Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6872 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חבר שלי קיבל מסבתו מתנה לרגל הוצאת הרישיון סובארו אוטומטית שנת 92 נדמה לי,

האוטו במצב נסיעה, את ההילוכים הוא מעביר לבד[1/2/3], וכל העברת הילוך מרגישים נקישה[והגב לא אוהב את זה]

מאחר ושנינו בני 17 עם ידע מכני שמתסכם בפיליפס אבל פוניים רוב הזמן, חשבנו לשפץ את הגיר בעצמנו,

מבחינה טכנית[פירוק לא בעיה], עד כמה הדבר מסובך/מסוכן והאם הפעולה אפשרית בכלל, מאיפה ניתן להזמין איזה ספר עם הדרכה וכו'.

אני יודע שזה דיי על עיוור, כי הוא לא ממש מתמצא במכוניות[או באיזה שנה הסוברו ומה דגם שלה], אבל תיאורתית מבחינה טכנית, אפשרי לאנשים בלי ניסיון?

----

פורסם

הצעה חינם, רד מזה, המתן לסוף החודש הגדול, חזור לבית הספר, למד מקצוע, תוכל ללמוד מכונאי , חשמלאי, דיאגנוזיסט, אלקטרוניקה, ולאחר שיהיה לך תעודת הסמכה וידע מספק, תחזור אלינו עם החלוםות של חופשת קיץ.

בברכה

וללא ציניות.

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

שיפוץ גיר באופן כללי הוא כמעט בלתי אפשרי ללא ידע.

לאחר שמפרקים את הגיר צריך לפתוח אותו מבפנים להחלפת חלקים ויש בפנים לא מעט כאלו שיסבכו לך את החיים.

כמו שצביקה אמר,כדאי לרדת מזה ולפנות לייעוץ בלבד במכון לגירים אוטומטיים.

אם תכתבו מאיפה אתה וחבר שלך יטוכלו להמליץ לך על מכון שיתן לך חוות דעת על הגיר.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

לא מדובר בחלום,

מדובר בניסיון לשקם את המכונית לפני שמעיפים אותה למגרש ב-2000 שקל.

לגבי מקצוע לעתיד, יש לי עוד זמן עד לזה.

----

פורסם

אתה ביכלל לא יודע איך ניראה הגיר מבפנים אתה רוצה לנסות עוד לשפץ אותו?!

זה מאוד מסובך ואתה אפילו לא תדע טיך לפתוח אותו צריך לדעת איך לפתוח את הגיר ומה צריך להחליף.. רוב המכונאים המוסמכים לא מתעסקים עם גירים אז אחד שאין לו נסיון ביכלל ינסה לשפץ?

אני לא מזלזל אבל רד מזה אתה צריך הרבה ידע ונסיון כדי לשפץ גיר!

פורסם

תתחיל באיסוף מידע: ספרות יצרן המתארת את תהליך שיפוץ הגיר. לאחר מכן תצטרך להצטייד בכלי עבודה מיוחדים שעלותם לא נמוכה. את עבודת שיפוץ הגיר יש לבצע בסביבה סטרילית מאבק ולכלוך. חלקי חילוף לגיר אוטומטי אינם זולים גם הם.

בקיצור, תשיג ספרות יצרן של הגיר ותמשיך משם.

פורסם

כמו שאלקס כתב, הדרך הנכונה לעשות את זה היא להצטייד בספרות ובכלים, אבל בניגוד לשאר הדברים שנכתבו כאן על ידי אנשים שאולי מפחדים מעבודה מסודרת ע"פ נהלים ברורים, או לא מכירים דרך כזו, אתה לא צריך להיבהל מזה. תעבוד בצורה מסודרת, ואתה יכול לעשות כל דבר ברכב ללא ידע מוקדם. אם תעשה את זה כך, אתה גם תעשה את זה טוב יותר מכל בעל מקצוע אחר שמסתמך על הנסיון שלו במקום על עבודה מסודרת לפי נהלים.

בהצלחה.

פורסם

איזה גיר יותר מסובך להרכבה (אחרי פירוק לגורמים, לא פירוק מהרכב), ידני או אוטומטי?

חלום שלי לפרק גיר לחלקים על השולחן (אני סוטה אני יודע).

פורסם

גיר אוטומטי יותר מסובך.

גיר רגיל בנוי בצורה כזו שקשה להרכיב אותו לא נכון כי לא תצליח להרכיב אותו אבל סבגיר אוטמטי טעות יכולנה לעלות בגיר טחון (ואין אפשרות לסובב ביד ולראות שהוא בסדר).

