Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6644 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני נוסע 30000 בשנה. כעת אני משתמש בפיאט פונטו שנת 2001 ידני. רכב חסחכוני אך עדיין אני משלם על דלק כ 2000 ש"ח לחודש. אני מעוניין להוריד סעיף זה בהוצאות ולכן חשבתי לעבור לרכב עם מנוע דיזל.

האם כדאי לי?

אין לי שום מידע לגבי מחיר ביטוחים טסט ואחזקה של דיזל לעומת בנזין.

במידה וכן על איזה רכב אתם יכולים להמליץ?

פורסם

כיום ההבדל באגרת הטסט השנתי מסתכם ב"קנס" של 400 ש"ח לדיזל לעומת בנזין זהה.

כמו כן ליטר סולר עולה כ6.5 ש"ח בתחנות עם הנחה סבירה (למשל דור אלון) וזה יותר מהבנזין שהוא כ 6.20. לעומת זאת רכבי דיזל מגיעים לצריכה טובה יותר והם עמידים לק"מ ממושך. אין הבדל משמעותי בטיפולים ובביטוחים מנסיוני האישי. כמו כן יש תחנות עם הנחות גדולות יותר בסולר.

לפי הנתונים שלך : נסועה 30K לשנה שזה 2500 לחודש

אתה מתדלק ב 2000 ש"ח שהם כ 322 ליטר. ז"א צריכת הדלק שלך לא הגיונית - מאוד גרועה. בדוק את נתוניך.

לדעתי האישית זה כדאי ואני נוסע רק ברכבי דיזל למשפחה ולעבודה. אם תתן מסגרת תקציב אוכל להמליץ לך על רכב אפשרי.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

אני ממלא סולר ב 6.02 שקל שתחנה סדירה בירושלים שנותנת הנחה, שזה יוצא פחות מבנזין.

אני נוסע הרבה, הרכב חסכוני מאוד, והרבה יותר חזק (מוגדש, מומנט גבוה, כיף) מבנזין ומהנה לנהיגה.

ממליץ לעבור לדיזל.

GOLF TDI

תמונות של הרכב

אם היה לי אוגר רוסי הייתי קורא לו איגור.

פורסם

בנוסף למה שאמר קודמי, רציתי להוסיף שטורבו דיזל שהוא חזק וחסכוני מאוד יקר לתיקון. משאבת סולר, טורבו ורכיבים דומים - עולה הרבה כסף לתקן.

כמו כן, באיזור שלי למשאל, ראיתי שסולר עולה בתחנות בסביבות 8ש"ח.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

סולר עולה 6.70 במקרה הרע.

בכל מקרה, לא לחשוב שמחירי הבנזין יישארו בפיקוח עוד זמן רב. בקרוב יהיה לחץ רציני של בתי הזיקוק להוציא את המחירים מהפיקוח, ואז ליטר בנזין יעלה הרבה יותר מליטר סולר.

לגבי שיפוץ טורבו - אני רכשתי לי קסארה דיזל ללא הטורבו. אולי קצת איטי יותר, אבל בטוח שאין טורבו לשפץ...

שיפוץ משאבה בקסארה זו מגיע ל-1500 ש"ח. במחירי הדלק היום, גם חיסכון של 150 ק"מ לתדלוק בתוך העיר, זה חיסכון מאוד רציני אם בוחנים אותו לאורך תקופה של שנה.

פורסם

לדעתי האישית - במקרה שלך לא שווה להחליף.

מחיר מחירון של סולר היום הוא 8.88 ש"ח.

כל התחנות נותנות הנחה מהמחיר הזה, בין 2.00 ל 2.50 ש"ח.

פונטו שנת 2001 עולה בערך 25 אלף ש"ח.

דיזל נורמאלי במצב טוב קשה לקנות במחיר הזה.

בכל מקרה, הבדלי צריכת דלק בפועל הם מקסימום 2-3 קילומטרים נוספים לליטר.

לדעתי, בשביל 100-150 ש"ח בחודש, לא כדאי להיכנס לזה.

כדאי להיכנס לזה, אם אתה יכול להרשות לעצמך להיתקדם לרכב חדש ויקר יותר, שעולה באיזור 60-70 אלף ש"ח.

