Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איך מאזרחים מונית?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7274 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מונית היא נרשמת שהיא בבעלות של בעל המספר (זכות ציבורית)

לכן אתה צריך שהוא יהיה נוכח בהעברת בעלות

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
נגיד ואני קונה מונית, נגיד.

נגיד ואין לי רישיון מונית, נגיד.

נגיד וזה רכב שאני רוצה לשימוש יומיומי, נגיד.

מה התהליך של האיזרוח שלה?

תודה לעונים.

דימה.

קודם כל אתה צריך לעשות לה טופס טיולים יוצא :wink:

נדמה לי שאפשר לאזרח מונית מבלי לשלם את כל המיסים, זה מרגע שהיא משנתיים על הכביש ומעלה.. (ז"א אתה יכול היום לאזרח מונית משנת 2004 ומטה).

יוסי

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם

עוד שאלה-

האם המוניות שקונים בחצי מחיר ולפעמים בשליש מחיר הן בעלות אותם הביצועים ,הנתונים והאבזור כמו אחיותיהן בשוק הפרטי?

למשל מרצדס שקונים ב160K במקום 400K ..?

פורסם

בדרך כלל הן הרבה פחות מאובזרות כדי להוזיל את הקנייה שלהן למרות שיש כמה יוצאות מין הכלל.

פורסם

רמות הגימור זהות

לרוב במרצדסים (בעיקר ה-E-Class) אתה תמצא את רובן ברמת איבזור גבוהה

שימו לב - אני לא סותר את עצמי

רמות הגימור האפשריות הן זהות למונית ולפרטי

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
מונית היא נרשמת שהיא בבעלות של בעל המספר (זכות ציבורית)

לכן אתה צריך שהוא יהיה נוכח בהעברת בעלות

ממש לא נכון.

מונית יכולה להיות בבעלות פרטית והמס' יכול להיות מושכר מבעל זכות ציבורית.

אין קשר בין מס' המונית לבין מספר הרכב.

מס' הכובע הוא מס' המונית(זכות ציבורית).

כל אדם גם אם אין לו רשיון למונית ורכב ציבורי יכול לרכוש מונית, הנחיות שימוש ברכב כפופות לחוקי התעבורה בנושא רכב ציבורי.

והרשאים לנהוג ברכב הם בעל רשיון נהיגה לרכב ציבורי.

האמת היא שגם אם אתה בן 16 אתה יכול לרכוש כל כלי רכב שנמצא על הכביש (עד כמה שזכור לי- תקנו אותי אם אני טועה).

under construction..

פורסם

שמעתי סיפור מעניין על עו"ד הצמרת דן אבי-יצחק.

לפני איזה עשרים שנה הוא קנה מרצדס S חדשה על רשיונות מונית והחזיק נהג צמוד בעל רשיון מונית. אמנם הוא הגיע לפגישות שלו עם רכב עם כובע מונית על הגג, אבל צחק על כל העולם בכך שהוא שילם מיסים של מונית על רכב פאר.

אם אני זוכר נכון, בסוף זה הגיע לבית משפט והורידו אותו מזה בטענה שהשימוש ברכב אינו שימוש סביר למונית ומדובר נטו בתרגיל חשבונאי.

פורסם

לאבא שלי יש מונית E קלאס 220 שנת 2002 , היא אצלנו מהיום הראשון ואבא שלי נהג יחיד עליה ואנחנו מאזרחים אותה חודש הבא כנראה כי חבל למכור רכב כזה , מחירון שלה 70 אלף , אם אנחנו רוצים לאזרח צריך להוסיף עוד 30 אלף מכס , אבא שלי השאיר עוד 15K ליפייף אותה עוד יותר למרות שהיא יפה מאוד גם כרגע (ואני מאמין שישאר עודף מזה) , ואתה מקבל פה מרצדס פרטית ב-110+ - .

אם אתה רציני פשוט תחפש , יש מציאות טובות , יש לאבא שלי איזה חבר אחד מהתחנה , צעיר שאבא שלו קנה לו את המונית כדי שיעבוד יעביר את הזמן , בקיצור מרצדס E-270 שנת 2001 שמורה במצב נדיר מכר אותה לפני חודש ב-65K , מי שקנה אותה תפס מציאה.

