Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3793 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערן, לא מזמן אמרת על השתלמות הסבת רכבים למנועי TSI

מה אתה יכול לספר על המערכות האלו?

כמו כן, בארץ יש לא מעט חברות, חלקן טובות מאד חלקן פחות. הבעיה לרוב היא היבואנים.

אצלי ברכב מתוקנת טרטריני שהבנתי שהתחלף יבואן, יש מערכות נוספות כולל ביבוא אישי של חלק מהמתקינים

אתה יכול בבקשה לעשות סקירה כללית על המערכות הנפוצות, יתרונות חסרונות וכו'...

תודה

• תגובות 63
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לניו דעתי מיותר להסב לגז

מאחר ו-:

1. דרוש טיפול שסתומים במערכת הדלק.

2. עלויות טיפולים שאכן צריך לעשות כל כמה אלפי קילומטרים במערכת הצילינדרים.

3.קיימת סבירות ממשית וטקלות גדולות של ראש מנוע וטיימינג, מאחר וגז מייבש את השסתומי פליטה ויניקה, שלא כמו דלק אשר משמן אותם יחסית לגז !!! חשוב מאוווווווד.

4.המנוע לא מחזיק המון זמן כאשר הוא עובד על גז - לעומת דלק.

5. צריך להיות עם יד על הדופק ורגיש במיוחד לשינויי פעולת המנוע.

אני אישית נגד המערכת

אשמח לשמוע ניסיונות של אחרים

המשך יום טוב

נסיעה בטוחה ונעימה

בברכה

המשך נסיעה טובה ובטוחה.

חולה צרפתיות מלידה עם ניסיון.

פורסם
לניו דעתי מיותר להסב לגז

מאחר ו-:

1. דרוש טיפול שסתומים במערכת הדלק.

2. עלויות טיפולים שאכן צריך לעשות כל כמה אלפי קילומטרים במערכת הצילינדרים.

3.קיימת סבירות ממשית וטקלות גדולות של ראש מנוע וטיימינג, מאחר וגז מייבש את השסתומי פליטה ויניקה, שלא כמו דלק אשר משמן אותם יחסית לגז !!! חשוב מאוווווווד.

4.המנוע לא מחזיק המון זמן כאשר הוא עובד על גז - לעומת דלק.

5. צריך להיות עם יד על הדופק ורגיש במיוחד לשינויי פעולת המנוע.

אני אישית נגד המערכת

אשמח לשמוע ניסיונות של אחרים

המשך יום טוב

נסיעה בטוחה ונעימה

1. לא דרוש שום טיפול.

2. אין שום שינוי בשגרת הטיפולים ברכב, למעט החלפת פילטר גז אחת ל15 אלף ק"מ, ומילוי משמנת השסתומים אם קיימת.

3. אם נעשתה עבודה נכונה בהתקנה, לא צפויות שום תקלות מהסוג הזה.

4. מחזיק המון גם המון. רכבים עם ארבע מאות אלף ק"מ וגם יותר בלי פתיחת מנוע.

5. תמיד צריך להיות.

הידע על מערכות הגז מאוד מצומצם בשוק המקצועי. בגלל חוסר הידע, מוסכניקים מעדיפים לפסול, מהפחד של התעסקות עם משהו שהם לא יודעים לתת לו מענה וטיפול.

הנושא הזה של הנעה בגז מתרחב מיום ליום, ולאט לאט הוא מתקבל בהבנה גם אצל אנשים וגם אצל בעלי מקצוע.

פורסם
ערן, לא מזמן אמרת על השתלמות הסבת רכבים למנועי TSI

מה אתה יכול לספר על המערכות האלו?

כמו כן, בארץ יש לא מעט חברות, חלקן טובות מאד חלקן פחות. הבעיה לרוב היא היבואנים.

אצלי ברכב מתוקנת טרטריני שהבנתי שהתחלף יבואן, יש מערכות נוספות כולל ביבוא אישי של חלק מהמתקינים

אתה יכול בבקשה לעשות סקירה כללית על המערכות הנפוצות, יתרונות חסרונות וכו'...