ד"א, גיר של אוטו זה דבר מאוד פשוט לעומת גיר של הברגות של מחרטה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
תעבוד בצורה מסודרת, ואתה יכול לעשות כל דבר ברכב ללא ידע מוקדם. אם תעשה את זה כך, אתה גם תעשה את זה טוב יותר מכל בעל מקצוע אחר שמסתמך על הנסיון שלו במקום על עבודה מסודרת לפי נהלים.

בהצלחה.

הפעם אני ממש לא מסכים, דווקא עם תיבות אוטומטיות הנסיון זה מה שמשחק תפקיד. אני מבטיח לך שעם כל הנהלים, ברורים ככל שיהיו, פעם ראשונה לשפץ תיבה אוטומטית ללא ליווי מקצועי חסרת סיכוי לחלוטין. ואני מדבר על מכונאי מנוסה, אז חובבן?

פורסם

דניאל, הרי היום, יותר מתמיד, אני חי את הדברים האלה יומיום, 12 שעות ביום. אני משמש כיועץ הטכני של אנשים שעובדים במקצוע עשרות שנים. כשמשפץ הגירים שלנו, שעובד על גירים כבר יותר מ40 שנים היה צריך עזרה בנהלי פו"ה של גיר אוטומטי שהיה אצלנו השבוע הוא נעזר בי, עם נסיון מועט עד אפסי שיש לי בחלק מתחומי העבודה במוסך בכלל ובגירים אוט' בפרט. את הדיאגנוסטיקה לפני פירוק אני עשיתי לגיר הזה. הידע שלי שאוב נטו מספרות טכנית ומתבסס על עבודה מסודרת לפי נהלים. בדיוק באותה צורה גם שיפצתי ותיקנתי בעבר ובהווה מנועים, גירים סרנים וכו' . לשמחתי, יצא ככה שמעולם לא למדתי עבודת מכונאות ממכונאי, מה שהיה גורם לי ללמוד לעבוד רע, אלא למדתי בלעדית מספרות מקצועית.

פורסם
אולי במקום לשפץ את הגיר תתאר בדיוק מה הבעיה שלו קודם?

כשהאוטו על D,

נקישות במעבר בין הילוכים, מגיע עד להילוך שני, נכנס לשלישי לשנייה וחצי ואז ניוטרל או משהו שדומה לזה[לא זז],

כשהאוטו על 1/2/3,

נקישות מניוטרל ל-1

נקישות מניוטרל ל-2

אין מעבר בין 2 ל-3.

בין כל עצירה לתחילת נסיעה הגב זועק והגיר נוקש.

עד כמה שידוע לי היה ניסיון להחליף פילטר ושמן,

כמו כוסות רוח למת.

ודווקא נסיעה ברוורס חלקה, אולי נתחיל לנסוע רק ברוורס =]

----

פורסם

בתיבות אוטו' אבחון לחוד ושיפוץ לחוד. אני מכיר הרבה דיאגנוזיסטים שלאבחן תיבות אוטומטיות אין להם בעיה כלל אך לשפץ? אלו שניסו לבד כשלו.

יש המון דברים שצריך לדעת בשיפוץ תיבות אוטו' שלא כתובים או מוזכרים כלל בספרות של היצרנים. אני את התיבה הראשונה שלי עשיתי עם לווי של בעל מקצוע מנוסה, הבנתי לאחר נסיעת מבחן ברכב לאחר השיפוץ, שהסיכוי שלי להצלחה היה כנראה אפסי בלעדיו, וזאת למרות כל הנסיון שיש לי עם ספרות מקצועית, עבודה מעשית ועם הרבה מערכות מורכבות.

העבודה עם נוהלי היצרן רק מעצימה את יכולות המשפץ, אם הוא בוחר להשתמש בהם.

פורסם

לצערי, כנראה שלעולם לא אדע אם אתה צודק או לא. את מעט הגירים האוט' שעוד נשארו בשוק הוחלט שמוסרים למשפץ חיצוני שמצויד בדינמומטר גירים ובעל מקורות טובים יותר לחלפים לגירים האלה (היצרן כבר לא מוכר כמעט חלקים לגירים האלה) . הטכנולוגיה הזו מתה, הלכה למעשה. רוב הגירים שמגיעים אלינו הם רובוטיים (שלשפץ אותם זה משחק ילדים של ממש, בטח לילד שמנוסה בעבודה עם לגו) או גירים ידניים.

• תוכן חדש...