Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הדור שלנו הפסיד?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7071 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אם ל-XSI יש לפי דעתך הרבה כוח אני לא רוצה לחשוב איזו עגלה הספרינט...

לגבי "קסם" שמעתי שהיום רב יצרני הרכב קונים קסם בסין ובגלל זה איכותו גרועה.

לגבי העובדה שזו דעתך זה ברור ואפילו לגיטימי ביותר, רק שחבל שהיא לא מנומקת ביותר ממחמאות סתומות שיכולות באותה מידה להתאים גם לחולצה.

א. ה-XSI יותר חזקה מכל ספרינט סטנדרטית, זאת עובדה.

ב. לגבי "קסם" - אתה צודק, היום אין דבר כזה. בגלל זה אני נוהג במכונית ש"מקסימה" אותי כל פעם שאני בכלל מוציא את השם שלה מהפה שלי (שבד"כ שותק ולרוב רק מוציא עשן).

ג. מה לא ברור ? חבר שלי קנה XSI בורדו שמורה כמו חדשה, כרגיל קפצתי על המציאה וביקשתי נסיעת מבחן ברכב הנעה קדמית "המהנה ביותר בעולם" (אגב, "המבחן" התבצע בכביש רנתיס-בית אריה).

אז ככה, הספרינט מרגישה הרבה יותר זריזה וקופצנית, ממש מרגישה כמו קארט לעומת הטנק הצרפתי. ולגבי תגובת המנוע? על זה אין בכלל נושא לויכוח - אפילו בלי קרבורטורים ה1.7 של האלפא נותן הרגשה של אופנוע לעומת ה2.0 הבשרני של הפיג'ו.

סיכום שלי - מבחינה ספורטיבית, הספרינט נותנת הרבה יותר הנאה וטירוף. ואתה מוזמן להדפיס את זה על ליין של חולצות, לא שמרתי על זה זכויות.

שוב, סטינו מנושא השירשור. התגובה הראשונית שלי היתה הערת אגב למשפט "GTI6 מלכת ההנעה הקדמית".

הראל.

ספרינט QV 1.7i

146 1.7 16V

• תגובות 210
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אין עוד רכב הנעה קידמית שנותן מכלול כ"כ טוב, בלי לפגוע בשום תחום (ואפילו להיות מהטובים ביותר בתחומו), כמו ה-306.

לאדון ספרינט היקר.

ממה שהצלחתי להבין, בעצם התלונה שלך על ה-XSI היא על המנוע. והוא ידוע כיצירה מאוד מעצבן בפיז'ו בכלל ובדגם הזה בפרט.

תיקח את הרכב הזה עם 160 כ"ס או עם 180. יש לך משהו ללקק את האצבעות.

אתה רוצה הרגשה של אופנוע? תקנה אחד. הדבר היחידי שיש בספרינט שדומה לאפנוע, הוא מנוע זריז ומשבי אויר מכל החורים.

אתה משווה לי אוטו של גרם וחצי, עם המנוע הכי חזק של אלפא לתקופתו.

לרכב כבד יותר, עם המנוע האנמי ביותר של פיז'ו לתקופתו.

תשווה SPRINT 1.7 מול GTI6 או S16. אני אספק לך את המלח.

הצרה הגדולה ב-306, היא לאחר שאתה יורד ממנה ונוסע ברכב אחר.

אתה לא מבין למה זה כ"כ מסוכן להוריד רגל מהגז בסיבוב, אתה לא מבין למה אתה לא מקבל כ"כ הרבה פידבקים למצב של האוטו, כמו ב-306.

הצטרפו עוד היום לאגודה לשחרור הטלטל.

"הטלטלים השחורים, יולי 2004".

פורסם

ספרינט,

על איזו XSI נסעת? דור ראשון או שני? המנוע של הדור השני מרגיש יותר טוב מהדור הראשון.

אבל אם לא נסעת על GTI6, לא נסעת על 306.

אישית לא נסעתי על ספרינט כך שאין לי למה להשוות. ברור לי שה 306 מהנה לנהיגה, האוטו מהנה, יחסית מרגיש חזק ומאוד יפה לדעתי. תמיד שאני נוהג על רכב אחר אני מתאהב מחדש בפיז'ו כשאני חוזר למושב הנהג שלה, למרות מצבי הרוח שלה והקירקושים ולמרות שאפילו עכשיו היא קצת יותר מדי מוקשחת מקדימה.

