Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פלאג מומלץ לווספה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7220 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למומחי הווספה, או האינטרנט, מישהו יכול להגיד לי מה הוא הפלאג המומלץ לווספה על פי היצרן? אני לא הצלחתי למצוא תשובה, תודה - רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

סתם מתוך סקרנות,

אני לא מבין מה כ"כ חשוב בפלאג שממליץ היצרן.

לי יש פלאג פשוט שהביא לי ונטורה , כתוב עליו :

N3C CHAMPION .

פורסם

אין שום בעיה להשתמש בחברת פלאגים אחרת.

רק יש להקפיד שרמת חום הפלאג תהיה זהה,וכמובן האורך...

רן מה הבעיה להתסכל מהי מידת הפלאג על הווספה עכשיו?

אתה תצטרך BR7HS או BR8ES

הE הוא הארוך יותר 19 מ"מ

והH הוא הקצר יותר 12.7 מ"מ

אני מניח שאצלך זה יהיה H אבל שוב,תבדוק.

עמית.

[CENTER][B]The only difference between a man and a boy [/B] [B]Is the size of the Ego and the price of The Toy[/B][/CENTER]

פורסם

מי שמכיר ומתמצא ברזי המנועים והאלקטוניקה, יודע שיש חשיבות ממשית בבחירת הפלאג המתאים... פלאג לא מתאים, עלול להשפיע על מהירות הנסיעה, גמישות המנוע, ויכולת ההתנעה של מנוע קר, במקרה הטוב.... ועלול לפגוע בבוכנה, או לגרום נזק למנוע במקרה הרע...פלאגים שהותכו למנוע, פלגים שיצרו אפקט ריתוך לבוכנה, הינם מקרים נפוצים במנועים שאין להם התאמה להוראות היצרן, לכל יצרן מס' פלאגים לשימושים שונים ולארצות שונות, רכב שנוסע במדינה קרה, ידרש לו פלאג אחר מרכב הנוסע באפריקה, ישנם פלגים שלוקחים בחשבון סביבות אויר דלות בחמצן, או פלאגים למרוצים, גם לאיכויות היצרן ולמוניטין שלו משמעות רבה....הסיבה שברצוני להחליף את הפלאג היא כיוון שבטורים גבוהים, יש הרגשה שהמנוע אינו מושך מספיק ונחנק ודורש העברת הילוך מוקדם מדי, שני חשודים עיקריים בסיפור הנ"ל הקרבוקטור והפלאג, נתחיל מהפשוט יותר, הפלאג ונעבור הלאה-פרטים בהמשך-רן

פורסם

רן

רשום לי בבית ואולי אפילו יש לי פלג מתאים. אבדוק בערב.

תנסה לכוון אויר בקרבורטור.

תקפיד על 2-3% שמן בתערובת .יותר מזה לא מיטיב עם הפלג. :-o

ישי

" בוא ניסע, ניתן למחלה לעבוד, נחזור עם מיכל ריק " . בגעגוע לישראל ז"ל

פורסם

כיוון האויר אינו משפיע על הסל"ד הגבוה בקרבורטור.

הוא משפיע מ0-1/4

בסל"ד גבוה הדיזה הראשית והמחט הם האחראים,ובווספה אני חושב שאין מחט ויש רק תריס.

[CENTER][B]The only difference between a man and a boy [/B] [B]Is the size of the Ego and the price of The Toy[/B][/CENTER]

פורסם

דוגמא לחשיבות הפלאג ולשוני המומלץ ע"י היצרנים ניתן למצוא באתר הבא:

http://www.mopedriders.org/article_view.php?faq=2&fldAuto=9

שימו לב להבדלים בין הדגמים של הווספה גם באותו נפח מנוע!

