Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3800 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הסיכוי היחידי שרכב ללא ממיר ייצלח את הבדיקה יהיה רק עם נתונים מרכב אחר.

אגזוזי "זרימה-חופשית" - תלוי במצב רוחו של הבוחן.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

בפועל,רכב אחד ללא ממיר, עבר את הבדיקה.

נכון ונתמך בתאוריה, רכב ללא ממיר, יוציא בתנאים אופטימליים 0.9 בתוצאת הCO .

יש לזכור שהתיאוריה מתייחסת לנתוך למבדה 1.000 .

בפועל , רכב אחד ללא ממיר, עמד בנתונים. הופתעתי. כך זה היה.

בגלל האחד הזה, רשמתי בתגובתי הקודמת "רוב הסיכויים שלא".

אם לא הייתי נתקל ברכב הזה גם אני הייתי רושם בטוח שלא.

דרך אגב, התערובת היתה ענייה מידי למנוע, וממש לא טובה עבורה ,אך למיטב זכרוני ,לא יותר מ 1.030 .

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם
אין מולי את הבדיקה אבל שאר הדברים יצאו מצויין!

99,500 ק"מ, לא שידוע לי שהוחלף ממיר, אין קרטועים...

מצויין? נמתין לשאר התוצאות, שואל למה?

אם היתה לך למבדה 1.02 בסלד גבוה - זה אכן עובר, אך בשילוב של CO גבוה זה לא מראה טובות.

פורסם

בפועל , רכב אחד ללא ממיר, עמד בנתונים. הופתעתי. כך זה היה.

בגלל האחד הזה, רשמתי בתגובתי הקודמת "רוב הסיכויים שלא".

אם לא הייתי נתקל ברכב הזה גם אני הייתי רושם בטוח שלא.

דני

ואתה ראית זאת במו עיניך את כל תהליך הבדיקה או שרק ראית את התוצאה המוגמרת בטופס הבדיקה?

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

לא, אני בדקתי אותו אצלי, יש לי את המכשיר ואת התוכנה של מכוני הרישוי, במיוחד קניתי אותם.

הייתי המום מהתוצאה, זה עד עכשיו לא מסתדר לי בראש, אבל לא היה ממיר בוודאות, היה צינור מגשר במקומו. כאמור הלמבדה היתה גבוהה קצת (תערובת ענייה) אבל לכאורה בתקן.

אין בעיה להוריד CO ברכב ללא ממיר (תקלה או קומבינה) העניין הוא שהלמבדה לדעתי צריכה לעבור את ה1.030 .

התוצאה היתה בתחילה קצת גבוהה אבל בשנייה ה30 של התוכנה, הלוא היא השנייה הקובעת, הרכב היה לכאורה תקין.

זה מוזר עוד יותר כי עובדה שרכבים שהכל תקין למעט הממיר ואף שפועל חלקית , נופלים בבדיקה ובגדול, (לפחות 0.40 CO )

אני עוקב אחרי זה, בינתיים שום רכב לא עבר ללא ממיר אצלי, במידה ויהיה נוסף שיעבור, אתחקר אותו באופן יסודי ביותר, את כל נותוני החיישנים ואעדכן.

דני

עוסק בנדל"ן.

פורסם

עשיתי חיפוש, ולא מצאתי את מבוקשי.

אשמח לקבל עצה מכם:

לחבר יש ג'יפ אופל משנת 95 בנזין הזרקה.

האוטו נכשל בטסט על זיהום אויר.

בגלל שהסטיה מהתקן לא גבוהה חשבתי שאולי יש אפשרות להתגבר על הבעיה בלי להיגרר להוצאות

האם יש תוסף שיכול לסייע להפחתת הזיהום בכדי לעבור את הבדיקה?

תודה!!

פורסם

שתי שאלות :

מה גורם לסטיית CO מאוד גבוהה אצלי ברכב מעל 5.5% הן בסרק והן בטורים גבוהים ?

