Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3792 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 63
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אולי, אבל אני רואה יותר ויותר רכבים עם המערכות האלו שגורמות לכשל מנוע יקר. לפעמים מזהירים את בעל הרכב שזה מה שצפוי לו והוא צוחק אבל חוזר בוכה אחרי תקופה, מחזיק ביד ניירות שלפי היצרן מערכת גז הכל בסדר ומתאים וגם הטכניון שם פלומבה על נייר שאומר שהכל כשר, מתאים ותקין.

הישנות המקרים מדאיגה ולא מדובר בתקלות קלות של מצתים מזייפים...ובכל מקרה צריך לשם את הדברים בגלוי ולאזן קצת את הדברים שאתה כותב על כמה הכל מושלם והכל מתאים, הכל מגיע מוכן מהיצרן ויהיה בסדר, כדי שאנשים יקבלו פרופורציה.

פורסם

במקרה נתקלתי בזה:

hona.co.il/news.aspx?cid=166&aid=5746

אין לי מושג אם התקלה קשורה למערכת הגז, אבל המיכל החזיק די יפה לפני שבער.

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

איך יודעים מי מורשה להתקנת המערכת והוא לא חפר ?

כולם נבדקים ע"י הטכניון בסוף, אבל עדיין יש בעיות.

Nir Goldman-Fux

פורסם

ערן אתה מב"ש? כי נראה לי שאני מכיר את הג'יפ. אם זה לא אתה אז לא חשוב. :)

אמרת למעלה שרכבים לא אירופאים לא כל-כך מתאימים לגז. מה עם אמריקאיות? דווקא ממה שאני יודע אמריקאיות מתאימות. אצלי בהתקנה אמרו לי שהמנוע שלי לא צריך משמנת בכלל (OHV) ואני סומך על מי שהתקין לי את המערכת ואני יודע גם שיש המון אמריקאיות עם מערכות גז עם מנועים דומים לשלי (OHV V6 עם 12 שסתומים) אבל בכל זאת מסקרן אותי מה שאמרת לגבי מה שלא אירופאי.

ממה ששמעתי למשל לגבי סיטרואן, חבר אמר לי שמישהו אמר לו שסיטרואן למשל מייצרים את השסתומים מראש עם תאימות להנעה בגז ולוקחים בחשבון את האקסטרה חום (ובטח מין הסתם לחץ) שנוצר משימוש בגז לעומת דלק. האם זה נכון? האם זה אותו דבר לגבי כל האירופאיות?

דרך אגב לכל מי שתוהה על החיסכון אז כן קודם כל הוא מאוד משמעותי בהשוואה לבנזין, במיוחד אם יש לך רכב שצורך הרבה דלק, יחסית. אבל, החיסכון בשום פנים איננו 50% ואפילו לא קרוב, אצלי למשל על 20K ק"מ בשנה (בערך חצי חצי עירוני ובינעירוני) יוצא חיסכון שנתי של באזור ה 6-6.5K לעומת הוצאות דלק רגילות שזה בשום פנים לא 50% אלא קרוב יותר לשליש. למה? כי קודם כל הרכב צורך יותר גז בהשוואה לבנזין (אצלי בערך 15% בממוצע, מערכת של לובטו), שנית גז לא עולה בדיוק חצי מבנזין (4 ש"ח וגם תלוי איפה, לעומת 7.5 או 7.6, זה לא חצי), ושלישית הרכב עדיין צורך דלק, אצלי למשל זה יוצא באזור ה 100-150 ש"ח בחודש על דלק בגלל שהרכב מניע על דלק ובתלות באקלים עובר לגז כשהמערכת התחממה מספיק, לאחר פרק זמן מסויים. בחורף הזמן הזה קצת יותר ארוך, בקיץ פחות.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם
ערן אתה מב"ש? כי נראה לי שאני מכיר את הג'יפ. אם זה לא אתה אז לא חשוב. :)

אמרת למעלה שרכבים לא אירופאים לא כל-כך מתאימים לגז. מה עם אמריקאיות? דווקא ממה שאני יודע אמריקאיות מתאימות. אצלי בהתקנה אמרו לי שהמנוע שלי לא צריך משמנת בכלל (OHV) ואני סומך על מי שהתקין לי את המערכת ואני יודע גם שיש המון אמריקאיות עם מערכות גז עם מנועים דומים לשלי (OHV V6 עם 12 שסתומים) אבל בכל זאת מסקרן אותי מה שאמרת לגבי מה שלא אירופאי.

ממה ששמעתי למשל לגבי סיטרואן, חבר אמר לי שמישהו אמר לו שסיטרואן למשל מייצרים את השסתומים מראש עם תאימות להנעה בגז ולוקחים בחשבון את האקסטרה חום (ובטח מין הסתם לחץ) שנוצר משימוש בגז לעומת דלק. האם זה נכון? האם זה אותו דבר לגבי כל האירופאיות?

דרך אגב לכל מי שתוהה על החיסכון אז כן קודם כל הוא מאוד משמעותי בהשוואה לבנזין, במיוחד אם יש לך רכב שצורך הרבה דלק, יחסית. אבל, החיסכון בשום פנים איננו 50% ואפילו לא קרוב, אצלי למשל על 20K ק"מ בשנה (בערך חצי חצי עירוני ובינעירוני) יוצא חיסכון שנתי של באזור ה 6-6.5K לעומת הוצאות דלק רגילות שזה בשום פנים לא 50% אלא קרוב יותר לשליש. למה? כי קודם כל הרכב צורך יותר גז בהשוואה לבנזין (אצלי בערך 15% בממוצע, מערכת של לובטו), שנית גז לא עולה בדיוק חצי מבנזין (4 ש"ח וגם תלוי איפה, לעומת 7.5 או 7.6, זה לא חצי), ושלישית הרכב עדיין צורך דלק, אצלי למשל זה יוצא באזור ה 100-150 ש"ח בחודש על דלק בגלל שהרכב מניע על דלק ובתלות באקלים עובר לגז כשהמערכת התחממה מספיק, לאחר פרק זמן מסויים. בחורף הזמן הזה קצת יותר ארוך, בקיץ פחות.

