Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ה-WRC כמרקחה.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6659 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עולם הראלי מצוי בתוך מערבולת בימים שאחרי ראלי מקסיקו ולא בגלל האויר הדליל שם שלא הגיע בצורה ישירה למוח של חלק מהאנשים אלא דווקא מכיוון שהחלטות שאמורות להתקבל בימים הקרובים בנוגע לעתידה של אליפות העולם או יותר נכון בנוגע לתצורת המכוניות האליפות העולם בראלי, כנראה מעונת 2010 , החלטות שיהיו גורליות לכאן או לכאן.

בהתאחדות העולמית לספורט מוטורי, ה-FIA , כמו שאנחנו מכירים אותה, אוהבים מדי זמן מה להחליט החלטות שהן בדרך כלל לא פופולאריות במיוחד ומכעיסות את כולם, חוץ ממי שהמציא אותן. באם נתייחס רק לראלי אז למשל רעיון הצמיג האחיד או תרכובת אחידה של צמיגים הן חלק מהדוגמאות האחרונות.

רעיון חדש עלה במוחו הקודח של מי שמכתיב את המדיניות והוא ביטול קטגוריית ה-WRC בדמותה הנוכחית, כלומר הנעה כפולה ומנוע 2 ליטר מוגדש והחלו לגבש רעיונות חדשים שמכעיסים את האנשים שבשטח.

אחד הרעיונות הוא חזרה לשימוש במכונית עם הנעה אחורית ומנוע מוגדש, משהו בסגנון קבוצה-4 של שנות ה-70 (טויוטה סליקה טורבו למשל) רעיון נוסף הוא דווקא הנעה קידמית עם מנוע מוגדש או משהו בסגנון ה-KITCAR של פעם (קסארה למשל , זוכרים? ) .

אליפות העולם בכל ספורט שהוא ובוודאי בספורט מוטורי אמורה להיות קצה הפירמידה של אותו הספורט. המכוניות הטובות והמהירות ביותר מצויידות עד כמה שאפשר במיטב בטכנולוגיה ומתחרות גם בכדי לתת שואו טוב לקהל.

לא יתכן מצב, לדעתי, של צמיג אחיד למשל בראלי, זה מוציא משהו מהעוקץ (וגם גורם ליצרן לפתח פחות כי אין תחרות) כמו גם לא יתכן שיהפכו את אליפות העולם בראלי לבדיחה.

אנחנו רוצים לראות מכוניות שאולי מבחינה חיצונית דומות למכוניות הפרטיות שלנו (לואב נוסע ב-C4 ממש כמו של אשתי..:wink:) אבל מבחינת הביצועים על שבילי החול או על כבישי האספלט הצרים הן מראות עד כמה הן שונות .

רוצים לשמוע מנועים שעובדים חזק, החלקות כוח של ארבעה גלגלים ולא זוכ גלגלים שדוחפים או מושכים ונחנקים מהמאמץ .

סובארו כבר הודיעו שאם אליפות העולם בראלי תעבור להשתמש במכוניות בעלות הנעה דו-גלגלית הם יוצאים מהמשחק.

ריצ'ארד טיילור, אחד ממנהלי פרודרייב-סובארו אמר כי השוק והעניין העיקרי של סובארו הוא מכוניות בעלות הנעה בכל הגלגלים ובאם דבר זה יאסר החל מעונת 2010 קרוב לוודאי שסובארו יצאו מאליפות העולם בראלי.

רוב היצרנים אגב מוכנים לפשרהבדמות אימוץ חוקי ה-S-2000 , כלומר מנועי 2 ליטר לא מוגדשים והנעה כפולה אולם ה-FIA ומקס מוזלי בראשו רוצים לקחת את הרעיון שלהם צעד אחד יותר רחוק להנעה דו-גלגלית כאמור.

מוזלי רוצה לראות מכוניות בעלות נפח מנוע של 1600 או 1800 סמ"ק עם מגדש טורבו והנעה רק בשני גלגלים, כך הן יסעו לאט יותר בפניות ויהיו בטוחות יותר. אבל אם היינו רוצים ספורט מוטורי בטוח יותר היינו משחקים בפלייסטיישן ול בדבר האמיתי...

בשבוע הבא אמורה להערך פגישה במסגרת ידונו בתוכנית המוצעת. שקט לא יהיה שם זה בטוח.

