Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3798 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
שאלה מעניינת לבעלי ווסת לחץ דלק מתכוונן.. :

האם כיוון ללחץ דלק נמוך מאוד מאוד מאוד,יעזור כדי לעבור את הטסט או שהוא אף יחריף את הבעיה של הזיהום?

מבקש שוב התייחסות לשאלה.

DSCF901111111105_resize1.jpg
פורסם

עדכון לגבי תגובה #88 שלי:

החבר שם K44 , נסע כמה מאות ק"מ מחוץ לעיר, חימם את הרכב לפי ההוראות והלך להיבחן שוב. התוצאות עדיין היו גבוליות. הבחור יילל קצת לבוחן שהוא שולח אותו להוציא אלפי ש"ח, ואז העובד התרצה, הוציא מתיבת מסנן האוויר את חיישן החום שיש שם, עשה את הבדיקה שוב והרכב עבר.

מישהו מכיר את הטריק הזה? מה? מי? מו? :shock:

פורסם

ברגע שהוא פתח את הפילטר אוויר, מייד התערבות נהייתה ענייה יותר אם כי במעט מאוד.

(או יותר אם הפילטר היה סתום).

אם הוא היה גבולי, זה מה שהעביר אותו.

יש גם מצב לחיישן תקול/ תקול בחלקו, שפעולה זו השפיעה עליו, לדעתי זה פחות סביר.

דני.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם
תודה לZEASHB.

למה אתה חושב שזה לא הממיר אלא החיישן (אגב, חיישן באמת אמורים להחליף ב120000, אז יש בזה הגיון מסוים). חוצמזה, יש מוסכים שאמורים לשים תוסף או לעשות אינפוזיה. מה אתה אומר? במוסך אחר אמרו שמכיוון שהלמבדה תקין, זה כנראה ממיר שלא מנקה טוב.

הנתונים שלך בסל"ד גבוה היו

סל"ד גבוה (2420, חום מנוע כנ"ל) HC 24 Lambda 0.987 CO2: 14.3 O2: 0.02 CO: .43

מצביע על תערובת עשירה מעט ולכן הגיוני שה CO יהיה גבוה והO2 יהיה נמוך.

בסל"ד סרק שני הנתונים היו נמוכים ותערובת מצויינת, נתון שכזה ניתן לקבל כאשר הממיר תקין ולכן שללתי את נושא החלפת הממיר.

כמו שרשמתי מוקדם יותר - בדוק את מצב פילטר האוויר, יש סיכוי גבוה ללכלוך (ניעור לא מנקה פילטר ואם עושים זאת בכיוון הלא נכון הניעור רק סותם אותו יותר) זרימת אוויר טובה יותר תעלה את ערך ה O2 ובמקביל תוריד את ה CO.

לגבי תוסף - יש כאן דעות לשני הכיוונים, אך כולם מסכימים על כך שרכב שעבר ק"מ גבוה ללא שימוש בK44 המפורסם עלול ליצור נזק בשימוש חד פעמי.

אינפוזיה? סיכוי נמוך בעיקר עקב נתוני הHC הנמוכים (אסור לשכוח שהמכשירים במכוני הרישוי עוברים חיים קשים עם רכבים שמזהמים את הצנרת והמכשיר.

נסה להיזכר האם נתון הלמבדה "שיחק" מעלה מטה במהלך הבדיקה.

החזק את הרכב בסל"ד 2500-3000 ונסה להאזין למנוע - האם יש עליות וירידות קלות בסל"ד.

פורסם

גם אני הצטרפתי היום לעשרות אלפי הנהגים הניגשים ברגליים רועדות למבחן הרישוי השנתי.

הרכב שלי הוא טויוטה סטארלט 97' ידנית עם 190K~ במציאות (לא בשעון. בשעון הוא מראה 50K אחורה...) יש לציין שמעולם לא הוחלף ממיר או חלק אחר במערכת הפליטה.

שלבים מקדימים שעשיתי:

1. פילטר אוויר הוחלף לפני 500 ק"מ (פילטר תחליפי)

2. K44 הוכנס למיכל הדלק (על מיכל מלא, לא רבע ולא חצי) לפני 800 ק"מ.

3. בימים האחרונים הרכב נסע רק נסיעות בינעירוניות.