איך עובדים מול המוסך במקרים האלה - הרי המוסך מטפל ואנחנו משלמים אבל אם הרכב נכשל שוב בטסט אז המוסך בעצם סיפק שרות שלא הייתי צריך אבל אני כבר שילמתי ?

פורסם
שתי שאלות :

אז המוסך בעצם סיפק שרות שלא הייתי צריך אבל אני כבר שילמתי ?

לפני שמאשימים את המוסכים, למרות שלא כולם כשרים, כאשר רכב מגיע עם בעיה מסויימת (CO) יש מספר מערכות שעלולות לגרום לכך.

המוסך מטפל לפי לוגיקה מסויימת עד להגעת פתרון.

יכול להיות שנפלת על מוסך חאפר אך גם יכול להיות שהמסוך טיפל בבעיה שהוא מצא וחשב שזהו הגורם /גורמים היחידים שדורשים טיפול.

האם היה שינוי בפליטה לאחר התיקון?

מה היו כלל התוצאות בבדיקה הראשונה ואם קיימת אז גם בשנייה?

מה כלל הטיפול במוסך?

פורסם

הי,

עוד לא לקחתי מהם את האוטו כך שיכול בכלל להיות שהוא יעבור טסט.

השאלה היא איך אני מגן על עצמי כנגד מוסך שעשוי להיות חאפר ומנסה טיפולים בלי ידע של ממש.

(אני מניח שאין ממש דרך).

לגבי ניקוי מע' ההזרקה - כעת עלי להחליף את מנוע הסרק - 1350 ש"ח לרכיב חליפי

מה דעתך והאם בעיית פליטה כל כך גבוהה של CO יכולה להפתר בניקוי מזרקים והחלפת מסנן אויר בלבד ?

פורסם

שלום רב

רכב מסוג דייהו נקסיה(כמו סופר רייסר) GTX 1500 שנת 96 ,לפני חודש עבר שיפוץ ראש מנוע

ולפני שבוע על חצי טנק דלק הוספתי תוסף LIQYI MOLY ונסעתי במהלך השבוע ואף משכתי הילוכים הייתה לי תחושה שהרכב לא יעבור טסט.

הבוקר 01.06.06 נסעתי מת"א לראשון לציון ושם ניגשתי ישר לטסט מפלס הדלק היה לקראת סוף המיכל ,כמובן שחששותיי התממשו והרכב נכשל על זיהום .

הנתונים הינם ממש קיצוניים כאשר אני יודע בודאות שבמוסך בשבוע שעבר כאשר בדקו פליטת גזים בסרק למבדה הייתה בטווח התקן והציעו ניקוי מערכת הזרקה בלחץ כ- 400 ש"ח .

האמת שהבוחן בטסט הפעיל את מכשיר הבדיקה ונעלם למספר דקות שנראו כמו נצח,חזר לבצע את הבדיקה בסל"ד גבוה באותו פרק זמן שלא היה הבחנתי שהמכשיר אינו מתייצב והנתונים מרצדים ואף האמת שלחצתי קלות על דוושת הגז ,הרפיתי וראיתי שהנתונים שונים מהרגע הראשון שהתחיל את הבדיקה לפני שנעלם .

האמת שפניתי ל-4 מוסכים (3 מורשי דייהו במקור על אף שאין דייהו יותר :razz: )

כל אחד אמר משהו אחר ומחיר אחר:

אחד אמר ישר חיישן למבדה מקורי כ- 700 ש"ח עבודה 100 ש"ח כשעה ולך תנסה שוב

אחד אמר ניקוי -אינפוזיה כ- 350 ש"ח כשעה אם לא ממיר

אחד אמר ניקוי אינג'קטורים וסעפת כ- 540 ש"ח(אחרי הנחה) כ-3 עד 4 שעות עבודה שאמרתי כל כך הרבה אמר אפשר גם בשעתיים ואז תנסה שוב -למעשה נלך מהקל אל הכבד ,לא כל כך מהר מחליפים ממיר"

ואחד אמר רק בדיקה במכשור(פליטת 4 גזים) 300 ש"ח לפני שנתחיל לעשות משהו , תבוא ביום א' .

