Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6690 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האמת שלא, הוא לא קיבל מכה.

לקחתי אותו למוסך, ושם ישר קפצו על האופציה של שיפוץ כללי ב4000 ש"ח.

הסיבה שאני לא נותן להם לעשות את זה ולגמור עם זה, היא שלפעמים, כמו היום בבוקר למשל, הוא יכול לחזור לעצמו בתפוקה מלאה לגמרי, ואחרי כמה דקות הוא מתחיל להשתגע כשהנורה דולקת.

שייך בכלל להחליף שמן גיר? ומה עוד ניתן לבדוק שקשור למערכת החשמלית של הגיר?

תודה מקרב לב.

יגל

פורסם

אולי מרק יעלה לנו (אם יהיה נחמד) את המיקום יחידת ה TCM (מחשב בקרת התיבה) ומיקום המחברים הראשיים שלו לכוון תא המנוע והתיבה.

גש לשם עצמאית לבדיקה חזותית למחברים מאובטחים.

פורסם

אתה אומר שהגיר מתחיל להשתגע אחרי כמה דקות של נסיעה? אני הייתי מתחיל בבדיקה של חיישן טמפ' שמן גיר . החיישן הוא חלק אינטגרלי מצמת החוטים המחוברים אל הסולונאידים, אולי העניין יסתכם בהחלפה של צמה זו.

לצורך זה יש לפתוח את הקרטר גיר.

פורסם

הלוואי והיה לגיר הזה קרטר. זה גיר של אמריקאיות. בשביל כל דבר קטן צריך לפתוח את הגיר ל2. הסולנואידים בפנים, אפילו הפילטר שמן בפנים.

לכן אני מנסה להתרכז בדברים חשמליים מחוץ לגיר. כרגע אם יש למישהו שרטוט של המערכת החשמלית והחיישנים זה הכי יעזור.

פורסם

1. בהמשך להודעה הפרטית בדקתי ומצאתי שהקובץ תקין כנראה עלייך להתקין את ADOBE מהקישור:

http://www.adobe.com/products/acrobat/readstep2.html

2. צירפתי קובץ נוסף המתאר את מיקום המחשבים השונים ברכב שברשותך.

מיקום מחשב גיר הינו מתחת לתא הכפפות בצד ימין (מה צריך לפרק בכדי להגיע אליו אינני יודע).

Binder1.pdf

איזה כייף לי :)

פורסם

אוקיי אז הדרמה ממשיכה, כן, שבוע וחצי אחרי הופעת התקלה, שבוע וחצי שהרכב מסתובב בין מוסכים, ואני כבר תולש שערות מהרגליים.

אז ככה. אחרי שניסיתי לבד לאתר את התקלה במשך שעתיים הרמתי ידיים וגררתי את הרכב למוסך מורשה דייהו. שם קבעו שצריך לבצע לגיר שיפוץ בעלות של 6000 ש"ח.

סירבתי לשיפוץ לא בגלל המחיר אלא כי אני יודע ומרגיש שהגיר תקין, והבעייה היא בעלת אופי חשמלי, מה שאומר פיקוד כלשהו\חיישן.

אני בטוח בכך מכיוון שאחרי שנורית POWER המקוללת נדלקת, אני מכבה את הרכב, ומניע, והגיר מתפקד שוב כמו חדש לכמה דקות, עד שהנורית נדלקת שוב, והגיר שוב "נתפס" על הילוך גבוה, ולא מגיב גם להעברות ידניות בתיבת ההילוכים.

לענייננו, לקחתי את הרכב למוסכניק שמתמחה בגירים, והוא החליף את כל המוח של הגיר, כולל הסולנוידים.

היה נראה כאילו הגיע גואל, כי יום אחד שלם התופעה נעלמה. באותו יום בערב היא חזרה.

תסמינים: לאחרונה חום מנוע התחיל לעלות מעבר לרגיל, מניח שאין לזה קשר, אבל החום עולה מעל החצי.

בנוסף, אחרי החלפת המוח, מורגשות מכות בהעברת הילוכים נמוכים.

אנשים יקרים, אני בפירוש מיואש, הרכב הזה הוא הידיים שלי ומקור פרנסתי. אשמח להכוונות.

יגל.

פורסם

כשאתה אומר שבעיה חזרה, אתה מתכוון שנורת ה-power שוב דולקת?

לגבי מכות בהילוכים הנמוכים, יש לכוון כמו שצריך את הכבל היוצא מהגיר אל המצערת.

לחום מנוע אין קשר לגיר .

פורסם

חיובי, נורית POWER שוב דולקת, והגיר נתפס על הילוך גבוה, אם אני מכבה ומניע הכל נפתר לכמה דקות.

עצות לפיתרון? הגעתי למצב שהלכתי למכון גירים ואמרתי להם שישפצו את הגיר ומצידי שיחליפו אותו, רק שהבעייה תיפתר, אבל הם לא מוכנים להתחייב שזה יפתור את הבעייה, ואני לא מוכן לשלם 6000 ש"ח כדי לגלות שזה לא עזר.

לדעתי הם לא מוכנים להתחייב שהבעייה תיפתר כי הם לא יודעים מה הבעיה. זה די ברור בעצם.

פורסם

רשמת שהחליפו את המח והסולונואידים. את צמת החוטים החליפו גם? חיישן טמפ' שמן גיר היא חלק מהצמה ויכול מאוד להיות שהיא מקור הבעיה. העלו בפניך אפשרות להחלפת מחשב ניהול?

• תוכן חדש...