טכני, אחזקה וטיפולים
כאן אפשר לשאול שאלות טכניות על נורות אזהרה, טיפולים שוטפים ותיקונים, צמיגים וכל דבר אחר שאפשר לשבור ו/או מלכלך כשנוגעים בו, וגם לבקש המלצות לבעלי מקצוע או מוסכים.
הנחיות וכללים מחייבים לכתיבה בפורום הטכני
חברים יקרים, להלן כללי הפורום הטכני, הנגזרים מכללי הפורום הכלליים ומוסיפים עליהם. במידה וכללי הפורום הכלליים אינם זכורים לכן זה הזמן לרעננם. הנחיות הכתיבה בפורום הטכני כתובות בלשון זכר או בלשון רבים, אך הם מתייחסים לגולשים ולגולשות כאחד (וכאחת). הרשימה ערוכה לפי סדר שרירותי.
הגישה לתגובות בפורום מוגבלת. כולם יכולים לפתוח שרשורים חדשים ולהגיב בשרשורים שהם עצמם יפתחו, אך כדי לשמור על רמה גבוהה ומקצועית ככל האפשר של התגובות לשרשורים קיימים - לא כולם יכולים להגיב בשרשורים קיימים.
אם יש לכם משהו שאתם ממש רוצים להגיד וממש חושבים שיעזור, אתם מוזמנים לשלוח את ההודעה לי או לאחד המנהלים האחרים עם קישור לשרשור המדובר והסבר מדוע אתם חושבים שההודעה הזו תורמת לשרשור.
1. אם אתם לא יודעים, אל תכתבו.
2. אם אתם חושבים, תכתבו שאתם חושבים.
3. אי לכך - מנהלי הפורום הטכני הם הסמכות העליונה, הסופית והיחידה לגבי נכונותה של כל הודעה/דעה/אמירה/עצה.
4. בגלל הרגישות הרבה בפורום הטכני, מנהלי הפורום הטכני שומרים לעצמם את הזכות למחוק כל הודעה, להרחיק כל משתמש באופן זמני/לצמיתות, בין אם אותו משתמש הפר את חוקי האתר הכללים ובין אם לא. אם זה קרה לכם, זה כי זה הגיע לכם. אל תבואו להתלונן על זה.
5. חובת שימוש במנוע חיפוש טרם פתיחת שרשור חדש: אין לפרסם נושא חדש מבלי שמיציתם מידע הקיים בשרשורים ישנים ע"י חיפוש בפורום כאן.
6. נושאים אסורים לפרסום ב"טכני": אין לפרסם נושאים שאינם טכניים מתחום הרכב. בכלל זה חוו"ד על בעלי מקצוע ועסקים. לשם כך קיים פורום מיוחד.
6א. נושאים ותגובות אסורים (לשון הרע): אין לפרסם נושאים שכוללים השמצות של עסקים. להרחבה, קראו כאן.
7. כותרת: הכותרת הינה מהותית וכותרת שאינה עונה להגדרה מדויקת תביא למחיקת או נעילת הנושא: הכותרת חייבת להכיל את הפרטים הבאים: סוג הרכב, דגם, שנתון ומהות העניין/בעיה.
8. סימנים אסורים לשימוש: אין להשמש בסימנים לא תקניים כגון '|', אין להשתמש בסימנים מרובים כגון ..., ??? או סימנים לא ברורים אחרים. תו אחד מכל סוג יהיה ברור בהחלט.
9. לעניין שאלות כלליות ועניינים "דחופים" ו"עזרות למינהן": שאלה כללית שלא קשורה לרכב מסויים יש לציין בפשטות "כללי" או "שאלה כללית" בתחילה הכותרת ואת מהות העניין. אין לרשום בכלל ובכותרת בפרט, מלים וביטויים מיותרים כגון "דחוף" "עזרה דחופה בבקשה" וכו', זה ברור. בשביל זה אנחנו כאן.
10. מידע חיוני ונוסף שנכון לציין בשרשור: בהתאם לעניין יש לציין פרטים מדוייקים לשאלה הנשאלת. בשאלות הקשורות לבעיות מכניות ו/או תקלות מנוע, כדאי לציין (בגוף ההודעה) את סוג תיבת ההילוכים, קוד מנוע (מופיע ברישיון הרכב) וכן איזור בארץ במידה והנכם מבקשים הפניה לבעל מקצוע/עסק מסוים.
11. ציטוט הודעות: אם אתה מגיב להודעה שמעליך אין לצטט אותה, ממילא היא עוקבת.
