Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

MOREL Hybrid Ovation - האם מורל ידועים רק בארץ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7013 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי.. אני חדש בפורום אבל קראתי מאות עמודים שנרשמו בשבועיים האחרונים (גם עמודים מהעבר)

היום נכנסתי לפורומים באנגליה ובארה"ב, וראיתי שבקושי מדברים על Morel ויש שם חברות בשם Dyn ועוד כל מיני שמות..

ואני קצת מאוכזב.. כי אולי רוב האנשים פה שמדברים על Morel קשורים לחברה עצמה, וכמו חברי כנסת עכשיו אנשים יגידו שהם בחיים לא יעשו כזה דבר.. ובחיים לא ירמו או ישקרו.. אבל לעבוד על עצמך יותר קל מאשר לעבוד על אנשים אחרים

אני באמת רוצה לדעת.. האם Morel מסוגלים להשתוות לחברות בינלאומיות? מבחינת הרמת ייצור, ההשקעה שדרושה, החשיבה המורכבת והמסובכת שדרושה ליצור חלקים שדורשים אלפי חישובים שונים, החומרים שמהם מיוצרים הרמקולים (כי בישראל תמיד אוהבים לחסוך.. וגם האפשרויות פה מוגבלות, צריך לייבא חומרים מחו"ל אם רוצים חומר שלא ניתן למצוא בארץ)

מקווה שתגיבו בצורה אובייקטיבית. תודה.

פורסם

אני לא יודע לאיזה פורום באנגליה נכנסת, אבל מורל היא אחת מהחברות היותר מוערכות בפורום טוק-אודיו הבריטי. חיפוש בפורום שלהם יעלה לך מאות ת'רדים שהשם מורל מופיע בהם.

אחד מה"כבדים" שם אמר שלדעתו מורל היא חברת הרמקולים הטובה בעולם.

מורל היא לא היחידה בעולם. DYN לדוגמה זה קיצור של DYNAUDIO שהיא חברה מאוד מוכרת ומכובדת בעולם האודיו ויש לה ליין מוצרים מצויין לבית, לסטודיו וגם לרכב.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
היי.. אני חדש בפורום אבל קראתי מאות עמודים שנרשמו בשבועיים האחרונים (גם עמודים מהעבר)

היום נכנסתי לפורומים באנגליה ובארה"ב, וראיתי שבקושי מדברים על Morel ויש שם חברות בשם Dyn ועוד כל מיני שמות..דיינה אודיו נמכרת שם במחירים של 100-200 דולר , מורל הם מתחילים שם בכ500 דולר , ולכן כמו שרוב הפורום פה מתעסק במגנט/קנטון/פולס ודברים זולים , כך שם רוב השאלות הם על דברים זולים . במחירו הדיינה אודיו הוא מצויין (המיד עולה ם בין 20-40 דולר ) אבל כשהמחיר עולה אתה תראה מורל .

ואם תסתכל בחתימות של מתחרי SQ אתה תראה אצל די הרבה ציוד של מורל . כלומר הם קנו את הציוד ע"מ להתחרות בתחרויות .

וכאן תבוא העקיצה כלפני מנואל ושרגאמן :lol: לא ראיתי הרבה פוקאל שם אם בכלל

אני באמת רוצה לדעת.. האם Morel מסוגלים להשתוות לחברות בינלאומיות? מבחינת הרמת ייצור, ההשקעה שדרושה, החשיבה המורכבת והמסובכת שדרושה ליצור חלקים שדורשים אלפי חישובים שונים, החומרים שמהם מיוצרים הרמקולים (כי בישראל תמיד אוהבים לחסוך.. וגם האפשרויות פה מוגבלות, צריך לייבא חומרים מחו"ל אם רוצים חומר שלא ניתן למצוא בארץ)

אני כבר חושב שעניתי לך על המיצוב והיכולת של מורל

מקווה שתגיבו בצורה אובייקטיבית. תודה.

הדיעות שלי באדום

בברכה יהודה

בברכה יהודה

פורסם

דיינה אודיו נמכרת שם במחירים של 100-200 דולר

אתה בטוח?

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

וכאן תבוא העקיצה כלפני מנואל ושרגאמן :lol: לא ראיתי הרבה פוקאל שם אם בכלל עקיצה?

מורל היא חברת SQ טובה מאוד, אין ספק

הבעיה היא שפולס דוטק והייבריד (כולל הטוויטרים) אינם מצדיקים הבדלי מחירים כמו שקיימים בינהם היום

מורל האמיתית נמצאת באלייט ומעלה, מתחת לזה, לדעתי, חבל לקנות מוצרים שלהם חוץ מהפולס אשר ברמת מחירו לדעתי, הוא הטוב ביותר

למה אין בתחרויות פוקאל? 1001 סיבות שלא כולן קשורות לצליל שלהם

פורסם

תודה על התשובות.. חבל שלא עוד חברי פורום הגיבו, שזה די מוזר.

(נ.ב. תסתכלו בשורה האחרונה היא בעצם מסכמת)

לגבי ה DYN, איך זה יכול להיות שראיתי מהקישור שמישהו שם פה שהמחירים מתחילים ב500 דולר להכי זולים?

