Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6926 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היה קשה לתאר את השאלה בכותרת, אני יפרט אותה כמו שצריך עכשיו:

לא יודע אם שמתם לב, אבל פירסמתי פה נושא לפני כמה זמן על עתודה, לא מהרגילות, אלא עתודה במכללה.

שנתיים הנדסאי+3 שנים שירות במקצוע+15 חודש קבע+שנתיים השלמה למהנדס. זה בקצרה על התוכנית.

לפי המכתב שקיבלתי:

-במהלך חודש יולי תזומן לראיון איש בשילוב עם הסגל האקדמי של המכללה וגורמי הצבא (זימון ישלח בנפרד)

- להזכירך, תשובות קבלה סופיות תתקבלנה במחצית השנייה של חודש ספטמבר לאחר קבלת תעודות הבגרות.

לפי הקריטריונים שהם כתבו על מנת להתקבל לעתודה הזאת, אני מתקבל בכיף. אבל אני לא יודע אם הם מדברים אם הבית ספר שלמדתי בו, שבו היה לי עבר לא משהו בכלל (לא נפרט) אבל תעודת בגרות יש לי.

אני רוצה ללמוד שם, בגלל שזה יסדר לי את החיים, אולי לא עד הסוף, אבל זה יעזור לי בהמשך.

אבל, אם קורה מצב שאני לא מתקבל, וזה כבר סוף ספטמבר. אז אני יצטרך ללכת לגיוס רגיל, שזה יהיה חי"ר, בגלל פרופיל 97, לא בן יחיד. רוב הסיכויים שזה יהיה קרבי. אני חושב שגבעתי הכי יתאים לי לשירות הצבאי שלי. אבל מה שמפריע לי עכשיו, שיכול להיות שאני יפספס את המועדי גיוס שלהם ולא יתנו לי להכנס אליהם. בנתיים התאריך גיוס שלי הוא 18.11 ולפי אתר שבוז, זה מועד גיוס למודיעין שדה. :shock: הא? איזה מודיעין מה הקשר אליי?

עוד לא מילאתי מנילה.

תנו לי בבקשה עצות בנוגע למה לעשות. אם אני יתקשר ללשכת גיוס ויבקש מנילה ונגיד יסכימו לקחת אותי לגבעתי, אז יכול להיות שאני יתגייס לפני קבלת התשובה של העתודה...מקווה שהבנתם את הבעיה.

פורסם

תמצא מישהו בגבעתי שידאג למשוך אותך.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

בתכלס להיות לוחם זה אחלה, אבל כשאתה יוצא מהצבא עם תואר ביד זה הרבה יותר שווה, וחוסך לך את הלימודים שאחרי הצבא.

רק תדאג ללמוד מקצוע מבוקש..

פורסם

אין עדיין פריסת גיוס לגיוס נוב'.

הפריסה מתבצעת רק כחודש וחצי לפני הגיוס עצמו.

ה 18.11 הוא תאריך הגיוס הכללי כרגע לכל מי שמיועד לחימה.

החולמים הגדולים אינם מגשימים את חלומותיהם, הם מתעלים עליהם - אלפרד לורד וייטהד

פורסם

בסיום השירות שלי עשיתי גיוס מרוכז כצ'ופר (זה היה מרץ 2005 אם אני לא טועה) חודש וקצת של בית יונות לפרצוף !! (הייתי שם סמ"פ אבטחה)

בקיצור, המשחק הוא כזה : מי שרוצה קרבי זה כבר טוב - הכי סובלים והכי בא ל**ן זה את אלה שלא מוכנים להתפנות לקרבי כי הם רוצים להיות ג'ובניקים (הסיבה לזה פשוטה, כ-ל מי שמבצע את הגיוס המרוכז זה צ'ופריסטים מקרבי!), אם אתה רוצה קרבי מסויים תסרב להתפנות, תתפוס את התורן ואל תזוז תיכנס ל"מעצר" (שלא יפחידו אותך, זה לא נרשם בשום מקום - בכוונה ! כדי לא להכתים עתיד של לוחמים(יעשה בלאגן עם הקצונה)), לכמה ימים יעשו עליך פוזות שאם לא תתפנה לX אז אתה תלך להיות טבח (זה האיום הכי חזק על מישהו שמורעל קרבי) אבל בתאחס כל יחידות החי"ר מקיימות תרום טירונות, בתום שבוע בערך מאתרים חיילים שהם "מקרה אבוד" והם נשלחים לבקו"ם חזרה, החטיבה מזדכה עליהם ומקבל חיילים מהמעצר שרוצים מאוד לבוא ליחידה במקומם, זה סיכוי של 85 אחוז שאם תתעקש מספיק - תגיע !, עוד 10 אחוז סיכוי שבסוף ידפקו לך דח"ש של 4 חודשים וישחילו אותך למחזור הבא (תלוי בך, זה 4 חודשים מבוזבזים) ו5 אחוז שילכו איתך ראש בקיר ותמצא את עצמך בסוף נשבר וצועד לתוך שעריה של יחידה קרבית אחרת משרצית (קרבי זה הכי - אחי !),

