טכני, אחזקה וטיפולים
כאן אפשר לשאול שאלות טכניות על נורות אזהרה, טיפולים שוטפים ותיקונים, צמיגים וכל דבר אחר שאפשר לשבור ו/או מלכלך כשנוגעים בו, וגם לבקש המלצות לבעלי מקצוע או מוסכים.
הנחיות וכללים מחייבים לכתיבה בפורום הטכני
חברים יקרים, להלן כללי הפורום הטכני, הנגזרים מכללי הפורום הכלליים ומוסיפים עליהם. במידה וכללי הפורום הכלליים אינם זכורים לכן זה הזמן לרעננם. הנחיות הכתיבה בפורום הטכני כתובות בלשון זכר או בלשון רבים, אך הם מתייחסים לגולשים ולגולשות כאחד (וכאחת). הרשימה ערוכה לפי סדר שרירותי.
הגישה לתגובות בפורום מוגבלת. כולם יכולים לפתוח שרשורים חדשים ולהגיב בשרשורים שהם עצמם יפתחו, אך כדי לשמור על רמה גבוהה ומקצועית ככל האפשר של התגובות לשרשורים קיימים - לא כולם יכולים להגיב בשרשורים קיימים.
אם יש לכם משהו שאתם ממש רוצים להגיד וממש חושבים שיעזור, אתם מוזמנים לשלוח את ההודעה לי או לאחד המנהלים האחרים עם קישור לשרשור המדובר והסבר מדוע אתם חושבים שההודעה הזו תורמת לשרשור.
1. אם אתם לא יודעים, אל תכתבו.
2. אם אתם חושבים, תכתבו שאתם חושבים.
3. אי לכך - מנהלי הפורום הטכני הם הסמכות העליונה, הסופית והיחידה לגבי נכונותה של כל הודעה/דעה/אמירה/עצה.
4. בגלל הרגישות הרבה בפורום הטכני, מנהלי הפורום הטכני שומרים לעצמם את הזכות למחוק כל הודעה, להרחיק כל משתמש באופן זמני/לצמיתות, בין אם אותו משתמש הפר את חוקי האתר הכללים ובין אם לא. אם זה קרה לכם, זה כי זה הגיע לכם. אל תבואו להתלונן על זה.
5. חובת שימוש במנוע חיפוש טרם פתיחת שרשור חדש: אין לפרסם נושא חדש מבלי שמיציתם מידע הקיים בשרשורים ישנים ע"י חיפוש בפורום כאן.
6. נושאים אסורים לפרסום ב"טכני": אין לפרסם נושאים שאינם טכניים מתחום הרכב. בכלל זה חוו"ד על בעלי מקצוע ועסקים. לשם כך קיים פורום מיוחד.
6א. נושאים ותגובות אסורים (לשון הרע): אין לפרסם נושאים שכוללים השמצות של עסקים. להרחבה, קראו כאן.
7. כותרת: הכותרת הינה מהותית וכותרת שאינה עונה להגדרה מדויקת תביא למחיקת או נעילת הנושא: הכותרת חייבת להכיל את הפרטים הבאים: סוג הרכב, דגם, שנתון ומהות העניין/בעיה.
8. סימנים אסורים לשימוש: אין להשמש בסימנים לא תקניים כגון '|', אין להשתמש בסימנים מרובים כגון ..., ??? או סימנים לא ברורים אחרים. תו אחד מכל סוג יהיה ברור בהחלט.
9. לעניין שאלות כלליות ועניינים "דחופים" ו"עזרות למינהן": שאלה כללית שלא קשורה לרכב מסויים יש לציין בפשטות "כללי" או "שאלה כללית" בתחילה הכותרת ואת מהות העניין. אין לרשום בכלל ובכותרת בפרט, מלים וביטויים מיותרים כגון "דחוף" "עזרה דחופה בבקשה" וכו', זה ברור. בשביל זה אנחנו כאן.