12. כבוד הדדי והתייחסות עניינית לנושא: יש להתייחס בכבוד לחברי הפורום וכן יש להתייחס עניינית לנושא הטכני בלבד. "ציונים" וביקורות לגופו של משתמש ימחקו מיידית ויגררו התראה.
13. מאפייני צ'אט אסורים: "אחי" - איסור מוחלט להשתמש במילה זו בפורום. אם הוא אחיך, דבר איתו בבית. הפורום הינו פורום טכני מכובד ולא צ'אט. מאפייני צ'אט כמו "חחח" וכו, אסורים בתכלית האיסור.
14. עברית ראויה. יש לרשום בעברית ראויה, לרבות סימני פיסוק, סימן שאלה כאשר שואלים שאלה, ונקודה בסוף משפט. בנוסף, קיצורי דרך כמו למשל "תאוטו" (= את האוטו), אסורים.
15. התנהלות מול מנהלים: יש להשמע להוראות המנהלים, גם אם אתם חושבים אחרת. השגות נא לשלוח בה"פ, אל המנהל, בצורה מכובדת. דברו אלינו כמו שאתם רוצים שאנחנו נדבר אליכם.
16. שרשורים כפולים של אותו המשתמש: במידה ופתחתם שרשור בעניין מסוים ואתם רוצים לעדכן - המשיכו בשרשור המקורי. אין לפתוח שרשור נוסף באותו עניין.
17. התניה מהותית להקפצות שרשורים: אין להקפיץ שרשורים בטרם חלפו 24 שעות מרגע פתיחתם, ואין להקפיץ שרשורים ישנים באם המידע החדש אינו מועיל או רלוונטית לנושא השרשור המקורי.
- כל התגובות/עצות/הודעות בפורום הטכני הינם בגדר המלצה ו/או חוות דעת בלבד.
-
השימוש במידע הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש.
-
הנהלת קארספורום איננה אחראית לטיב המידע ו/או מהימנותו.
-
הנהלת קארספורום לא תהיה אחראית בשום צורה לכל נזק ישיר ו/או עקיף, סיבתי ו/או תוצאתי שיגרם כתוצאה משימוש במידע שבפורום.
באיחולי גלישה מהנה ומשכילה - צוות מנהלי קארספורום.
178,290 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 8 תגובות
- 648 צפיות
הי היתי במוסך להחלפת גומיות למסרק הגה ולאחר החלפתן ההגה לא חוזר לאחר סיבוב..יש לציין שהיה תקין לפני החלפת הגומיות..המכונאי טוען שזה לא באשמתו ולא רצה לקחת אחריות ..מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 476 צפיות
איך אפשר לדעת מה המחיר "הנכון" לצמיגים השונים? יש אתרי השוואות מחירים? מחירונים? או שהדרך היחידה היא להתקשר לכמה מקומות?
הודעה אחרונה מאת האוטו שלנו גדול וירוק, -
- 6 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היי אני צריכה להחליף את כל ארבעת הצמיגים ברכב ומשרשורים פה בעבר הבנתי שצמיגים סיניים לא מומלצים יש לי יונדאי i10 שנת 2012 והמידות של הצמיג הן 175/60R14 ניסיתי כבר ליצור קשר עם כמה מוסכים לגבי צמיגי פלקון והנקוק וכולם אמרו שאין להם במלאי כי כבר לא כל כך מייצרים במידה הזו למישהו יש אולי המלצה על צמיגים אחרים? כי לפי מה שראיתי האופציות האחרות שעומדות ברשותי זה רק סיניים או אולי המלצה מאיפה כן יכולה להשיג פלקון או הנקוק? תודה 🙏🏼
הודעה אחרונה מאת Gorpi, -
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 529 צפיות
לפני כ-3 שנים הזמנתי בוסטר של baseus מאוד דומה לזה: https://www.aliexpress.com/item/4000185855643.html עם 8000mah ו-400A starting current ולא 10000 ו-500 כמו בלינק. מטעין כל 3 חודשים בערך, פעם אחרונה הטענתי לפני חודש וחצי. שלשום הייתי צריך להניע את האוטו כי המצבר שבק חיים, ולא הצלחתי (בסוף מישהו עזר לי עם כבלים) על הבוסטר זה הראה לי סוללה מלאה. מתלבט אם הבוסטר כבר דפוק או לתת לו עוד סיכוי כי עשיתי משהו לא בסדר. השלבים: חיברתי את הצבתות לבוסטר. חיברתי את הצבתות למצבר (קודם פלוס ואז מינוס אם אני לא טועה) האור בבוסטר התחלף לירוק (אחרי שהיה מתחלף בין אדום לירוק אם אני לא טועה) ואז אחרי כמה שניות (לא זוכר אם הספקתי ל…
