים האלו, איפה התזמון, מצתים, גלגלות, רצועות, עבודה, מצב הראש מנוע (אולי פסול)? ולמוסך אין הנחה כזו על חלקים.

ועוד אתה מכה חטא על פשע ונותן עצות לא לעניין לגבי המוסך.

להבא אם חסר לך ידע או מידע תחריש!

נמתין לפירוט של הצעת המחיר.

פורסם

צודק דניאל באמרו שקשה להעריך את המחיר ללא פירוט כיוון שמוסך אחד יכול להחליף את המינימום שבמינימום, לעומתו מוסך אחר יכול להחליף את כל המסביב כיאה לעבודה רצינית. השאלה היא האם ההצעה היקרה באמת כוללת הכל או שהיא סתם יקרה כי מדובר במוסך מורשה.

אלון לדעתי שווה ליצור קשר עם מוסך רון (www.rongarage.co.il) או עם אורן בן סימון- ESI TURBO (אורן שירותי רכב) שניהם חברי הפורום ובעלי מקצוע מעולים, ולקבל הערכה.

אם אתה ממילא מעוניין להחליף למנוע חזק יותר ויש מציאות בשטח אז זה כבר שיקול שונה.

פורסם

מה לגבי החלפת מנוע?

בהנחה שהמנוע (זהה לשלי - TU3 משנת 97 שיובא מחו"ל) עולה כ-3000 ש"ח, מה כוללת עבודה כזו? ומה ההערכה?

המספרים שקיבלתי דיברו על כ-8000 ש"ח (כולל המנוע, רדיאטור חדש והעבודה).

זה סביר?

קיבלתי הצעות מחיר בפקס אך לא ניתן היה לקרוא אותן - מחר אלך פיזית ואקבל הצעות מחיר, ואעלה אותן לכאן.

Peugeot 306 XR '96

1.4l Petrol

פורסם

להלן הצעת המחיר עבור שיפוץ ראש מנוע במוסך שאליו הלכתי (מוסך עליו אני סומך, אך אני חש שהוא אכן קצת יקרן).

heshbonittl5.th.jpg

שימו לב:

עשיתי טיפול, החלפת נוזלים, טיימינג ומשאבה בנובמבר 2007, לפני כחצי שנה - כך שאין צורך בטיימינג ומשאבה חדשה.

אשמח לקבל את חוות דעתכם.

Peugeot 306 XR '96

1.4l Petrol

פורסם

מתי בוצע טיימינג?מחיר כזה היה יכול להיות הגיוני עם טיימינג , אבל מה זה עבודות חוץ? שיפוץ ראש מנוע עם מילוי ובדיקה והכל

בין 150 ל350 (למוסך עולה בסביבות ה100, 150 ש"ח), הרדיאטור לא נשלח לתיקון ומביאים חדש, אז אני לא מבין למה כל כך הרבה על עבודות חוץ

לפי דעתי יקר ולא משתלם (הצעה ממוסך מורשה?)

• תוכן חדש...