Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3792 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני שוקל לעשות הסבה לגז (גפ"מ) ורציתי לקבל מעט פידבק מאלו מכם שיש להם ניסיון בנושא.

יתרונות :

-מחיר (ליטר גז כ-2 ש"ח)

- אקולוגי (מזהם פכות)

- שקט יותר

- הקטנת בלאי המנוע שכן יש פכות פיח ולכלוך

- טווח נסיעה גדול יותר שכן אם ניגמר גז אפשר לעבור לבנזין

-יש עוד כפתור מגניב ברכב ששולט באם רוצים הנעה בגז/בנזין

חסרונות :

- מחיר התקנה (5000 ומעלה ללא סקר שוק מצידי)

- חניה תת קרקעית רק אם יש מערכת אוורור (יש עקיפה לנושא הזה?)

-תופס מקום בתא מטען (בהתאם לנפח המיכל שבוחרים להתקין )

- עוד משהו שיכול להתקלקל

- דורש תחזוקה (מינימלית )

- תיקונים רק במוסך שמורשה לטפל ברכבים שמונעים ב-גפ"מ ??

-מס' תחנות תדלוק ב-גפ"מ לא רב

-פרמיית ביטוח לעיתים גבוה יותר (שוב ללא סקר שוק)

• תגובות 63
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תוסיף לחסרונות התקנות זוועתיות שנעשות בארץ, תקלות, בעיות כיוון, ועד נזקים והרס מנוע כתוצאה מהחאפריות

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

פורסם

לפני כשבוע התקנו מערכת גפ"מ במזדה 6, במהלך ההתקנה גולתה דליפת גז אשר תוקנה, ולאחר ימים ספורים (שניים או שלושה) גילינו כי המצוף של הבלון לא טוב. יוחלף בימים הקרובים, אבל זה ממש מעצבן.

פורסם
אני שוקל לעשות הסבה לגז (גפ"מ) ורציתי לקבל מעט פידבק מאלו מכם שיש להם ניסיון בנושא.

יתרונות :

-מחיר (ליטר גז כ-2 ש"ח) איפה בדיוק? מחיר עומד על 3+.

- אקולוגי (מזהם פכות)

- שקט יותר ממש לא נכון, לא תשים לב בחיים להבדל.

- הקטנת בלאי המנוע שכן יש פכות פיח ולכלוך שמועה בלבד, ישנה שמועה שאומרת הפוך.

- טווח נסיעה גדול יותר שכן אם ניגמר גז אפשר לעבור לבנזין

-יש עוד כפתור מגניב ברכב ששולט באם רוצים הנעה בגז/בנזין מה היתרון בזה?

חסרונות :

- מחיר התקנה (5000 ומעלה ללא סקר שוק מצידי) אם זה חסרון, חכה שתשמע את המחירים האמיתיים לאחר בירור.

- חניה תת קרקעית רק אם יש מערכת אוורור (יש עקיפה לנושא הזה?)

-תופס מקום בתא מטען (בהתאם לנפח המיכל שבוחרים להתקין ) בתוספת משקל דיי גדול על הרכב

- עוד משהו שיכול להתקלקל הוא לא מתקלקל כל כך, רק יוצא מכיוון כל שני וחמישי, אם אתה פדנט אתה שם לב.

- דורש תחזוקה (מינימלית ) כ200 שקל לטיפול 15K

- תיקונים רק במוסך שמורשה לטפל ברכבים שמונעים ב-גפ"מ ?? תיקונים עם אישור שהמיכל ריק בעת כניסה למוסך.

-מס' תחנות תדלוק ב-גפ"מ לא רב

-פרמיית ביטוח לעיתים גבוה יותר (שוב ללא סקר שוק) על זה לא שמעתי מעולם.

התשובות באדום,

לי היתה מערכת גז במשך שנה, לא הייתי חוזר על זה, אם אתה לא נוסע כמות עצומה של קילומטרים, ממש לא משתלם.

תוספת משקל, תוספת צריכה, תוספת על תשלום המערכת, תוספת על תשלום בכל טיפול, ועוד ועוד.

ליאור -

רוב ההתקנות אצל חברות גדולות ממש לא נראות חאפריות, ואפילו יפות מאוד.

מי שילך להתקין בחברה לא מוכרת במחיר נמוך, כמובן יתלונן על התקנה חאפרית.

ההמלצה שלי היא: אל תתקין.

פורסם

בתור תושב ת"א העניין הזה של איסור חניה בחניונים תת קרקעיים נראה לי deal-breaker רציני.

