טכני, אחזקה וטיפולים
כאן אפשר לשאול שאלות טכניות על נורות אזהרה, טיפולים שוטפים ותיקונים, צמיגים וכל דבר אחר שאפשר לשבור ו/או מלכלך כשנוגעים בו, וגם לבקש המלצות לבעלי מקצוע או מוסכים.
הנחיות וכללים מחייבים לכתיבה בפורום הטכני
חברים יקרים, להלן כללי הפורום הטכני, הנגזרים מכללי הפורום הכלליים ומוסיפים עליהם. במידה וכללי הפורום הכלליים אינם זכורים לכן זה הזמן לרעננם. הנחיות הכתיבה בפורום הטכני כתובות בלשון זכר או בלשון רבים, אך הם מתייחסים לגולשים ולגולשות כאחד (וכאחת). הרשימה ערוכה לפי סדר שרירותי.
הגישה לתגובות בפורום מוגבלת. כולם יכולים לפתוח שרשורים חדשים ולהגיב בשרשורים שהם עצמם יפתחו, אך כדי לשמור על רמה גבוהה ומקצועית ככל האפשר של התגובות לשרשורים קיימים - לא כולם יכולים להגיב בשרשורים קיימים.
אם יש לכם משהו שאתם ממש רוצים להגיד וממש חושבים שיעזור, אתם מוזמנים לשלוח את ההודעה לי או לאחד המנהלים האחרים עם קישור לשרשור המדובר והסבר מדוע אתם חושבים שההודעה הזו תורמת לשרשור.
1. אם אתם לא יודעים, אל תכתבו.
2. אם אתם חושבים, תכתבו שאתם חושבים.
3. אי לכך - מנהלי הפורום הטכני הם הסמכות העליונה, הסופית והיחידה לגבי נכונותה של כל הודעה/דעה/אמירה/עצה.
4. בגלל הרגישות הרבה בפורום הטכני, מנהלי הפורום הטכני שומרים לעצמם את הזכות למחוק כל הודעה, להרחיק כל משתמש באופן זמני/לצמיתות, בין אם אותו משתמש הפר את חוקי האתר הכללים ובין אם לא. אם זה קרה לכם, זה כי זה הגיע לכם. אל תבואו להתלונן על זה.
5. חובת שימוש במנוע חיפוש טרם פתיחת שרשור חדש: אין לפרסם נושא חדש מבלי שמיציתם מידע הקיים בשרשורים ישנים ע"י חיפוש בפורום כאן.
6. נושאים אסורים לפרסום ב"טכני": אין לפרסם נושאים שאינם טכניים מתחום הרכב. בכלל זה חוו"ד על בעלי מקצוע ועסקים. לשם כך קיים פורום מיוחד.
6א. נושאים ותגובות אסורים (לשון הרע): אין לפרסם נושאים שכוללים השמצות של עסקים. להרחבה, קראו כאן.
7. כותרת: הכותרת הינה מהותית וכותרת שאינה עונה להגדרה מדויקת תביא למחיקת או נעילת הנושא: הכותרת חייבת להכיל את הפרטים הבאים: סוג הרכב, דגם, שנתון ומהות העניין/בעיה.
8. סימנים אסורים לשימוש: אין להשמש בסימנים לא תקניים כגון '|', אין להשתמש בסימנים מרובים כגון ..., ??? או סימנים לא ברורים אחרים. תו אחד מכל סוג יהיה ברור בהחלט.
9. לעניין שאלות כלליות ועניינים "דחופים" ו"עזרות למינהן": שאלה כללית שלא קשורה לרכב מסויים יש לציין בפשטות "כללי" או "שאלה כללית" בתחילה הכותרת ואת מהות העניין. אין לרשום בכלל ובכותרת בפרט, מלים וביטויים מיותרים כגון "דחוף" "עזרה דחופה בבקשה" וכו', זה ברור. בשביל זה אנחנו כאן.
10. מידע חיוני ונוסף שנכון לציין בשרשור: בהתאם לעניין יש לציין פרטים מדוייקים לשאלה הנשאלת. בשאלות הקשורות לבעיות מכניות ו/או תקלות מנוע, כדאי לציין (בגוף ההודעה) את סוג תיבת ההילוכים, קוד מנוע (מופיע ברישיון הרכב) וכן איזור בארץ במידה והנכם מבקשים הפניה לבעל מקצוע/עסק מסוים.
11. ציטוט הודעות: אם אתה מגיב להודעה שמעליך אין לצטט אותה, ממילא היא עוקבת.