את ה-E הצורה החדשה אין לך מה ללכת לאזרח רק וד שנתיים ככה יהיה שווה , כיום המכס שלהם בשמיים.

אגב תשמעו אבסורד , יש לאבא שלי מונית נוספת , המונית הלונדונית , היא נקנתה ב-120K , לוי יצחק המפגר הזה החליט להוריד לה את המחירון תוך שנתיים ב-80 אלף שקל , היא שווה 40 , באותו יום שבדקנו את המכס של המרצדס , הוא שאל גם על המכס שלה סתם לידע כללי , המכס שלה הוא 75 אלף שקל כמעט כפול מהמחירון.

פורסם
לאבא שלי יש מונית E קלאס 220 שנת 2002 , היא אצלנו מהיום הראשון ואבא שלי נהג יחיד עליה ואנחנו מאזרחים אותה חודש הבא כנראה כי חבל למכור רכב כזה , מחירון שלה 70 אלף , אם אנחנו רוצים לאזרח צריך להוסיף עוד 30 אלף מכס , אבא שלי השאיר עוד 15K ליפייף אותה עוד יותר למרות שהיא יפה מאוד גם כרגע (ואני מאמין שישאר עודף מזה) , ואתה מקבל פה מרצדס פרטית ב-110+ - .

אם אתה רציני פשוט תחפש , יש מציאות טובות , יש לאבא שלי איזה חבר אחד מהתחנה , צעיר שאבא שלו קנה לו את המונית כדי שיעבוד יעביר את הזמן , בקיצור מרצדס E-270 שנת 2001 שמורה במצב נדיר מכר אותה לפני חודש ב-65K , מי שקנה אותה תפס מציאה.

את ה-E הצורה החדשה אין לך מה ללכת לאזרח רק וד שנתיים ככה יהיה שווה , כיום המכס שלהם בשמיים.

אגב תשמעו אבסורד , יש לאבא שלי מונית נוספת , המונית הלונדונית , היא נקנתה ב-120K , לוי יצחק המפגר הזה החליט להוריד לה את המחירון תוך שנתיים ב-80 אלף שקל , היא שווה 40 , באותו יום שבדקנו את המכס של המרצדס , הוא שאל גם על המכס שלה סתם לידע כללי , המכס שלה הוא 75 אלף שקל כמעט כפול מהמחירון.

ברגע שיהיה אפשר לקנות E קלאס מהדגם האחרון במחיר סביר זה יהיה אדיר!

בניגוד לעבר, כשדגמי הדיזל היו נחותים, היום עשירי אירופה לא מתביישים לנסוע בב.מ.וו. ומרצדס דיזל.

לגבי המונית הלונדונית, באמת תהיתי לאיפה היא נעלמה.

האם היו לה בעיות אמינות שגרמו לזה שהיא לא הצליחה כאן?

האם מדובר סתם בתרבות עדר של נהגי המוניות?

מעניין, למשל, מה גרם לאוקטביה להיות כל כך פופולרית.

אחד מנהגי המוניות שאני נוסע איתם אמר לי ההבדל בין אוקטביה ל C קלאס הוא רק 20 אלף ש"ח - שזה סכום לא גדול בהתחשב בכך שהוא מוכר לפחת למס הכנסה ובזה שזה רכב שהנהג מבלה בו כל היום.

פורסם

מה נדרש כדי לנהוג במונית ?

מה נדרש כדי לקנות מונית חדשה ?

האם כל רכב חדש יכול להיות מונית ? נגיד SMART ?

באיזה צבע צריכה להיות מונית על פי החוק ?

מה נדרש כדי להקים תחנת מוניות ?