זה עדיין יותר זול, אז למה לא?

אני לא הבנתי כלום מהשיחות כאן, יש רכבים שלא מתאים לגז?

Nir Goldman-Fux

פורסם

עד לפני שנתיים היה לי גולף שעשיתי לה הסבה לגז.זה היה גולף 2000 שנת 2002.

במהלך השנתיים שהרכב היה אצלי עשיתי טיפול אחד למע גז ועשיתי עם הרכב כ40000 עד שמכרתי אותו.

צריכת הדלק היתה כ10 % יותר מאשר עם הדלק.

החיסכון בדלק היה כ30/40% וזה כיף גדול.

גם אם לא נוסעים הרבה כבר בשנה הראשונה מחזירים את הכסף.

התקלות שמעלים כאן קצת מוזרות כי באירופה כבר 30 שנה עובדים עם מערכות גז ושם אחוז הרכבים בעל גפ"מ הוא גבוה משמעותית מכאן

פורסם
עד לפני שנתיים היה לי גולף שעשיתי לה הסבה לגז.זה היה גולף 2000 שנת 2002.

במהלך השנתיים שהרכב היה אצלי עשיתי טיפול אחד למע גז ועשיתי עם הרכב כ40000 עד שמכרתי אותו.

צריכת הדלק היתה כ10 % יותר מאשר עם הדלק.

החיסכון בדלק היה כ30/40% וזה כיף גדול.

גם אם לא נוסעים הרבה כבר בשנה הראשונה מחזירים את הכסף.

התקלות שמעלים כאן קצת מוזרות כי באירופה כבר 30 שנה עובדים עם מערכות גז ושם אחוז הרכבים בעל גפ"מ הוא גבוה משמעותית מכאן

מה ההסבר לכך? יכול להיות שינוי מכני באותו סוג רכב במדינות שונות?

Nir Goldman-Fux

פורסם
ההסבות לא נעשות בחברה בחול בדרך כלל

זה ברור, אבל כתבו פה שבאירופה הרבה יותר רכבים נוסעים על גז ואין בעיות רבות כפי שתיארו שישנן בארץ.

Nir Goldman-Fux

פורסם
זה ברור, אבל כתבו פה שבאירופה הרבה יותר רכבים נוסעים על גז ואין בעיות רבות כפי שתיארו שישנן בארץ.

יש רכבים שלא מתאימים לגז, יש מתקינים שיתקינו גם על רכבים כאלו ויש בכלל מתקינים חאפרים שכנראה על כל רכב ההתקנה שלהם תהיה גרועה. זה מסביר את התקלות שיש כאן, לפחות בחלקן. מדינת היהודים.

אני אספר לך סיפור. לפני שהתקנתי גז, אבא שלי הלך להתקין בשביל חבר (שנסע לחו"ל וביקש ממנו טובה כי הוא לא מב"ש וגם בזמן שהוא בחו"ל הרכב גם ככה עומד סתם) לג'יפ טוארג מנוע 4.2 V8 אם אני זוכר נכון. תוך כדי ההתקנה אבא שלי שאל את בעל הבית אם כדאי לו להתקין על הטויוטה קורולה שלו שנת 2004, בעל הבית מיד אמר לו שקורולה הנ"ל לא מתאימה לגז והוא לא מתקין עליה בכל מקרה. זו דוגמא לבן אדם שאתה יכול לסמוך עליו, הרי מדובר בהמון כסף ורווח גבוה אבל הוא אמין מספיק כדי לומר לבעל רכב שאיננו מתאים לא להתקין. זו אחת הסיבות שהלכתי להתקין שם (לא לפני שעשיתי בעצמי מחקר קטן לגבי רכבים דומים לשלי עם מערכות גז).

לדעתי מי שמתעניין בהתקנת גז, שפשוט יימצא מתקין אמין שאנשים ממליצים עליו (אני יכול להמליץ על היכן שאני התקנתי, "אוקטן קל" באזור ב"ש) וישאל אם הדגם שלו מתאים למערכת גז.

עכשיו, גם אחרי כל זה אני בטוח יהיו גם נפילות לא צפויות פה ושם, אולי מנועים עייפים מידי, אולי סתם מזל רע, לא אומר שלא יכול לקרות, הכל יכול לקרות אבל אם בודקים זה בוודאי מקטין את הסיכונים.

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם
איך יודעים מי מורשה להתקנת המערכת והוא לא חפר ?

כולם נבדקים ע"י הטכניון בסוף, אבל עדיין יש בעיות.

מוזר שעניתי לך, אבל אני רואה שהתגובה נעלמה?

אני חושב שיש 2 בדיקות שכדאי לעשות:

א. לשאול אנשים שעשו הסבה ומרוצים, היכן עשו את העבודה. כמה שיותר כמובן, עדיף. וגם אפשר לשמוע לקוחות לא מרוצים כדי לדעת ממי להזהר.

ב. לבקר במכון ההסבה לגז, ולהתרשם מהעובדים ומהעבודה שהם מבצעים. על הדרך, בדרך כלל יש גם תחנת תדלוק במקום, כך שאפשר לשאול אנשים לדעתם.

• תוכן חדש...