12. כבוד הדדי והתייחסות עניינית לנושא: יש להתייחס בכבוד לחברי הפורום וכן יש להתייחס עניינית לנושא הטכני בלבד. "ציונים" וביקורות לגופו של משתמש ימחקו מיידית ויגררו התראה.
13. מאפייני צ'אט אסורים: "אחי" - איסור מוחלט להשתמש במילה זו בפורום. אם הוא אחיך, דבר איתו בבית. הפורום הינו פורום טכני מכובד ולא צ'אט. מאפייני צ'אט כמו "חחח" וכו, אסורים בתכלית האיסור.
14. עברית ראויה. יש לרשום בעברית ראויה, לרבות סימני פיסוק, סימן שאלה כאשר שואלים שאלה, ונקודה בסוף משפט. בנוסף, קיצורי דרך כמו למשל "תאוטו" (= את האוטו), אסורים.
15. התנהלות מול מנהלים: יש להשמע להוראות המנהלים, גם אם אתם חושבים אחרת. השגות נא לשלוח בה"פ, אל המנהל, בצורה מכובדת. דברו אלינו כמו שאתם רוצים שאנחנו נדבר אליכם.
16. שרשורים כפולים של אותו המשתמש: במידה ופתחתם שרשור בעניין מסוים ואתם רוצים לעדכן - המשיכו בשרשור המקורי. אין לפתוח שרשור נוסף באותו עניין.
17. התניה מהותית להקפצות שרשורים: אין להקפיץ שרשורים בטרם חלפו 24 שעות מרגע פתיחתם, ואין להקפיץ שרשורים ישנים באם המידע החדש אינו מועיל או רלוונטית לנושא השרשור המקורי.
- כל התגובות/עצות/הודעות בפורום הטכני הינם בגדר המלצה ו/או חוות דעת בלבד.
-
השימוש במידע הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש.
-
הנהלת קארספורום איננה אחראית לטיב המידע ו/או מהימנותו.
-
הנהלת קארספורום לא תהיה אחראית בשום צורה לכל נזק ישיר ו/או עקיף, סיבתי ו/או תוצאתי שיגרם כתוצאה משימוש במידע שבפורום.
באיחולי גלישה מהנה ומשכילה - צוות מנהלי קארספורום.
178,290 נושאים בפורום הזה
-
- 9 עוקבים
- 29 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
יש לי מאזדה 2 2012, היום הנעתי את הרכב רגיל בלי בעיות, אחרי פחות מדקה (שאני לא זזתי עם הרכב עדיין עמדתי במקום ולא הספקתי להתחיל נסיעה) נדלקה נורת מצבר. הרכב מתניע רגיל בלי שום בעיות ובכללי לא הרגשתי שום סימן לכך שהמצבר עלול להגמר. אז התחלתי נסיעה ולאחר כ2-3 דקות היא נכבתה… אחר כך אחרי קנייה בסופר של בערך 45 דקות נכנסתי לרכב והתנעתי רגיל ועדיין הנורה הייתה כבויה וגם בהמהלך הנסיעה הביתה עדיין לא נדלקה מאז. מה זה יכול להיות? המצבר אמנם ישן אבל לא היה שום סיבה שיגמר בפתאומיות בלי סימנים מוקדמים. מפחדת אולי שזה האלטרנטור ובפרט הרצועה שלו. מה אתם ממליצים? אפשר לנסוע ככה רגיל בראשון או דחוף למוסך? אולי זה בכלל בעיה בחיישנים. מציינת שאין לי בבית מכשירים לבדיקה של המצבר והאלטרנטור…
הודעה אחרונה מאת Roycohen1979, -
- 6 עוקבים
- 9 תגובות
- 793 צפיות
היי, כשהחליפו לי את המצבר בחנות חלפים ראיתי שהשתמשו בין היתר במפתח רצ'ט. רק שכחתי לבדוק איזה קוטר צריך. פעם הבאה אני מתכנן להחליף את המצבר לבד. איזה גודל מומלץ להחזיק עבור מצבר ואולי שימושים נוספים אחרים? רציתי לקנות מכאן: https://www.aliexpress.com/item/1005003000537281.html תודה
הודעה אחרונה מאת zaf, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 326 צפיות
יש לי רנו קנגו 2008 הגיר קופץ לי בנסיעה שאני שם פחות גז או שאני עומד בפקק אני מכבה את האוטו ומדליק אותו זה מסתדר וגם הנורה של הגיר נכבת זה קורה לי כמה פעמים ביום פעם זה היה קורה לי פעם בחודש מה יכול להיות
הודעה אחרונה מאת redroze, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 290 צפיות
היי, יודעים אם אפשר להעתיק קוד לשלט כזה שכנראה איבד קידוד משלט אחר תקין שיש לי?