פורסם
אחד מנהגי המוניות שאני נוסע איתם אמר לי ההבדל בין אוקטביה ל C קלאס הוא רק 20 אלף ש"ח - שזה סכום לא גדול בהתחשב בכך שהוא מוכר לפחת למס הכנסה ובזה שזה רכב שהנהג מבלה בו כל היום.
נהג המונית הקבוע שלנו הסביר לי משהו שפתר לי את התעלומה:

לטענתו (והוא נוהג במרצדס C) ההפרש בין ההוצאות השוטפות על מרצדס, וההוצאות השוטפות על רכב אחר (סובארו, סקודה ודומיהן) הוא אדיר, ולטענתו רוב הנהגים היום קונים את הרכב הכי פשוט, הכי אמין והכי זול לטיפולים שהם מסוגלים למצוא, ואחרי כמה שנים פשוט מוכרים אותו בגרושים.

כששאלתי אותו למה הוא קנה דווקא מרצדס, התגובה שלו היתה "מרצדס, אתה יודע..." :-D

מה נדרש כדי להקים תחנת מוניות ?

למה? יש לך כוונות?

פורסם

בתור עובד של תחנת מוניות (ודווקא לא נהג) אני אנסה לענות כמיטב יכולתי על השאלות שעלו כאן

איתן הסיבה שהמונית הלונדונית נעלמה היא שהדגם לא הצדיק את עצמו

מעטים נמכרו בארץ. הרבה הרבה מתחת לציפיות של החברה

מה גרם לאוקטביה להיות כ"כ פופולרית?

אמינות גבוהה, צריכת דלק נמוכה, תא מטען עצום, מחיר נוח, טיפולים זולים, חלפים זולים וזמינים

מה חסר למרצדס בשביל להגיע לפופולריות כזו?

הקטנת צריכת הדלק (לא כ"כ משמעותי, אבל יש הבדל קטן לטובת האוקטביה), תא מטען גדול יותר (וכמובן שדלת חמישית תעזור כאן), ירידה קלה במחיר (אפילו הקטנת ההפרש ל-10K ישפיע המון), וירידה במחירי הטיפולים (במרצדסים מדובר על עלויות אחזקה מטורפות)

ההבדל בין C220 לאוקטביה אכן סביבות ה-20K, בחור אחד בתחנה שבה אני עובד חשב באותה צורה, מכר את האוקטביה (הכמעט חדשה שלו) וקנה C220 כמעט חדשה, וגילה שהעלויות הגבוהות במרצדס דווקא באות מהטיפולים, התיקונים והחלפים

אגב רוב המוניות שנמכרות שהן מרצדס הן C220, והסיבה הכמעט בלעדית שקונים דווקא C220 ולא אוקטביה היא המותג ("זה מרצדס, אתה יודע..." כמו שאמר Fazer)

SLS

לנהוג במונית אתה חייב להיות בן 21 ומעלה, להחזיק ברשיון מסוג 02 ולעבור קורס (שבו יש עזרה ראשונה, כיבוי אש, הנהלת חשבונות וכו'), כמובן כולם באופן שטחי

לקנות מונית חדשה אתה צריך זכות ציבורית (מה שנקרא בשפה המקצועית "מספר"), וכמובן כסף.

כל רכב חדש יכול להיות מונית, באופן העקרוני, אם החברה מוכנה למכור רכב כמונית.

אבל במונית כמו שאמרתי למעלה אתה צריך:

אמינות גבוהה, צריכת דלק נמוכה, תא מטען עצום, מחיר נוח, טיפולים זולים, חלפים זולים וזמינים

מונית חייבת להיות בצבע לבן בלבד

ע"מ להקים תחנת מוניות אתה חייב להיות עוסק מורשה, לרשום את החברה כחברה בע"מ, לפתוח תיק מעסיק ותיק מס הכנסה, וכן יש תעודה נוספת לתחנת מוניות, ואתה חייב להשתמש בשירותים של רואה חשבון מורשה.

בשביל לנהל תחנת מוניות מבחינת החוק אין דרישות מסוימות.

אבל צריך להיות פסיכולוג (לכל נהג מונית יש לפחות בעיה אחת ביום), צריך להחזיק שקים של כסף, קשרים זה לא מזיק, וצריך אדם שהוא לא ותרן מטבעו

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

בקשר למונית הלונדונית זה הרבה תלוי במי שקונה את הרכב.

דבר ראשון ,הרכב היה יקר לקנייה , במחיר הזה אפשר להביא C קלאס חדשה לדוגמא וזה רכב הרבה יותר טוב ומפנק.