דובי

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

לא יאומן, לא מפיק שהם הרסו את התחרות על הצמיגים בפורמולה ובראלי הם גם הולכים להרוס את הWRC

אם הם מעבירים את הראלי להנעה דו גלגלית הIRC פשוט יהפוך לאליפות העולם.

אני כבר מזמן הפסקתי לחפש היגיון בהחלטות של הFIA.

וחשבתי שעוד אצלנו ההתאחדות שלא קיימת לא מתנהלת כמו שצריך....

פורסם

אני מציע למר מוזלי לעבור לאנרגיה חליפית , מכוניות חשמליות על שלט..

בכיוון שה WRC הולך אליו , לא ירחק היום שהאליפות הנ"ל תראה בדיוק כמו הפורמולה 1, משעממת ומוכרעת בפיט.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

מוריס צ'אנדלר, נציג ה-FIA בועדה המייעצת לנושא הראלי העולמי טוען שראיון שנערך עימו, בעקבות כל העניין הזה, כי מכוניות ה-WRC כיום לא מספקות שום עניין וחוויה לצופים בסטייג'ים עצמם...מעניין מתי הוא ראה ראלי בפעם האחרונה...

הוא בדעה כי חייבים לחזור להנעה דו-גלגלית וכך יוכלו הצופים להנות מהחלקות רחבות של המכוניות כל הזמן.

דובי

פורסם

שיקברו את הספורט כבר עכשיו אם זה מה שהם רוצים לעתיד.

למה איכשהו קבלת ההחלטות תלויה תמיד באדם אחד, למה לא ביצרנים למשל שכן משתתפים במרוצים.

יהיה עצוב לחיות בעולם שכולו פוליטקלי קורקט.

אם אכן זה מה שיקרה לספורט, רק חסר שיאסרו שתיית אלכוהול בפאב, ויחייבו את כולם לנסוע ברכבים לא מזהמים בכלל:shock:.

אין איזו עצומה שאפשר לנסח ולשלוח לFIA?

פורסם

היצרנים כן מביעים דעה אלא שכיום יש מחלוקת בין היצרנים וחלקם תומכים דווקא בפתרון ה-S-2000 למשל, שבעבר כבר כתבתי רבות עליו ועל הפופולאריות שהוא צובר בתקופה האחרונה.

הבעייה היא שאין קו אחיד (נשמע מוכר למישהו...? :wink:) בין היצרנים ולכן הם גם לא יכולים להציג חזית אחידה מול ה-FIA.

כל יצרן מונע מאינטרס אחר וזו בעיה.

סובארו כבר הצהירו שהם בעד הנעה כפולה, בעיקר בגלל המכוניות הסדרתיות שלהם.

פורד וסיטרואן למשל לא מייצרים מכוניות סדרתיות עם הנעה כפולה ולכן...לנו נותר לחכות לישיבה ב-26 לחודש .

דובי

פורסם

לדעתי זה ממש מקומם!:evil:

כמו שפורמולה 1 צריכה להיות שיא הטכנולוגיה והדבר המרשים ביותר בתחומה כך גם ה-WRC.

מאיפה לעזאזל באה היציאה הזאת?

למה לשנות סדרי עולם?

מה כל כך לא בטוח ב-WRC? נהרג אדם אחד (הנווט פארקס ז"ל) בעשרים ומשהו השנים האחרונות!!!

הפיוזים שלי מתקרבים להתכה...

לסלי

"There's one arena of motor sport where everyone's a hero. One where the skill is not in the deftness of steering, nor the late application of brakes. Nor that intuitive feel for a car's limits. This a sport where the real display of talent is just turning up on race day." TOP-GEAR on drag racing.

פורסם

אני מניח שהדברים לא נעשים סתם. למיטב ידיעתי, בשנים האחרונות נשברים לא מעט שיאי מהירות בראלי שנקבעו ע"י מכוניות גרופ B ואני מניח שנבנה חשש מתוצאות דומות. כנראה עדיף לטפל בזה לפני שהעסק הופך להיות קטלני ממש.

לגבי הפתרון, הגבלה להנעה אחורית יכול להיות משעשע לצפיה, בדומה של שאיסור עזרים אוירודימיים ומעבר לצמיגים מעונת 67 יכול להיות משעשע בפורמולה 1 - משעשע אבל כבר אי אפשר לקרוא לזה אליפות העולם.

