Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7441 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי סובארו פורסטר בעל מנוע זהה לזה של האימפרזה GT (זו מ-1995 עם 211 כ"ס) עם מחשב ניהול מנוע.

המנוע מדהים, אולם מרגיש חזק בצורה משמעותית מסביבות ה-4000 טורים.

מכיוון שבנהיגה יומיומית ובשטח אני נוסע לרוב בטורים נמוכים-בינוניים, אני צריך למשוך את המנוע ל-4000 טורים כדי לקבל תאוצה ראויה לשמה.

אני מעדיף שהכוח של הרכב יורגש בתחום הטורים הרגיל שבו אני נוסע.

במסגרת מקצה השיפורים שבו נמצא הרכב כבר מספר חודשים אני רוצה להחליף את הטורבינה לקטנה יותר, כדי ששיא המומנט יופיע בטורים נמוכים יותר.

הכוונה להתקין ברכב טורבינה של ניסאן טראנו טורבו-דיזל, או של סאאב 9000 טורבו, שבעזרתן מגיע שיא המומנט בכלים אלה בכ-1800 טורים.

החלופה הקלה יותר היא להתקין טורבינה מקורית של פורסטר טורבו, אולם החשש שלי הוא ששיא המומנט יהיה עדיין בטורים גבוהים מדי בשבילי.

האם מישהו יודע באילו טורים באים שיא ההספק והמומנט באימפרזה (211 כ"ס וכ-30 קג"מ) ובפורסטר (177 כ"ס וכ-25 קג"מ)?

האם ההפרש נגרם כתוצאה מלחץ גדישה נמוך יותר בפורסטר, או שבנוסף הטורבינה שלו קטנה יותר?

האם התקנה של טורבינה קטנה עוד יותר (של טראנו או סאאב) תקטין את המומנט והאם ניתן לפצות על כך (אם בכלל צריך) ועל קבלת הספק קטן יותר בטורים גבוהים (אם בכלל צריך, וחשוב לי יותר מומנט זמין בטורים נמוכים) ע"י הוספת לחץ גדישה?

תודה

פיני

עד 27.1.2020 אני עסוק

• תוכן חדש...