בכל מקרה מבחינה זאת אין לך מה לפחד, עם עקשנות עצבנית אתה תאכל אותם בלי מלח, רק תזכור דבר אחד ! הקצינים שם כמה שהם מפחידים, שאתה לא מסתכל הם נקרעים מצחוק על הפוזות שהם עושים, החיים שיורדים עליך הכי הרבה - מעריכים אותך לא פחות ! (הם מעריכים את הרצון שלך להיות לוחם!) ואלו במעצר (מש"קי מעצר) תמיד תזכור בלב !! עוד יום יומיים זה יגמר הם ישארו פה ג'ובניקים מסריחים ואתה תהיה לוחם עם כבוד (מחילה מראש מכל הג'ובניקים),

דבר אחרון : האוטובוס שנוסע ליחידה X, הוא נחשב שטח יחידת X (כמו רכב דיפולמטי בישראל :)) מה שאומר ככה בצורה הכי פשוטה וברורה ההוראה היא חד משמעית מרגע שחייל עולה לאוטובוס (אם בלחץ פיזי עדין(דחיפות קלות...אף אחד לא ילך איתך מכות) ואם בשיכנועים) הוא לא יורד משם וגם אם יתפוצץ העולם !!! (ופה זה כבר לא לחץ פיזי מתון - הכל אוכל ! הוא לא יורד, נקודה !!) מה שאומר שאם אתה מתכוון לנסוע ליחידה X אל תעלה לאוטובוס מה שלא יהיה !!

בהצלחה !!

נ.ב. השכנוע הכי חזק בעולם הוא : "בוא תעלה לאוטובוס, תגיע ליחידה יש שם קצין שיבוץ הוא יציב אותך, הוא ידבר איתך, הוא ילך לקראתך" - זה לא קיים ! אתה תגיע לשם תגלה רס"פ ערס שידפוק עליך צרכה ב160 דציבל להעיף את עצמך מתוך האוטובוס ולתת לו הקשב בשמש היוקדת !

בהצלחה...שוב :)

פורסם

אם אתה יכול ללכת לאוניברסיטה, תלך. אל תבזבז את הזמן שלך. אני למשל בינוני אז אולי בעתיד זה ישתלם לי ההנדסאי שעשיתי.

אתה לא מבין איזה רמה נמוכה זה הנדסאי. בסופו של דבר בצבא זה לא עוזר בכלל ואפילו גרוע יותר. (אולי אחר כך, ושוב אולי...).

לי במקרה זה קצת עזר, אבל לא יותר מדי (ועכשיו הקורס שלי, מחשוב וניהול רשת נסגר להנדסאים/טכנאים ונשאר רק לשוחרים, וזה לא כמו בירוקים מפעילות מחשב, ממש לא...). בוא נגיד שיש הרבה אנשים שעושים הנדסאי ובסופו של דבר עושים אותה עבודה של אחד שסיים י"ב אפילו לא בהצלחה... אני למשל יחסית הסתדרתי כי כבר יצאתי ל-3 קורסים שהתעודות שאני מקבל הן של john bryce אבל זה היה נטו מזל.

הרבה מגיעים לחיל אויר, ומה שעושים זה בעיקר לפרק קופסה ממטוס ולהחזיר אותה ולקבל המון תלונות.

אם תגיע לחיל אויר נגיד לאבנט כחול, או לחיל קשר לאבן יקרה אז זה יותר סבבה אבל זה גם לא הכי הכי מכיוון ערכו שינויים בקורס אבנט כחול/דרג ד' ולהתקבל לשם לרוב צריך קומבינות (בלי הכללות כמובן) כי עם הקורסים האלה יותר קל למצוא עבודה בחוץ (תראה בלוחות דרושים).

