Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6682 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר שגיליתי כי ברכב הקודם שלי היתה בעיה של פריקת מצבר התחלתי לבדוק מהיכן.

הבדיקה פשוטה ,כיבוי כל המערכות ברכב כולל אור פנימי, ניתוק קוטב חיובי או שלילי של המצבר וחיבור מד מתח בין הקוטב המשוחרר לנעל כבל שלו (יש לכוון את מד המתח לבדיקת אמפר ולהשתמש במד מתח עם חיבור ל10 אמפר).

הצריכה שהופיעה במד המתח היתה של 0.7 אמפר ושוב כל הצרכנים כבויים.

אז הוצאתי פיוז פיוז וכשניתקתי את הפיוז שנותן מתח לרדיו המדידה של מד המתח ירדה ל 0.05.

התחלתי לבדוק וגיליתי כי גם כשהרדיו כבוי יש גניבת זרם על ידו.

שיניתי את החיבור של הרדיו שיפעל רק עם מתח התנעה (ACC+) והבעיה נעלמה.

התחנות נשמרות גם בצורת חיבור זו.

בשיחה עם חשמלאי רכב הוא אישר כי נתקל בבעיות כאלו בעבר.

כמובן שעדיף אם לא בטוחים במה שעושים לפנות לחשמלאי הוא ימצא בעיה כזו תוך דקותיים.

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לחבר (AVIVZ), תאמין או לא, לי זה קרה. זה קרה לי לא במכשיר "דפוק" אלא במכשיר חדש שהותקן בהתקנה מקומית ברכב חדש.

אגב - זה בדיוק מהותו של הפורום: יש למישהו בעיה ויתר החברים מנסים איש איש לפי מיטב נסיונו להעלות הצעה שתביא לפתרון הבעיה. לעתים דווקא הצעה שנראת במבט ראשון מופרכת לחלוטין, היא המפתח לפתרון.

שבוע טוב!

פורסם

אני הלכתי לחשמלאי והוא חיבר לי מכשיר שמודד זרם ומתח תחת עומס

ועומר האם המצבר תקין. הבחור לא לקח כסף על הבדיקה

פורסם
לחבר (AVIVZ), תאמין או לא, לי זה קרה. זה קרה לי לא במכשיר "דפוק" אלא במכשיר חדש שהותקן בהתקנה מקומית ברכב חדש.

אגב - זה בדיוק מהותו של הפורום: יש למישהו בעיה ויתר החברים מנסים איש איש לפי מיטב נסיונו להעלות הצעה שתביא לפתרון הבעיה. לעתים דווקא הצעה שנראת במבט ראשון מופרכת לחלוטין, היא המפתח לפתרון.

שבוע טוב!

דורי הכוונה לא הייתה חלילה לשלול את דברייך. במיוחד אמרתי את הדברים בצורה זהירה.

להיפך, בתור אחד שעוסק בתחום מי כמוני יודע שכבר ראיתי הרבה מאד דברים שנוגדים את ההגיון.

ואני מסכים בהחלט שאחד היתרונות של הפורום הוא יעוץ על סמך נסיון ולא רק ייעוץ על סמך תיאוריה והיגיון. כך כמובן מתקצרת הדרך לפתרון בעיות.

שבוע טוב גם לך.

פורסם

סתם לידיעה כללית- מהי צריכה פרזיטית סבירה?

בבדיקה שביצעתי ברכב מצאתי 60mA, על מצבר של 55AH. (חישוב פשוט מראה שבצריכה כזאת מצבר שטעון במלואו יתרוקן תוך 40 ימים בערך). האם זה הצריכה הסבירה או שאמורה להיות נמוכה יותר?

לאחר שגיליתי כי ברכב הקודם שלי היתה בעיה של פריקת מצבר התחלתי לבדוק מהיכן.

הבדיקה פשוטה ,כיבוי כל המערכות ברכב כולל אור פנימי, ניתוק קוטב חיובי או שלילי של המצבר וחיבור מד מתח בין הקוטב המשוחרר לנעל כבל שלו (יש לכוון את מד המתח לבדיקת אמפר ולהשתמש במד מתח עם חיבור ל10 אמפר).

הצריכה שהופיעה במד המתח היתה של 0.7 אמפר ושוב כל הצרכנים כבויים.

אז הוצאתי פיוז פיוז וכשניתקתי את הפיוז שנותן מתח לרדיו המדידה של מד המתח ירדה ל 0.05.

התחלתי לבדוק וגיליתי כי גם כשהרדיו כבוי יש גניבת זרם על ידו.

שיניתי את החיבור של הרדיו שיפעל רק עם מתח התנעה (ACC+) והבעיה נעלמה.

התחנות נשמרות גם בצורת חיבור זו.

בשיחה עם חשמלאי רכב הוא אישר כי נתקל בבעיות כאלו בעבר.

כמובן שעדיף אם לא בטוחים במה שעושים לפנות לחשמלאי הוא ימצא בעיה כזו תוך דקותיים.

אתה מדבר על צריכה קבועה של בערך 7וואט ברדיו כבוי. נשמע תמוה מאד ברדיו תקין.....יחד עם זאת- בימים שהכל מיוצר בסין- הכל יכול להיות.