פורסם

צביקי, ראיתי באחת ההודעות שלך, שאתה קונה סולר באיזשהוא מקום ב 5 ש"ח לליטר, ולכן לך זה משתלם.

אבל הנה חישוב שמתייחס למקרה של פותח השירשור :

פונטו בנזין מול קורדובה דיזל. נניח ומחיר הקינה שווה, ואפשר לעשות החלפה "ראש בראש"

צריכת דלק פונטו - 1 ל 15. צריכת דלק קורדובה - 1 ל 18.

מחיר ליטו בנזין בשירות עצמי - 6.15. מחיר ליטר סולר לפני הנחה - 8.88.

נעשה שני חישובים - לפי הנחה של 2.20 (רוב התחנות) ולפי הנחה של 2.50 (תחנות בודדות שצריך להיתאמץ בשביל להגיע אליהן)

קילומטרז' שנתי - 30000

פונטו - 30000/15= 2000 ליטר דלק בשנה. 12300 ש"ח

קורדובה (הנחה 2.20) 30000/18= 1666 ליטר דלק בשנה 11133 + 400 הפרש באגרת טסט = 11533 ש"ח בשנה.

קורדובה( הנחה 2.50) 10629 + 400 =11029 ש"ח בשנה.

עלות דלק חודשית = פונטו - 1025 ש"ח.

קורדובה 927 ש"ח (הנחה רגילה)

קורדובה 919 ש"ח (הנחה גדולה)

כמו שאתה רואה, ההפרש הוא כ 100 ש"ח בחודש.

אני לא הייתי מחיליף רכב אחד (ידוע ומוכר) לרכב אחר (עם קילומטרז' גבוה ובמצב לא ידוע) בשביל לחסוך 100 ש"ח בחודש.

כל אחד שיעשה את השיקולים שלו.

שורה תחתונה - דיזל היום הרבה פחות כדאי ממה שהיה לפני כמה שנים.

פורסם

בוקי, קודם כל , אין מי שיחלוק על כך שרכב דיזל כדאי היום הרבה פחות מבעבר. פשוט לא הבנתי מה הקשר לרכב חדש יותר או ישן יותר, והתייחסתי בעיקר למשפט שכתבת - "דיזל נורמאלי במצב טוב קשה לקנות במחיר הזה."

מעבר לכך, אני חושב שחוץ מהחיסכון של ה100 ש"ח בחודש שאכן אינו משמעותי כ"כ, יותר נוח לנסוע ברכב גדול יותר, אבל זה כבר שיקולים אישיים..

פורסם

פעם היו מחשבים ק"מ /שנה ועלויות הדלק פלוס אגרות , לדעתי מיותרים כל החישובים הנ"ל , כאשר באירופה יותר מ-50 אחוזים מכלי הרכב הנעים בכבישים (פרטיות) הן דיזלים ! הסיבה היא פחות זיהום וסולר עדיין זול מבנזין.

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם

בקיצור, מה שאתה ממליץ זה לעבור לאירופה כי כאן מחירי סולר לא יותר זולים ואחוז רכבי דיזל יותר קטן.

כפי שכבר אמרו לפותח השירשור, משהו בנתונים שלך לא מדויק - 2000 ש"ח בחודש זה כפול ממה שהיית אמור להוציא על הדלק בכמות הנסיעות שרשמת בפונטו ידנית.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם
סולר עולה 6.70 במקרה הרע.

בכל מקרה, לא לחשוב שמחירי הבנזין יישארו בפיקוח עוד זמן רב. בקרוב יהיה לחץ רציני של בתי הזיקוק להוציא את המחירים מהפיקוח, ואז ליטר בנזין יעלה הרבה יותר מליטר סולר.

לגבי שיפוץ טורבו - אני רכשתי לי קסארה דיזל ללא הטורבו. אולי קצת איטי יותר, אבל בטוח שאין טורבו לשפץ...

שיפוץ משאבה בקסארה זו מגיע ל-1500 ש"ח. במחירי הדלק היום, גם חיסכון של 150 ק"מ לתדלוק בתוך העיר, זה חיסכון מאוד רציני אם בוחנים אותו לאורך תקופה של שנה.