10. מידע חיוני ונוסף שנכון לציין בשרשור: בהתאם לעניין יש לציין פרטים מדוייקים לשאלה הנשאלת. בשאלות הקשורות לבעיות מכניות ו/או תקלות מנוע, כדאי לציין (בגוף ההודעה) את סוג תיבת ההילוכים, קוד מנוע (מופיע ברישיון הרכב) וכן איזור בארץ במידה והנכם מבקשים הפניה לבעל מקצוע/עסק מסוים.
11. ציטוט הודעות: אם אתה מגיב להודעה שמעליך אין לצטט אותה, ממילא היא עוקבת.
12. כבוד הדדי והתייחסות עניינית לנושא: יש להתייחס בכבוד לחברי הפורום וכן יש להתייחס עניינית לנושא הטכני בלבד. "ציונים" וביקורות לגופו של משתמש ימחקו מיידית ויגררו התראה.
13. מאפייני צ'אט אסורים: "אחי" - איסור מוחלט להשתמש במילה זו בפורום. אם הוא אחיך, דבר איתו בבית. הפורום הינו פורום טכני מכובד ולא צ'אט. מאפייני צ'אט כמו "חחח" וכו, אסורים בתכלית האיסור.
14. עברית ראויה. יש לרשום בעברית ראויה, לרבות סימני פיסוק, סימן שאלה כאשר שואלים שאלה, ונקודה בסוף משפט. בנוסף, קיצורי דרך כמו למשל "תאוטו" (= את האוטו), אסורים.
15. התנהלות מול מנהלים: יש להשמע להוראות המנהלים, גם אם אתם חושבים אחרת. השגות נא לשלוח בה"פ, אל המנהל, בצורה מכובדת. דברו אלינו כמו שאתם רוצים שאנחנו נדבר אליכם.
16. שרשורים כפולים של אותו המשתמש: במידה ופתחתם שרשור בעניין מסוים ואתם רוצים לעדכן - המשיכו בשרשור המקורי. אין לפתוח שרשור נוסף באותו עניין.
17. התניה מהותית להקפצות שרשורים: אין להקפיץ שרשורים בטרם חלפו 24 שעות מרגע פתיחתם, ואין להקפיץ שרשורים ישנים באם המידע החדש אינו מועיל או רלוונטית לנושא השרשור המקורי.
- כל התגובות/עצות/הודעות בפורום הטכני הינם בגדר המלצה ו/או חוות דעת בלבד.
-
השימוש במידע הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש.
-
הנהלת קארספורום איננה אחראית לטיב המידע ו/או מהימנותו.
-
הנהלת קארספורום לא תהיה אחראית בשום צורה לכל נזק ישיר ו/או עקיף, סיבתי ו/או תוצאתי שיגרם כתוצאה משימוש במידע שבפורום.
באיחולי גלישה מהנה ומשכילה - צוות מנהלי קארספורום.
178,286 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 14 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היי, קניתי פיקנטו 2015, אוטומטי. עכשיו שאלתי היא איזה סוג שמן שיהיה לי ברכב במידת הצורך ? בברכה
הודעה אחרונה מאת itzik123, -
-
- 6 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
Polo gti 2019 משולש מקורי 1500 שקל לאחד יש טעם לקנות מקורי ? או שהחלופי עושה אותה עבודה ? גומיות יבשות קצת במשולש יש דרך לשפץ את זה או משהו ?
הודעה אחרונה מאת Shakedgti, -
- 5 עוקבים
- 8 תגובות
- 548 צפיות
מה אפשר לעשות עם חלודה שנוצרת בצלחות בלמים קידמי וגורם לזיהום של חלודה בחישוק ובכל מערכת הבלמים .
הודעה אחרונה מאת elera, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 451 צפיות
מבין שאמור לנסוע על d3 אבל למשל אם אסע לירושלים ?