הודעה אחרונה מאת Deutz912, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 10 תגובות
- 451 צפיות
היי, יכול להיות שמדובר בצירוף מקרים אחד גדול. אבל לכל מקרה..אז ככה: מצלמת רכב (DDPAI Z40) שמחוברת למצת, לפני כמה שבועות התחילה לזייף עם השעון שלה. נניח שלפני 24 שעות נסעתי ברכב והשעון במצלמה היה תקין, לאחר 24 שעות אני מניע והשעון במצלמה מאחר בכמה שעות טובות. אחרי 3 שבועות מאז שזה התחיל המצבר שבק חיים. האם המצלמה נתנה איתותי אזהרה לגבי המצבר בזה שהשעון שלה התחיל לזייף? איך המצלמה שומרת על השעון תקין? יש סוללה פנימית או שהמצבר נותן חשמל מהמצת גם כשהוא כבוי? האם מומלץ לנתק את המצלמה מהמצת כשמכבים מנוע בשביל לשמור על המצבר? תודה
הודעה אחרונה מאת DeL0rean, -
-
- 5 עוקבים
- 29 תגובות
- 2 אלף צפיות
ברשותי סוזוקי קרוסאובר SX4 2013 אוטומטית. בהילוכים הראשונים ישנן רעידות, לפעמים ההילוך השני או השלישי נמשך לסל"ד קצת גבוה עד שעובר לבא אחריו. כל זה מדובר בנסיעה ממצב עמידה להתחלת תנועה או מהירות נמוכה ( בתוך העיר) אם הרכב כבר מתגלגל אז בדר"כ לא מרגיש את הבעיה. בדקתי תושבות מנוע וגיר, כולן יחסית חדשות. ייתכן שפלאגים בלויים קשורים לזה?? אשמח לרעיונות.
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 7 תגובות
- 935 צפיות
היי. נכשלתי בטסט. ערכי למבדה תקינים 1.01 Co גבוה 0.98 בסלד נמוך 1.16 בסלד 2600 אציין שהרכב היה יחסית קר בנוסף הרכב סיטרואן פיקאסו 2016 העברת ההילוכים לא חלקה. ונדלקה נורת מנוע. אשמח לעזרתכם האם מדובר בממיר קטליטי או בית מצערת? ואם כן איפה מומלץ לטפל באיזור אור יהודה
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
- 5 עוקבים
- 5 תגובות
- 890 צפיות
יש ברשותי מאזדה 2010 אזעקה של קוברה , יש לי תקלה של דלת אחורית ימין מופיעה תמיד כפתוחה ככל הנראה תקלה בצילנדר. שהשארתי את הרכב בלילה אז גם המנורות קדימה אחורה היבהבו פלוס רעש צופר. ניתקתי את הצופר עם 2 חוטים ובודדתי ועדיין הרכב לא מפסיק להבהב בלילה . האם יש דרך לנטרל את זה לגמרי ? יש איזה פיוז שצריך לנתק? מפחד שילך לי מצבר מזה תודה לעונים 🙏
הודעה אחרונה מאת sagi1806, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 11 תגובות
- 530 צפיות
אני עומד בפני קניית רכב מה מקור הכתמים האלה? מדובר במזדה 2021 יכול להיות שחודרים מים דרך השמשה וזה גורם לאדים?
הודעה אחרונה מאת iEminem, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 9 תגובות
- 801 צפיות
שלום לכולם. הרכב הוא טורבו דיזל וכושר הגרירה של הרכב הוא 1600 ק"ג וניסיתי לגרור קרוואן במשקל 1400 בערך, המשקל הוריד את הרכב כך שכשנסעתי את 2 המטר הראשונים (בשטח עם מהמורות) המרכב נגע שפשף את הגלגל. הבנתי שניתן להקשיח את הקפיצים. האם זה ריאלי לרכב כזה? אם כן זה יפתור את הבעיה?
הודעה אחרונה מאת KipodYam, -
-
- 4 עוקבים
- 7 תגובות
- 533 צפיות
כל הנורות ברכב תקינות. בדקתי ממש לעומק. כל הנורות תקינות ולא שרופות. אז מה התקלה הזאת לא הצלחתי להבין? תודה.
הודעה אחרונה מאת רוןS, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 307 צפיות
היי Mg zs 2018 כאשר אני בעליה, או סתם דרך שצריך בה קצת כח, ההילוך הראשון מושך בערך עד 3000 סלד אבל אז, כשההילוך הבא משתלב, הסלד בערך 1750 וגם אם אני לוחץ על הדוושה, אין כח הבנתי שזה גם פוגע בטורבו. יש מה לעשות?