לא משהו שאנטי רול באר 28ממ מותקן בעוד יומיים לא יכול לפתור. :)

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

אתם סוטים מהנושא - אבל אני אזרום.

נהגתי על XSI שנת 96 (דור ראשון אני מאמין).

קודם כל, אני ממש לא מתלונן על ה-306, השלדה מצוינת ונותנת מליונים של פידבקים וכו' כו'. אבל לצאת בהצהרה שהיא "מלכת ההנעה הקדמית" או "רכב ההנעה הקדמית המהנה בעולם" (שיצא לי לשמוע לא פעם ולא פעמיים) זה קצת מוגזם.

אני נהניתי יותר בספרינט, קיבלתי יותר פידבק מהשלדה ומההגה ואני אזהר להגיד שגם האחיזה היתה יותר טובה (למרות שאת הספרינט אני מכיר וב-XSI נהגתי פעם אחת).

ואם מדברים על מנועים - 1.7 8V איטלקי ,שתוכנן אי שם בשנות השמונים, מתעלה על מנוע 2.0 צרפתי ספורטיבי וצעיר יותר בעשור? אתם אמרתם, אבל לא זה הויכוח.

אין עוד רכב הנעה קידמית שנותן מכלול כ"כ טוב, בלי לפגוע בשום תחום (ואפילו להיות מהטובים ביותר בתחומו), כמו ה-306.

המשפט הזה הרבה יותר הולם, כי אני מאמין שבסיכום כללי ה-306 תתעלה על הספרינט, ואולי גם (ואני נזהר להגיד את זה) על הסוד - אבל בטח שלא בסעיף ההנאה.

את ה-GTI6 לא נחשיב כרגע, כי היא צעירה יותר בכמה דורות מהספרינט. ועצם זה שמתחרה איטלקית מבוגרת בהרבה ובעל מנוע קטן יותר "מנצחת" בשבילי את הגרסה הקודמת (XSI) -

זה כבר מספיק.

הראל.

ספרינט QV 1.7i

146 1.7 16V

פורסם
היה אחד, לי אייקוקה, שקרא למקבלי ההחלטות על בסיס חשבוני בשם : "סופרי האפונים".

בכל העולם, לא רק המוטורי, הכסף והרווחים חשובים בהרבה מאידיאולוגיה (לרוב האנשים), ולכן מכונית תימדד (תופס ברוב המוחלט של המקרים) על פי הצלחתה במכירות, ולא על פי איכויותיה התרומיות.

אותו רוב גם מעריך יותר ריפוד איכותי ומחזיקי כוסות משוכללים על פני מתלים מכויילים כהלכה והגה מושחז.

התוצאות העסקיות של פז'ו מוכיחות, ככל הנראה, שההחלטה לנטוש את המכונית לנהג חובב ההגה אכן משתלמת.

לא בהכרח נכון...

כמעט לכל חברה יש את הדגמים המיוחדים שלה..

למעשה המאוד מיוחדים...

ברור להם שמכונית סופר חזקה(לא נגיד על) כמו שהם עומדים לייצר תיהיה הצלחה מסחררת...אבל הם מחליטים להוציא את המכונית הזו בגריסא של רק כמה מאות או אלפים בודדים בכדי שיהיו בעתיד בתור רכבי אספנות נדירים וכך יעלו את המוניטין ואת השם של אותה חברה...

ליום יום BMW M3-לסופ"ש מרצדס SLK

אבל בתאכלס נוסע על הונדה סיוויק חמש דלתות 2008-טוטאלוס:cry:

עכשיו בתאכלס נוסע על גולף 1.6 2009

פורסם

ספרינט, לצורך ההבהרה בלבד.

ה-XSI מקבילה ל-1.5, אם כבר.

הגרסה הספורטיבית של הדור הראשון היא ה-S16.

בערך כמו ההבדל היום בין 206 GTI ל-RC.

דבר שני.

"מנצחת בשבילי"? נו, אז? יש אנשים שדיהטסו שרייד מנצחת בשבילם את ה-GTI6.

