טכני, אחזקה וטיפולים
כאן אפשר לשאול שאלות טכניות על נורות אזהרה, טיפולים שוטפים ותיקונים, צמיגים וכל דבר אחר שאפשר לשבור ו/או מלכלך כשנוגעים בו, וגם לבקש המלצות לבעלי מקצוע או מוסכים.
הנחיות וכללים מחייבים לכתיבה בפורום הטכני
חברים יקרים, להלן כללי הפורום הטכני, הנגזרים מכללי הפורום הכלליים ומוסיפים עליהם. במידה וכללי הפורום הכלליים אינם זכורים לכן זה הזמן לרעננם. הנחיות הכתיבה בפורום הטכני כתובות בלשון זכר או בלשון רבים, אך הם מתייחסים לגולשים ולגולשות כאחד (וכאחת). הרשימה ערוכה לפי סדר שרירותי.
הגישה לתגובות בפורום מוגבלת. כולם יכולים לפתוח שרשורים חדשים ולהגיב בשרשורים שהם עצמם יפתחו, אך כדי לשמור על רמה גבוהה ומקצועית ככל האפשר של התגובות לשרשורים קיימים - לא כולם יכולים להגיב בשרשורים קיימים.
אם יש לכם משהו שאתם ממש רוצים להגיד וממש חושבים שיעזור, אתם מוזמנים לשלוח את ההודעה לי או לאחד המנהלים האחרים עם קישור לשרשור המדובר והסבר מדוע אתם חושבים שההודעה הזו תורמת לשרשור.
1. אם אתם לא יודעים, אל תכתבו.
2. אם אתם חושבים, תכתבו שאתם חושבים.
3. אי לכך - מנהלי הפורום הטכני הם הסמכות העליונה, הסופית והיחידה לגבי נכונותה של כל הודעה/דעה/אמירה/עצה.
4. בגלל הרגישות הרבה בפורום הטכני, מנהלי הפורום הטכני שומרים לעצמם את הזכות למחוק כל הודעה, להרחיק כל משתמש באופן זמני/לצמיתות, בין אם אותו משתמש הפר את חוקי האתר הכללים ובין אם לא. אם זה קרה לכם, זה כי זה הגיע לכם. אל תבואו להתלונן על זה.
5. חובת שימוש במנוע חיפוש טרם פתיחת שרשור חדש: אין לפרסם נושא חדש מבלי שמיציתם מידע הקיים בשרשורים ישנים ע"י חיפוש בפורום כאן.
6. נושאים אסורים לפרסום ב"טכני": אין לפרסם נושאים שאינם טכניים מתחום הרכב. בכלל זה חוו"ד על בעלי מקצוע ועסקים. לשם כך קיים פורום מיוחד.
6א. נושאים ותגובות אסורים (לשון הרע): אין לפרסם נושאים שכוללים השמצות של עסקים. להרחבה, קראו כאן.
7. כותרת: הכותרת הינה מהותית וכותרת שאינה עונה להגדרה מדויקת תביא למחיקת או נעילת הנושא: הכותרת חייבת להכיל את הפרטים הבאים: סוג הרכב, דגם, שנתון ומהות העניין/בעיה.
8. סימנים אסורים לשימוש: אין להשמש בסימנים לא תקניים כגון '|', אין להשתמש בסימנים מרובים כגון ..., ??? או סימנים לא ברורים אחרים. תו אחד מכל סוג יהיה ברור בהחלט.
9. לעניין שאלות כלליות ועניינים "דחופים" ו"עזרות למינהן": שאלה כללית שלא קשורה לרכב מסויים יש לציין בפשטות "כללי" או "שאלה כללית" בתחילה הכותרת ואת מהות העניין. אין לרשום בכלל ובכותרת בפרט, מלים וביטויים מיותרים כגון "דחוף" "עזרה דחופה בבקשה" וכו', זה ברור. בשביל זה אנחנו כאן.
10. מידע חיוני ונוסף שנכון לציין בשרשור: בהתאם לעניין יש לציין פרטים מדוייקים לשאלה הנשאלת. בשאלות הקשורות לבעיות מכניות ו/או תקלות מנוע, כדאי לציין (בגוף ההודעה) את סוג תיבת ההילוכים, קוד מנוע (מופיע ברישיון הרכב) וכן איזור בארץ במידה והנכם מבקשים הפניה לבעל מקצוע/עסק מסוים.
11. ציטוט הודעות: אם אתה מגיב להודעה שמעליך אין לצטט אותה, ממילא היא עוקבת.
