Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איך מאזרחים מונית?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7281 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
שמעתי סיפור מעניין על עו"ד הצמרת דן אבי-יצחק.

לפני איזה עשרים שנה הוא קנה מרצדס S חדשה על רשיונות מונית והחזיק נהג צמוד בעל רשיון מונית. אמנם הוא הגיע לפגישות שלו עם רכב עם כובע מונית על הגג, אבל צחק על כל העולם בכך שהוא שילם מיסים של מונית על רכב פאר.

אם אני זוכר נכון, בסוף זה הגיע לבית משפט והורידו אותו מזה בטענה שהשימוש ברכב אינו שימוש סביר למונית ומדובר נטו בתרגיל חשבונאי.

זכור לי מקרה של אדם שהיה בבעלותו מספר, הפסיק לעבוד כנהג מונית, רכש יגואר חדשה והשתמש בה כרכבו הפרטי.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
כל רכב חדש יכול להיות מונית, באופן העקרוני, אם החברה מוכנה למכור רכב כמונית.

מה שמזכיר לי שלפני כמה שנים מישהו ניהל משפט נגד יבואן וולוו שלא הסכים למכור S80 דיזל למונית, מסיבות של תדמית.

אני לא זוכר מי ניצח במשפט, אבל גם אם נהג המונית ניצח, אני לא חושב שזה יגרום לגל של קניית S80 על ידי נהגי מוניות, כי מי רוצה לקנות מיבואן שמאלצים אותו בכוח למכור לך ואחר כך יתנקם בך בשירות.

מעניין עד כמה נושא המוניות פוגע בתדמית מרצדס. יתכן שיש לזה יתרון אפילו בשביל מי שלא רוצה למשוך תשומת לב.

בשבוע האחרון אני נוסע ב C230 חדשה (הבעלים בחו"ל והוא הצליח לסדר לי ביטוח).

היא אמנם אפורה ולא לבנה, אבל סולידית בטירוף.

אף אחד לא מסתכל (ותאמינו לי שאני יודע מה זה אוטו שמושך מבטים).

אגב, בקשר לוולוו, עקפה אותי בדרך לים המלח (ואני לא בדיוק נוסע לאט) מונית S80. אחרי שהיא עקפה ראיתי שזו T6. מעניין אם זה כמו מקרה אבי יצחק.

אפשר להגיד על T6 הרבה דברים, אבל אמינות ואחזקה נמוכה הם לא הצדדים החזקים שלה.

פורסם

בקשר לקנייה של מרצדס , כיום מי שאין לו עבודה איכותית לא שווה לקנות מרצדס כי כדי להסיע כל מיני אנשים ממרכזי מזון לבית גם פביה תביא את אותו כסף ולפחות לא יכאב הלב שאנשים יפרקו אותה .

צודק לחלוטין, את אותו שיקול עושים רוב הנהגים

מבחינת טיפולים אומנם הסקודה לאחר תום האחריות זולה יותר לתחזוקה , אבל מניסיון אין כמו האחריות שמרצדס נותנים , קודם כל יש מחלקה מיוחדת למוניות (לפחות ככה זה במילר בחיפה) ככה שישר מגיעים עושים את הטיפול ויוצאים מבלי להתעכב יותר מידי זמן , שנית לא משנה מה צריך להחליף הם לא יוציאו מילה , יחליפו הכל מבלי להתווכח אפילו ובאמת הם לארג'ים בקטע הזה.

כל עוד הרכב משמש שנתיים ונמכר אז אין מה להשוות בכלל בין מרצדס לאוקטביה.

בכלל מרצדס וסקודה זה עולמות שונים.

לא יודע איך זה במקום שממנו אתה מגיע, אבל בבית שמש, לפחות בתנה בה אני עובד, בערך 80% מבעלי המוניות קונים מונית חדשה, ומוכרים אותה לאחר שנה וחצי כשהיא עדיין עם אחריות

והם עדיין קונים סקודה.

היה לסקודה איזה קטע לא נחמד שהיה נציג שלהם מאשר כל חלק שמוחלף במסגרת אחריות במוסכים הגדולים / חזקים במוניות. כבר לא קיים, ולמעט מה שנקרא "רכיבים מתכלים" הם מחליפים הכל (במסגרת שימוש סביר כמובן)

m3x7r3m3 - תרשה לי לתקן אותך , רוב ה-C קלאס שנמכרות הם C-200 ולא 220 , בגלל העלייה של היורו הכל יתייקר וכדי שמרצדס יוכלו לעמוד בתחרות מול האוקטביה מבחינת המחיר החליטו להביא את ה-200 שזה למעשה אותו רכב בדיוק רק אם מחשב ניהול מנוע שונה.

