Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6929 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב,

המזגן בגולף שלי מתנהג באופן טיפה מוזר.

למיטב ידיעתי, אין אפשרות במזגן לשים אפשרות "אוורור" ללא מזגן.

מה שקורה, שהמזגן לפעמים פשוט "משתגע", מפסיק להוציא קור לא משנה על איזה מצב אני נמצא, אוטומוטי, LOW, הגדרת מעלות מסויימת לכל הכיוונים, פשוט מפסיק להוציא..

לפעמים זה קורה פתאום ואז חוזר, לפעמים פשוט לא מתחיל לקרר אלא רק מוציא אויר..

אני לא יכול לעלות על דפוס מסויים שבו זה קורה.. :roll:

האם יש משהו שאני מפספס? יש איזושהי דרך לאפס את המזגן?

לא נראה כבריחת גז משום שכאשר הוא מקרר עוד מקפיא לחלוטין ולווא דווקא לזמנים קצרים או ארוכים, נראה רנדומלי לחלוטין.

אני מזכיר שוב, מדובר במע' ה CLIMATRONIC הדיגיטלית.

תודה מראש לעוזרים.

No need for 3way active stereo system.. Driving an Alfa Romeo

:scatter:

When you're crawling along at 15kmh in the morning rush hour somewhere to put you frappacappalattechino would be useful

פורסם

למיטב הבנתי, מצב "ECO" הוא מצב בו לא עובד המדחס -כלומר איוורור ללא מזגן.

כמו כן, לוקח לו כמה שניות להכנס לפעולה מהרגע שאתה מניע את הרכב - כנראה מנגנון שנועד למנוע עומס בהתנעה.

את שאר התופעות אני לא מכיר (ומקווה לא להכיר) . יש לי את אותו המזגן בGTI.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

שכחתי להדגיש שהמערכת אף פעם לא נמצאת במצב ECO. כך שלא זה העניין..

ופרסמתי את ההודעה היום מכיוון וזה נורא הרגיז אותי היום בפקק (לאחר נסיעה של חצי שעה) והמזגן לא יצא ממצב אוורור!

When you're crawling along at 15kmh in the morning rush hour somewhere to put you frappacappalattechino would be useful

פורסם
בוקר טוב,

למיטב ידיעתי, אין אפשרות במזגן לשים אפשרות "אוורור" ללא מזגן. אם תלחץ על כפתור ECO ותראה גם בצג את החיווי זה מצב "איוורור" בעצם מצב בו המדחס לא בפעולה

מה שקורה, שהמזגן לפעמים פשוט "משתגע", מפסיק להוציא קור לא משנה על איזה מצב אני נמצא, אוטומוטי, LOW, הגדרת מעלות מסויימת לכל הכיוונים, פשוט מפסיק להוציא.. בזמן התקלה תנסה לעמוד עם הרכב, לכבוד ולהדליק את המזגן, תראה אם יש נפילה בטורים בזמן ההדלקה אפילו שהוא לא מקרר - הערכה שלי שלא תהיה נפילה בטורים, מה שאומר שהמדחס יוצא מפעולה, יש לבדוק אצל איש מזגנים ואקום גז וכמות שמן במערכת הגז, המדחס לפעמים מגן על עצמו כאשר אין מספיק שמן והוא מתחמם, דבר נוסף יש ממסר מתחת להגה שמכניס את המדחס לפעולה, לפעמים הוא דפוק ויוצא בעיה, גם את זה לבדוק

האם יש משהו שאני מפספס? יש איזושהי דרך לאפס את המזגן? הוצאת מינוס של הרכב ל30 דקות תאפס לך את מערכת הבקרה של המזגן, וגם את מחשב הרכב, תבדוק את שאר הדברים לפני שאתה פונה לפעולה הזאת

לא נראה כבריחת גז משום שכאשר הוא מקרר עוד מקפיא לחלוטין ולווא דווקא לזמנים קצרים או ארוכים, נראה רנדומלי לחלוטין.

אני מזכיר שוב, מדובר במע' ה CLIMATRONIC הדיגיטלית. זה שהוא מקרר לדעתי האיש מעיד על כך שיש פה תקלה אלקטרונית בפיקוד הכניסה של המדחס, שוב : פנה לחשמלאי רכב\מזגניסט שמתמחה בVW !! לא כדאי ללכת לכל אחד שיש לו בלון גז, דבר עם מוסך רון, ובמידת הצורך אולי לצורך איתור התקלה כדאי להכניס את הרכב לאחד המורשים (תיקון תבצע לאחר התייעצות פה)

בקשר לכמה שניות עד שהוא מתחיל לעבוד, זה בכוונה ככה כדי למנוע עומס בהתנעה ובשניות הראשונות לפעולת המנוע (בעצם חוסך ממך לכבות את המזגן לפני התנעת הרכב...

תודה מראש לעוזרים.

5 תוים

פורסם

צריך להתחבר למחשב בקרת האקלים ולראות האם קיימים קודי תקלה במערכת.

לא כל אחד מתעסק בזה, רצוי באמת כמו שאמרו קודמי ללכת למישהו שמבין במערכות מזגן ממוחשבות.