הודעה אחרונה מאת Tom_22, -
- 2 עוקבים
- 0 תגובות
- 385 צפיות
שלום איך ממשכים לפרק לוח מד מהירות בהונדה סיוויק 2012 מכסה עליון פורק וגם בצד ימין מעט
הודעה אחרונה מאת zionatia, -
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 949 צפיות
יש לי בעיה במצלמה אחורית של הרכב שהיא מראה מסך שחור אבל כן מראה חיווי של קווים, חיברתי את החוטים כמו המדריכים בגוגל (כך שלא זה העניין)וחיברתי וניתקתי כמה פעמים את המערכת לראות אם יש לי בעיה בחוטים וזה לא משנה כלום. כך שנראה שלא זה הבעיה ... קראתי גם בגוגל על כאלה שהמליצו לחבר לחוט החום אבל לי אין רק צבע וורד ולזה חיברתי את החוט האדום . ניסיתי לבדוק אם חוט אחר של הבננה הצהובה מהמערכת וגם כלום . וכמו כן ניסיתי להחליף עם חוט אחר הארוך עם הבננה הצהובה של הנתונים וזה גם לא משנה. ניסיתי עם מצלמה אחרת וזה יוצא תמונה מטושטת מאד . ניסיתי לשחק עם ההגדרות של המולטימדיה לפתוח מצלמה וכו ולא שינה כלום. כך שאני לא מצליח למצוא את הבעיה ואודה מאד אם יש לכם איזשהו קצה חוט.
הודעה אחרונה מאת dani666, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 794 צפיות
רכב אסטרה 2013 החלפתי ידית הילוכים ובטעות בהסח דעת הרכבתי הפוך, עכשיו מסרב להישלף. (מצ"ב תמונה של סןג הידית) אשמח לרעיונות איך לשלוף אותו עדיפות מבלי לשבור. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת itaysamurai, -
-
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 311 צפיות
שלום לכולם, לאחרונה יש לי בעיה ברכב. איתות שמאלה מופעל באקראי בזמן נסיעה. בזמן שהוא פועל ניתן להפעיל גם איתות ימינה וזה לא מכבה את האיתות שמאלה. זה מפסיק לפעמים לאחר כמה שניות ולפעמים לאחר כמה דקות. אין נורות אזהרה דולקות, אין שום קוד שגיאה אם מחברים סורק OBD-II. ניסיתי לנתק את המצבר לחצי שעה ולחבר, גם לא שינה כלום. אשמח להמלצות.
הודעה אחרונה מאת IsraCar, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 382 צפיות
אני לא רואה עליהם הרבה מידע. https://eventtyres.com/catalogue/pcr/futurum-hp האתר אומר חברה בהולנד, אבל אני מניח שבגדול זה מפיץ מקומי של חברה סינית.
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 597 צפיות
שלום לחברי הפורום ,רכב של האישה רוצה לעשות לו טסט היום ,הוצאתי רישיון רכב חדש באינטרנט ולא רשום שצריך בדיקת בלמים , רשום ברישיון רכב מועד עלייה לכביש 12/2009 תוקף טסט נוכחי 12.12.24 האם צריך אישור בלמים ?
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- 4 עוקבים
- 8 תגובות
- 635 צפיות
היי. יש לי פורד פיאסטה 1997 עם פנסים קדמיים ידניים (לא ניתן לכוונן את התאורה מתוך הרכב). אם אני שם פנס חשמלי האם יכול לגרום לבעיה כלשהיא ?
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 329 צפיות
אחרי נסיעה נורית לחץ השמן מתחילה להדלק בעצירה או בסרק עשיתי לרכב טיפול לפני חצי שנה ולפני שבוע החלפתי שוב פילטר לשלול בעייה בפילטר לא תמיד נדלק הנורה יש נסיעות שהכל תקין ויש נסיעות שלא VID-20241119-WA0004.mp4
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 305 צפיות
אתמול במהלך נסיעה כשהגעתי בערך ל4000 סל"ד נדלקה לי נורת EPC והדוושת גז הפסיקה להגיב, אחרי שכיביתי את הרכב והמתנתי כמה דקות הנעתי שוב והרכב נסע כרגיל(לא הגעתי ל4000 סל"ד שוב). היום ראיתי שחסר קצת נוזל קירור אז מילאתי ועשיתי סיבוב נוסף ונראה שזה לא חוזר על עצמו. השאלה שלי זה האם אפשר להמשיך לנסוע כרגיל או שעדיף לעשות בדיקה במוסך?
