Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7029 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב,

עוד שבוע מתוכנן אצלי טיול עם משפחתי לים המלח.

עד עכשו יצא לי לנסוע רק באיזור הצפון ולא יצא לי לנסוע למרחקים ערוכים.

אני פחות או יותר ניסיתי לתכנן מסלול מסודר עם כמה עצירות ידועות מראש להתרעננות.

אשמח לשמוע את המלצותיכם לדרכי נסיעה, האם יש צורך בנסיעה בכביש 6?

בתודה,

תומי

פורסם

לדעתי הכי נוח יהיה לך לרדת בכביש 6 עד באר-שבע, משם ליסוע לדימונה, אח"כ לרדת לכביש הערבה ולים המלח בדרך הרגילה, תיתקל ב 0 פקקים ובכבישים דיי נוחים כל הדרך.

מבחינת התרעננות - יש לך את תחנות העצירה בכביש 6, בב"ש יש לך את חניון ביג ששם תוכל לשבת על כוס קפה, בדימונה יש לך קניון כמו כן ואז עד ים המלח הנסיעה רצופה, כך שעדיף לך לתכננן את העצירות כך - לעצור להתרעננות בתחנת הדלק האחרונה בכביש 6, אח"כ בקניון בדימונה.

נסיעה מהנה!

HARD WORK BEATS TALENT WHEN TALENT

DOESN'T WORK HARD

1353594600_28_1_USD_7_dark.png

פורסם

אין "צורך" לנסוע דרך כביש 6, אבל זה יכול לחסוך הרבה זמן אם מדובר בנסיעה באמצע השבוע ובשעות העומס.

בהנחה שמדובר בקצה הדרומי של ים המלח (אזור המלונות), אני ממליץ על האפשרויות הבאות:

• דרך כביש 6 - כביש מס' 2 מחיפה, ירידה בחדרה, מזרחה על כביש 65 (ואדי-ערה) עד כביש 6, כביש 6 עד הסוף, ימינה לצומת מסמייה, במסמייה שמאלה לכיוון באר שבע (דרך הצמתים: קסטינה/מלאכי, קריית גת, בית קמה), צומת להבים שמאלה (כביש 31), צומת שוקת ימינה ותכף שמאלה לערד, כביש סדום-ערד (תהנה בסיבובים...), בקצה למטה תמשיך כמה ק"מ צפונה על כביש 90 והגעת לאזור המלונות.
  • השיטה הזולה - כביש מס' 2 מחיפה עד גלילות, איילון דרום עד מחלף גנות, כביש 4 דרומה לאשדוד, באשדוד מזרחה על כביש 41 לצומת כנות, ימינה לבאר שבע על כביש 40 עד צומת מסמייה, ישר הלאה לצומת קסטינה והמשך לפי השיטה הקודמת.
  • אילתור על השיטה הזולה, אם איילון עמוס - בגלילות שמאלה על כביש 5, עד מחלף מורשה. ימינה על כביש 4 עד אשדוד, והמשך כמו קודם.

זמן נסיעה (ב"רגוע") - 3-3.5 שעות מחיפה.

עריכה - נסיעה דרך דימונה, כפי שקודמי ייעץ, תוריד אותך דרומה שלא לצורך ותאריך את הנסיעה. לא מומלץ.

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

צפון או דרום ים המלח?

בעקרון, נסיעה דרך כביש הבקעה יכולה להיות קצרה יותר, אבל כבר כמה שנים לא נסעתי משם ואני לא בטוח בהגדרה של הכביש מבחינה בטחונית.

פורסם
צפון או דרום ים המלח?

בעקרון, נסיעה דרך כביש הבקעה יכולה להיות קצרה יותר, אבל כבר כמה שנים לא נסעתי משם ואני לא בטוח בהגדרה של הכביש מבחינה בטחונית.

אני צריך להגיע לאיזור הבתי מלונות(נווה זוהר)

דווקע חשבתי בהתחלה על נסיעה דרך יוקנעם ואז בכביש 66 לפנות ימינה לכיוון 65 ואז יש לי עיכול לתחילת כביש 6.

מה אתם אומרים?

פורסם

תלוי איפה אתה גר בחיפה: אם בצד המערבי - קח את כביש החוף. אם בצד המזרחי/נשר - סע דרך יוקנעם. קח רק בחשבון שאתה צריך להמשיך עד צומת מגידו כדי לעלות על כביש 65, והקטע יוקנעם-מגידו הוא כביש צר וכמעט אין אפשרות עקיפה אם נתקעת מאחורי משאית.

בכל מקרה - זה "כולה" ים המלח - מקסימום יקח לך עוד רבע שעה... לא סוף העולם.

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

כביש 2 מחיפה (מסעדת מקסים) עד גלילות - 45 עד 50 דקות בנסיעה סבירה.

כביש 20 (איילון) מגלילות עד קיבוץ גלויות (בהנחה שלא מדובר על שעות של פקקים) - 5 דקות.

כביש 1 מק. גלויות עד הכניסה לי-ם - 50 דקות נסיעה רגועה.

כביש 1 מהכניסה לעיר עד החיבור עם כביש 90 (חלקו הצפוני של ים-המלח) - עוד 25 דקות.

אם צריך להגיע למלונות - קח עוד 45 דקות נסיעה על כביש 90 במקביל לים המלח.

כביש 90 מלא ב"הפתעות" (למרות שהכביש ישר כביכול, הוא משתנה בגובהו. קח את זה בחשבון כשאתה יוצא לעקיפה, ו-וודא שיש לך שדה ראייה תקין), אבל לא מסובך מדי.

עצירה להתרעננות ? למה? כולה 3 שעות נסיעה.

אם אתה ממש חייב, אז אפשר לעצור בתחנות הדלק בנתניה דרום, או בעזריאלי אם אתה באיילון, לטרון או שורש בעלייה לי-ם, ובצומת אלמוג לפני ים-המלח.

פורסם

תודה רבה לכולם על העזרה,

ממש עזרתם, נריאה לי באמת אין סיבה מיוחדת לנסוע דרך כביש 6,

אלה רק אם אראה שיש פקקים באיילון או משהו.

פורסם
צפון או דרום ים המלח?

נייטה פרובלמה

אני נוסע משם תמיד, אני עדיין חי לצער הרבה אנשים :oops:

לדעתי זאת הדרך הכי מעניינת, בלי תנועה, סיבובים נחמדים בהתחלה, לעיתים נוסעים בציר Z, אבל רוב הדרך בסדר.

• תוכן חדש...