4. היום בבוקר תדלקתי 30 ל' (בתוך טנק דלק של 45 ל' סה"כ) אוקטן 98' מהתחנה הקבועה שלי (אם זה לא מזיק אז אין סיבה למה לא לנסות...).

5. נסיעה בהילוך נמוך במשך רבע שעה בכביש בינעירוני עד למכון הטסטים.

6. במהלך ההמתנה (שהייתה ארוכה למדי בגלל בעל טוארג שכנראה ממש התעקש שהרכב שלו יעבור את הבדיקה) עמדתי בניוטרל עם טורים שבין 2000-3000 סל"ד.

זהו. הגיע רגע האמת.

הבוחן חיבר את המחשב ואת הצינור לאגזוז והנתונים החלו להתרוצץ על המסך. הכל היה ירוק חוץ מהלמדה שהיה אדום.

בקול יבבה חלוש כבר התחלתי לשאול את הבוחן מה להחליף קודם, אבל הוא אמר לי להמתין ולהעלות את הסל"ד ל 2500. כשהסל"ד טיפס הלמדה ירדה לתחום הנורמלי. כאשר ירד הסל"ד לסרק היא נשארה בתחום הנורמלי.

תוך כמה שניות הספקתי לראות בחלון המחשב "עבר" והעמודה של זיהום אוויר בתוכנה הוארה בצבע ירוק.

הקלה.

טוב. שיתפתי אתכם בחוויית היום השמח הזה.

אני לא יודע מה מהגורמים הנ"ל השפיע על תוצאות הבדיקה, אבל סה"כ בהוצאה די קטנה עברתי את מבחן הרישוי במכה ראשונה, בלי קומבינה ובלי נעליים.

אני מקווה שמישהו יפיק מזה את הלקחים ושהכתוב מעלה יעזור לו.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

בא הקץ לטרילוגיה - הנה הדיווח העדכני:

הפוקוס האמורה עברה אתמול טיפול שגרתי (פילטר אוויר ושמן/שמן/מצתים) וכן נסרקו, בהתאם להמלצות פה בפורום, מערכת הפליטה והצנרת בתא מנוע ונמצאו תקינים.

כמו כן, הוסף תוסף של דלק מוטורס (שכנראה התווסף בכל טיפול גם בעבר), מולא מיכל מלא של דלק 98 בתחנה ידידותית וננהגו כ- 100 ק"מ במצטבר באגרסיביות (הילוך עד שניים נמוך מהרגיל + האצות חזקות).

היום בבוקר הרכב ננהג באגרסיביות למכון, חומם כ- 5 דקות על 3-4K סל"ד בחוץ ואז עמד בתור כרבע שעה על 2-3K (וואלה, נראה לי שצריך עור של פיל בשביל לעשות את זה!):

התוצאה- הרכב עבר את הבדיקה במכה ראשונה הפעם:

אין לי דיווח על תוצאות מדויקות מכיוון שהבוחן הסתיר את הצג (כך במקור) אך ערך הלמדה נצנץ על 1.02 לערך.

מסקנות אישיות?

1. או שהמכשיר לא כויל ו/או תופעל היטב בבדיקה הראשונה (החבר ציין שהיום הרכב נבדק באותו מכון אך במכשיר אחר מפעם קודמת וכן הוחלף הכבל של המכשיר - זה שהולך לאגזוז, בדיוק לפני הבדיקה ).

2. או מה שהכי סביר בעיני - אין תחליף לשמירה על מצב רכב תקין ע"י טיפול קפדני במוסך טוב.

3. ...או ששתי המסקנות למעלה נכונות!

תודה בכל אופן לדני ויתר המגיבים.

דרור.

פורסם
בנוסף על הטיפים החשובים שKOMPE כתב,בהמתנה בתור לבדיקה יש לכבות צרכנים

כגון-מערכת שמע D.V.D.מזגן ,אורות.כל צרכן שכזה שמעמיס על המנוע גורר שינויים בבדיקה.

אגב בקרוב עומדים לשנות את טופס הבדיקה.כן שיהיה בעל שני צבעים ירוק עבר- אדום ניכשל.