הודעה אחרונה מאת dinodin, -
- 4 עוקבים
- 3 תגובות
- 459 צפיות
היי חברים. חדשה כאן. ביצעו לי לפני שבוע שיפוץ מנוע לפיג׳ו 206 שלי שנת 2003, 1.4 אוטומטית. החליפו רינגים + מיסב תלתל + אטמים שמנים וכו׳. מאז שהוצאתי את הרכב, הוא רועד מאוד בעמידה ובהילוך D. בבוקר בהנעה ראשונה הוא ממש מתנדנד קצת ואחרי מספר שניות מתייצב ורועד. הטורים נמוכים ויש תחושה שהוא הולך להיכבות כל הזמן. המכונאי טוען שזה כלום ורק לחזק את הראש מנוע שוב. ניסה גם להכניס תוסף ניקוי לדלק אבל זה לא ממש עזר. האם זה באמת החיזוק ראש שיכול לבטל את הרעידות? אני אמורה לחזור אליו לחיזוקים עוד כמה ימים.
הודעה אחרונה מאת yairw, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
כשאני נוסע בירידות על 120 קמש (פחות או יותר) האוטו מתחיל לרעוד לי ואז הוא ממשיך לרעוד גם על מהירות נמוכה יותר למשך כמה דקות. מה שאני מבין שזה קורה בגלל התחממות של הברקסים כי זה לא קורה לי על הרגע הראשון אלא רק אם זה ירידה קצת ארוכה כמו ביציאה מירושלים וכדו' העניין הוא שאני לא מבין מה הסיבה שהברקסים מתחממים כי אני לא משתמש יותר מידי בברקסים - בוודאות, (לא נהג חדש ולא רכב ראשון...) השאלה אם מישהו יודע על דבר שיכול לגרום לברקסים להתחממות מהירה מהרגיל או בכלל רעיון אחר לבעיה כמובן שהחלפתי את ארבעת הברקסים לאחרונה - הכל כולל הכל - צלחות + רפידות ככה שזה לא העניין למרות שזה הדבר הראשון שכולם יגידו ברעידות..( צלחות חדשות לא חריטה) תודה מראש
הודעה אחרונה מאת איתן24, -
-
פנס לא עובד 1 2
מאת עדי-אל- 7 עוקבים
- 16 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
פיקאסו 16 שמתי נורה חדשה, החלפתי בין הנורות עדיין לא עובד. מה יש לעשות?
הודעה אחרונה מאת עדי-אל, -
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 613 צפיות
קרוז 1.8 הרכב התחיל לגמגם ולרעוד, נדלקה נורת מנוע, משהו בקשר להצתה, צילנדר 1. מוסך טען שהלך הסליל (חנוכייה ברכב), הוציא אותו, הגומי של הסליל ממש התפרק ונשאר ליד הפלאג הפלאגים מלאים שמן, השמן ממש אכל את הגומי של הסליל בגלל הטמפרטורה. כשהמוסך הגיע להחליף את האטם מכסה שסתומים, ראינו שהמנוע מלא חלקי שמן שניהיו מוצקים, מסתבר שבטיפול לפני שנה שמו חרא שמן (לפני שנה זה היה מוסך אחר כמובן). To Make a Long Story Short, המוסך החליף פלאגים, חנוכיית סליל, אטם מכסה שסתומים, הרכב היה מונע 10 דק וכל העשן הלבן בגלל השריפת שמן שהיה בפלאגים נעלם. הרכב כעת תקין לחלוטין. אני רוצה לעשות טיפול לרכב (רכשתי מסננים של בוש ושמן א…
הודעה אחרונה מאת Shaike.Zam, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 307 צפיות
שלום חברים הערב באמצע נסיעה הרכב התחיל להתחמם ובזמן לחיצה על הדוושה גם הוציא אדים מאגזוז והמכסה מנוע פתחתי מכסה מנוע וראיתי שיש חור בצינור הגמיש מאחורי המנוע ומשם יוצאים האדים האם כדאי לנסוע מחר למוסך מרחק כ10 דקות נסיעה או להביא גרר יש לציין שהמים לא נגמרו במיכל הרזרבי זאת אומרת שכראה יוצא ממש קצת מים תודה רבה
הודעה אחרונה מאת יהודה יהודה, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 405 צפיות
שלום, יש לי בעיות גב, לכן יש לי C5 EXCLUSIVE מ2013 כעת אני צריך להחליף צמיגים ממשילן למשהו זול יותר כי מובטל. מידה זה 245/45/18. אני מחפש רכות נסיעה בעיקר, לכן אשמח לעצות. שמעתי שיש RIKEN והוא כאילו כמו מישלן. האם זה אופציה טובה לי ? האם יש חלופות טובות יותר?