דבר שלישי, ה-GTI6 זה לא דורות שונים.

זה בדיוק אותו האוטו, לאחר מתיחת פנים קלה.

השלדה היא אותה שילדה של ה-ZX עוד מסוף 91.

דבר אחרון.

אני אסביר את המשפט שלי.

ה-306, גם כמכלול של רכב, מאוד נעימה וטובה (והספורטיבית הטובה ביותר).

ו-ג-ם בכל תחום ספיציפי (ספורטיבי), היא שמה את המתחרות בכיס הקטן.

זה לא רק שהמכלול גדול מסכום חלקיו, אלא שכל חלק (היגוי, שילדה, שיכוך, אחיזה, הנאה) עדיף על המתחרות.

ההנאה שלך יכולה להיות גבוהה יותר בספרינט, זה אישי.

זה לא משנה שלפי כל מדד מוכר, ה-306 עדיפה ומהנה יותר.

הצטרפו עוד היום לאגודה לשחרור הטלטל.

"הטלטלים השחורים, יולי 2004".

פורסם
א. ה-XSI יותר חזקה מכל ספרינט סטנדרטית, זאת עובדה.

לא זו לא עובדה. יש לשתי המכוניות יחס משקל-הספק דומה. אתה זכאי להעדפות שלך ומכיוון שאין לי ניסיון עם הספרינט אין לי מה להוסיף באופן ענייני (אם כי לטעון זאת כעובדה זה קשה, היות והספרינט תמיד נחשבה למכונית לא מוצלחת). בסה"כ אמרתי שאם אתה רוצה לתקשר את ההעדפות שלך לאחרים במסגרת הפורום רצוי להשתמש במילות תואר שאומרות פחות או יותר אותו הדבר לכולם.

אה כן, המנוע ב-XSI איננו ספורטיבי בעליל ומעולם לא היה כזה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
הפיג'ו 306 היא מכונית ההנעה הקדמית המהנה ביותר לנהיגה שיוצרה אי פעם.

ואללה?

נהגת על כל המכוניות הנעה קידמית שיוצרו אי פעם בעולם וקבעת שהצרפתיה המיתפרקת הזו היא הכי מהנה ?

אולי אתה ועוד כמה חברי מועדון בטוחים שהיא יותר מהנה מקליאו ספורט, מה דעתכם על פיאט קופה ? פחות מהנה ? אני לא חושב,

בטח את הסיביק TYPE- R שללת מראש כי זו הונדה ואת ה גולףGTI MK5 גם לא החשבת כי ?

בטוח שנהגת על מיצובישי אקליפס ? ACURA INTEGRA R ? ALFA GTA ?

אז מה אם אין יבוא סדיר שלהם לארץ , אבל ייצרו אותם אי פעם, נהגת בהם שתוכל להצהיר ככה ?

שאני ידפדף כמה דפים אחורה ואביא לך עוד כמה מכוניות הנעה קידמית שהדור של היום פיספס (כולל אותי), אבל שאני בטוח שזה פזיז מידי לאמר ש 306 מהנה יותר מהם.

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

ויכוח מיותר, כל אחד מעדיף יצרן מסויים ולפי זה בונה דיעה.

דעתי? יש המון כבוד ל 2 המכוניות, כמו כן 2 המכוניות דיי שונות!

בספרינט אני אוהב יותר את התגובות, תגובת המנוע, מן פריצה של כח בסל''ד מסויים, ההגה, זריקות הזנב שלה. הפג'ו גם עושה לי את זה, ועוד איך אבל באלפא מבחינתי יש שילוב מושך יותר (לכו תדעו אולי זה אפילו הרעש של המנוע).

בכל מקרה אני מאמין שקוני הפג'ו ובמיוחד ה 106GTI למשל מחפשים משהו אחר מקוני הספרינט. מי שקונה ספרינט שיתכונן לשפץ אותה כי אחרת הרכב באמת נוטה להתקלקל ובמצבן היום הן כבר לא כפיות לנהיגה (לפחות לא כמו פעם), מי שקונה ספרינט צריך להיות מודע שהוא הולך לשפוך המון כסף בשחזור הרכב והפיכתו ליותר ספורטיבי, מי שקונה 106 יש לו קצת פחות דאגות.