ומעבר לזה.. קשה לי להאמין שאין יצרנים גרמנים שוודים הולנדים בריטים צרפתים אמריקאיים סינים יפנים שמשתווים לחברה ישראלית ולפיתוחים שלה

אולי באמת אם היו קצת פחות סובייקטיבים פה ומשווים לחברות אחרות ברמה גבוהה, אז זה היה נראה יותר אמיתי

זה פשוט נראה כאילו המון משווקים מורשים של Morel יושבים כל יום ורושמים פה תגובות אוהדות

במקום להפנות אותנו למבחנים אובייקטיבים של חברות בינלאומית שבדקו את Morel ופירסמו ביקורת ארוכה ואובייקטיבית

פורסם

קצת לא ברור הדברים שלך.

אם היית נכנס לפורומים בחול ובאמת היית מחפש היית מגלה שמורל חברה מאוד מכובדת. המחירים של סטים שלהם בחול לא זולים בכלל ואנשים משקיעים בהם הרבה כסף.

אנשים בפורום כאן לא קשורים למורל. יש הרבה חברה כאן שמשתמשים במורל ואין ספק בכלל שמדובר בחברה טובה.

לגבי ה DYN, איך זה יכול להיות שראיתי מהקישור שמישהו שם פה שהמחירים מתחילים ב500 דולר להכי זולים?

דיינאודיו חברה מהטובות ביותר ולכן המוצרים שלהם עולים בהתאם. לא מבין מה מפליא אותך.

ומעבר לזה.. קשה לי להאמין שאין יצרנים גרמנים שוודים הולנדים בריטים צרפתים אמריקאיים סינים יפנים שמשתווים לחברה ישראלית ולפיתוחים שלה

אף אחד לא אמר שאין חברות ברמה שלה וכמובן שיש גם חברות טובות ממנה. מורל היא אחת החברות הטובות שיש לה ליין מוצרים רחב שחלקם נחשבים מצויינים וחלקם בינוניים.

אם הנושא באמת כל כך מעניין אותך , תבוא למפגשים ותוכל לשמוע סטים של מורל.

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

אממ.. לא דיברתי לילדים בני 12.

אפילו תיכונסטיות כבר לא אומרות "סרט" מרוב שזה שחוק, וזאת "ממש" תשובה עניינית. מראה על רמת אינטלגנציה.

בכל מקרה.. ממה שקראתי במאות תגובות בכתבות בפורום פה - יש הרבה אנשים שלא היו מרוצים מה Morel

לי יש Morel, ואני נורא לא מרוצה מהטוויטרים שלהם.. זה ה Dotech Ovation, המגבר שלי של Rockford הסדרה החדשה, והרמקולים האחוריים Infinity 1986 (לא זוכר את המספר המדוייק)

נראה לי שבסה"כ, אפשר לומר שהיא מערכת מאוד מושקעת, המחיר של הדוטק החדש עולה 1500, האינפינטי הם לא אחוריים סטנדרטים בעוד שפיוניר ודומיהם עולים 400 האינפיניטי עולה 800, ורוקפורד ה 156 עולה 1500.

הבעיה היחידה היא.. הטוויטרים. ואני רוצה לחשוב על הדרך הטובה ביותר לטפל בזה.

או להחליף את הקומפוננט ל Hybrid, וזה יתן לי גם טוויטרים יותר טובים וגם קרוס אובר (ממה שקראתי בפורום) השאלה אם זה מצדיק להחליף את כל הקומפוננט

או.. להחליף רק את הטוויטרים.. ואז אני לא יודע אם עדיף MT 22 או MT 23, מה ההבדלים ביניהם?

ולמה אנשים מדברים על הקומפוננט של Focal כל הזמן? זה באמת כזה טוב? או שזה זול ביחס לאיכות שזה מעניק?

פורסם
אתה בטוח? צודק . הבעיה היא שאני לא בדקתי את הסטים שלהם , וכשדיברו עליהם בפורומים דיברו על המידבאסים שלהם יותר מאשר על קומפוננטים 0עים שמות שלא ראיתי באתר ) וכשהזכירו מחירים דיברו על בין 30-40 ל100-160 דולר (אולי קנו באיביי אולי לא)

איתמר.

לשראגאמן המורל שמוזכרים באתרים ואלו שמוזכרים באתרי מחיר לדרייברים אינם רק מסדרת האלייט , ומאידך כשאני שומע על הפוקאל זה על הטטוויטר TN משהו ועל המידבאסים של האוטופיה הישן , ומאידך גם אלו שממליצים , ונראים די מקצוענים בפורום לא מחזיקים בחתימה ציוד של פוקאל .