תחשוב שאתה לא יכול לחנות בדיזנגוף סנטר, לא יכול לחנות בחניון של העבודה, לא יכול לחנות בעזריאלי, לא יכול לחנות בחצי חינם החדש בראשל"צ וכו' וכו' וכו'.

בנוסף, יש אי-וודאות מוחלטת לגבי מחיר הגז בעתיד, שום דבר לא מונע מהממשלה להקפיץ את המיסוי לרמה דומה לבנזין.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
בתור תושב ת"א העניין הזה של איסור חניה בחניונים תת קרקעיים נראה לי deal-breaker רציני.

תחשוב שאתה לא יכול לחנות בדיזנגוף סנטר, לא יכול לחנות בחניון של העבודה, לא יכול לחנות בעזריאלי, לא יכול לחנות בחצי חינם החדש בראשל"צ וכו' וכו' וכו'.

בנוסף, יש אי-וודאות מוחלטת לגבי מחיר הגז בעתיד, שום דבר לא מונע מהממשלה להקפיץ את המיסוי לרמה דומה לבנזין.

זהו שהשאלה היא איך העקיפה (אם בכלל) מתבצעת בנוגע לחניה תת קרקעית , ללא מערכת איוורור חשוב להזכיר, וקשה לי להאמין שבעזריאלי או כל חניון רציני אחר אין מערכת איוורור ושוב למי שיש ניסיון בנושא מי ואיך עוקף את החוק הזה?

פורסם

קודם כל זה" אכיפה" ולא "עקיפה".

שנית,אם אני לא טועה, השומרים בכניסה לא אמורים להכניס אותך במקרה ומותקנת אצלך מערכת גז.

פורסם

הסיפור התחיל ביום בהיר אחד,

אבא בא ושאל אותי מה אני יודע על מערכות גז לרכבים למיניהם,נכנסתי לאינטרנט ובדקתי שאלתי והתייעצתי ( גם פה :smile: ).

וכאן בעצם הסיפור נגמר,עד אוטומוטור 2006 כאשר שם אבא החליט בהחלטה של רגע שהוא מתקין גז.

באנו לדוכן של חברת "גז-פרו" ושם גם הציעו לנו מתנה גם מערכת DVD מתנה לרכב,וגם הגדלת מיכל גז.

עשינו זכרון דברים,כעבור בחודש מתקשר אלינו בחור נחמד ושואל אם אנו מעוניינים,ענינו בחיוב.

העלות? 9200 שקל כולל עבודה מע"מ ושאר הירקות למיניהם,וגם קיבלנו כאמור מערכת DVD מתנה+הגדלת מיכל.

בא בחור נחמד בשם מקסים,נראה תימני לאללה אבל קוראים לו מקסים :smile:.

ושם כבר התחילה טיפה החאפריות ביקשתי רשיון נהיגה שלו וכמובן שהוא שכח אותו,ואז חיכינו כרבע שעה עד שיביאו לו את הרשיון.

סגרנו את העניינים והבחור יצא לדרך,כעבור כ 12 שעות הוחזר הרכב עם מיכל 80 ליטר שדומה באופן מפתיע לפצצת מימן.

החלטנו לא לחסוך והלכנו ועשינו כל מה שבעל המוסך המליץ,תחילה החלפנו פילטר אוויר,דלק,פלאגים.

החלטנו לקחת את הרכב לנסיעה ראשונה,והפלא ופלא תקלה ראשונה!

מחשב המנוע השתגע לגמרי,הוא הראה תקלות ב "בקרת המשיכה" וכמובן ביטל אותה.

וגם בעיה במערכת הפליטה של הרכב.

ניסינו להעביר למצב הנעה בגפ"מ באמצעות הכפתור הירוק והפלא ופלא שוב תקלה :sad: .

נכבה המנוע,כן כן תארו לעצמם את ההפתעה של לראות רכב אוטומאטי חדש נוסע במהירות של כ50 קמ"ש ופתאום נכבה הרכב.

לקחנו את הרכב למכון המתקין,ושם נכנס אתנו לרכב בחור מבוגר ומאוד נחמד אשר חיבר את המחשב לרכב והתחלנו ליסוע.

הוא סידר לנו את הרכב לביצועים הכי טובים שניתן להשיג,ההספק עלה בכ 15 סוסים,ועליה קלה בקג"מ.

ומשום מה לרכב שלי נוסף רעש מוזר של פורק לחץ שמסובב ראשים בכל מקום :smile:.