אולי פתרון שבו יוחמרו מגבלות נפח/גדישה על מכוניות 4X4 יכול להיות מעניין - כך שיתחרו מכוניות הנעה קדמית/ אחורית חזקות במכוניות הנעה כפולה חלשות יותר.

(add lightness' (Colin Chapman'

פורסם

אני חושב שעל טורבו אפשר לוותר, בתנאי שהנפח ישאר 2000 סמ"ק. אם רוצים לרדת בנפח, אין מנסוס מטורבו.

-יצירת הספקים ממנוע 2ל' מונשם אטמוספרית, כך שיהיו זהים להספקים כיום, דורש טכנולוגייה לא פשוטה, כך שאין התפשרות על הטופ של הטופ (אין ספק שהמומנט לא יהיה כמו עכשיו).

ובנוגע להערה של הבחור מה-FIA שייספור כמה פעמים בוטלו סטייג'ים כי היה יותר מדיי צופים בסטייג'ים ויחזור לדבר.

פורסם

אני רוצה להוסיף עוד נקודה לדיון, שיתכן והיא אפשרית, סתם משהו שחשבתי עליו בזמן שרצתי הבוקר.

מה אם ה-FIA עושים את כל השינויים הללו רק בכדי להרגיש ולהדגיש שהם אלו ששולטים בסדרות המרוצים ובמדיניות שנקבעת, עושים זאת מפחד לאבד שליטה.

אסור לשכוח שסדרה מאד פופולארית כמו ה-IRC נוסדה כרעיון שיווקי של יורוספורט ביחד עם חברת שיווק אירופית, בדיוק כמו ה-WTCC שהחל כגימיק יחסי ותפס תאוצה . לפני כן לא היתה אליפות עולם למכוניות טורינג, לפחות לא מאז 87'.

מה אתם אומרים ?

דובי

פורסם

זאת בהחלט אפשרות, כמו שתמיד קורה לגופי שלטון שמרגישים כי הם מאבדים אחיזה\שליטה, ומרגישים צורך לפצות על כך בחיקוק חוקים לא כל כך חכמים (מנק מבטנו).

חבל שזה קורה (ואני מקווה שמישהו שם יתפוס את הראש ויבין כי אפשר בדרך אחרת). ואני מקווה שזה לא יקרה.

פורסם

ה FIA ותעשיית הרכב העולמית אינם משחקים בשום גימיקים

הכל פוליטיקה

במידה ועוד יצרני רכב יצטרפו לסבב, והתנאי יהיה חשיפה להנעה קדמית או אחורית, כך יקרה

מה לא ברור פה?

מה יש לנו היום כיצרנים? חארטה!!

דני

מירוצי מכוניות

פורסם
ה FIA ותעשיית הרכב העולמית אינם משחקים בשום גימיקים

הכל פוליטיקה

במידה ועוד יצרני רכב יצטרפו לסבב, והתנאי יהיה חשיפה להנעה קדמית או אחורית, כך יקרה

מה לא ברור פה?

מה יש לנו היום כיצרנים? חארטה!!

דני

+1 צודק אפילו מיצובישי עם האיוו לא משתתפים בראלי.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

מתוך החלטת הפדרציה נכון ליום ה 26.3.08

WORLD RALLY CHAMPIONSHIP

With immediate effect, the restriction on parts will be eased for new manufacturers in their first year of entering the Championship. A new manufacturer may ask the FIA for a waiver to use two additional engines without penalty, and a change of parts, as described in the Sporting Regulations.

The new technical regulations for the future World Rally Car will become effective from 2011. The WRC Car will be based on the current Super 2000 and Group N cars, fitted with a supplementary kit, which includes turbo and rear-wing additions. The kit must be able to be fitted or removed within a defined time limit, to be determined.

The current World Rally Car regulations will be extended to include the 2010 World Rally Championship, subject to technical controls. The new World Rally Car will be permitted to compete from 2009 and score points in the Championship from 2010.

The Japanese and British rounds of the 2008 FIA World Rally Championship will now take place on 31 October to 2 November (Japan Rally) and 5 to 7 December (Wales Rally GB).

כלומר, מכונית הראלי העולמית (WRC CAR) כפי שנוהגים לכנותה, תתבסס על רכבי גרופ' N ו S2000

כך שסובארו ומיצובישי בהחלט יש להם יתרון, מתי פורד תנפיק את הפוקוס המקבילה? ומה יעשו סיטרואן? ימים יגידו

איתן

בב"ח

איתן

• תוכן חדש...