הודעה אחרונה מאת Enigma5, -
- 5 עוקבים
- 8 תגובות
- 797 צפיות
נתקלתי בכמה מודעות של רכבים שציינו שהם עשו ניקוי פיח. אני רואה שיש שיטה של ניקוי באמצעות אדי מימן או משהו כזה, עם מכונות מרובעות. יש כמה חברות שעושות את זה בארץ. הבנתי שיש גם ניקוי עם שבבי אגוז. ההפרש בעלות הוא משמעותי. מישהו יודע מה ההבדלים בין השיטות ומה מומלץ מתי? אשמח ללמוד.
הודעה אחרונה מאת yairw, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 15 תגובות
- 950 צפיות
מדובר בפיג'ו 508 עם מנוע ה2 ליטר דיזל, שקיים בעוד רכבי הקונצרן וולוו ופורד (ובמדינות מסוימות גם בסוזוקי גרנד ויטרה מסתבר...) בתקלה הזו, חלק מזרוע הפלסטיק במנגנון המצערת נשבר, ויוצר חופש בין מפעיל הוואקום לזרוע. לצערי, אין אפשרות לקנות את חתיכת הפלסטיק הקטנה בנפרד או אפילו את המנגנון עצמו, וכדי לתקן בעיה כזו פשוטה, צריך להחליף מצערת בעלות של אלפי שקלים. התקלה עצמה תוקנה לפני מספר שבועות עם 3 אזיקונים שביטלו את החופש, אבל אני לא אוהב קומבינות. אז ניגשתי לתוכנת שרטוט ומידלתי את החלק הבעייתי לתלת מימד, עם תיקונים קטנים שאמורים לעשות אותו עמיד יותר. הסימפטום הוא קפיצת נורת check engine עם 3 קודי תקלה, אבל חוץ מזה שום דבר.
הודעה אחרונה מאת אביתר א., -
-
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 539 צפיות
אתמול נשבר לי הפלסטיק של הקודן ונשאר תלוי על בלימה. היום כבר נקרע אחד החוטים, כשהרכב היה מותנע. כרגע כשאני מנסה להתניע את הרכב, המנוע נדלק ומיד נכבה. לפני זה כשלא הייתי עושה קוד הרכב בכלל לא הותנע. האם זה אכן בגלל הקוד, או שיש סיבה אחרת? והאם אתם מכירים מי שיטפל בזה בדרכים, בלי גרר. (זה רק לחבר את החוט, אבל אין לי את הכלים לחבר)
הודעה אחרונה מאת לב טוב, -
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 406 צפיות
300 מיליליטר שמן עודף בתיבה שתכולתה 6.7 ליטר זה אסון או שלא יקרה שום נזק ?
הודעה אחרונה מאת Moshe c, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 16 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום חברים. ברשותי טויוטה ספייס ורסו 2011 1.3 נדלקה לי נור. מנוע כתומה ולאחר בדיקה נמצא שהחיישן חמצן כנראה סתום. משהו יכול לעזור לי במיקום החיישן ? כך נראה המנוע
הודעה אחרונה מאת גילי29, -
-
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 499 צפיות
שלום רב קניתי אתמול קיה נירו פלאג אין 2021 ואני לא מצליח לפתוח את הדלת על מנת להטעין את הרכב אשמח להסבר ( ניסיתי כבר את כל האופציות ) אוטו נעול ,אוטו פתוח .... בברכה
הודעה אחרונה מאת IsraCar, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מי יכול להסביר לי מזאת הנורה הלבנה סימן של רכב עם כוכב למעלה . *דבר נוסף איך אפשר לשנות את התצוגה של לוח השעונים ומד הדלק בסקודה אוקטביה 2024 ניסיתי דרך הגלגלת בהגה אבל זה לא עוזר . אשמח לעונים ותודה . 20241202_003010.heic
-
- 4 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
ב-i30, עם מנוע ה-126 כ"ס, מסקנת המוסך היתה שהמנוע מנפח, והוא יחזיק אולי עד כמה חודשים. זאת היתה בדיקה קצרה. לא הייתי נוכח, אז לא ראיתי מה נעשה. (ולא ברור לי איזה אינדיקציות יש לגבי שמן.) האם זה משהו שאפשר לבדוק בדקות ספורות? המוסך הבודק היה בדעה של להחליף מנוע. מוסך אחר, בלי לראות את המנוע הספציפי, חשב שלהחליף רינגים/אובראול יהיה גם טוב יותר וגם זול יותר. מה גישתכם לנושא? אגב, האם לא מוזר לאור היסטורית הטיפולים (שנראתה טוב לחברי הפורום בדיון אחר)?