הודעה אחרונה מאת socket775, -
-
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
האם מישהו יכול להדריך או להפנות לסרטון של החלפת מסנן מזגן (Cabin Filter) לסקודה אוקטביה 2021 (הצורה החדשה)? נראה שצורת פירוק תא הככפות היא לא בדיוק כמו בסרטונים שראיתי (אולי דגם אחר) ואני חושש לגרום נזק...
הודעה אחרונה מאת פריג'י, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
היי, אודה לעזרתכם- יש לי שברולט ספארק 2016, ובתקופה האחרונה נדלקת לי נורת אזהרה כתומה (מהבהבת ואז נהיית קבועה) לגבי לחץ אוויר בגלגל אחד בלבד מאחור. בבדיקה של לחץ אוויר בתחנת דלק אין חוסרים. איך אני מאפס את החיישן? בדקתי מדריכים/ספר של הרכב ולא מצאתי מדריך שבאמת מסביר איך עושים את זה. תודה ענקית לעוזרים!
הודעה אחרונה מאת 4646475457, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 295 צפיות
היי, יש לי חומצה ממצבר ישן / חלודה על המגעים של המצבר והמגירה שהוא עומד עליה. עם מה אפשר לנקות מבלי להרוס את המצבר/ מגעים.
הודעה אחרונה מאת ykg, -
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 729 צפיות
מה יכולה להיות הבעיה ? יכול להיות בטרייה בשלט של הרכב ? בנוסף גם כפתור הנעילה בשלט נועל רק את הדלתות מאחורה ולא נועל את הדלתות מקדימה.
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 355 צפיות
שלום לכולם, ראב 4 חדשה. הותקנה מצלמת דרך שמקליטה בחניה כשהרכב כבוי (טעות בעייני). אפשר להגדיר שהמצלמה תפסיק להקליט כאשר המצבר מגיע לרף מסויים 11.8v. לאחר נסיעה ארוכה המצבר מגיע ל12.3v וזה עניין של כמה שעות עד שמגיע ל11.8v ומפסיק. בזמן נסיעה האלטרנטור מטעין את המצבר מתחיל מ14.2v ולאחר כמה דקות יורד ל13.5v השאלה האם הערכים של האלטרנטור בזמן נסיעה והמצבר לאחר נסיעה ממושכת תקינים? ממה שידוע לי ברכב לא היברידי האלטרנטור מספק כמעט תמיד 14.7v. תודה
הודעה אחרונה מאת eli1213, -
- 6 עוקבים
- 14 תגובות
- 807 צפיות
היי, רציתי לשאול אם יש מניעה מלנקות את המנוע בעזרת קיטורית? זה עלול לסכן חלקים כלשהם? תודה.
הודעה אחרונה מאת kfirg, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 323 צפיות
הנורות ביונדאי גטס 2009 לא נדלקות וזה לא הפיוז לכאורה זה הכפתור בתמונה? מישהו יודע אשמח מאוד לחוות דעת ואם זה החלק הזה איך מחליפים אותו ומה המק"ט שלו תודה רבה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
- 3 עוקבים
- 1 תגובות
- 850 צפיות
קנינו סקודה קודיאק שנת 2019, כל הזמן יש רעידות ברכב כאילו עובד על טורים גבוהים, הסל"ד בדר" כ לא יורד מ 1000 ועם מזגן אפילו יותר, בנסיעה בהילכים נמוכים האוטו רועד כל הזמן, מה זה יכול להיות? חשוב לציין שנדלקה נורת מנוע, הלכנו למוסך מרכזי שבדק את האוטו במחשב וכייל את כל התקלות שהופיעו כי היו הרבה ואמרו לחזור אליהם במידה ןהנןרה תידלק שוב
הודעה אחרונה מאת ArikB, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
רכשתי מאייס זוג גלגלים של חברת debica והייתה הטעיה בין הנתונים באתר לבין לנתונים בפועל של הגלגל כפיצוי מצאו גלגל שיותר מתאים קטגוריה שחיפשתי Dunlop 94W DUNLOP 225/50/17 LM705W איך החברה טובה בקטגוריית מחיר? (450-500 לגלגל)
הודעה אחרונה מאת פריג'י, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 360 צפיות
אשמח לקבל המלצות למוסך אמין ומקצועי לניסאן, לבדיקה לפני קניה/יישור קו לניסאן קשקאי 2013 (j10). עדיפות לאזור המרכז. עד היום טיפלתי ברכבים שלי אצל גבע, אבל לאחר אכזבות מהיבואן, החלטתי לסיים את הרומן עם פיג'ו. אבל אשמח למוסך בסגנון של גבע, רק לניסאן 😅
הודעה אחרונה מאת ay115, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 497 צפיות
הבנתי שבזמנו מערכת זו היתה רק ברכבי דיזל אבל עכשיו בגלל תקנות זיהום האוויר מערכת כזו מותקנת גם ברכבי בנזין. האם בכל רכבי הבנזין?
