Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7192 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אתמול אמר לי מישהו, אחד הנוכחים בכניסה לחנייה מבלי שראיתי מי זה, כשנכנסתי למפגש וחיפשתי חנייה "תכנס בניוטרל, המכוניות שלכם עושות רעש שמפריע". ובכן, ההערה שלו הפריעה לי.

עם כל הכבוד, יש סוגי מכוניות שונות במועדון החמש ובתוכן, מכוניות שרירים, אמריקאיות עם מנועים בנפחים לא הגיוניים ואנחנו אוהבים את זה, בעיה שלנו...

כשחניתי ולידי, חנתה פונטיאק טראנס-אם 79, נתנו כמה לחיצות קטנות על הגז במקום, בניוטרל וללא תנועה כמובן, כמו שקורה בכל מפגש מכוניות בכל העולם, כשמגיעות מכוניות עם מנועים גדולים. מיד "זינק" עליי מישהו מהמפגש, אם זה היה אותו אדם שהעיר את ההערה הקודמת או לא ואמר לי שאנחנו שעושים רעש (כאמור, 3-4 לחיצות על הדוושה בניוטרל, עם שתי מכוניות קלאסיות עם מנועי V8 ) הם אלו שגורמים לו לא לרצות לבוא לכאן.

שאלתי אותו שאלה, שתשובתה לא הפתיעה אותי... "תן לי לנחש" אמרתי, "יש לך מכונית אספנות אירופאית, קטנה ושקטה, נכון?", "כן, אז מה, אמר, גם אני יכול לעשות רעש אם אני רוצה". ובכן, אין לי שום נקיפות מצפון על-כך שהאמריקאית שלי ושל חבר שלי שהגיע איתי (שילם כניסה שכן אינו חבר מועדון), אמרו שלום ליתר המכוניות במפגש המועדון עם נהימת מנוע V8.

זה מפגש חברים, מפגש מכוניות קלאסיות ולכל קבוצת מכוניות יש את המאפיינים שלהן, אלו המאפיינים שלנו. זה לא הופך אותנו ל"ילדים רעים" או למפריעים, אנחנו אספנים בדיוק כמו היתר, עם אחד מהסוגים השונים של המכוניות הקלאסיות.

כשאני אכנס למפגש בפעם הבאה, אני לא מתכוון להגיע עם מנוע כבוי ולדחוף את האוטו כדי שלא יפריע לאף אחד. אמנם, כמו תמיד ב-8 השנים האחרונות שאיתן אני מגיע למפגש מועדון החמש עם מכונית אמריקאית (מתוך כ-10 שנים בהן אני חבר מועדון), אני לא אפרפר ואשתולל ומעולם לא עשיתי זאת בשטח החנייה התחום (מחוץ לחניית המפגש ובדרך הבייתה, אני אדון לעצמי ואחראי למעשיי), אם רגע לפני שאכבה את המנוע, אזכור לומר שלום בדרכי שלי ובדרכה של מפלצת ה-V8 שלי.

אני גם חבר במועדון Fuel Slut מיום הקמתו (ומיום הקמת כל מועדוני האמריקאיות שקדמו לו), שם, הטקס הוא לא רק ללחוץ בניוטרל ולהגיד שלום עם צליל מנוע, אלא גם ליצור מיסוך עשן.... אך כאמור, כל מועדון והאופי שלו ואני כמובן, אמשיך לשמור על האופי של מפגשי מועדון החמש ולפרפר רק במועדונים בהם זה מותר ;-)

אולי יש צורך לסדר את החניה כך שמכוניות אמריקאיות רועשות יהיו באיזור משלהן ולא "יפריעו" לאלו שצליל ניגון מנוע לא ערב לאזנם? אולי, אך בינתיים במתכונת הקיימת, טוב נו, הבנתם כבר את הרעיון...

ליאור ברוך.

עשית לי את הערב אתמול, עם הרעש המנוע שלך!:twisted:

אובכן, כפי שנאמר, לכל יהודי יש 3 דעות שונות, ואם נספור, כמה אנחנו- אז נבין, שהסכמה "מקיר לקיר" לא תהיה כאן לעולם. וטוב שככה.

מה שכן- אנשים צריכים לשאוף להפריע אחד לשני פחות ככל האפשר, זו הדעתי. לא "להוריד מכנסיים" בשביל לא להפריע- רק לשתדל. לא צריך להקצין- אף אחד לא מצפה, שרכב שרירים, שמטבעו עושה רעש, יכנס בגלל זה לחניה בדחיפה, כמו שגם לא מצפים מאופנוע עם אגזוז פתוח להניע בשקט- ואני ממש"מת" מאנשים, שלא מבינים את זה, ובאים בטענות! (ווידוי קטן- גם אני בעל אופנוע כזה:twisted: ).