לא צריך לקנות רכב טורבו במחשבה "אני אצטרך לשפץ". אפשר גם לקנות רכב ללא גלגלים ולחסוך כמה פנצ'רים.

אם שומרים על הטורבו יש לו אורך חיים גדול מאוד.

לגבי השאלה המקורית, 30K ק"מ בשנה מצדיק בהחלט מעבר לדיזל, תשחקו עם המחשבון כמה שתרצו.

פורסם

GOLF, איך בדיוק זה מצדיק ?

מה לא בסדר בחישוב שלי ?

נהגתי בעבר לא מעט על פולו קלאסיק שונות במצבי צבירה שונים.

בשום מקרה לא הצלחתי להגיע לממוצע צריכת דלק טוב יותר מאשר 1 ל 16, ושוב, אני מדבר על ממוצע, לא על מדידה חד פעמית בכביש מהיר.

זה ממש, אבל ממש ממש קרוב לצריכת דלק של מכונית בנזין ידנית קטנה.

סולר עולה יותר יקר, יש תוספת 400 ש"ח למחיר הטסט, המכוניות בשוק יד שניה כולן עם קילומטרז'ים בשמיים, איפו בדיוק הכדאיות כאן ?

פורסם

בוקי, 5 שנים תיתה לי פולו SDI.

כל השנים צריכה משולבת היתה 1:18, בדקתי בכל תדלוק.

אני רוצה לשאול שאלה אחרת - איזה רכב יחזיק טוב יותר קילומטראז' גדול (מעל 30 אלף בשנה)- פונטו בנזין או פולו (קורדובה) דיזל?

מנועי פולקסוואגן SDI במוניות עוברות חצי מיליון ק"מ ללא שיפוץ.

פונטו ,לדעתי, רכב נחמד אבל לא בנוי לעבוד קשה לאורך השנים.

לכן, אם תצליח למצוא רכב דיזל שמור עם קילומטראז' שפוי, אכן כדאי לחשוב על החלפה. לא פשוט למצוא רכב כזה, באמת שלא פשוט.

יחד עם זאת, נכון להגיד שרכב דיזל, גם מסוג פולו או קורדובה אחרי 200 אלף ק"מ זקוק להשקעה (אם זה משאבת סולר או מערכת מיזוג או כל מיני דברים אחרים , לא המנוע בדרך כלל).

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

הפונטו צורכת בממוצע 6.5 ליטר ל-100 ק"מ (בנזין - נתוני יצרן).

30 אלף ק"מ בצריכה הזו הם 1950 ליטר.

1950 ליטר כפול 6.15 ש"ח לליטר בנזין (כמו שאמרת) נותן לנו הוצאה של 11992 ש"ח.

ניקח קורדובה טורבו דיזל 100 כ"ס.

הקורדובה צורכת בממוצע 4.8 ליטר ל-100 ק"מ (סולר - נתוני יצרן).

ההנחה שאני רואה בכל מקום היא בין 2.40-2.45 ש"ח לליטר (ולא קשה בכלל למצוא תחנה עם הנחה כזו).

קיבלנו 6.5 ש"ח לליטר סולר.

30 אלף ק"מ בצריכה הזו הם 1440 ליטר.

1440 ליטר כפול 6.5 ש"ח לליטר סולר נותן לנו הוצאה של 9360 ש"ח.

יש לך הפרש עכשיו של 2632 ש"ח. פחות הפרש ברישוי של 400 ש"ח לטובת הבנזין וקיבלת יתרון לדיזל של 2232 ש"ח לשנה.

לגבי הקורדובה אני יכול לערוב לך על הצריכה הזו. היתה לנו טולדו TDI שלא לקחה יותר מ-5 ליטר ל-100 ק"מ וזה נבדק בכל פעם מחדש כך שלקורדובה אני ערב לחלוטין. אם פותח השרשור יעיד על הצריכה שרשמתי לגבי הפונטו אז קיבלת את החסכון שרשמתי למעלה. וגם כסף כזה לא הולך ברגל...

• תוכן חדש...