בקיצור אין לי מושג מה לעשות ,ממה להתחיל ...

עייפו אותי, יש לי הרגשה שאני צריך לעשות הכל ,כך שבסוף התהליך זה יעבור את ערך הרכב:wink:

*צירפתי את תוצאות הבדיקה ,נא עזרתכם ,דעתכם

http://www.carsforum.co.il/vb/attachment.php?attachmentid=62436&stc=1

בתודה מראש ,

זיו

TEST.jpg

פורסם

.............................................>>>>

האמת שפניתי ל-4 מוסכים (3 מורשי דייהו במקור על אף שאין דייהו יותר :razz: )

כל אחד אמר משהו אחר ומחיר אחר:

לפני שאמרו בדקו???????, או ישר כל אחד בדיבורים כיוון למקום אחר?

אחד אמר ישר חיישן למבדה מקורי כ- 700 ש"ח עבודה 100 ש"ח כשעה ולך תנסה שוב

אולי צודק ואולי לא! יש לבצע בדיקת סקופ מעבדה לחיישן , או אז ניתן לדעת האם הוא מתפקד כראוי, וגם אז, יש להתייחס ולבדוק את שאר הפרמטרים האחרים, ולא מן הנמנע שאם הגרף אינו כראוי, זוהי תוצאה ולא סיבה.

בכל מקרה יש חיישנים חליפיים טובים לרכב זה, המחיר כמעט 1/2 .

אחד אמר ניקוי -אינפוזיה כ- 350 ש"ח כשעה אם לא ממיר

אחד אמר ניקוי אינג'קטורים וסעפת כ- 540 ש"ח(אחרי הנחה) כ-3 עד 4 שעות עבודה שאמרתי כל כך הרבה אמר אפשר גם בשעתיים ואז תנסה שוב -למעשה נלך מהקל אל הכבד ,לא כל כך מהר מחליפים ממיר"

ואחד אמר רק בדיקה במכשור(פליטת 4 גזים) 300 ש"ח לפני שנתחיל לעשות משהו , תבוא ביום א' .

בדיקה במכשיר 4 גזים בלבד 300 שח? אתה בטוח שאתה רושם את מה שאמר לך, ושהבנת אותו נכון?

בקיצור אין לי מושג מה לעשות ,ממה להתחיל ...

עייפו אותי, יש לי הרגשה שאני צריך לעשות הכל ,כך שבסוף התהליך זה יעבור את ערך הרכב:wink:

*צירפתי את תוצאות הבדיקה ,נא עזרתכם ,דעתכם

http://www.carsforum.co.il/vb/attachment.php?attachmentid=62436&stc=1

בתודה מראש ,

זיו

נתוני הבדיקה מצביעים חד משמעית על בעיית תערובת עשירה מהותית, ותקלה שיש לאתרה בקלות יחסית.

א' ב' וג' אומרים דברים שונים. לצערי , זה היה צפוי.

דני

עוסק בנדל"ן.

פורסם

"אולי צודק ואולי לא! יש לבצע בדיקת סקופ מעבדה לחיישן , או אז ניתן לדעת האם הוא מתפקד כראוי, וגם אז, יש להתייחס ולבדוק את שאר הפרמטרים האחרים, ולא מן הנמנע שאם הגרף אינו כראוי, זוהי תוצאה ולא סיבה.

בכל מקרה יש חיישנים חליפיים טובים לרכב זה, המחיר כמעט 1/2 ."

-אין לכוכב שום מכשיר מדידה מתאים ואין לו יכולת לבצע את בדיקת 4 הגזים לפני ואחרי אלא רק ב-LIVE בבדיקה חוזרת ממכון הרישוי -חובבני לטעמי גם אם הוא צודק.

תודה על הטיפ בנושא חיישני למבדה חליפיים.

לשאלתך השניה :

"בדיקה במכשיר 4 גזים בלבד 300 שח? אתה בטוח שאתה רושם את מה שאמר לך, ושהבנת אותו נכון?"

