Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6645 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני רוצה לשאול שאלה אחרת - איזה רכב יחזיק טוב יותר קילומטראז' גדול (מעל 30 אלף בשנה)- פונטו בנזין או פולו (קורדובה) דיזל?

דיזל יחזיק ללא ספק יותר טוב, בתנאי שנקודת המוצא היא באותו מקום, כלומר שתי המכוניות חדשות

אם ניקח דיזל עם 250- 300 אלף ק"מ מול בנזין עם 70-80 אלף אני חושב, שהמצב הפוך.

דיברנו על הנושא הזה כבר הרבה, אני מסכים ולא מסכים איתך, אם צביקי, GOLF, ואחרים.

לא לכל אחד יש סבלנות ויכולת לאתר את אותה "מכונית דיזל שמורה עם קילומטרז' סביר במצב מצויין" חיפושים יכולים לקחת חודשים. אגב, אחרי מה שקרה לי אתמול, אני הפסקתי לגמרי להאמין למד קילומטרז' דיגיטלי. מד קילומטרז' בקנגו שלי התאפס מסיבה לא ידוע לאחר טיפול במוסך, ושוחזר למצב המקורי תוך 3 דקות אצל בעל מקצוע. באותה הזדמנות ניתן היה לרשום שם כל מספר שאני רוצה.

פורסם

מביני עניין יודעים מהם 200 אלף ק"מ למנוע בנזין ומהם לדיזל. בדיזל שמור זה אפילו לא חצי אורך חיים ואילו בבנזין זה כבר מנוע עייף. אני אתן דוגמא אישית שוב:), כשמכרנו את הטולדו, אף אחד מהאנשים שבאו לראות אותה לא הרים גבה לגבי ק"מ ולא שאל שאלות (155K ק"מ ב-4 שנים בדיוק). ולמה זה? כי הרכב היה שמור בקפדנות, קומפרסיה מלאה. גם אני שמכיר כסת"ח של מכונים לא האמנתי כשלא מצאו כלום (חוץ מהצורך בכוון פרונט). עכשיו תאר לך שהיית מוכר רכב בנזין שעבר 155K ק"מ ב-4 שנים? שמור ככל שיהיה, זה מנוע עייף. אתה מסכים איתי על זה לפחות?:)

פורסם

ניקח קורדובה טורבו דיזל 100 כ"ס.

אתה לא יכול לקנות קורדובה טורבו דיזל 100 כ"ס ב 20 אלף ש"ח, ואנכנו כאן מדברים על מכוני, שעולה כמו הפונטו של פותח השירשור.

כמה תגובות מעל, בתגובה של ולאד, שהיה בעלים של פולו SDI חמש שנים, מופיע נתון של 1 ל 18, כך שהחישוב שלי היה נכון, ושלך לא.

פורסם

צריכה של ליטר ל-18 ק"מ זה נתון של 5.5 ליטר ל-100 ק"מ. בסופו של דבר זה 10725 ש"ח לשנה. פה יותר 800 ש"ח חסכון בשנה לאחר קיזוז ההפרש ברישוי. פחות מהסכום במשוואה הקודמת אבל עדיין חסכון של כמעט אלף שקלים.

אגב, ולא שחס וחלילה אני מזלזל בבעילה של הפולו בשרשור, אבל תקרא את ההודעות בשרשורים הבאים. יש כאן כאלה שטוענים גם לצריכה עדיפה מזו:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=112135&highlight=%D7%A6%D7%A8%D7%99%D7%9B%D7%AA+%D7%93%D7%9C%D7%A7+%D7%A4%D7%95%D7%9C%D7%95+SDI

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=33267&highlight=%D7%A6%D7%A8%D7%99%D7%9B%D7%AA+%D7%93%D7%9C%D7%A7+%D7%A4%D7%95%D7%9C%D7%95+SDI&page=2

(מישהו כאן מעיד על צריכה של יותר מ-21 ק"מ לליטר בממוצע בקליאו DCI)

פורסם
צריכה של ליטר ל-18 ק"מ זה נתון של 5.5 ליטר ל-100 ק"מ. בסופו של דבר זה 10725 ש"ח לשנה. פה יותר 800 ש"ח חסכון בשנה לאחר קיזוז ההפרש ברישוי. פחות מהסכום במשוואה הקודמת אבל עדיין חסכון של כמעט אלף שקלים.

אגב, ולא שחס וחלילה אני מזלזל בבעילה של הפולו בשרשור, אבל תקרא את ההודעות בשרשורים הבאים. יש כאן כאלה שטוענים גם לצריכה עדיפה מזו:

זהו פורום ויש להתייחס להודעות בהתאם ( אתה יכול להגיד שגם להודעות של VLADCLAR).

אפילו בשירשורים שמצאת מופיעה צריכת סולר של פולו זהה לשלי.(פרט לאחת שבה כותבים על צריכה של 1:20 עד - 1:25 וזה לא נכון).

כמובן שיש רכבי דיזל עם צריכה יותר טובה : קליאו DCI , מגאן DCI , סיטרואן C3 טורבו דיזל אבל הרכבים האלה מעל לתקציב.

אבל זה שמצאת שירשורים מלפני 4 שנים עם המחירים של 2.90 לסולר - זה מכה מתחת לחגורה:lol:.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

יש לך פיאט פונטו ? תחליף לסיטרואן סקסו,

ברשותי סיטרואן סקסו 2001, 1.5D, אומנם לא מנוע הכי חזק, תמיד סוחב מעל המהירות המותרת, נסיעה על טורים נמוכים,

הצריכת דלק שלי כ900-1000KM למיכל של 45 ליטר, ליטר סולר עולה לי כ 6.4 שקלים.

האגרה עולה לי 1195, ובבנזין עולה כ980 שקלים.

מנוע פשוט, חסכוני, מודרני, מזגן מצויין ומחירים מעולים, צריכה נעה בין 20:1 משולב, עם לחיצות, 23:1 בנסיעות רגועות, לא תמצא חסכוני מיזה.

חיסרון : ידני, וקשה למצוא שמורה, קניתי את שלי לפני חצי שנה עם 120 אלף קילומטר, התווך קילומטרים שתמצא בשנים הללו זה כ200K,

תמיר

• תוכן חדש...