בשביל הנהג מונית הפשוט זה לא משנה אם זה 200 או 220

אם זו אכן התמונה אז אני טעיתי אבל זה זניח

ishpuz razmel

המצב כיום הוא:

א. מכיוון שמונית היא כלי תחבורה ציבורי, אסור לנהג מונית לסרב להסיע נוסע (ז"א שאם הנהג של העו"ד הנ"ל עמד וחיכה לו, ובאותו זמן נכנס סתם אדם פשוט ל"מונית" הנהג חייב להסיע אותו)

ב. אסור לאותו נהג להוריד את הנוסע מהמונית

ג. מונית לא תשמש לסידורים אישיים

בפועל זה קצת שונה, אבל על א' וב' קונסים נהגי מוניות כל הזמן

על ג' קצת יותר קשה להוכיח, וגם רוב הנוסעים לא יודעים את זה, ומי שכן לא יודע לאן להתלונן

איתן

באמת לא נראה לי חכם להיאבק בחברה שלא רוצה למכור

השוק תחרותי מאוד (ועכשיו גם KIA נכנסה למלחמה)

למה להכניס את הראש לדבר כזה? ללכת להיאבק עם היבואן, ואחרי זה להילחם כדי לקבל אחריות כמו שצריך ושירות כמו בנאדם

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
טיפ: להעביר את הרכב טסט עוד כשהוא מונית, כך תחסכו את אגרת הרישוי.

ותשלמו 600, במקום 3000...

אולי לא שמת לב אך יש לשלם הפרשי אגרה במעבר ממונית לפרטי - גם אם כבר עברת טסט.

(כך זה גם ברכב נכים שמשלם אגרה של 22 ש"ח בלבד)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
מה שמזכיר לי שלפני כמה שנים מישהו ניהל משפט נגד יבואן וולוו שלא הסכים למכור S80 דיזל למונית, מסיבות של תדמית.

אני לא זוכר מי ניצח במשפט, אבל גם אם נהג המונית ניצח, אני לא חושב שזה יגרום לגל של קניית S80 על ידי נהגי מוניות, כי מי רוצה לקנות מיבואן שמאלצים אותו בכוח למכור לך ואחר כך יתנקם בך בשירות.

מעניין עד כמה נושא המוניות פוגע בתדמית מרצדס. יתכן שיש לזה יתרון אפילו בשביל מי שלא רוצה למשוך תשומת לב.

בשבוע האחרון אני נוסע ב C230 חדשה (הבעלים בחו"ל והוא הצליח לסדר לי ביטוח).

היא אמנם אפורה ולא לבנה, אבל סולידית בטירוף.

אף אחד לא מסתכל (ותאמינו לי שאני יודע מה זה אוטו שמושך מבטים).

אגב, בקשר לוולוו, עקפה אותי בדרך לים המלח (ואני לא בדיוק נוסע לאט) מונית S80. אחרי שהיא עקפה ראיתי שזו T6. מעניין אם זה כמו מקרה אבי יצחק.

אפשר להגיד על T6 הרבה דברים, אבל אמינות ואחזקה נמוכה הם לא הצדדים החזקים שלה.

בקשר ל-S80 , וולוו מציעים אותה למכירה גם כמונית .

לפני כמה חודשים שאבא שלי בירר בכל מיני סוכניות על רכבים חדשים נכנסנו גם לוולוו .

מבחינת איבזור ומרחב פנים אין מה להגיד הרכב מרשים , אבל מבחינת אמינות ומבחינת השוק של הרכב הזה הוא על הפנים במיוחד למוניות שנוסעות 250-200 אלף ק"מ בשנה .

אבל הסיבה העיקרית שלא הלך לרכב הזה כמונית היא בגלל המחיר , 193K כולל מע"מ הרכב הזה עלה בזמנו , כ-20 אלף שקל מעל המחיר של E קלאס חדשה , ואין מה להשוות בכל הפרמטרים בין הוולוו למרצדס במיוחד בענף המוניות.

• תוכן חדש...