Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חלון נהג לא עולה- הונדה ג'אז 2017

itamarg

פוסטים מומלצים

היי חברים

בהונדה ג'אז 2017 חלון נהג יורד אבל לא עולה או עולה ממש לאט ונתקע.

מה זה יכול להיות? יש סיכוי לתיקון עצמאית?.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• 3 שבועות מאוחר יותר ...

היי חברים. הלכתי לחשמלאי אחד שהמליצו לי עליו בחור מבוגר ונחמד. הוא טוען שהמרין שמשות לא מקורי וגורם למנוע להישרף. הוא ביטל את המרים שמשות פתח את המנוע של החלון הלחים איזשהוא ממסר הגנה או משהו כזה ואמר שהוא לא ממליץ להתקין מרים שמשות כי כל פעם שלוחצים על הנעילה של השלט זה נותן פולס חשמלי למנוע ועם הזמן הורס אותו. לקח 468 שקל וכרגע החלון עובד. השאלה אם זה הגיוני?.

בפיגו המתפרקת שלי יש מרים שמשות שאיתה כבר 5 שנים וגם ברכבים הקודמים שלי כולל הג'אז הקודמת שנסעה יותר מהנוכחית לא נתקלתי בזה.

עריכה אחרונה על ידי itamarg
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ברכבים חדשים יותר, למשל רנו קליאו שנת  2023/ 2024 אין יותר מרים שמשות מהשלט בסגירה כציוד מקורי מהייצרן. (סיבה: בטיחות ילדים).

בתאריך 1.12.2024 בשעה 18:31, itamarg כתב:

לקח 468 שקל וכרגע החלון עובד. השאלה אם זה הגיוני?

אם זה עובד עכשיו בלי בעיות, אז סימן שזה הגיוני .

הנה דוגמא לעוד נזק שהתקנות אפטר מרקט גורמות. (יש רשימה ארוכה).

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 15.11.2024 בשעה 09:57, Buki כתב:

בתור שלב ראשון תנסה ספריי סיליקון למסילות החלון.

מתעלק - יש לי חלון "עייף" אחד. איפה לרסס? ממש בחיבור של הזכוכית עם החלון או שצריך לפרק את הדלת?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 3 שעות, taranta כתב:

איפה לרסס?

בתוך הגומיות שעל מסגרת החלון. זה עוזר קצת, אל תצפה שזה יגרום לשינוי משמעותי.

• רעיון טוב! 1

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בהרבה מקרים שימון מסילות חלון (עם תרסיס סיליקון להחלקה) משפר מאוד את תנועת החלון

(וזאת מנסיוני המקצועי בעבר בתחום) וכך זה נעשה:

בברכה  -  רפי לין

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לידיעתכם, במרבית המכוניות בארץ, מרים השמשות אינו מקורי, גם אם הרכב חדש - זו פשוט תוספת שהיבואן גובה עליה תשלום לא מבוטל במעמד ההזמנה, אך הרכיב מותקן בארץ. 

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 16 דקות, thebaron כתב:

במרבית המכוניות בארץ, מרים השמשות אינו מקורי, גם אם הרכב חדש

אכן, מקורי בלחיצה אחת אסור בתקינה.

היוצאים מן הכלל זה טסלה ששם יש חיישן נוכחות ואם מישהו נמצא ברכב החלונות לא יסגרו אוטמטית ובעוד כמה דגמים סיניים חדשים ששם אולי גם יש כזה חיישן או שלא ידוע איך הם הצליחו לעקוף את התקנה הזו. 

אצל אחרים אם יש את זה מקורי ללא התקנות חיצוניות - כנראה ששינו בקידוד במחשב גוף. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני מניח ש"מרים שמשות" לא מקורי זה לא מנוע שונה, אלא רק קונטרולר מינימליסטי עם לוגיקת פעולה אחרת?

לפני 9 שעות, רפי לין כתב:

בהרבה מקרים שימון מסילות חלון (עם תרסיס סיליקון להחלקה) משפר מאוד את תנועת החלון

כמה זמן זה מחזיק?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 14 דקות, elera כתב:

אני מניח ש"מרים שמשות" לא מקורי זה לא מנוע שונה, אלא רק קונטרולר מינימליסטי עם לוגיקת פעולה אחרת?

אכן קונטרולר שמבצע "לחיצה על כפתור סגירת חלון" אחרי שמקבל פקודה מנעילה מרכזית. 

הוא כן יכול לגרום לשריפת המנועים לדוגמא אם אחרי שהחלון נסגר הוא ממשיך לספק זרם למנוע חלון  עוד זמן ארוך מידי ולא מפסיק אחרי כמה שניות.

• אהבתי 1

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בוקי, זה מה שאמר לי אותו חשמלאי ואמר חד משמעית שהוא לא ממליץ להתקין מרים שמשות. 

כרגע החלון תקין, מקווה שיחזיק מעמד הרבה זמן. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...