בכל מקרה אלפא ספרינט לא קונים בגלל איך שהיא נוסעת, אלה מעבר, איך שהיא נוסעת, נראת, נשמעת, נהיית נדירה מיום ליום, וזאת אלפא. פג'ו 106 ניתן לראות בשפע גם שמורות וגם מקרטעות.

עמית.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם
ואללה?

נהגת על כל המכוניות הנעה קידמית שיוצרו אי פעם בעולם וקבעת שהצרפתיה המיתפרקת הזו היא הכי מהנה ?

אולי אתה ועוד כמה חברי מועדון בטוחים שהיא יותר מהנה מקליאו ספורט, מה דעתכם על פיאט קופה ? פחות מהנה ? אני לא חושב,

קודם כל, תוציא מכוניות שלא יובאו לארץ, כי אותן כל הדורות הפסידו.

דבר שני, גם אתה קבעת על סמך כלום שהיא אפילו בעשירייה הראשונה. זו הצהרה שוות ערך לזו שפסלת. בכלל הצהרות כאלו הן טיפשיות כי....

...יש גם את המרכיב של הטעם האישי בבחירת המכונית המועדפת. לדוגמא, אני אישית תמיד העדפתי את הוולקן ע"פ ה-XSI, למרות שלפי כל פרמטר אובייקטיבי ה-XSI מתנהגת טוב יותר (יותר הדרגתית עם יותר רגש מההגה). ממוצעים ודעת הרב טובים לבחירת שיר באירוויזיון, לבחירת מכונית הטעם האישי הוא מה שקובע.

לגבי הקליאו ספורט, מבחינת התנהגות כביש והיגוי היא לא קרובה לרמה של ה-306 מכל בחינה אובייקטיבית. אני לא חושב שתמצא מישהו שיטען אחרת. כנ"ל פיאט קופה. ההיגוי שלה טוב מזה של הקליאו אבל לא ברמה של ה-306 והקופה גם נעדרת את יכולת שינוי הכיוון המעולה של ה-306 וההענות שלה לפקודות הנהג בתוך הסיבוב.

ובניגוד למי שעשה סיבוב פה וסיבוב שם ואולי גם קרא כמה מגזינים, לי יש כמה עשרות אלפי ק"מ על כל המכוניות הנזכרות לעיל.

פורסם

למה להוציא מכוניות שלא יובאו לארץ? הוא רשם שהיא טובה יותר מכל אל ושיוצרו אי פעם, גם ככה המכוניות האלו לא יוצרו בארץ, ולא הבאתי מכוניות משנות ה 80.

יכולת שינוי כיוון ? זה ממש מצחיק לתאר את מה שאמרת, שכיביכול 306 תשנה כיוון נסיעה במהירות מסויימת מכל שאר המכוניות הנעה קידמית.

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם
למה להוציא מכוניות שלא יובאו לארץ? הוא רשם שהיא טובה יותר מכל אל ושיוצרו אי פעם, גם ככה המכוניות האלו לא יוצרו בארץ, ולא הבאתי מכוניות משנות ה 80..

כבר עניתי לך לגבי הנקודה הזו.

יכולת שינוי כיוון ? זה ממש מצחיק לתאר את מה שאמרת, שכיביכול 306 תשנה כיוון נסיעה במהירות מסויימת מכל שאר המכוניות הנעה קידמית.

אני חושב שזה די ברור, אבל אם אתה לא מבין משהו תשאל.

פורסם

מכונית ההנעה הקידמית הטובה ביותר...

קצת בעייתי לקבוע . הרי לכל אחד יש סוג מעט שונה של הנאה .

לפי הקריטריונים הרגילים , ה 306 היא המהנה ביותר .

מכל הרכבים המקוריים הכי נהנתי מ ZX וולקן 1.9 . יותר מכל רכב מקורי אחר .

בעצם , החלפתי לה ג'אנטים וצמיגים לרחבים יותר... אז גם זה בעייתי .

בגדול , אני מסכים עם ROY .

בכל מקרה , אני זוכר שהיללו את ה 309GTI עם מנוע ה MI ואני גם זוכר שהיללו את הקליאו וויליאמס .

דווקא הרכבי הנעה קידמית שאני נהניתי מהן הכי הרבה לא כל כך קשורות לאיך שהן יצאו מהחברה .