(ואגב, תיקון פורמלי- מדובר על מד זרם ולא על מד מתח)

פורסם

היי,

קצת קשה לתת תשובה מדוייקת לשאלתך מכיוון שלכול רכב נתוני הצריכה הפרזיטית שלו שונים, (מומלץ לבדוק בנתוני היצרן) ולהוסיף על הצריכה הזו את הצרכנים שהתווספו כגון: אזעקה, קודן.

צריכה של 60 מילימאפר לרכב עם אזעקה נשמע תקין.

ברכבי גולף דור 5 הצריכה היא 10 מילימאפר ללא אזעקה.

איזה כייף לי :)

פורסם
סתם לידיעה כללית- מהי צריכה פרזיטית סבירה?

בבדיקה שביצעתי ברכב מצאתי 60mA, על מצבר של 55AH. (חישוב פשוט מראה שבצריכה כזאת מצבר שטעון במלואו יתרוקן תוך 40 ימים בערך). האם זה הצריכה הסבירה או שאמורה להיות נמוכה יותר?

לטעמי זה זרם פרזיט בעוצמה שעל סף המופרזת. אל תשכח שכדי שהמצבר יניע את הרכב הוא צריך להיות מלא לפחות בחלקו. לכן, אף על פי שהחישוב שלך נכון תיאורטית, הרי שבאופן מעשי אחרי כ- 20 יום כבר לא תוכל להניע את הרכב ללא סיוע חיצוני.

נסה לזהות מה מקור הזליגה (ניחוש שלי - אזעקה /קודן בהתקנה מקומית).

אתה מדבר על צריכה קבועה של בערך 7וואט ברדיו כבוי. נשמע תמוה מאד ברדיו תקין.....יחד עם זאת- בימים שהכל מיוצר בסין- הכל יכול להיות.

(ואגב, תיקון פורמלי- מדובר על מד זרם ולא על מד מתח)

אני זיהיתי צריכה של כ- 150 מ"א במצב כבוי. זה חיסל לי לחלוטין את הסוללה תוך 10 ימים!

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
בגדול, כמה צריך לעלות השינוי של חיבור הרדיו כך שיפעל דרך הסוויץ?

אצל חשמלאי או מתקין סטריאו לדעתי בסביבות ב-50 ש"ח. אם יש לך מישהו שאתה עובד איתו או שהתקנת אצלו את הרדיו סביר להניח שהוא יעשה את זה חינם.

פורסם
אצל חשמלאי או מתקין סטריאו לדעתי בסביבות ב-50 ש"ח. אם יש לך מישהו שאתה עובד איתו או שהתקנת אצלו את הרדיו סביר להניח שהוא יעשה את זה חינם.

לא, זה היה לפני שנים.

תודה.

פורסם

החלפתי מצבר אתמול, עם בעייה דומה.

המוסכניק ביצע בדיקה פשוטה עם DMM ובדק זרם במצב מנוחה.

התברר שהרכב שותה כמעט 1 אמפר במנוחה.

הוא מייד פירק איזה פיוז של דיבורית ישנה שהחזיר את המצב לצריכה של 0.03 אמפר.

שים לב רק לדבר אחד חשוב, אם הרכב שלך מדגם חדש, יכולה להווצר בעיה של מערכות שרגישות לשינויי מתח אם תבצע בדיקה של זליגת הזרם, לכן חשוב לחבר מצבר נוסף במקביל למצבר הקיים כדי למנוע שיבוש של מערכות אזעקה או מערכות אחרות שרגישות לשינויי מתח כאלו.

מקווה שעזרתי,

גל

מי אמר שזה לא אפשרי? סב קוץ מילגה!:lol:

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
העניין הוא, שכשהרדיו לא מחובר דרך הסוויץ צריכת הזרם שלו במצב כבוי גבוהה בהרבה מהצריכה של רדיו כבוי שכן מחובר דרך הסוויץ. אם אינני טועה מדובר בצריכת זרם של

כ- 100-150MA וזה בשעה שנדמה לך שאין שום צריכת זרם מהמצבר.

quote]

קצת קשה לי להאמין שאכן כך הדבר. כאשר אתה מכבה את הרדיו הוא לא אמור לצרוך הספק כלל או לצרוך משהו נמוך מאד. אני לא חושב שצריך להיות הבדל בין אם חיברת דרך הסוויטץ' או שלא.

אני לא שולל את הדברים כי ייתכן שיש מכשירי רדיו דפוקים בהם אין כך הדבר ואתה צודק.

לפותח השרשור, כן רדיו, לא רדיו, כן סוויץ' לא סוויץ'- צריך להתחיל מבדיקת זרם פרזיטי ואז לראות מה המצב. ברגע שתזהה בעיה אז תחפש את המקור.

האם במקרה של רדיו נשלף, אם אני מוציא את הפאנל, האם גם אז הגוף של הרדיו צורך אותו חשמל מהבטרייה (הרדיו מחובר ישירות למצבר - לא דרך סוויץ)?

פורסם

חיובי - עם פנל, בלי פנל הרדיו שותה בלי חשבון זרם מהסוללה.

גש למתקין מערכות לרכב, מדובר בעבודה שעלותה פרוטות ואולי אפילו חינם.

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

שאלה: איך אני מבצע לבד בדיקה שכזאת שברשותי רב מודד,איך אני מודד ומאיפה ומה לנתק או משהו כזה

אני ישמח אם מישהו ידריך אותי בפעולות

תודה מראש.

• תוכן חדש...