במבט לאחור להגיד לך את האמת אני עדיין לא יכול לקבוע אם לי אישית זה היה משתלם או לא כי יחסית הסתדרתי (והרבה בזכות הפרופיל 45), אבל יש הרבה אחרים שנידפקו ואפילו כאלה שעשו הנדסאי/טכנאי מחשבים ולקחו אותם לעבוד במקצועות חשמל ואלקטרוניקה של מטוסים ושוב...לפרק ולהרכיב קופסאות. לא מזלזל בעבודה, היא חשובה לחיל, אבל זה בזבוז בתור הנדסאי.

לא מבטיחים לך שתוצב במקצוע ואם לא הוצבת מצידם תעשה חמוצים. קח בחשבון.

הרבה גם עשו טכנאי-הנדסאי כדי להתחמק משירות קרבי, לגביי ההשלכות לשירות אין לי מושג.

אגב, תבדוק את מה שאני אומר לך כי שמעתי שלגביי השלמה למהנדס במכללה אם לא השלמת תוך 5 שנים ההנדסאי מתבטל.

רק שתהיה בעניין באוניברסיטאות בקושי מתייחסים להנדסאי, אולי מורידים כמה מעבדות מבוא. (לפחות בבן גוריון)

הבנתי שבמכון לב מקצרים עד שנה תלוי בציונים.

בכל מקרה שיהיה לך המון בהצלחה בכל אשר תלך.

איתמר.

פורסם

אם אתה לא בטוח לגבי העתודה אז אל תבחר במסלול הזה. כפי שכבר אמרו לך, זה הכל תלוי בסוף איפה משבצים אותך. גם במקרה שלי נפלתי דיי טוב, אני לא אגיד לך שאני עכשיו הופך את הפנים של הצבא אבל אני מתעסק בדברים דיי מעניינים, יש לי מפקדים סבבה וסה"כ אני מרוצה מהשירות שלי. בשורה תחתונה נכון שאני קצת מבואס לראות עכשיו את כל החברים שלי משתחררים, נוסעים לחו"ל, עובדים, מתחילים ללמוד וכו' אבל עדיין אני לא יכול להגיד כמו רוב האנשים ש"שרפתי שנתיים מהחיים שלי על העתודה".

ד"א, קח בחשבון שברוב המקרים הקבע זה רק המלצה. לצבא אין היום כסף להשאיר את כל העתודאים בקבע רק אפ מתקיימים כל התנאים הבאים: יש תקן + אתה תותח במה שאתה עושה + אתה רוצה להישאר, אז אתה תשאר את ה-15 חודשים האלה בקבע.

רוצה עצה ממישהו עם קצת ניסיון? הכי בריא זה להתגייס, להעביר את השירות שלך (בכל חור שלא ידפקו אותך), לנסות להוציא כמה שיותר דברים מהצבא שיעזרו לך באזרחות (קורסי נהיגה, צניחה, פיקוד וכו') ואח"כ ללכת ללמוד באזרחות מה שבא לך כמו שצריך. ככה אתה לא תלוי בטובות של אף אחד ולא צריך כל הזמן להיות עם האצבע על הדופק כדי שישבצו אותך במקום טוב וכו'.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

מסכים עם הורד האדום.

עדיף לך לגמור את הצבא ואז להיות סטודנט. זה קשה להיות סטודנט בן 18 בין כל הסטודנטים המבוגרים יותר. במיוחד בין הסטודנטיות...

אם גפ הפן החברתי חשוב לך, תגיע לאוניברסיטה בגיל המתאים.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם
לנסות להוציא כמה שיותר דברים מהצבא שיעזרו לך באזרחות (קורסי נהיגה, צניחה, פיקוד וכו') .

עוד לא ראיתי באף לוח דרושים מודעה "דרוש צנחן" אז מה בדיוק עוזר קורס צניחה באזרחות?

כעיקרון מסכים עם הטענה שהרבה יותר קל להיות סטודנט אחרי הצבא ואז גם אתה יודע קצת יותר מה אתה רוצה להיות כשתהיה גדול אבל מהצד השני להיות תקוע בחור ולאכול חרא במשך 3 שנים ואח"כ עוד 20 שנים במילואים זה בכלל לא תענוג גדול.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

תסלחו לי שאני לא מסכים עם הגישה ה"תבוסתנית" משהו של "עזוב אותך מלהיות קרבי, לך תלמד עכשיו כדי לחסוך את ה-3 שנים של התואר אחרי הצבא".....