12. כבוד הדדי והתייחסות עניינית לנושא: יש להתייחס בכבוד לחברי הפורום וכן יש להתייחס עניינית לנושא הטכני בלבד. "ציונים" וביקורות לגופו של משתמש ימחקו מיידית ויגררו התראה.
13. מאפייני צ'אט אסורים: "אחי" - איסור מוחלט להשתמש במילה זו בפורום. אם הוא אחיך, דבר איתו בבית. הפורום הינו פורום טכני מכובד ולא צ'אט. מאפייני צ'אט כמו "חחח" וכו, אסורים בתכלית האיסור.
14. עברית ראויה. יש לרשום בעברית ראויה, לרבות סימני פיסוק, סימן שאלה כאשר שואלים שאלה, ונקודה בסוף משפט. בנוסף, קיצורי דרך כמו למשל "תאוטו" (= את האוטו), אסורים.
15. התנהלות מול מנהלים: יש להשמע להוראות המנהלים, גם אם אתם חושבים אחרת. השגות נא לשלוח בה"פ, אל המנהל, בצורה מכובדת. דברו אלינו כמו שאתם רוצים שאנחנו נדבר אליכם.
16. שרשורים כפולים של אותו המשתמש: במידה ופתחתם שרשור בעניין מסוים ואתם רוצים לעדכן - המשיכו בשרשור המקורי. אין לפתוח שרשור נוסף באותו עניין.
17. התניה מהותית להקפצות שרשורים: אין להקפיץ שרשורים בטרם חלפו 24 שעות מרגע פתיחתם, ואין להקפיץ שרשורים ישנים באם המידע החדש אינו מועיל או רלוונטית לנושא השרשור המקורי.
- כל התגובות/עצות/הודעות בפורום הטכני הינם בגדר המלצה ו/או חוות דעת בלבד.
-
השימוש במידע הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש.
-
הנהלת קארספורום איננה אחראית לטיב המידע ו/או מהימנותו.
-
הנהלת קארספורום לא תהיה אחראית בשום צורה לכל נזק ישיר ו/או עקיף, סיבתי ו/או תוצאתי שיגרם כתוצאה משימוש במידע שבפורום.
באיחולי גלישה מהנה ומשכילה - צוות מנהלי קארספורום.
178,286 נושאים בפורום הזה
-
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 489 צפיות
בכסא שליד הנהג, גם אם אני מניח את הטלפון שלי, ההתראה לחגורת בטיחות מתחילה להתריע. זה מעצבן ברמות, כי ברור שזה מיועד למשקל של כמה קג לפחות, ובפועל נכנס לפעולה גם ממשקל אפסי. ייתכן שהבעיה נובעת מניקוי שבוצע למושב עם נוזלים (בעת שטיפת הרכב). אלא שהניקוי הזה בוצע לפני למעלה מחודש, ובעיית ההתראה החלה רק לאחר כשבוע. אם הסיבה היא זו- איך מתקנים את זה?
הודעה אחרונה מאת usafun, -
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 292 צפיות
לאחר החלפת רפידות בלם במיניקופר 2011 נורית אזהרה מופיעה בלוח השעונים . כיצד לנטרלה ?
הודעה אחרונה מאת NTZSV, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 638 צפיות
יום שני אני שם את הרכב להחלפת קלאצים כנראה במוסך יונתן סתם כדי לקבל אינדיקציה דיברתי עם גגג רעננה שהמיעו לי על החלפת קלאצים עם עבודה והכל 7700 נראלי פסיכי לגמרי , רציתי לדעת מה העלות בערך כולל עבודה של החלפת קלאצים DQ250
הודעה אחרונה מאת Shakedgti, -
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 641 צפיות
ורצוי כזה שלא יכניס לי את האלמנט 😀 כמה אמורה לעלות בדיקה כזו - הרכב פולו 2008 עם 4 בלמי דיסק
הודעה אחרונה מאת amosbmw, -
- 6 עוקבים
- 19 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
היי חברים, ברשותי מאזדה 3 2017 נפח 2000 הרכב נסע 114000ק״מ ומרגיש קפיצות בגיר (הילוך 3 בעיקר) בדקתי את הרכב ושאלתי את המוסך האם זה תקין, והוא אמר שבכל דגמי מאזדה האלו זה קורה, אני מרגיש שזה לא תקין ורציתי לדעת איפה אפשר לבדוק ולטפל בבעיה הזאת?