דבר שני , הרכב הוא די עגלה , מנוע של טראנו מהדגמים הראשוני נטולי הטורבו,תוסיפו לזה תיבת הילוכים אוטומטית, תוסיפו לזה את משקל הרכב (2 טון) , הוא גם די מיושן אין בו טכנולוגיות חדשות , אפילו ABS אין בו.

מצד שני , הרכב זול מאוד לתחזוקה , מנוע אמין ביותר , הכל מאוד פשוט ברכב הזה , אין יותר מידי התחכמויות.

הרכב לא נועד לנסיעות רגילות אלא בעיקר לעבודה עם נכים , ההיתרון פה הוא שהנכה עולה ברמפה פשוטה ויושב כמו כל נוסע רגיל ולא תקוע באיזה טרנזיט בבגאז' , והכי חשוב הרכב יורד בסוף היום עם יומית הרבה הרבה יותר טובה מאשר מונית "רגילה" , ככה שמי שקונה אותה צריך שתיהיה לו עבודה מתאימה כי אחרת בעבודה רגילה של מונית רגילה הוא יאכל קש איתה.

אגב , את של אבא שלי אפשר דווקא לזהות כי היא היחידה שצבעו לה את הטמבונים,גריל ומראות לצבע הרכב (ללבן במקום שחור).

בקשר לקנייה של מרצדס , כיום מי שאין לו עבודה איכותית לא שווה לקנות מרצדס כי כדי להסיע כל מיני אנשים ממרכזי מזון לבית גם פביה תביא את אותו כסף ולפחות לא יכאב הלב שאנשים יפרקו אותה .

מבחינת טיפולים אומנם הסקודה לאחר תום האחריות זולה יותר לתחזוקה , אבל מניסיון אין כמו האחריות שמרצדס נותנים , קודם כל יש מחלקה מיוחדת למוניות (לפחות ככה זה במילר בחיפה) ככה שישר מגיעים עושים את הטיפול ויוצאים מבלי להתעכב יותר מידי זמן , שנית לא משנה מה צריך להחליף הם לא יוציאו מילה , יחליפו הכל מבלי להתווכח אפילו ובאמת הם לארג'ים בקטע הזה.

כל עוד הרכב משמש שנתיים ונמכר אז אין מה להשוות בכלל בין מרצדס לאוקטביה.

בכלל מרצדס וסקודה זה עולמות שונים.

m3x7r3m3 - תרשה לי לתקן אותך , רוב ה-C קלאס שנמכרות הם C-200 ולא 220 , בגלל העלייה של היורו הכל יתייקר וכדי שמרצדס יוכלו לעמוד בתחרות מול האוקטביה מבחינת המחיר החליטו להביא את ה-200 שזה למעשה אותו רכב בדיוק רק אם מחשב ניהול מנוע שונה.

פורסם

לפני שנתים שלוש הפכתי את המונית שלי לרכב פרטי בשבילי.

ההליך פשוט:

קונים את הרכב, הולכים עם בעל הרכב \ המספר\ יפוי כוח למכס, מורידים את המוכס לראות את הרכב, חשוב מאוד: זה יתן לכם הנחה של כמה אלפי שקלים.

להראות לו כריות אוויר, ABS, ESP

ABS הנחה של 400 שקלים

כריות אוויר: 2500 שקלים. (זוג)

לאחר מכן הוא ישקלל את המחיר לפי המודל וכו.

לדוגמא:

בשנת 2003 , הפכתי את הרכב שלי, שנת 99 , שילמתי 8 אלף שקלים בבית המכס ביפו

טיפ: להעביר את הרכב טסט עוד כשהוא מונית, כך תחסכו את אגרת הרישוי.

ותשלמו 600, במקום 3000

ניגשים למשרד הרישוי (אחרי הטסט כדאי) לעמדה מספר 1 , שינוי מבנה זה נקרא, שינוי סוג.

בודקים מספר שלדה מספר מנוע, וזהו.

הרכב מקבל מספר רישוי חדש , הישן נגזר.

וזהו...

• תוכן חדש...