אלא אם כן המדינה בונה עכשיו תקציב מיוחד להפעלת פועלים תאילנדים וסינים בתור לוחמים בצבא, ובהנחה שאנחנו עדיין לא שוויץ, תגידו, אתם בסדר ?!

למה שבנאדם שיכול להיות קרבי לא יהיה כזה ? ועוד רק כדי "לחסוך זמן אחרי הצבא" ?

אתם כנראה שוכחים שלפני פחות משנה הייתם במצב מלחמה,ועכשיו אתם כבר מחלקים עצות בסגנון "עזוב אותך מקרבי, אחרי זה תדפק באיזה חור במילואים במשך 20 שנה".

באמת צריך להצדיע לכם,כל הכבוד לכם.

נמו, גיוסים לחטיבות החי"ר יש 3 פעמים בשנה, מרץ,אוגוסט (יולי אוגוסט) ונובמבר.

הגיוסים שבין לבין הם בעיקר לחיל כללי, או במילים אחרות, לא גיוסים קרביים.

תעשה עם עצמך את השיקולים שלך, לגבי חטיבת גבעתי, למה אתה חושב שדווקא היא מתאימה לך ?

במילים אחרות,מה אתה יודע על החטיבה הזאת שעושה אותה יחודית יותר עבורך ?

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

כי הצבא צריך גם עתודאים והצבא יחליט אם להענות לבקשתו כשהשיקול הו איפה לדעת הצבא הוא יביא יותר תועלת.

לא מדובר על לרמות, להשתמט או להוריד פרופיל. הצב זקוק לג'ובניקים לא פחות מללוחמים ותאמין לי שכלוחמים מאוד הערכנו אנשי מפקדה שהתאמצו להקל עלינו ולספק לנו את השירותים הבסיסיים עם המון רצון טוב.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

אישית יש לי 3 מפקדים ישירים בדרגות אל"מ, סא"ל ורס"ן וכשמפקד בדרגת אל"מ בא ואומר לי שעל זה שיש לי בעיות בריאותיות אני מוצב כ"כ קרוב לבית ומשרת בתפקיד של ג'ובניק (מתכנת) אני צריך לנשק את המזוזה כל בוקר שאני יוצא מהבית ושצריך "לזרוק" אותי ליחידה קרבית ועוד ביטויים כד' בזלזול מוחלט למצבי הבריאותי שלא מאפשר לי את זה אני באמת לא מבין את הטעם בהמשך השירות שלי אם המפקדים עצמם אומרים לי דברים כאלה, אני מודע לכל עניין החשיבות בשירות ושאם לא היו אנשים כמוני לא היה לו אם מי לעבוד אבל אם הייתי יודע מלכתחילה שזה היחס וזו תהיה הפגיעה שאני יקבל ממפקדי לעולם לא הייתי מתגייס.

אבי.

פורסם
כי הצבא צריך גם עתודאים והצבא יחליט אם להענות לבקשתו כשהשיקול הו איפה לדעת הצבא הוא יביא יותר תועלת.

לא מדובר על לרמות, להשתמט או להוריד פרופיל. הצב זקוק לג'ובניקים לא פחות מללוחמים ותאמין לי שכלוחמים מאוד הערכנו אנשי מפקדה שהתאמצו להקל עלינו ולספק לנו את השירותים הבסיסיים עם המון רצון טוב.

אין קשר בין מה שכתבת למה שאני כתבתי, ברור שצריך ג'ובניקים,אין ספק בכלל, אבל בין זה שהצבא צריך ג'ובניקים לזה שאנשים היום מתכננים את השירות שלהם לפי "כמה זה יסדר לי את העתיד", יש בזה משהו לקוי.

איפה הזמנים שאנשים היו מתגייסים לצבא בלי קשר לעתיד,אלא מתאימים את עצמם לדרישות הצבא.

המזל היחיד הוא שבגלל המלחמה, המוטיבציה לשרת כלוחמים עלתה,אולי דווקא בגלל התפקוד הלקוי של הממשלה, אנשים מבינים שבאמת צריך צבא חזק.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תוכן חדש...