הודעה אחרונה מאת timur2008, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 373 צפיות
שלום חברים. (Peugeot 5008 2002 1.5 BlueHDi (DV5RC שהגיעה ל-100k ושאני רוצה להחזיק עוד כמה שנים. חשבתי להחליף שמן גיר. הגיר הוא להבנתי "sealed" ואין "הנחיה" להחליף, אבל בכל זאת. היכן ניתן/מומלץ לבצע את התהליך? מוסך מורשה שטיפלתי בו עד כה אומר שלא מבצע. מוסך מרכזי? מכון גירים? מוסך 'גבע'? תודה.
הודעה אחרונה מאת mamram, -
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 368 צפיות
היי חברים. קיה אופטימה דיזל 2015, מאתמול הרכב כבה בשילוב הילוך. בנסיעה הכל בסדר, בהאטה לקראת עצירה הרכב רועד וכבה. בהילוך סרק מד הטורים מראה סביב ה800 כרגיל כמו תמיד, בשילוב המנוע רועד וכבה. אשמח לרעיונות... VID-20241202-WA0008.mp4
הודעה אחרונה מאת אריה שאג, -
- 2 עוקבים
- 12 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום רב עוזר לחבר. מס' שילדה KMHK381EGMU048820 לחצן בלם היד נשבר. כרגע עם מקל קטן לוחץ על הכפתור לא מצליח למצוא את החלק באתרים במוכרים. אז בזמנו שחיפשתי עלה לי מק"ט 93310G3000 או 93310G3000PMP. האם זה החלק הנכון? אשמח לעזרה.
הודעה אחרונה מאת FROGIE, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 423 צפיות
שלום , במאזדה cx5 2021 בזמן שמכניס את הרכב לרוורס ומחזיק את הברקס הרכב רועד, אני שם לב שהטורים יורדים טיפה וזה מתחיל, אם אני שם על אמברקס ועוזב את הברקס הטורים עולים טיפה וזה מפסיק... נתקלתם בדבר הזה?... תודה
הודעה אחרונה מאת Deutz912, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 669 צפיות
אהלן אשמח לחכמת ההמונים, יש לי סקודה פאביה ידנית שנת 2019, לפני כשבועיים הלך הקלאץ' באמצע נסיעה. שמתי את הרכב במוסך, הוחלף הקלאץ ועוד שני חלקים שכרגע לא זכורים לי שמם (המזלג ועוד משהו). יום לאחר מכן נסעתי ברכב ולאחר כרבע שעה הרחתי ריח פלסטיק שרוף ויצא עשן מאיזור המנוע. גררתי שוב את הרכב למוסך. הם טוענים שהקלאץ' שרוף, בהתחלה ניסו לרמוז שאולי זה באשמתי (נוהגת כבר 10 שנים ברכבים ידניים, 3 שנים ברכב הזה ספציפי). אומרים במוסך שהיצרן לא מוכן לקחת על זה אחריות כי החלק היה תקין והמוסך טוען שהם יחליפו את הקלאץ בחינם ושצריך גם להחליף את גלגל התנופה כי גם הוא נפגע, אך אותו צריך להזמין מחול ויקח עוד כשבועיים עד שהרכב יחזור אלי. המוסך מצד אחד לוקח אחריות בזה שישלם על …
הודעה אחרונה מאת Deutz912, -
תיקון מצבר
מאת Shab00- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 382 צפיות
היי, החורף הגיע וזה העלה לי שאלה בראש במידה ומצבר כבר מתקשה להניע האם יש דרך מודרנית להחיות מצבר? אני ניסיתי פעם סוג של מחייה מצברים שמה שהוא עושה זה בעצם לתת פולסים של בין 14 ל16 וולט כדי למוסס משקעים בתוך המצבר ואני חייב להגיד שזה כן עוזר אבל זה מאוד תלוי כמה המצב גרוע. הרי פעם היה אפשר להוסיף נוזל למצברים והיום הם באים אטומים (מעניין למה...) האם בעצם לשטוף את המצבר ולשים נוזל מצברים חדש יכול לחדש אות? זה ה"בלאי" היחיד שאני יכול לחשוב עליו. ברור שמדובר ב400-500 שקל אבל מעניין האם זה אפשרות.
הודעה אחרונה מאת yairw, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 493 צפיות
יש לי רעידות מהגיר בהחלפת הילוכים, אאוטלנדר 2016. יש למישהו מושג כמה עולה לעשות שיפוץ גיר? האם עדיף לחפש גיר מפירוק?
