Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6696 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם .

ברשותי טויוטה אונסיס 2002 .לפני שבוע נדלקה נורית על לוח שעונים CHECK ENGINE נכנסתי למוסך טויוטה הוציאו קוד תקלה שצריך להחליף חיישן חמצן ימני קדמי .לאחר טיפול והחלפת חיישן חמצן, אני יצאתי מהמוסך שעל לוח שעונים לא היה שום נורית של CHECK ENGINE לאחר נסיעה של 10 דקות שוב פעם נדלקה נורית של CHECK ENGINE חזרתי למוסך שם בדקו את האוטו על ידי חיבור למחשב ואמרו לי שצריך להחליף חיישן אחר שהוא חיישן חמצן ימני אחורי .

שאלה : האם זה הגיוני שבמוסך מורשה טויוטה עשו בדיקה של מחשב וגילו שצריך להחליף להחליף חיישן חמצן ימני קידמי ורק זאת היתה תקלה ולאחר החלפתו פתאום מופיעה שצריך להחליף חיישן חמצן ימני אחורי ?

האם זה יכול להיות או שהם לא מספיק מקצועים ולא יכולים להגיע לתקלה אמיתית?

מבקש עזרתכם תודה מראש

פורסם

איבחון פזיז וחפיפניק הוא "מקור כל רע" , דרוש בדיקה יסודית ולא "ג'נק-פוד" כיאה למוסך חברה !, שיטת ניסוי וטעייה חלפה מהעולם במיוחד לא במוסך שירות !!

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם

... שזה נכון גם לתגובות בפורום :wink:

עד כמה שאני מבין את המערכת, ואני מודה שאני לא מכיר את הרכב המדובר ואת מע' ההזרקה בו, החיישן האחורי מנטר את פעולת הממיר, והוא יכול לעשות את זה רק בתנאי שהחיישן הקדמי עובד בצורה תקינה ומאפשר למנוע לעבוד בצורה תקינה בשיתוף פעולה עם הממיר.

אין טעם למחשב לצעוק על תקלה בחיישן האחורי כשהוא יודע שיש תקלה בחיישן הקדמי, שתגרום למנוע לעבוד ביחס לא סטוכיומטרי ולממיר לא לתפקד כפי שהוא אמור לתפקד.

לאחר שתוקן החיישן הקדמי, ולאחר שהמנוע הונע והתחמם לטמפ' עבודה, והממיר גם התחמם והתחיל לתפקד בצורה תקינה בשיתוף פעולה עם החיישן הקדמי, רק אז מחשב המנוע הגיע למסקנה שיש בעיה עם החיישן האחורי.

אז בהסתייגות שאני לא מכיר את הרכב הזה ומע' ההזרקה בו, ובהסתייגות שלא ידועים לי קודי התקלה הספציפיים שנרשמו שם, על פניו, ההתנהלות נשמעת סבירה.

פורסם

אז למה המחשב של מוסך טויוטה לא מראה באותו זמן שתי תקלות חיישן חמצן קידמי+אחורי ?

נראה לי שהם רוצים לעשות קופה על הגב שלי ?

או שלאחר להחלפת חיישן חצמן אחורי התגלה שאני צריך להחליף ממיר קטליטי :(

פורסם
אז למה המחשב של מוסך טויוטה לא מראה באותו זמן שתי תקלות חיישן חמצן קידמי+אחורי ?

עכשיו אני כבר לא בטוח אם שאלת בשביל לשאול, או בשביל להבין, כי לא נראה לי שקראת את התשובה שלי.

נראה לי שהם רוצים לעשות קופה על הגב שלי ?

זו מהות הקיום של מוסך. לעשות קופה על הגב של הלקוחות שלו. האם במקרה הזה הקופה נעשתה שלא ביושר? אני לא רואה שום פרט בתיאור שלך שמסגיר דבר כזה.

או שלאחר להחלפת חיישן חצמן אחורי התגלה שאני צריך להחליף ממיר קטליטי :(

בהחלט יתכן. אם החיישן האחורי לא תקין הוא לא יוכל לנטר כראוי את הממיר. עכשיו כשהוא תקין, הוא ינטר את הממיר ויראה אם הוא תקין או לא. אולי תגלה שהוא לא ותצטרך להחליף גם אותו. בעסה.

אולי אתה יכול לכוון אותי לאיזה מוסך שמומחה לתקלות האלו ?

לא מכיר.

• תוכן חדש...