פורסם
בוקר טוב,

למיטב ידיעתי, אין אפשרות במזגן לשים אפשרות "אוורור" ללא מזגן.

מה שקורה, שהמזגן לפעמים פשוט "משתגע", מפסיק להוציא קור לא משנה על איזה מצב אני נמצא, אוטומוטי, LOW, הגדרת מעלות מסויימת לכל הכיוונים, פשוט מפסיק להוציא..

האם יש משהו שאני מפספס? יש איזושהי דרך לאפס את המזגן?

אני מזכיר שוב, מדובר במע' ה CLIMATRONIC הדיגיטלית.

תודה מראש לעוזרים.

שלום לחבר,

לפני שאתה רץ למוסך/חשמלאים/ממסרים/גז...תקרא את מה שאני כותב במיוחד הקטע באדום (ותוכל להרגע ולהנות מהמזגן שלך).

שאר הבעיות שציינת כנראה נובעות כנראה מתפעול לא נכון של מערכת בקרת האקלים.

פתח את ספר הרכב ותקרא את הוראות ההפעלה ותהייה סבלני כלפי המערכת, כלומר בזמן שאתה משנה ממצב X ל-Y המתן מספר שניות לתגובה של המערכת.

התופעה שציינת יכולה לקרות עקב 'משחק' עם הכפתורים וכניסה בטעות למצב של דיאגנוסטיקה עצמית מבלי לשים לב (כן יש מצב כזה, כתבתי פה בפורום בעבר).

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=148425&highlight=%D7%91%D7%A7%D7%A8%D7%AA+%D7%90%D7%A7%D7%9C%D7%99%D7%9D+%D7%92%D7%95%D7%9C%D7%A3

בכדי לצאת ממצב זה יש לכבות את המנוע ולהתניע שוב פעם ! לא יעזור לך שום משחק עם הכפתורים !! אין שום צורך לנתק את כבל המינוס (אין דבר כזה איפוס מערכת בקרת האקלים ברכב שלך).

במידה וזה קורה לך שוב פעם תעשה כפי שכתבתי תעביר את הסווי'ץ למצב OFF ולאחר מכן למצב ON ומערכת בקרת האקלים תחזור לפעולה.

עתיד, המדחס בגולף דור 4 הינו מדחס בעל ספיקה משתנה והוא עובד כול הזמן נרגע הדלקת המזגן ורק הספיקה משתנה בהתאם לצרכיי המערכת וזו גם הסיבה שאתה לא שומע חיבור וניתוק של המדחס בזמן הנסיעה.

אל דאגה הרכב שלך חדש ובדרך כלל מערכת המיזוג בגולף לא מתקלקלת בפרק זמן כה קצר.

איזה כייף לי :)

פורסם

תודה מרק,

מע' הCLIMATRONIC היא אינה בעלת איזורים שונים ונראית שונה מהמע' שהצגת בדור 5. האם הן מתנהגות באופן דומה? האם הטיפים שנתת לגבי המע' ההיא נכונים גם לגבי?

אם לא, האם כיבוי המנוע והדלקתו מחדש עדיין אמורים "לאפס" את העניין?

שוב תודה מראש.

פורסם

בהתחלה חשבתי שיש ברשותך גולף דור 5 לכן שלחתי אותך לקישור, בכול מקרה העברת המפתח למצב OFF ולאחר מכן ON אמורה לאפס את השינויים בלוח הבקרה של מערכת בקרת האקלים.

הטיפים שכתבתי עבור גולף דור 5 ייתכן ועובדים גם בדור 4 עם בקרת אקלים, שחק עם הכפתורים ותראה האם אתה נכנס למצב של מספרים מוזרים.

האם מערכת בקרת האקלים היא כמו בקובץ המצורף ?

Pages from SSP 200-Golf IV.pdf

פורסם
אל דאגה הרכב שלך חדש ובדרך כלל מערכת המיזוג בגולף לא מתקלקלת בפרק זמן כה קצר.

מרק, הרכב שלו יוצר לפני שבע שנים.

בבורה של אבא שלי, שצעירה מהרכב של פותח השרשור בשנה, רק בשבוע שעבר הוחלפה יחידה פנימית של המזגן כיון שהיא דלפה וכל הגז יצא. התיקון ארך יום שלם ועלותו היתה 2,000 ג'ובות טבין ותקילין.

שלא תבין אותי לא נכון, אני לא בא לקטרג על הרכב. אם אחרי 6 שנים יש תקלה שכזאת, אני מניח שאפשר להתייחס לזה כאל בלאי טבעי ותו לא.

עם זאת, לומר ש"מערכת המיזוג בגולף (שאני מרשה לעצמי להניח שהיא זהה לזאת שמותקנת בבורה) לא מתקלקלת בפרק זמן כזה קצר (7 שנים זה זמן קצר? ביחס למה?)" זה במקרה הטוב קצת בגדר עצימת עיניים.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

היי אלעד, אני חשבתי בתחילה שיש ברשותו גולף דור 5 שיצא לשוק הישראלי בסוף שנת 2004 והדברים התייחסו לרכב שהינו כ-2 פלוס על הכביש.

• תוכן חדש...