תודה

עברתי חפיפה בהתקנת מערכת מסוג זה בארץ. לצערי, עדיין אין מענה מספק וטוב לרכבים מהסוג הזה. בתקופה הקרובה, אני אטוס לאיטליה ואעבור שם השתלמות מקצועית יותר, עם מערכת רצינית יותר.

לגבי מערכות הגז העיקריות הקיימות כיום בארץ:

טרטריני:

סה"כ מערכת לא רעה. יש אפשרות לתת מענה לכל תקלה, יש חלקים מקוריים או חלופיים במחירים סבירים.

E-GAS:

מערכת בסיסית מאוד עם יבואן בעייתי. יש אפשרות לתת מענה לתקלות ברוב סוגי המערכת. חלקים חלופיים בלבד, או משומשים. יש חדש אצל היבואן בלבד.

B-GAS:

מערכת טובה לזמנה. אין יבואן, וחלקים חלופיים בלבד.

BRC:

מערכת איכותית מאוד. אין יבואן בארץ. חלקים חלופיים, או מקוריים במחירים גבוהים מאוד.

לנדי רנצו:

קיימת בכמה גרסאות שונות, כאשר הגרסה הטובה מבין השלושה היא OMEGAS: מערכת הדגל של החברה. איכותית מאוד, חזקה ומדוייקת. החסרון היחידי איתה, הוא שכל הרכיבים ענקיים, ולכן מקשה על ההתקנה ברכבים עם תא מנוע צפוף.

מערכת נוספת, הזולה יותר, מורכבת מרכיבים טובים גם כן, אך פחות איכותית ופחות מדוייקת. בין לבין ישנה עוד גרסה של המערכת, אשר כמעט ולא יצא לי לעבוד איתה.

יבואן מצויין.

ZAVOLI:

מערכת חזקה מאוד. תומכת במנועים בעלי הספק גבוה. טובה גם למנועים רגישים.

יש יבואן בארץ.

LOVATO:

מערכת חדישה ונוחה להתקנה. מצויינת למנועים רגישים.

יש יבואן בארץ.

OMVL DREAM:

מערכת חדישה. תכנה עם כל האופציות הנחוצות.

יש יבואן בארץ.

AUTORONIX:

מערכת שאין לה יבוא לארץ, וגם אין תמיכה בתקלות. תיקונים יקרים ומסובכים.

זה מה שעולה לי כרגע לראש.

על כל אלה, יש משמנות שסתומים, שאינן קשורות לסוג מערכת הגז, ואפשרי להתקין אותן בכל רכב בלי קשר.

פורסם

ראשית, תודה.

איך בעקרון עובדת מערכת למנועי TSI?

המזרקים מתחברים גם כן לסעפת?

או שיש פטנט אחר?

המערכת עובדת בתפוקה מלאה או שבטורים מסויימים עוברת לדלק?

תודה

פורסם

המערכת דומה מאוד למערכת רגילה. ההזרקה מתבצעת בצורה סטנדרטית לסעפת היניקה של המנוע.

ההבדל הוא בניהול מערכת ההזרקה של הגז. לכל דגם של רכב, יש תכנה ספציפית בשבילו. יש רכבים שעובדים בבנזין במצב מסויים, יש כאלה שעובדים על גז בלבד.

• שנה מאוחר יותר...
פורסם
התשובות באדום,

לי היתה מערכת גז במשך שנה, לא הייתי חוזר על זה, אם אתה לא נוסע כמות עצומה של קילומטרים, ממש לא משתלם.

תוספת משקל, תוספת צריכה, תוספת על תשלום המערכת, תוספת על תשלום בכל טיפול, ועוד ועוד.

ליאור -

רוב ההתקנות אצל חברות גדולות ממש לא נראות חאפריות, ואפילו יפות מאוד.

מי שילך להתקין בחברה לא מוכרת במחיר נמוך, כמובן יתלונן על התקנה חאפרית.

ההמלצה שלי היא: אל תתקין.

מחיר הגז עלה ובדור אלון 3.75 ש''ח לליטר

פורסם

וזו סיבה להקפיץ שרשור עתיק שלא כתבו בו כבר שנה וחצי כי...?

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

• שנתיים מאוחר יותר...
פורסם

לפני עשור+ כשרכשתי סובארו B4 הוצע לי בחברה להסב את הרכב לגז ואפילו הראו לי מונית לפני מסירה עם המערכת.

