Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גוז'ון לא נפתח בגלגל.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7430 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

לפני כ-3 חודשים קניתי רכב (יונדאי אקסנט 99') שהצמיגים שלו היו דיי גמורים.

היום סוף סוף החלטתי להחליף את ארבעתם, ולאחר בדיקה החלטתי להחליף לצמיגי UNIROYAL באוטו דיפו...

לאחר פתיחת הברגים בשני גלגלים , התברר שיש בורג / גוז'ון אחד שלא נפתח...

כנראה שבגלל שאיזה מוסכניק או פנצ'רמכר עצלן סגר אותו חשמלית לא על ההברגה שלו ללא סיבוב ידני לפני כן...

אמרו לי שצריך לשבור אותו ואז להחליף ושאין מצב לפתוח אותו... בינתיים החליפו 2 צמיגים קדמיים ומחר אני אמור לחזור לשם שיזמינו את ההברגה ויחליפו ואמרו שזה יעלה 200 שקל (50 עד 100 ש"ח לגוז'ון). מחר אני רוצה לבדוק במקום אחר שבטח יעלה יותר זול להחלפת הגוז'ון...

כמה לדעתכם אמורה לעלות ההחלפה עם עבודה?

תודה.

הבלוג שלי - רעיונות עשה זאת בעצמך שמשתף בנייה וחידוש של רהיטים, בניית צעצועים, וטיפים נוספים.

הפרוייקטים שלי בפורום : בניית משענת יד :idea:צביעת טאסות

פורסם

האם בדקת מחירי צמיגים לפני שקנית מאוטו דיפו?

האם היית לייד המוסכניק שפתח לך את הברגים לגלגלים וראית שהוא לא דפק לך את הבורג?

אישית , כשאני מפרק גלגל ולא משנה למה, אני תמיד מפרק אותו או מבקש שיפרקו אותו במוסך, אך ורק ידנית וגם יסגרו ידנית, ובנוסף לפני שסוגרים, קצת גריז על ההברגה.

פורסם
האם בדקת מחירי צמיגים לפני שקנית מאוטו דיפו?

האם היית לייד המוסכניק שפתח לך את הברגים לגלגלים וראית שהוא לא דפק לך את הבורג?

אישית , כשאני מפרק גלגל ולא משנה למה, אני תמיד מפרק אותו או מבקש שיפרקו אותו במוסך, אך ורק ידנית וגם יסגרו ידנית, ובנוסף לפני שסוגרים, קצת גריז על ההברגה.

המחיר דיי סביר - 1000 שקל לארבעה צמיגים + קיבלתי שובר של 200 שקל לקנייה בACE ואוטודיפו.. כך שזה מתקזז (והמבצע נגמר היום). פרט לכך היה לי נוח בגלל הפרישה הגדולה לתשלומים...

לגבי השאלה שלך, הייתי צמוד למוסכניק וראיתי שהוא פותח 3 ברגים והשלישי לא נפתח. כפי שציינתי הרכב אצלי 3 חודשים שבהם הוא לא היה במוסך וגם לא היה לי פנצ'ר למזלי, אחרת הייתי צריך להזמין גרר. בעל הרכב הקודם החליף לה בלמים קצת לפני הקנייה. ההערכה שלי היא שאז הברגים נדפקו.. בכל מקרה לי לא היתה שליטה על כך.

לגבי השאלה שלי : כמה אמור לעלות גוז'ון + בורג + עבודה?

הבלוג שלי - רעיונות עשה זאת בעצמך שמשתף בנייה וחידוש של רהיטים, בניית צעצועים, וטיפים נוספים.

פורסם

אתה צריך גם גוזון, וגם אום, אצלי בג'אסטי קרה שהגוזון התנתק מהנאבה, ושהיית מנסה להוריד את האום, היה רץ על ריק, נאלצנו לחתוך את האום עם דיסק, הגוזון כבר נפל לבד, אח"כ הורדנו נאבה, שמנו גוזון חדש, כמה פיקים של ריתוך לאבטחת הגוזון, ושלום.

כמה עלה לי ? כלום. אז עבדתי במוסך...

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

תוספת לשאלה..

האם ניתן לקנות את ההברגה ואת גוז'ון ולהחליף לבד? (זאת במידה שאצליח בכוח לפתוח את הבורג אפילו אם ישחק..)

אני יודע שצריך להוריד את הגלגל ואת הצלחת והבורג מורכב מצד שני.. השאלה אם זה תהליך יותר מסובך מזה ולהשאיר לבעלי המקצוע?

פורסם

בכל פנצריה רצינית יש גוזונים כאלה, בצפון למשל :צמיגי איוב בצפון, בכל הסניפים יש להם גוזונים, זה עולה גרושים, אני הייתי מחליף את כולם בכל הגלגלים , גם למנוע צרות בעתיד.

פורסם

למבינים בנושא,

האם כדאי לנסות בכוח לפתוח את הבורג, מקסימום ישבר / ישחק... לקנות גוז'ון ואום,לפרק את הדיסקית ולהרכיב את הגוזון מבפנים? או שזה מסובך מידי?

XB.jpg

פורסם

המחיר לבורג כזה בכל רכב סטנדרטי הוא 10 ש"ח בערך.

אני לא יודע אם הבורג שלך נחשב סטנדרטי או לא - ההברגה היא הפוכה - כלומר פנימה והחוצה

אבל גם אם זה יעלה כפול = זה עדין 20 שקל.

פורסם

אצלי זה לא שקע של הברגה שאליה נכנס בורג, אלא כמו בתמונה שהעלתי..

יש בורג הפוך קבוע ואום שסוגר את הגלגל.

פורסם

אסור לגרז משום שהגריז עבה מדי ובונה חיץ בין הבורג לתבריג. דבר זה יוצר חוסר דיוק בעת הידוק הבורג. מה שכן מומלץ ועל כך נעשה מחקר בחטיבת המשאיות של וולבו - הוא לשמן שימון דק. הוכח ששימון דק נותן עוד כמה אחוזי הידוק ונצילות טובה יותר של הבורג, ללא פגיעה בו. שוב - שימון דק (אני מניח שכבר יש לכך חומר ייעודי).

פורסם

תודה לכל המגיבים, אבל אף אחד לא ענה לשאלה שלי... אלא מסביב.

האם זה מסובך לבצע לבד? ואם לא כמה עלות סבירה לביצוע?

תודה.

פורסם

גוז'ון עולה בסביבות 20 ש"ח

ישנם דגמים שבהם צריך לפרק גם את המיסב הקדמי כדי לחלץ את הגוז'ון

מיסב עולה בסביבות 180 ש"ח וצריך מכשיר מיוחד לחלץ אותו

לגבי גריז אין בעיה לשים רק לא להיסחף עם הכמות היות והגריז דוחה מים וכך האום לא מתהדק בצורה שלא ניתן לפתוח

כל טוב ובהצלחה

פורסם

אין צורך לשים גריז\שמן,

הידוק נכון ולמידה, ולא תהיה בעייה לשחרר את האום בעתיד.

החלפת גוז'ון, לא מסובכת, אך מצריכה ידע, יש דגמים שיש לפרק את טבור הגלגל (נאבה) כדי להחליף.

מומלץ לבצע עבודה זו במוסך, עלות לא גבוהה שלדעתי תסתכם ב 50 -100 שקלים.

• תוכן חדש...