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
רעש טירטור בבוקר HRV 1 2
מאת BigMac- 5 עוקבים
- 17 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום, הונדה hrv 2021 אודה לעזרתכם ברעש מתסכל ש3 מוסכים לא מצאו פתרון. בבוקר, בהילוך דרייב/רוורס, יש רעש טירטור מאזור הקדמי/דשבורד. זה קורה בעמידה או בעצירה או בנסיעה איטית. וחולף כאשר מאיצים. מתסכל וממש חושב כבר למכור את הרכב שרק עכשיו נקנה. אודה לעזרת תותחי הפורום. תודה!
הודעה אחרונה מאת BigMac, -
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 556 צפיות
שלום לכולם, ברשותי קיה xceed, מנוע 1.5 טורבו שנת 2021, שנקנתה לא מזמן והיית צריכה לעבור טיפול 45K (כרגע עם 39K). הרכב היה מטופל לפני כן במוסך מרכזי של קיה. לפי המוסך המרכזי הדבר היחיד הנדרש בטיפול הזה הוא החלפת שמן ופילטר שמן. רציתי להימנע מלהכניס אותה למוסך מרכזי בגלל העלויות הגבוהות (הזיה שעבור שמן ופילטר דרשו קרוב ל1000 ש"ח). הלכתי למוסך באזור שלי עם שמן ופילטר שמן מקורי וביצענו החלפה. ההתלבטות שלי אם לא היה נדרש בכל זאת להכניס למוסך מרכזי כדי שיבדקו מכלולים נוספים מעבר להחלפת השמן כי עכשיו פתאום נראה לי הרבה זמן לחכות שנה נוספת עד שהאוטו יעבור בדיקה כלשהי. מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת T.B, -
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 528 צפיות
שלום לאחרונה כשני מניע את הרכב (מאזדה 3 הצורה הראשונה) הטורים עומדים על 2000 אחרי שאני מחכה הם מתחילים לרדת ואז נותנים קפיצות למעלה כשאני משלב הילוך האוטו נוסע רגיל וגם כשהמנוע חם אפילו בפרקינג זה רגיל לא יודע אם קשור החלפתי לפני 3 חודש מצבר משהו יכול לעזור??
הודעה אחרונה מאת משה321, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 534 צפיות
אשמח לעזרה נדלקה נורת מנוע P0420 ברכב שברולט ספארק 2016 ידנית 1ליטר לאחר הוספת תוסף דלק לניקוי ממיר קטליטי איפסתי את הנורה והיא חזרה שוב אחרי ימים בודדים. ניסיתי שוב לעשות ניקוי לממיר והפעם הוצאתי את החיישן חמצן הראשון והזרקתי חומר לניקוי ממירים ישר לממיר ובנוסף גם ניקיתי את החיישן חמצן הראשון. לאחר איפוס שוב המנורה נדלקה לאחר יומים. רוצה לדעת אם הבעיה היא הממיר או באחד מחישני החמצן. ראיתי שיש דרך לבדוק תקינות חיישן על ידי בדיקת התנגדות אבל לא מצאתי מה הטווח התקין לחיישן הספציפי של הרכב הזה. אם זה חיישן תקול אני יכול לקנות לבד ולהחליף ואם זה ממיר זה כבר ללכת למוסך. אשמח לדעת אם למישהו יש ניסיון עם הרכב או שיכול לכוון אותי לעוד בדיקות. …
הודעה אחרונה מאת יונתן10155, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 11 תגובות
- 776 צפיות
היי חברים בהונדה ג'אז 2017 חלון נהג יורד אבל לא עולה או עולה ממש לאט ונתקע. מה זה יכול להיות? יש סיכוי לתיקון עצמאית?.