הודעה אחרונה מאת Tom_22, -
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 379 צפיות
היי גם אחרי שעה נסיעה, ברגע שאני מפעיל חימום הוא עובד ומוציא אוויר מאוד חם אבל רק ל 10 שניות ולאחר מכן יוצא אוויר קריר מה יכולה להיות התקלה? רדיאטור סתום? משהו שאני יכול לפתור לבד או בזול? בכל זאת רכב ששווה רק 10 אלף שח והחלפת רדיאטור אולי לא כדאית תודה
הודעה אחרונה מאת רפי לין, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 432 צפיות
היי. יש לי ביואיק לה קרוס מנוע 2.4 שנת 2011. יש תקלה בלוח שעונים service Stability Track and service Brake Assist. אתה תוכל לעזור לי?
הודעה אחרונה מאת Tom_22, -
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 495 צפיות
היי אחרי שהרכב שהה מספר ימים בשמש הרותחת של הקיץ, התחיל לצאת אוויר בריח לא נעים (אולי גם לא בריא) מפתחי המזגן. בייחוד קרוב לתחילת הנסיעה הריח ממש חזק והבמשך נחלש. כבר כמה חודשים ככה והריח לא נעלם. ממה נובע הריח? איך מטפלים? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Eyal Amzleg, -
- 8 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אהלן לבת זוג שלי חסר שמן מנוע (פיג'ו 206 1.2) היה לה בבגאז' גם נוזל קירור וגם שמן מנוע, ובטעות לקחתי את הנוזל קירור. הטתי את המיכל בזווית קטנה כך שהנוזל נשפך בזרם מאוד נמוך, ומייד שמתי לב שהצבע אדום והפסקתי. קשה לי להעריך כמה נוזל נשפך אבל אני משער שבאזור 20 מ"ל. אני מאמין שחובה למלא שמן מחדש ? ולגרור את הרכב מבלי להניע ?
הודעה אחרונה מאת lior2321, -
- 6 עוקבים
- 8 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
הי, יונדאי איוניק היברידי 2018. בחודש האחרון המזגן עושה קטע כזה שהוא מקרר רק אם שמים אותו על Lo, בכל שאר המקרים הוא מחמם. ז״א גם אם בחוץ 37 מעלות ואני שם אותו על 20 מעלות הוא מוציא אויר חם. אם אני שם אותו על Lo הוא מוציא אוויר קפוא. יש למישהו רעיון אם זה משהו שאני יכול לסדר לבד או שחייב מוסך? זה מוסך רגיל או מישהו של מזגנים? יש לכם מישהו מומלץ למזגנים בהרצליה פיתוח? לא מצאתי בפורום שאלה כזאת.
הודעה אחרונה מאת הכריששש, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 403 צפיות
לאאודי a6 דיזל, מנוע 3.0 טורבו משנת 2008. טיפולים אחרונים (וגם ניקוי מנוע) בוצעו עם שמן של מוטול 5w30 (בתקן 507 של vw). תוהה לעצמי האם עדיף אולי צמיגות 5w40? פחות מעניינת אותי צריכת הדלק. אני מעוניין לשמור על מכלולי המנוע. תודה!
הודעה אחרונה מאת amosbmw, -
- 3 עוקבים
- 1 תגובות
- 378 צפיות
יש לי אודי עם מנוע 2.0 ליטר טורבו הידוע כבעל צריכת שמן מוגזמת. במקרה שלי זה נהיה מאוד מטורף. מספר אנשים בארה"ב דיווחו על הצלחה עם שפיכת מנקה מזרק הדלק Berryman B12 במורד חורי המצת, מה שעוזר בפתיחת סתימת טבעות הבוכנה (החלפת שמן נדרשת לאחר מתן למנוע סרק במשך 20 דקות). מוצר זה לצערנו אינו נמכר בישראל ולא ניתן לייבא מכיוון שהוא דליק. האם מישהו כאן הצליח עם מוצר אחר?
הודעה אחרונה מאת ronrobin,
-
מי מחובר 57 משתמשים רשומים, 8 אנונימיים, 1,040 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- yahaga
- sperial
- rottomer
- yoav911gt2
- hans
- RBRB
- נומד
- `Infinity
- Liviur
- kookoo1
- hunter22
- רכב זה אני