קבל תיקון קל לניסוח : לא פירט את מכלול הבדיקות שיבצע אך הזכיר גם את בדיקת 4 הגזים - המחיר יירד לחצי במידה ואתקן אצלו את התקלה שיאתר -נשמע מקצועי בגישה, לגבי יכולתו האמיתית אין לי מושג .

זיו

פורסם

עזרת המומחים (או- כשלון ענק בבדיקות הזיהום)

הרכב 106XSI נפח 1.6.

בטסט שבוצע הרכב נכשל בכל סעיפי הזיהום,להן הפירוט:

בסרק:

994 סל"ד- תקין

בדיקת CO- יצא 1.39 (לקוי כמובן).

ב-2520 סל"ד:

למבדה- 0.96 (לקוי).

CO- יצא 1.59 (לקוי)

חום מנוע- 92 מעלות (תקין).

לא יודע אם זה קשור, אבל בכל זאת:

לרכב הוחלף בלוק מנוע והראש עבר שיפוץ שבוע לפני הטסט (כרגע המנוע עם יחס דחיסה די גבוה), כמו כן, הרכב עבר את הטסט לפני שבוצע לראש מנוע חיזוק סופי ולפני כיוון שסתומים סופי.

שוב, לא יודע כמה זה קשור, אבל אני נותן את כל מה שידוע לי.

אשמח לעצות, עידן.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

עם נתונים כאלה, ניתן לראות שהרכב לא עבר טסט, אבל שים לב:

היה מאוד משמעותי לו היית יכול לספק את הנתונים המהותיים הנוספים של שאר הגזים כמו HC ,O2, ו CO2

בכללי, יש לך תערובת דלק עשירה מאוד אפילו אם הממיר יוחלף לחדש לחלוטין, נראה שהרכב לא יעבור טסט (ואל תחליף בינתיים ממיר, זה לא הכיוון כרגע)

נתון הלמבדה מאשר את בעיית התערובת העשירה.

מכיוון שחסרים הנתונים המהותיים של שאר הגזים, לאור נתונים קיימים בלבד אלה, יש לבדוק מסנן אוויר ולא רק, את תפקוד חיישן החמצן בעזרת סקופ מעבדה (ולא אתפלא אם הוא תקול או מנותק) , לבדוק שאין לחץ דלק גבוה מידי (כלומר שההחזר עובד כראוי) (ושמזרקים לא דולפים / "משתינים") , ולבדוק חיישן טמפ' , ושהקניסטר מחובר כראוי דרך שסתום מבוקר מחשב.

קודם לכל זאת, חיבור סקנר למחשב ניהול המנוע יכול לקצר את הליך הבדיקה ברישום ואו איתור תקלה בDATA_LIST .

יתרה מכך, חיבור למכשיר 4 גזים, ומאבחן שמבין את התוצאות והגורמים לה, יקצרו מאוד את זמן איתור הבעיה , טיפול בה,

תוך חסכון הוצאות מיותרות של שיטות ה"מנחשים" הקיימות והפסולות.

לכן אני מדגיש שמאוד קשה להתייחס ולכוון, ללא נתוני שאר הגזים.

יכולים להיות עוד גורמים רבים, (ואני מקווה, שלא בוצעו ברכב כל מיני סוגי שיפורי ביצועים והחלפת מזרקים בעלי ספיקה גדולות יותר ועוד כהנה וכהנה)

עריכה: אני שוב קראתי את ההודעה שלך, והנתונים שרשומים בתחתיתה בתיאור הרכב המשופר שלך , כוללים "צ'יפ בהתאמה אישית"...צריך מאוד להתייחס לכך, לאו דווקא זו הבעיה, אך יכול להיות שממש כן.

נראה לי שהתקלה בסיסית עם תוצאה חמורה (או בצ'יפ ב"התאמה אישית") אך לא קשה לאיתור ע"י מומחים בתחום.

בברכה

דני

עוסק בנדל"ן.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3800 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...