דווקא פורד אסקורט משודרגת מכל הבחינות היא זאת שגרמה לי הכי הרבה הנאה . סליחה , גורמת לי הכי הרבה הנאה .

במקום השני זו 306 עם מנוע T16 שמשורגת גם מבחינת מוטות מייצבים , בולמים וכו' . חבילה הרבה יותר טובה מהפורד ועל מסלול היא תהיה טובה יותר , רק חסר לה הטירוף שהפורד נותנת .

במקום השלישי זו דווקא AX משודרגת מכל בחינה , מנוע 1.6 עם ראש 1.3 וקאמשפט 290 מעלות , הדרסים , פורטינג , יחס דחיסה , קוני צהוב , הנמכה 50 מ"מ , קשת התהפכות , באקטים , קוויק שיפט , ועוד הרבה... בקיצור קארט חוקי לכביש . טוב , לא כל כך חוקי .

במקום הרביעי זו אלפא סוד מודל 82 , מנוע 1.7 , קוני צהוב , צמיגים 195 על חתך 45 , סטראטים עליונים מקדימה ומאחורה והגה שמדבר איתך כמו ששום הגה לא מדבר .

ואני יכול להמשיך עד מחר , מה אני בא להגיד ?

במקום לבכות כמו ילדים , קחו דף ועט ותתחילו לרשום מה אתם רוצים מהאוטו ואז תתחילו לחשוב על בסיס טוב ואיזה חלקים להביא וכו'... ותבנו לכם את הדבר הכי קרוב לרכב החלומות שלכם .

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

פורסם

קודם כל תכנון מנוע הספרינט שקוע בשנות ה70.

ולמען הדור הצעיר, הספריט היא למעשה אלפא סוד והנה אכן תביטו על ישבנה של ספרינט עתיקה מן הראשונות ותאמרו לי לבד מה רשום שם כי אני זוכר משהו כמו "אלפא סוד ספרינט".

יחד עם כל המכלולים הטובים של הסוד הפסידו גם משהו טוב שהיה בסוד - גוף קצר.

לכל מי שהיה בשא"ש בשנים שצוינו לעיל, הסוד היתה מדהימה מבחינת טכנולוגיה:

אני זוכר דיסקים קרובים לגיר ולא לגלגלים לצרכי שיווי משקל (מה שגרם לשמן מנוע לנטוף על הדיסקים חופשי חופשי).

היגוי לא מהעולם הזה, שם בכיס הקטן את ההיגוי של הראלי.

גם שילדה מעולה אותו כנ"ל כמו המשפט למעלה.

כמי שנהג על המכוניות האלה עוד כשהיו טריות, בזמנו, הן היו "פגז".

והקרבורטורים, אוך אוך, הרעש , הכיוון שלהם...

התגובה.

אבי ז"ל היה מכוון את הקרבורטורים של האלפתא בכל שבת, איזה עונג (שמרטיט את גבי עד עכשיו) לשמוע אלפתא נוהמת בסרק.

סטינו קצת.

ואין מקום להשוות בין הספרינט ל306.

לטוב ולרע.

לגופו של עניין ישנם דברים שלא הפסדתם כמו סתימות מזרקים ב205 ג'י טי איי ו/או דשבורד לגו.

היום מכונית כזו פשוט לא תימכר ולא יקנו אותה.

ירון

החתימה הלכה לטייל ותיכף תשוב

פורסם

במקום לבכות כמו ילדים , קחו דף ועט ותתחילו לרשום מה אתם רוצים מהאוטו ואז תתחילו לחשוב על בסיס טוב ואיזה חלקים להביא וכו'... ותבנו לכם את הדבר הכי קרוב לרכב החלומות שלכם .

אתה צודק רק ש...

1 זה עולה הרבה כסף.

2. זה דורש המון הבנה מכנית וטכנית.

3. כל נושא השיפורים לקיים עדיין לא מוסדר בארץ, מה שגורר חאפריות (זה מאוד רלוונטי לגבי סעיף 2) ובעיות מבחינת הרשויות.

אם היה באמת שוק After Market מוסדר בארץ היה הרבה פחות על מה לבכות.

• תוכן חדש...