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום חברים מופיע קוד תקלה B1650 לסירוגין כלומר מערכת זיהוי נוסע במושב ליד הנהג מזהה נוסע לנסיעה של 5 דקות ואז נדלקת נורה כרית אוויר אדומה ובסורק מופיע קוד B1650 התקלה מופיעה קבוע למשך כמה ימים , לאחר חניה ממושכת מניע הכל תקין ולאחר כ 1.5 קילומטר עד 5 קילומטר שוב נדלקת הנורה . ושוב מסתדר לכמה שעות וחוזר על עצמו .. יש מה לבדוק לפני פניה למורשה ? תודה
הודעה אחרונה מאת carv, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 215 צפיות
שלום לכולם,יש דליפת גז בברלינגו 2012 ,הייתי במוסך 3 פעמים כל פעם 300 ש"ח ,פעם אחת החליף את הונטלים,ולא עזר,קניתי פנס עם עדשה כחולה ומשקפיים צהובות,לא מוצא דליפה ,יש נמוסך מומלץ שיכול לפתור לי את הבעייה ולא רק למלא גז?
הודעה אחרונה מאת רפי לין, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 491 צפיות
שלום רב , הפקק של מיכל נוזל הבלם של הטויוטה SUN 2006 שלי נשבר איזה מק"ט צריך על מנת להזמין חדש ? תודה
הודעה אחרונה מאת Segal10, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 223 צפיות
היי.. אני מאשקלון, מחפש מומחה שיסכים לעשות טיימינג לרכב שלי. 2016 Nisaaan juke הרעש מהשרשרת בס"לד נמוך בלבד. תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת Shauli77, -
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 547 צפיות
בגלל צורך הזזת הרכב לפינה צדדית לטיפול בבעיית בלמים. בנסיעה של איטית, מחוסר ברירה הוצרכתי לבלום על ידי החלפת הילוך לparking. שמעתי את הרעש של גלגלי השיניים והמכלול בגיר. וגם השתמשתי בבלם יד להמשך הנסיעה. עכשיו הבלמים תוקנו, והרכב נוסע פחות או יותר כמו לפני האירוע. אין רעש חריג/התנהגות חריגה של הרכב. מה הנזקים שבוודאות נגרמו לתיבת הילוכים? האם יכול להיות שלא נגרמו בכלל נזקים לתיבת ההילוכים?? לגבי הבלם יד. האם נגרם נזק כלשהו מנסיעה עם בלם היד??
הודעה אחרונה מאת רוכברכב, -
- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 607 צפיות
היי ערב טוב, יש לי ניסאן מיקרה 2012, אני יודע שזאת בעיה ידועה שהמזגן לא מחמם וזה קורה בדרך כלל כשהכבל מתנתק ואז הוא לא מעביר בעצם למצב חימום. פירקתי את כל הפלסטיקה מסביב, ודחפתי ידנית את המנגנון שאמור להעביר לחימום, הבעיה לא נפתרה, אני יודע שזה פיתרון זמני אבל אין לי בעיה פעם בעונה לפרק את זה ולהחזיר אבל זה לא זה (כנראה?) -פתחתי מכסה מנוע, ראיתי את שני הצינורות שנכנסים לבלוק של הרדיאטור מזגן ואחד מהם רותח והשני קר משמעותית. השאלה שלי היא כזאת, האם שני הצינורות גם הכניסה וגם היציאה צריכים להיות חמים כל הזמן או רק כאשר נפתח ה"שסתום" במידה ויש כזה, גם הצינור יציאה אמור להתחמם? או פשוט הם אמורים להיות חמים תמידית... -במידה והם לא אמורים להיות חמים כל ה…
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 382 צפיות
שלום טויוטה אוריס הוחלף צלחות + רפידות קדמי (bosch) האם יש צורך בהרצה? בסגנון נהיגה ובלימה כלשהי בהתחלה? תודה
הודעה אחרונה מאת nadavd4, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 597 צפיות
אני מחפש המלצה על מישהו שמומחה בביטול מערכת אוריאה בצורה ממוחשבת מישהו שיודעמה שהוא עושה ולא מאלתר דרך התוכנה שהוא מבטל רק מה שצריך ושלא יעשה נזק למערכות אחרות בקיצור מישהו אמין אחראי ורציני עדיפות לאזור הצפון
הודעה אחרונה מאת amosbmw, -
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 375 צפיות
מדוע אם בכלל שמן סינטטי עדיף על שמן חצי סינטטי ?
