Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7019 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כאשר מחליפים במוסך רצועה, איך אני יכול לדעת אם שמו

לי רצועה חדשה, או ששמו לי רצועה ששוכבת במוסך הרבה

זמן? האם יש תאריך יצור על הרצועה?

מדוע במנוע 16 שסתומים קשה יותר להחליף רצועת טיימינג?

בתודה מראש רפי

פורסם

שאלה טובה, גם לרצועה שלא עובדת יש בלאי מכוון שהיא עשוייה מגומי בין היתר, ומתייבשת עם הזמן.

במוסכים כללים לא מחזיקים רצועות תיזמון על המדף אלא רוכשים אותם מספק חלפים כאשר יש צורך, כך שאין הרבה מה לדאוג כוון שאצל ספקי חלקים תנועת החלקי חילוף גבוהה.

במוסכים מורשים או מתמחים בסוג רכב מסויים, מחזקים רצועות תזמון לדגמים פופולריים וגם במקרה זה יש תנועה ערה לרצועות כך שאין לך הרבה ממה לחשוש.

במנועי 16 שסתומים יש לרוב שני גלי זיזים ולכן העבודה מורכבת יותר. אך זהו אינו כלל אצבע, ויש דגמים שרצועה תיזמון למנוע 8 שסתומים יותר מסובכת מדגמים מסויימים של 16 שסתומים ושני גלי זיזים.

פורסם

לדניאל תודה על התשובה המהירה. אני שאלתי את השאלה

מפני שעובד מוסך אמר לי שהם מחזיקים את הרצועות על

המדף 4 שנים ואז זורקים אותם. ואני חשבתי שיכול להיות

שאני יכול לקבל רצועה של קרוב ל 4 שנים.

רפי

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

אם כבר נפתח שרשור בנושא, אשמח אם תעזרו לי עם שאלה משלי

אני מבין שלכל רכב יש רצועה משלו

ולכל מנוע.

עכשיו אני יודע שיש מקורי וחלופי והרבה חברות שיצרות טיימינג באיכויות שונות

מה הכי מומלץ?

ולמקרה שהשאלה כללית מידי אז אני אשאל גם מה הכי מומלץ ל פיג'ו 106 XR שנת 99?

והאם יש מקורי של החברה?

ושאלה אחרונה לסיכום: מה ההבדלים במחירים?

תודה!

• תוכן חדש...