אבל, מאידך- אם מראש ידוע לי, למשל, שאני בא למקום, שבו רובם לא מתלהבים מהרעש, שהמכונה שלי (אופנוע, או אוטו) עושה- אני אשתדל לעשות כמה שפחות רעש- כמובן, במידת האפשר, בטח לא אעשה "שלום" עם פול גז, כאשר אני יודע מראש, שזה לא מעניין אף אחד, ואף מפריע! שוב, אני לא אשלול מעצמי אוטומטית את הזכות לבוא בגלל, שזה מפריע למישהו, אבל לא אוסיף דלק נוסף למדורה.

לגבי ה"חרקות" בחוץ- לי אישית, בכל אופן, אין בעיה עם היציאה של רכבי השרירים מהמיגרש עם שריפת הצמיגים- להפך, אני גם אוהב מדי פעם לתת בגז, אם כי האמריקאית שלי עם V8 כבר שכחה, מתי עשיתי את זה בפעם האחרונה. הבעיה לדעתי (ולדעת הרבה אנשים) היא בהגעה של חלק מהרכבים "המשופרים", וכאלה, שחושבים, שהם משופרים: בכביש מול "קופי טו גו", בערב- לפעמים מפחיד להיסתכל, באיזו מהירות אנשים באים, איך חותכים אחד את השני, ישר מהפניה, יותר גרוע- חותכים רכבים "תמימים", שבכלל לא מבינים, מאיפה זה בא להם! אני כבר לא מדבר, על איזה שם זה מוציא- הרי, לך תסביר לדייר הבניין ממול, שיש כמה פסיכים בודדים, שמשתוללים- הם חושבים שכולנו כאלה! אבל, רק בנס כמה מה"מעשי גבורה" מול קופי טו גו" לא ניגמרו בתאונות! אני ראיתי את כל זה- אני כל שישי בערב יושב בחוץ, עם שדה ראיה לכל הרחוב!

רבבק, אנשים, תבואו, אני אישית אוהב לראות גם את ה"משופרים" החדשים במפגש, אבל למה לעשות שטויות?!

ליאור, כמובן, שכל החלק "ההשתוללות" לא אליך. אני מקווה, שאלא, שעושים את זה- יקראו את זה, לפחות חלקם, ויתחילו להבין משהו!

גם אני הייתי ילד בן 17, ולא כ"כ מזמן. :-)

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

לליאור ברוך,

אז ככה, אם אתה יושב על 8V אין כמוך. רק מה, אם אני צריך לספור את כל הצילינדרים אצלי ברכבים, אין מקום בפורום. יש לי אולי את המנוע הגדול ביותר בנפחו בארץ ואני דווקא יורק כסף איך להשתיק את החיה(365 כ"ס).

כולם יודעים מה הרכב שלך יכול לעשות, ודווקא בהמהום ובנסיעה איטית זה מרשים יותר-לטעמי ולאזני.

תראה, באמריקה(במדינה הקטנה שנקראת ארה"ב) יש מכוניות "קצת" יותר חזקות ממה שיש פה ובכל זאת, הם עושים זאת במקום ובזמן. אם תרצה, אשלח לך תמונות מגיינסוויל פלורידה, שם הייתי בתחרות מיאוצים, במסלול מסודר, הקהל על טריבונות ומאחור, רכבי אספנות בשטח לעיני הקהל. אין בלאגן, אין רעש.

יש מקום לכל דבר. אתה צודק שלמען הסדר אולי יחלקו את החנייה לרכב האמריקאי ולרכב אירופי, זה רק יוסיף למעמד.אם בעלי הרכבים שמחוץ לחנייה רוצים לקחת חלק באירועים, יירשמו כמקובל במועדון ולאט לאט יובילו להקמת קבוצה מדגמי מכוניות-על.

ג'ו

Big-Block - I mean a realy Big, the Bigest

פורסם
זה שהעיר לי היה בעליה של פורד קאפרי.

לזה עם הקאפרי יש V6, וכמו שכתבתי, לאחד מאלו שהעירו לך יש V8 - היו יותר מאחד...

אם מועדון החמש יחליט החלטה שפעולות כגון השמעת מנוע המכונית במפגש מכוניות הינו צעד לא תרבותי, אאלץ לשאול שאלה פשוטה, מהי תרבות מוטורית?
תרבות מוטורית היא מושג שאפשר להגדיר אותו באותה קלות שבה מגדירים "רכב קלאסי" - במילים אחרות, אי-אפשר להגדיר אותו... ל"תרבות מוטורית" יש הרבה פנים, ולכן היא מוגדרת באופן לוקאלי בהתאם לקבוצת העניין שמתאגדת לצורך כך. לכן, השאלה הרלוונטית היא לא מהי תרבות מוטורית, אלא מה הביטוי שלה לפי ההגדרה של מועדון חברים מסויים שנקרא "מועדון החמש".