הודעה אחרונה מאת tribel, -
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 227 צפיות
שלום, אני צריך להחליף את בורר המצבים למזגן, ולא מצאתי אותו בארץ. אני רוצה להזמין חלק חליפי מאמזון. לא הצלחתי להבין האם הוא יעבור חלק במכס או שהוא יידרש באישור מעבדה או בירוקרטיה אחרת. אשמח לעזרה אם מישהו יודע איך אפשר לוודא. החלק הוא זה: https://www.hondapartsonline.net/oem-parts/honda-motor-assembly-mode-79140snaa01 תודה!
הודעה אחרונה מאת tribel, -
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 323 צפיות
אהלן חבר׳ה אשמח אם מישהו יוכל לרשום לי מה המק״ט לשברולט מאליבו שנת 2011, 3500 סמ״ק. מספר שלדה: 1G1ZC5EK4A4159824 תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Tom_22, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 10 תגובות
- 448 צפיות
בטיפול הקודם בפריוס של אשתי המוסכניק הראה לי שהגומיות שמגנות על הציריות (נראה לי שאלה הציריות - מה שמחבר את הסרן לגוף אאלט) מתחילות להיסדק. צריך לקנות חדשות. איך קוראים לחלק?
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 12 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום לכולם, בשעה טובה הזמנתי קודיאק חדשה, צפי קבלת הרכב עד סוף ינואר 2025. פעם ראשונה שאני קונה רכב חדש מהיבואן, עד היום טיפלתי ברכבים שלי אצל מוסכניק מקומי לא מורשה אבל אמין ומקצוען אמיתי (15 שנים, 4 רכבים, לעולם לא איכזב), ברור לי שבכדי לא להפר את תנאי האחריות עלי לטפל במוסך מתאים, ובכן יש לי כמה שאלות: 1. האם עלי לטפל אך ורק במוסך היבואן? או מוסך מורשה? 2. מוסך מורשה, הוא מוסך מורשה לכל הרכבים או לרכב ספציפי? 3. אזי, יש מוסכים מומלצים באזור השרון (נתניה עד רעננה)? איך ואיפה אפשר לברר לגבי מוסכים טובים? 4. האם עלי לעשות את כל הטיפולים במוסכים? מה יקרה אם לדוגמה אחליף פילטר אוויר לבד? * כמובן, בכל השאלות, המט…
הודעה אחרונה מאת tawwy2, -
-
- 9 עוקבים
- 24 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום, אולי מישהו נתקל בבעיה קצת מוזרה. אומר מראש מצבר תקין שלטים וסוללות תקינים. רכב נפתח ונסגר בלי בעיה. 99% מהזמן מניע מיד. לפעמיפ לאישתי לא מניע מיד. צריכה לצאת האוטו לסגור ולהכניס מחדש. מפתח לא רחוק מה כפתור, לוחצת על ברקס ומכניסה קוד. והאוטו מצפצף ולא מניע.. ככל הנראה יש איזה משהו באחד החיישנים או חלק ממעגל ההתנעה שמזייף. אולי מחשהו נתקל בבעיה כזאת ומצא פתרון?
הודעה אחרונה מאת taranta, -
צמיג משומש 1 2
מאת Gago-
- אחראי פורום
- 10 עוקבים
- 19 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום חברים הייתי עכשיו בפנצריה עם צמיג שנהרס הציעו לי צמיג משומש בטענה שהוא כמו חדש מה אתם חושבים על הסדקים בצמיג? נראה בסדר או צמיג גמור?
הודעה אחרונה מאת ברווז, -
-
- 8 עוקבים
- 24 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
שלום, שמי אריאל. אני מחפש פנסים אחוריים למיצובישי גרנדיס, או אם מישהו יודע להסביר לי איך לתקן או לשתול לדים במקום הקיים. המחיר של פנס חדש הוא סביב 2000 ש"ח וזה מטורף.. תודה רבה מראש
הודעה אחרונה מאת רץ, -
- 3 עוקבים
- 6 תגובות
- 463 צפיות
שלום חברים. משהו יודע מהו מרחק הברגים בטויוטה ספייס ורסו 2011 ?
הודעה אחרונה מאת גילי29, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 376 צפיות
בדקתי שמן גיר אוטומט כשהמנוע פועל . כמות השמן היתה נכונה אבל היו מספר בועות על המדיד . מדוע ?
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
מי מחובר 47 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 1,576 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- om2
- meir_gi
- גולדן191
- menir1
- osheri
- asix
- sperial
- arice
- NickName1
- פריג'י
- santiago
- pasat04