והמוסך יצטרך לפענח את מהות התקלה .

נתי

נתי קובלנץ

מיתחם נמל ת"א מ1950

פורסם

מענין -

בבדיקה הראשונה בה הרכב נכשל - המזגן כנראה עבד.

בבדיקה השניה אותה הרכב עבר - המזגן כובה בוודאות מבעוד מועד.

לא יודע אם אכן היתה לזה השפעה על התוצאה, אבל עובדה.

פורסם

שלום לכם

לאחר שנכשלתי בבדיקה זיהום אויר

קיבלתי עצות מוצלחות,החלפתי פילטר אויר,ושמתי תוסף K44 ועברתי בהצלחה.

תודה לכולם,ובמיוחד ל-zeashbe

פורסם

תודה רבה לך. אין לי טסט בזמן הקרוב, אבל טיפול כן. אני אחליף בהמלצתך את הפילטר אויר ואוסיף תוסף (אני חושב שעקרונית הוסיפו תוסף זה כל 10000). טיפול אחרון היה לפני 9000 ק"מ. אני אספר לכם מה קרה בעקבות זאת.

פורסם

דני זומרשטיין אתה תותח !התקנתי שסתום קניסטר חדש בהתאם למה שאמרת שיתכן וגורם לבעייה אצלי, וזו תוצאת בדיקת זיהום האויר מהיום בטסט חוזר:

בסרק- 0.00

ב-2469 סל"ד- 0.09

זוכר שבפעם הקודמת הלמדה שלי היתה נמוכה מהדרוש (0.96) ?

הבעייה היא שעכשיו היא מראה 1.04 (תערובת ענייה?).

חיברתי את הרכב למחשב דיאגנוזה בפיז'ו (כאמור 106XSI) והבדיקה הראתה שהכל תקין למעט חיישן הלמדה שככל הנראה צריך להחליף.

בכל אופן תבוצע החלפה מחר של הלמדה, ומקווה לסיים את סאגת הטסט המחורבן...

ושוב תודה על הרעיון של הקניסטר, בחיים לא הייתי חושב עליו כגורם לחריגה העצומה שהיתה לי ב-CO (1.59 !).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

לגבי הלמבדה 1.04 , יש קודם לבדוק דליפות אוויר, הן במערכת היניקה, והן באגזוז (חור) .

לגבי "קפיצת" הלמבדה:

אולי, כאשר סידרו את השסתום קניסטר, לא סגרו ולא הידקו טוב את הצנרת שלו, ו /או הזיזו צנרת ואקום סמוכה , ומכאן דליפת (גניבת אוויר)\

או שמשהו אחר נעשה בשסתום קניסטר הזה לא נכון .

לחילופין,

דליפה באגזוז (חור באגזוז- בצינור/בחיבור/בדוד( עמעם).

בדוק קודם את האגזוז לאפשרות חור/חורים (שמישהו יסתום עם סמרטוט את יציאת האגזוז, והשני יבדוק אם הוא שומע דליפה מתחת לאוטו ) , כי זו הבדיקה הקלה והמהירה ביותר.

יתכנו בעיות נוספות, התחל כפי שרשמתי

דווח.

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

שלום לכולם

לא מזמן עברתי טאסט לרכב שלי

עברתי בשלום כמו כולם עם תוספף לרכב

אבל קיבלתי המלצה מחבר שהוא מוסכניק שהמליץ למלא בנזין 98 לרכב לנסוע איתו

ואחר כך לבוא לבדיקה

הוא אמר לי שהבידקה היתה עוברת בטוח

בלי שום תוסף או תיקונים של חישנים אגזוזתים ואחרים!!

העם זה נכון?

ועוד שאלה קראתי כאן את השרשור לגבי תוספי דלק

והבנתי שזה די בריא לרכב הK44 הזה או בכלל תוסף לדלק!!

אבל גם תוספים אחרים טובים לרכבים???

כי אני למשל לא סמתי לטסט את הK44 הידוע שכולם מדברים אליו

קניתי משהו שהוא לא מוכר יחסית!!

העם זה בסדר?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3798 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...