Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3793 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
חוץ מזה, ארז, נעלם הסניגור שבך? מה קרה?

התפטר.

לא חסכתי שקל בעקבות ההתקנה ההזויה הזאת שעשיתי, רק הוספתי משקל לרכב, צמצמתי את תא המטען שמגיע מצומצם עוד מהמפעל, בזבזתי המון דלק על נסיעות למרכז התקנה, המון דלק על נסיעה עם בנזין עקב תקלות, בסופו של דבר, לא הפסדתי שקל על המערכת גם במכירה (מכרתי את הרכב מעל המחירון ובנוסף הוא שילם על המערכת עוד איזה 3000 שקל כשלי נשאר רק 2000 לשלם עליה) זה היה שיעור טוב, לא הייתי חוזר עליו שנית.

בחישוב שנתי כולל, לא חסכתי שקל מכל הסאגה. (ונסעתי 30K בשנה הזאת)

לא ממליץ.

תאמין או לא, עכשיו אני עם מנוע 2.3 בנזין רגיל לחלוטין עם צריכה גבוהה יותר משל הקסנטיה מן הסתם, עם 25K בשנה, ומוציא פחות על נסיעות.

• תגובות 63
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

דווקא נראה לי שבמצב הנוכחי אם לא מתחשבים בכך שהמחיר יכול לעלות בקרוב, אז ההפרש במחיר בין הגז לדלק כיום שווה את ההתקנה לא? אני גם מעריך שאחרי כ"כ הרבה זמן מיודענו למד מתקלות עבר בהתקנות?

בריאות לכולם!

פורסם
דווקא נראה לי שבמצב הנוכחי אם לא מתחשבים בכך שהמחיר יכול לעלות בקרוב, אז ההפרש במחיר בין הגז לדלק כיום שווה את ההתקנה לא? אני גם מעריך שאחרי כ"כ הרבה זמן מיודענו למד מתקלות עבר בהתקנות?

ספק אם הוא עדיין בעסק, אם להיות כנה (וזה קשה לי) הוא מוכשר מידי בשביל זה וסביר להניח שהוא עבר הלאה, הוא היחיד שהיה פותר להם תקלות מהרגע שהעסק קם בכרמיאל (ונפל כמובן, וקם שוב עם בעלים חדשים ונראה נפול שוב).

על הנייר חוסכים המון, בפועל, זבבירים.

• 4 שנים מאוחר יותר...
פורסם

אני הסבתי לפני שנה יונדאי אקסנט 2005 נסעתי כבר 30,000 ק"מ וטפו טפו אין בעיות.

לפי החישוב החזרתי כבר את ההשקעה על המערכת(7500 ש"ח) ומעכשיו רווח נקי (כמעט חצי מחיר)

• חודשיים מאוחר יותר...
  • שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

שלום

בזמן האחרון אני חושב על הסבה לגז. כפי שמצופה מאנשי שיווק כל החברות נשמעות משכנעות, לכולן יש תו תקן, כולן צריכות להעביר את הרכב בדיקה של מכון התקנים/מעבדה של הטכניון, כולן מציעות את אותו המחיר פחות או יותר.

אם כן איך יודעים במי לבחור

למי יש את המערכת הטובה ביותר.

האם יש למשהו מידע מוצק בנושא?

פורסם

יש לי חבר שעשה הסבה לגז

יש לו מאזדה 6 שנת 2004 החסיכון קודם כל הוא אדיר מכיוון שהאוטו צורך גז באותה כמות שהוא צורך דלק

רק שההבדל שליטר גז עולה 4 שקל וליטר דלק כמעט 8 שקל.

החיסרון הוא שהבלון של הגז ממוקם בבגאז' ולאוטו קטן זה יהיה חסרון ענק(תלוי בלון של כמה ליטרים לדוגמא 100 ליטר ... 80 וכו

השאלה היא עם אתה נוסע הרבה על הרכב כי עם לא, לא משתלם לך.

החבר נוסע כל היום על הרכב אז הוא חיסה את העלות של ה6000 שקלים שהוא השקיע

תעשה חישוב עם זה משתלם לך קודם כל ואז תשאל איפה כדי לעשות.

פורסם

רכבי גז צורכים מעט יותר גז מדלק, צורכים טיפול תקופתי קטן, חלק מהם בעלי משמנת שצריך למלא בשמן מיוחד ויש איזו תוספת לאגרה (לא גדולה אבל יש).