ציטוט מפורום ווספות בו מדובר גם על הבדלים ברווח האלקטרודה המשפעים על האופנוע:

http://www.mopedarmy.com/forums/discuss/1/144361/144216/

ההבדל בין פלאג נכון לפלאג אחר יכול להיות משמעותי במיוחד במנועים קטנים בהם לכל סוסון משמעות במאמץ המלחמתי....רן

פורסם

עמית, זה תלוי בסוג הקרבורטור , אם זה אחד עם כיוון תערובת בסרק וטורים נמוכים ולצידו כיוון תערובת של עבודה בינונית עד גבוהה אז כן אבל אם זה לא יותר מכיוון תיקון אויר + כיוון גובה בוכנה זה סתם מבלבל.

רן לדעתי בדוק את האגזוז ומרווח הפלאג לפני ההחלפה ( צריך לשמוע ולהריח כדי להבין אם זה פלאג, קרבורטור, או אגזוז , זה לא מדוייק אבל זה יחסוך זמן ברוב המקרים ).

אני מהמר על אגזוז.

פורסם
לוספה ספרינט מתאים צ'מפיון L86 או L81 או מקביל להם מיצרנים אחרים.

אתה לא רוצה את הספר? זה יחסוך לך ולי שעות של הקלדה...

נמרוד

רוצה מאוד, קבענו לשישי הקרוב?-רן

פורסם
רן

רשום לי בבית ואולי אפילו יש לי פלג מתאים. אבדוק בערב.

תנסה לכוון אויר בקרבורטור.

תקפיד על 2-3% שמן בתערובת .יותר מזה לא מיטיב עם הפלג. :-o

ישי

אוסיף על דבריו של ישי.

בעבר היו שמנים גרועים, המקובל בתחנות הדלק (ב"פומפות" הידניות) היה 4% שמן.

היום השמנים קפצו בעשר רמות קדימה יחסית למה שהיה מקובל בעבר.

קנה שמן דו פעימתי סינטטי מלא, הטוב ביותר שאתה מוצא.

רד ל-2% שמן בלבד, עם שמן איכותי לא צריך יותר מזה.

פחות פיח, פחות עשן והתנהגות הרבה יותר נעימה.

שלחת פקס למשרד ממשלתי ואתה רוצה שיענו לך? אתה עולה חדש? אתה לא מכיר איך דברים עובדים פה?
פורסם
עמית, זה תלוי בסוג הקרבורטור , אם זה אחד עם כיוון תערובת בסרק וטורים נמוכים ולצידו כיוון תערובת של עבודה בינונית עד גבוהה אז כן אבל אם זה לא יותר מכיוון תיקון אויר + כיוון גובה בוכנה זה סתם מבלבל.

רן לדעתי בדוק את האגזוז ומרווח הפלאג לפני ההחלפה ( צריך לשמוע ולהריח כדי להבין אם זה פלאג, קרבורטור, או אגזוז , זה לא מדוייק אבל זה יחסוך זמן ברוב המקרים ).

אני מהמר על אגזוז.

זה לא תלוי בסוג קרבורטור.

בכל אופן כל אלה שאני מכיר וזה מAMAL משנת 30 עד לקייהן משנת 06.

היות ומדובר ב2 פעימות:

כיוון סלד הסרק(0-1/4) מתבצע חיצונית,כיוון סל"ד בינוני ומעלה מתבצע ע"י החלפת דיזות.

והסיבה לכך היא שבסל"ד בינוני ומעלה כמות האויר שבריגי הכיוון תשתנה באופן מינורי לעומת האויר הנכנס לקרבורטור ממעבר הקרבורטור(הצינור הונטורי),הדרך היחידה להשפיע על יחס אויר\דלק היא מכיוון הדלק,והוא נעשה ע"י החלפת הדיזות.

אפשרות נוספת היא כיוון גובה המצוף,אבל למייטב זכרוני מדובר במצוף פלסטיק שאין אפשרות לכוון את הגובה.

וברק

אני חושב שיהיה מיותר לבזבז 100 לליטר שמן סנטטי,הוא יכול להשתמש בשמן חצי סנטטי בכיף.

עם 2 אחוז.

עמית.

• תוכן חדש...