הודעה אחרונה מאת itamarg, -
-
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 481 צפיות
היי חברים, תופעה שהחלה בתקופה האחרונה ככל הנראה עם הכניסה לחורף. בהנעה קרה אחרי הלילה הטורים ברכב עולים ויורדים בצורה קיצונית ולרגעים נראה כאילו המנוע הולך להיכבות, לא קורה כשאני מניע אחרי יום עבודה, רק בבוקר. היום פתחתי תא מנוע וראיתי שגם המנוע רועד ונראה כאילו הוא לא מקבל מספיק אוויר (יכול להיות דבר כזה?) אחרי כמה שניות הטורים עולים כדי להביא את המנוע לטמפרטורת עבודה והכל נראה תקין. בנסיעה או עצירה אין את התופעות האלה, הטורים יציבים והמנוע מגיב יפה, אין גימגומים. לפני שאני מכניס את הרכב למוסך לבדיקה, יש משהו שאפשר לעשות עצמאית כדי לנסות להבין או לטפל בבעיה? בברכה
הודעה אחרונה מאת דג, -
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 866 צפיות
שלום לכולם, טויוטה קורולה 2007. הרכב עם שני שלטים פיזיים, שאלה ראשונה : שכפול / התקנת שלט רחוק, שלט פשוט - פתיחה וסגירה - אשמח להמלצות ומחירים. שאלה שנייה : אפשרי שהשלט מהשאלה הראשונה גם ירים את השמשות בעת הנעילה?? במידה ולא, ראיתי באליאקס' כל מיני התקנים מסויימים, למישהו יש ניסיון איך ההתקנים האלה?? ואיך זה עובד בדיוק? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Morde, -
- 5 עוקבים
- 6 תגובות
- 2 אלף צפיות
כשראיתי את הסרטון הזה הבנתי שגם בפעולה פשוטה יחסית כמו לצבוע פגוש יש תהליכים מורכבים שצריכים לקרות בסדר מסויים עם חומרים מסויימים - ואיכשהו זה לא מסתדר לי עם זה שלצבוע פגוש לוקח שעתיים-שלוש במוסכי פחחות. כיון שאני בדיוק לפני צביעה של הפגוש, אני תוהה אם יש מישהו בארץ שיודע לעשות את התהליך כמו שצריך בלי לעגל פינות, מה שאני מניח שיכול לגרום לצבע להתקלף מהפגוש בטרם עת.
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 522 צפיות
לפני חודש בערך הראה לי שהמנוע מתחמם ברכב באותו הרגע עצרתי בצד ולא נסעתי בו כמה שעות… אחר כך באותו יום חזרתי עם הרכב לבית ולא נראה שמתחמם למחרת שוב. התחמם ומאז חוץ מלמוסך לא נסעתי בו בכלל. במוסך אמרו לאבא שלי שהלך הקולר שמן מנוע… אחרי שבדקתי בכמה מקומות ואפילו עם צ׳אט גיפיטי כדי להיות בטוחה התברר שאין לרכב הזה קולר שמן מנוע במרבית הדגמים המיובאים ובמיוחד לא בדגמי הבסיס… ולא עבר שום שיפור או התקנה של קולר . מפחדת שמנסים לעקוץ את אבא שלי אבל מצד שני יכול להיות שיש לרכב קולר ושזו באמת הבעיה?
הודעה אחרונה מאת elera,
-
מי מחובר 47 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 1,576 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- om2
- meir_gi
- גולדן191
- menir1
- osheri
- asix
- sperial
- arice
- NickName1
- פריג'י
- santiago
- pasat04