גיחכתי והמשכתי בחיי. עברו כמה שנים והנושא נהיה יותר נפוץ, אבל עדיין גיחכתי והמשכתי לשלם אלפי שקלים על דלק.

היום, כשהנושא עולה שוב, אני מתחיל לחשוב.

בעצם למה לא?

אשמח אם יתפתח כאן דיון על ייתרונות וחסרונות של הסבה לגז הן מבחינת רכב והן מבחינת משתמש ברכב.

פורסם

לפחות בB4 זה הדבר שמתקן את הבעיה הכי גדולה באוטו והיא צריכת הדלק הגבוהה - 1 ל 7 בעיר.

עם המערכת גז אני משלם חצי מחיר (ותקופה ארוכה מאוד ההפרש היה גבוהה יותר), מה שאפשר לפרש כ1 ל14 - נתון לא רע בכלל שמדובר על מכונית די גדולה ומפנקת עם הנעה 4*4.

אם אתה מתכוון להחזיק רכב לטווח ארוך, או שאתה נוסע ביום יום המון ההשקעה תחזור ותתחיל לחסוך כסף.

אני עברתי מB4 רגילה לB4 עם אותו מנוע רק עם גז והכיסים שלי מאוד אהבו את השינוי החד בהוצאות.

אימפרזה 4*4 04 נמכרה :|

סובארו בי4 08 לימיטד ז"ל :cry:

סובארו בי4 09 גפ"מ :-)

BMW E92 8)

פורסם

אצלנו בעבודה העבירו את כל הרכבים לגז למעט רכבים עם מנוע טורבו בנזין.

החיסכון הוא אלפי שקלים. את הרכבים מעיפים לסוחר ב 220K. אח"כ מתחילות בעיות כלליות, לאו דווקא של מע' הגז.

כללית, אין הבדל באמינות עם וללא מע' גז במגוון הרכבים שאצלנו.

כשהרכב על גז הוא טיפל'ה יותר עגלה. לא משמעותי אבל מורגש.

יש עלות אחזקה נוספת של טיפולים במע' הגז כל 15K. בשיקלול הסופי מול דלק זה עדיין מאוד משתלם אבל צריך לקחת בחשבון את עלות הטיפולים והשמן (ליטר לכ3000 ק"מ. עלות ליטר כ 120 ש"ח).

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

פורסם

בתור אלטאנטיבה לגז: דיזל והייבריד.

החשש שלי מהתקנות מקומיות זה מקצועיות של המתקינים. אם הבחור שהתקין היה במצב רוח טוב וכאשר סגר את הברגים לא רב בטלפון עם החברה שלו - הרווחת. השאלה במקרה של בעיות את מי נישאר להאשים? את המתקין או את היצרן?

יש הרבה סימני שאלה בסיפור הזה, אם כי מערכת גז זה ממש מפתה בגלל המחיר.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אני בעד!

הסבתי לפני בערך 3 חודשים ולא מתחרט (בינתיים...).

זה נכון שהאוטו נהיה טיפה כבד (המיכל שוקל כמה עשרות ק"ג כשהוא ריק), ונכון שהצריכה טיפה עולה, אבל זה פשוט כיף לתדלק מיכל מלא בפחתו מ-130 ש"ח :lol:.

מאז ההתקנה אצלי הוצאתי בערך 2,900 ש"ח על בערך 6,000 ק"מ, פחות מחצי!! ממה שהייתי מוציא לפני ההסבה (רכב ישן + מנוע שתיין).

הסיבות שאנשים מתרחקים מהסבה הם:

1. עלות המערכת.

2. תא מטען.

3. פחד שהמחיר של הגז יעלה בעתיד.

4. הפחדות מאנשים שעשו הסבה אצל מתקינים חאפרים, שגרמו לנזקים בראש מנוע, בשסתומים ועוד.

מקווה שהועלתי, שבוע טוב

יונדאי סונטה 2000 | פורד מונדאו 2010 | מיצובישי גרנדיס 2005 | שברולט אפלנדר 2007

בתאריך 1.8.2021 בשעה 17:55, m3x7r3m3 כתב:

איך יודעים שפוליטיקאי משקר? השפתיים שלו זזות

• תוכן חדש...