לחלק הענייני:

מספר עצות למי שמעוניין להתקין מערכת גפ"מ ומידע:

קודם כל נתחיל בכך שלא יהיה שיפור בצריכת הדלק ואפילו החמרה במצב של כ 5-10%.

נמשיך בכך שלא מומלץ להתקין מיכל גז פחות מ60 ליטר ברכב בעל מנוע גדול,מכיוון שתחנות התדלוק לא נפוצות כל כך.

לא מומלץ להתקין מיכל גז בצורת גלגל חלופי מכיוון שהם קטנים ולא יעילים.

השקעתם אלפי שקלים במערכת גפ"מ,עכשיו אל תהפכו לקמצנים בגלל עלות של כ 100-300 ש"ח.

החליפו פילטר אוויר,דלק,ופלאגים.

במהלך כל נסיעה ארוכה על גפ"מ ,העבירו למצב הנעה בדלק וסעו כך מספר דקות בטורים הגבוהים,מחוץ לעיר למשל.

המנעו מהעברה של המערכת להנעה לגפ"מ בטורים הנמוכים ומתחת ל60 מעלות.

פורסם

לא בטוח 100% לגבי עזריאלי, אבל האחרים שהזכרתי אוסרים חניית רכבי גפ"מ. יש שלט בכניסה.

לרכב עם גפ"מ יש מדבקה על החלון הקדמי לצורך זיהוי העובדה שהוא כזה.

בנוסף, אם יש לך מערכת בבגאז' אני בטוח שהשומרים שבודקים ישימו לב, זה לא בדיוק משהו קטן.

פורסם

אבל זה במקום גלגל חלופי ככה שזה מתחת לכיסוי

ועד היום מאז שאני זוכר את עצמי, אף שומר לא טרח להרים את הכיסוי

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
אבל זה במקום גלגל חלופי ככה שזה מתחת לכיסוי

ועד היום מאז שאני זוכר את עצמי, אף שומר לא טרח להרים את הכיסוי

מעט מאוד משתמשים במקום של הגלגל לצורך מיכל הדלק, כי יש מגבלה קשה של קיבולת, רובם שמים מיכל גדול וצילינדרי.

פורסם

ואז מה אתה עושה עם הגלגל? משאיר אותו בבית כמו הבאבא ברשד?

זה לא פתרון שמתאים לכולם...

חוץ מזה שיש עוד סימנים לרכב גפ"מ כמו המדבקה שציינתי וכמובן פתח המילוי של הגפ"מ (אם כי את האחרון אפשר להצניע בפגוש האחורי)

פורסם

טוב ירדתי מהעניין , ביקרתי היום ברשל"צ אצל בני ל. על מנת שיבדוק את הרכב אז בהזדמנות גם שאלתי על העניין הנ"ל ומסבר שהוא שקל להתקין גם כן בהונדה שלו אך הוא החליט שמדובר בעסק בעייתי למדי.

אני לא רוצה לדבר בשמו אבל בגדול ממה שאני זוכר הוא טען שההתקנות בארץ לא איכותיות במיוחד וכן יש צורך בהחלפת מערכת הפליטה (כנראה משהו אחר אבל אני לא זוכר ) ומטען הנפץ (בלון גז) גונב את כל המקום בתא המטען .

פורסם
טוב ירדתי מהעניין , ביקרתי היום ברשל"צ אצל בני ל. על מנת שיבדוק את הרכב אז בהזדמנות גם שאלתי על העניין הנ"ל ומסבר שהוא שקל להתקין גם כן בהונדה שלו אך הוא החליט שמדובר בעסק בעייתי למדי.

אני לא רוצה לדבר בשמו אבל בגדול ממה שאני זוכר הוא טען שההתקנות בארץ לא איכותיות במיוחד וכן יש צורך בהחלפת מערכת הפליטה (כנראה משהו אחר אבל אני לא זוכר ) ומטען הנפץ (בלון גז) גונב את כל המקום בתא המטען .

אני מאוד מצטער, עם כמה שאני לא בעד התקנה, זה כבר פשוט לא נכון.

פורסם

ארז, אתה התקנת אצל מיודענו שגם נותן שירות לא רע והנחה בתדלוק.

הבעיה היא שיש כל מיני מתקינים שהם איך לומר בעדינות - "ישראלים".

חוץ מזה, ארז, נעלם הסניגור שבך? מה קרה?

בריאות לכולם!

• תוכן חדש...