מעבר לכך, בוא לא ניתמם - יש הבדל קטן (של כמה עשרות דציבלים) בין השמעת מנוע מכונית במפגש, לבין לחיצת הגאז עד הרצפה במנוע צרחן במיוחד. אין ספק שזה נושא מעניין לדיון בישיבת הועד הקרובה icon_wink.gif ...

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

שלום לכולם!

חזרתי היום מארה"ב משלושה אירועים מרשימים ורועשים בנהימות מנועים קלאסים.

באירועים בקרליל והרשי היו עשרות מכוניות שרירים רועשות ליד מכוניות שרירים של 400 כ"ס אילמות ואף אחד לא ראה בעיה בכך.

ההיפך בד"כ כלל כאשר מכונית רועשת באה בקול גדול ופתחה מכסה מנועה היתה נהירה המונית לראות את "מכשיר הרעש" שבעליו המשיך להרעיש.

אירוע אחר, במקביל לאירוע בקרליל, הוא אירוע אופנוענים ביורק, היא מקום היצור של הארלי דיודסון.

ליורק הגיעו בסוף ספטמבר השנה כ 15,000 אופנוענים לסוף שבוע. רובם של האופנועים היו עם אגזוסט "צינור" שיורק אש ורעש.מתקן כזה שמפעיל אזעקה כשהוא עובר ליד רכב אחר.

בחניה של מלון הולידי ביורק אין שבו התאכסנתי הביאו מכשיר דינמומטר נייד שכיוון מנועים -ללא אגזוסט עד השעה 23 בלילה ואף אחד לא התלונן.

מנהלי המלון שלחו מכתב ברכה לכל אחד מהמתארחים במלון ובו בירכו אותם וביקשו מהם רק בקשה אחת: לא להשמש במגבות האמבטיה שבמלון לצורך ניקוי האופנועים! בכל חדר הניחו מנהלי המלון חבילה של מגבות ישנות ונקיות לצורך ניקוי האופנועים!

רוכבי האופנועים נראו כמו "הרעים" מהסרטים אבל דיברתי עם רבים מהם וכל אלה שפגשתי היו אנשים נחמדים מהישוב לרבות רופא, אחות ראשית בבית חולים, רואה חשבון ואחרים. גיל הבאים היה משנות העשרים ועד שנות השמונים! חלקם רכבו על אופנועים רועשים עשרות שעות בגשם כדי להגיע ולכולם הרעש לא הפריע.

ביורק עצמה בזמן מפגש ערבי של אלפי אופנועים שמעתי רק אחד מתלונן על הרעש אבל לפי איך שהוא היה לבוש ואיך שהוא התנהג כנראה שלא היה לגמרי בסדר בראשו. היתר עמדו נהנו ומחאו כפיים.

הרעש אינו הבעיה וגם לא הריח של דלק שנשרף אחרת. הבעיה היא שצריך ללמוד לכבד אחד את השני.

צריך לשלב את כולם במאמץ לקידום המוטוריקה הקלאסית בארץ שחלק ממנה בהחלט רועש ומסריח.

הרי גם מכונית קלאסית שקטה לגמרי יוצרת רעש סביבתי והפרעה בכל מקום בו היא נמצאת .

אם יש כמה עשבים שוטים אפשר להסיר אותם גם זאת רק אם לא מצליחים לשכנע אותם להתכופף ןלהצטרף אלינו ולכללים שלנו.

מפגשי שישי הם ההוכחה טובה לכך שלרוב החברים הרעש לא מפריע והרוב ומסכים לרעש שאם לא כן היו היו באים בימי שישי עשרות בודדות של משתתפים ובמקום זאת היו באים לטיולים ולמפגשים מאות חברים ולא עשרות בודדות.

חברי המועדון המשיכו בעבודה הטובה והלוואי שיהיו לנו בעיות כאלה בחיפה ובירושלים...

שלמה דן גדרון

פורסם

שלמה דן הללויה

לגבי התצוגה בגראנד קניון, צ'טערת, הפעם גדול לא קובע, אלא אם כן שלך פחות מ1.90

ברוחב

שבוע טוב יקירי

אירית

פורסם

חלק מתרבות, היא יצירת קבוצה גדולה מספיק, שתוכל להשפיעה ולהניע מהלך, שבסופו תשתנה התנהגות בסיסית. הוותיקים בפורום, יזכרו בודאי את נושא עישון בקולנוע וגילגול הבקבוקים הריקים כתופעה שחלפה מן העולם. החשיפה לקבוצות שונות רק תיצור במהלך נכון, כללי התנהגות אחרים שיחלחלו הלאה. הבן שלי בן ה-8 שלא מחמיץ פעילות מוטורית מכל סוג, לא מעלה היום על דעתו לגעת ברכב אספנות בידיו, כי הוסבר לו שמתבוננים ברכב משופץ הידים בכיסיים...חינוך נכון והסברה סבלנית הם יחסי ציבור, וכולם שגרירי המועדון-ינצור האל את המלכה-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

• תוכן חדש...