אז אני מניח שיש הרבה סיבות , אבל אתה חייב להודות שעקיצה זה כן :lol:

בברכה לכולם , ובפעם הבאה שאמסור מחירים אני מבטיח לבדוק את עצמי יותר טוב (בתקווה שלא אטעה)

יהודה

עריכה

מסתבר שלא דיברתי שטויות לחלוטין , לדיינאודיו אין רכיבים שהיא מוכרת כמו למורל (כנראה שהיא קונה רכיבים מאחרים לגבי חלק מהקומפוננטים שלה) אבל את מחירי רכיבי ההשלמה/החלפה של הדרייברים שלה עצמה יש באתר , והם אכן זולים יחסית

בברכה יהודה

בברכה יהודה

פורסם
א

הבעיה היחידה היא.. הטוויטרים. ואני רוצה לחשוב על הדרך הטובה ביותר לטפל בזה.

או.. להחליף רק את הטוויטרים.. ואז אני לא יודע אם עדיף MT 22 או MT 23, מה ההבדלים ביניהם?

ולמה אנשים מדברים על הקומפוננט של Focal כל הזמן? זה באמת כזה טוב? או שזה זול ביחס לאיכות שזה מעניק?

אז אם היית קורא באמת מאות עמודים כאן בפורום, אז היית יודע ש MT23 הוא 6 אום היתנגדות, ושקומפוננט של פוקאל זהו צליל בדיוק הפוך ממורל.

בטויטרים :

מורל = טויטר מפורט מאוד, יורד "נמוך" יחסית (1600HZ) אך מאוד רך ומעבר ל12.5KHZ כמעט ולא מרגישים אותו.

פוקאל = טויטר "מתכתי" חד מאוד כמו סכין יפנית, גם מפורט יחסית (תלוי איזה דגם) ובוודאי מנגן הרבה מעבר ל12.5KHZ שזה לדעתי היתרון העצום שלו, כי עפילו אני, מורל'שיק מושבע , לי קצת חסר את החדות הזאת,

את האמת מצאתי את האיזון בין חדות של פוקאל לרכות של מורל (בטויטרים) זה הטויטר הזה

http://www.cheaper.co.il/product.asp?productid=974&CatCode=251

אבל הוא קצת יקר בלשון המעטה :).

מקווה שעזרתי קצת.

בברכה.

פורסם

GTI - המון תודה..

וכן, כל מה שציינת עכשיו אני זוכר, זיכרון צילומי ;)

אני הבנתי שהטוויטרים של ה Focal "חדים" משמע צורמים לפעמים - וזה הדבר שהכי יגרום לי לא לשקול לשנייה לקנות שום רמקול, גם אם המיד באס והבאס שלו יהיו ברמה של מיליון דולר.

למה? כי אני אוהב לשמוע מוזיקת POP, MTV, Rap ועוד כל מיני סוגים, אבל יש לי המון שירים של זמרים זמרות ולהקות - שהעיקר בביצוע שלהם זה ה Vocal Range וגם הצלילים של הגיטרות או הליווי והזמרי רקע

ובשביל צלילים כאלו עדינים.. נראה לי ש Morel שבמקרה בחרתי בהם בגלל המון המלצות, הם הבחירה האולטימטיבית.

נכון.. בשחורה.. הייתי רוצה שהמיד באס יהיה קצת יותר עם נוכחות, אבל בדיוק בשביל זה קונים Subwoofer, או במקרה שלי, רמקולים אחוריים שיש להם באסים נורא חזקים

האמת? ל Dotech Ovation בניגוד לפולס שאת הפולס לא שמעתי, יש להם באסים חמודים ושאני משתמש בהם כן מרגישים רעידה בלב מהעוצמה

אבל שוב.. היה לי בהתחלה סאבוופר שעשיתי טעות דבילית וויתרתי עליו לטובת אחוריים, והוא ממש הרעיד את האוטו.. נראה לי של רוקפורד.. לא זוכר

אז מה דעתך, טוויטר MT 22 או 23? מה ההבדלים העיקריים ביניהם.. והאם הם מצדיקים הבדל במחיר? ומה המחירים שלהם בכלל.. (קראתי מה המחירים, אבל אני רוצה לדעת מה המחירים מהסוכנות עצמה.. ולא אצל מישהו שעובד באיזה פינת רחוב)

תודה :)

פורסם

לי יש את השילוב של דוטק אוביישן+MT22. שילוב מעולה. ההבדלים כעיקרון בין הMT22 ל-MT23 הוא ההתנגדות, העוצמה של הMT23 טיפה חזקה יותר (לא שמרגישים אותה ממש), הוא יורד נמוך יותר מה-22 (1400HZ לעומת 1600HZ), משמע טווח התדרים שלו רחב יותר משל ה-22. המחירים? יש שימכרו לך ב-300\200 ביד שניה ויש שימכרו לך אותם אפילו ב-500 חדשים.

בברכה,גיא.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

תודה..

הדוטק אוביישן זה MT-12 נכון?

זה רק אצלי.. או שהם צורמים? אני לא מסוגל לשמוע איתם, כי שיש צליל גבוהה שמישהו שר או משתמשים במכשיר שיוצר צליל גבוה - אז יש כמו כזה צפצוף של מצילתיים.. כזה tssss כאילו הצליל הגבוהה נמשך ברעש של שריטה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7013 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...