קח בחשבון שיש גם מתקינים לא הכי טובים שגורמים נזק למנועים וכ"ו.

יש אנשים שנוסעים המון עם גז ומרוצים ויש כאלה שמקללים את היום ששמו.

פורסם

מה שאני יכול לומר לך בביטחה הוא שמכל המכוניות היום בשוק אלה ש"שאוהבות" הכי הרבה ומסתגלות לשימוש בגז הכי טוב אלה הן המכוניות הקוריאניות. יונדאי ממש מסתדרות עם גז וחיות איתו בהרמוניה. שום בעיות מיוחדות והרבה אמינות. לעומת זאת, שלא תעיז לעשות הסבה לגז לטיוטות ובמיוחד לא ללנד קרוזרים. לא חסר אנשים כאלה שעשו ראש מנוע כמה פעמים. גם גרנד ויטארה לא תאהב הסבה לגז.

דבר שני, יש שאומרים שלא רחוק היום והמדינה "תידלק" גם על שימוש בגז מבחינת מיסים.

אתה צריך לעשות לפחות 26-27 אלף ק"מ על מנת להוציא את עלות התקנת המערכת של ההסבה לגז.

ידיד טוב שלי עושה הסבות לשימוש בגז במוסך מורשה לכך. אם אתה רוצה אתה יכול לומר לי את סוג הרכב שלך ואני אשאל אם זה יסתדר עם גז או לא. אין לא אינטרס לומר כן אם זה לא כי אז זה יכניס אותו לברוך בעתיד.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

מה שרשום בהודעה מעלי, הוא בדיוק הפוך ממה שנכון.

היום רכבי יונדאי הם הרגישים יותר להסבה לגז.. בעצם כל רכב שהוא אינו אירופאי, הוא רגיש להסבה לגז, אבל עדיין, בעבודה נכונה, אין בעייה בכלל.

אין בעייה להסב טויוטה לגז, כולל קורולה כולל לאנדקרוזר.

מבחינת מערכות גז, רוב המערכות לא רעות. לדעתי 2 המערכות הטובות ביותר הן לנדי רנזו (אומגה בלבד! ), ולובטו.

מאיפה אני יודע מה שאני יודע? אני מתקין מערכות גז.

פורסם

היום רכבי יונדאי הם הרגישים יותר להסבה לגז.. בעצם כל רכב שהוא אינו אירופאי, הוא רגיש להסבה לגז, אבל עדיין, בעבודה נכונה, אין בעייה בכלל.

מבחינת מערכות גז, רוב המערכות לא רעות. לדעתי 2 המערכות הטובות ביותר הן לנדי רנזו (אומגה בלבד! ), ולובטו.

מוזר מאוד, גם חבר שלי מתקין מערכות גז. אני כמובן לא רושם פרטים כי אני לא מעוניין לעשות פרסומת. אז מה האינטרס שלו לומר שללנד קרוזר הוא לא מתקין ואילו אתה אומר ששלנד קרוזרים אתה כן מתקין?

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

לא רק שאני מתקין, יש המון לאנדקרוזרים שבאים לתדלק אצלנו, שהתקינו במקומות אחרים עם מערכות אחרות. כולם מרוצים לחלוטין וללא בעיות, ממה שאני יודע.

לגבי מערכת של פרינס. זוהי המערכת ההולנדית היחידה בשוק בארץ כרגע. יש רק יבואן ומוסך אחד המתעסק איתה. מה שאומר שכל תיקון או כל טיפול נעשה רק אצלו. אין לי הרבה מידע עליה, אבל היא נראית איכותית ע"פ מבט בלבד. מה שכן, יש מערכות טובות מאוד בשוק שנהנות מתמיכה בכמה מוסכים שונים ברחבי הארץ, מה שמהווה יתרון לדעתי.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

אמת! מבחינת המתקינים אין בעיה להסב כל רכב שהוא, גם אם יצרן הרכב קבע שהרכב אינו מתאים לעבודה עם גז, כמו טויוטה למשל.

רק כדאי במקביל לפתוח תכנית חסכון לטובת תיקון המנוע, אולי זה יהיה פחות ממה שתחסוך על נסיעה בגז ואולי לא, תלוי ברכב , בקילומטראז' בטיב במערכת ובטיב מתקין ואיך שהוא קם באותו יום בבוקר...

מאיפה אני יודע מה שאני יודע? אני מתקן רכבים עם נזקים של הנעה בגז...

• תוכן חדש...