Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6856 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברי הפורום הנכבדים ערב טוב.

מבקש את עזרתכם המקצועית בנושא הבא:

שעתיים אחרי נסיעה מראשון לאשדוד, ניסיתי להניע את הרכב וללא הצלחה.

הרכב הוא פיג'ו 306, 1.6 שנת94'.

כאשר אני מסובב את המפתח בסוויטש אני שומע סטארטר אבל אין הצתה/חשמל. עד כמה ששמתי לב כל החלקים מתחילים לפעול (רצועות, מנוע, מצבר?!).

אני רוצה להוסיף שבחודש האחרון הרכב עבר טיפול די מקיף שכלל:

ראש מנוע -מילוי מחדש והחלפת אטמים עקב התחממות ובלאי שנוצר אם השנים,

החלפת חיישן חמצן

החלפת פילטרים (שמן, אוויר ודלק)

החלפת צינורות פגומים/יבשים/ישנים.

כל החלקים שהוחלפו הם מקוריים של פיג'ו, שמן איכותי ומים ירוקים (לא שזה קשור אבל בכל זאת)

בקיצור אני כבר שעתיים מנסה להבין מה הסיבה שזה לא מניע ושובר ראש בעניין, אשמח לקבל את דעתכם בנושא.

תודה וערב טוב,

דוד.

פורסם

היי, כאשר אתה מביא את הסוויטצ' למצב הנעה, הנורות בלוח שעונים דולקות ? אם לא, אלטרנטור או מצבר תקולים.

אם כן והמנוע מנסה להניע ללא הצלחה, יש לבדוק זרימת דלק וניצוץ.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

לדעתי,משאבת הדלק של פותח השרשור החזירה נשמתה לבורא עולם .

קרה לי בעבר ב-309 והרכב פתאום לא הניע,אחרי שהיה עושה בעיה באופן קבוע בהתנעה שנייה (לא התנעה ראשונית בבוקר,אלא התנעה לאחר כיבוי ומנוחה).

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

בוקר טוב,

עדכון קטן.. הבוקר שמתי לב שצינור דלק המחובר למנוע נזל קצת בזמן הנעה, חתחתי את הצינור בקצה שהיה יבש והנזילה הפסיקה, חשבתי שזו יכולה להיות בעיה אבל הרכב עדיין לא מניע.

מה אתם מציעים לבדוק? במצב הזה לקחת את הרכב למוסך זה הוצאה כספית כבדה :cry:

תודה,

דוד

פורסם

לא ידוע אם זה יקר או זול או אפילו חינם..

תוציא חוט הצתה אחד מהפלאג ולחוט הצתה תכניס מברג לתוך החוט הצתה(בחיבור שלו לפלאג) ואז את החוט הצתה שהכנסה בו מברג תקרב לחלק ברזל כל שהוא כמו המיכסה שסטומים ושמישהו יהיה בסוויץ ויתן נגיעה לשנייה של סטרטר ואתה תיראה אם עובר ניצוץ בין המברג לברזל כל שהו (תקרב את המברג לברזל ממש קרוב כ0.5ס"מ)

אם אתה רואה ניצוץ אז הבעיה היא שלא מגיע דלק למנוע אוליי משאבת דלק הלכה או משהו כזה.

*זהירות אל תיגע במברג אלה רק בידית שלו כי אתה תחטוף מכה חזקה מהניצוץ הזה

ואת הרטיבות של הדלק שהייתה תנקה טוב טוב שלא יקרה משהו כמו התלקחות..

פורסם

שווה לבדוק את זה אבל בשבילי זו בעיה לעשות כרגע, אין לי משהו שיוכל להניע את הסוויטש, אני ינסה מאוחר יותר כשיהיה משהו שיוכל לעשות זה איתי.

יש משהו שאני יוכל לבדוק לבד?

למשל איך אפשר לבדוק זרימת דלק? יש לי ידע ברכבים, אני רק לא יודע איך לבדוק את זה..

אשמח לעזרה,

דוד

פורסם

קודם כל תבצע את הבדיקה שהסברתי לך.

אחר כך תנסה להניע עם גז לחוץ שהדוושה לחוצה בערך חצי.

לא לנסות להניע יותר מידי תנסה 3פעמים עם סטרטרים של עד 4 שניות ותכעשה הפסקה של 10 שניות בין כל ניסון..

אם לא מניע גרר ישר למוסך.

פורסם

ניסיתי להניע אם גז לחוץ, מכיר את השיטה... זה לא עזר, ככל הנראה יש איזו בעיה אם זרימת הדלק,

הבעיה היא להביא גרר, הביטוח שלי לא מכסה הוצאות אל גרר,

אני מנסה להביא מכונאי רכב, חבר ותיק, שינסה לראות מה הולך שם בחניה..מקווה שיעזור

תודה בכל אופן אל העזרה,

יום טוב.

פורסם

עדכון .. הבעיה נפתרה אל ידי המכונאי שביקר אצלי,

מסתבר שהיה מצבור של הרבה פיח ולכלוך באיזור גלגל התנופה, הבחנו בזה מאחר וביצענו בדיקה של ניצוץ ואכן לא היה ניצוץ (תודה אל הטיפ ) אחרי חיפוש הבעיה התזנו ספריי קרבו' אל איזור הגלגל וניקינו את האיזור כולו ליד החיישן שנמצא שם (שכחתי את שמו) משחק קצר אם החוטים והרכב מניע כרגיל.

תודה רבה לחברי הפורום אל היעוץ והכוונה, חסכתם לי הוצאות מיותרות :-) תבורכו אמן.

שנה טובה לכולם.

פורסם

ליד גלגל התנופה נמצא חיישן הצתה (או בסלנג - חיישן קראנק). קיים סיכוי שהבעיה נובעת ממגעים לא תקינים של החיישן ולא בגלל הניקוי שביצעתם.

• תוכן חדש...