הודעה אחרונה מאת Tom_22, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 407 צפיות
מדובר בפורד מונדאו 2013, בדרך קבע - בנסיעה איטית (0-40 קמ"ש) הדוושה קשה מאוד והבלימה איטית וצריך להפעיל כח בשביל שהרכב יעצור בנסיעה מהירה (40-ומעלה) הדוושה מגיבה בסדר עד שהרכב מגיע למהירות נמוכה שם שוב הבלימה איטית ונדרש הרבה כח בשביל שהרכב יעצור. ממה יכולה לנבוע התקלה ? יש לציין שהרכב עומד ואינו בשימוש כך שאין סכנה לציבור אם יפתר לבד מה טוב, במידה ולא יפתר ישלח למוסך
הודעה אחרונה מאת ronrobin, -
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 423 צפיות
אני צריך להחליף חיישן נקישות בקרוב שיהיה לי טסט בגלל שנדלקה נורה צהובה של המנוע. הציעו לי לעשות את זה ב750 שקל, רציתי לדעת אם עדיף להזמין את החיישן מחו״ל כי ראיתי שמוכרים אותו בסביבות ה40-50 דולר. יכול להיות שיש איזה קאץ׳? הייתי מפרסם קישור של החיישן שמצאתי אבל לא יודע אם אפשר לפרסם פה
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 309 צפיות
היי בפוקוס שלי הרביעייה כבר בת 4 שנים, הגיע הזמן להחליף האוטו עושה 30,000 בשנה מחפש בעיקר צריכת דלק ונוחות/רעשים נמוכים
הודעה אחרונה מאת Moshe c, -
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 399 צפיות
בסד אחרי שסייעו לי כאן בפורום להביא מאליאקספרס סוויץ חלופי (562 שח בארץ - 60 שח באלי...) אני מחפש הדרכה בפירוק הפלסטיקה כדי להחליף את המתג. מישהו יכול להפנות אותי לסרטון או לשרטוט? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת 2013yeho, -
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 402 צפיות
בקורולה סאן (אוטמטית) שנת 2005 עם כ-270,000 ק"מ הלך לאחרונה המנוע (דגם המנוע: 3ZZ). הרכב הנ"ל די "עשה את שלו" מבחינתנו - אבל ככל הנראה אשקיע בהחלפת המנוע בעיקר כדי לא להישאר תקופה ללא רכב. התכנית היא: 1. להחליף מנוע בקורולה 2005. 2. לחפש רכב חדש יותר - כנראה בן כ-10 שנים. 3. לאחר הקנייה - למכור את הקורולה 2005. מספר שאלות: 1. הבנתי שמנוע מייבוא עדיף על מנוע מפירוק. האם לדעתכם מנוע שידועה ההיסטוריה שלו והוא טופל היטב וגמא מעט קילומטראז' - יכול להיות עדיף על מנוע מייבוא? 2. יש משהו שחשוב לבדוק מול המוסך לגבי המנוע (בין אם מייבוא או מפירוק)? 3. בסה"כ הרכב היה במצב טוב לפני הבעיה עם המנוע (טופל במוסך מורשה עד סביבות 2018, לאחר מכן טופל במוסך ש…
הודעה אחרונה מאת topop, -
- 5 עוקבים
- 6 תגובות
- 839 צפיות
ניסינו להזמין מצבר עד הבית עכשיו (שישי בערב), אבל מה שיש להם להציע זה FVT שאני לא מכיר, או עוד איזה שם עלום "חברה בת של ורטה" במחירים של 650 בערך. יש לי ניסיון טוב עם ורטה, וגם עם סטארט-אפ שהיה לי פעם והחזיק יפה. אחרי פעמיים עם שנפ שלא החזיקו מעל שנתיים, אני מעדיף להימנע מהמותג הזה. יש עוד המלצות? או תובנות לגבי "חברה בת של....." הרכב ידני כאמור עם מנוע 1.0L בלי סטרט-סטופ, או איתוראן, ו/או צרכני חשמל חריגים אחרים. *ראיתי גם את זה, power up, ומופיע עליו כיתוב varta tech https://matzberim.co.il/מצבר-לרכב-52ah-power-up-מבית-varta-פלוס-ימין/שמאל
הודעה אחרונה מאת BoazB11, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 388 צפיות
יש לי מיצובישי האוטלנדר שנת 2023 הצורה החדשה , הרכבתי מדרכות צד לרכב לאחר שהקודמות ניזוקו במעיכה בעמוד (במהירות אפס) המקום שהתקין לי את המדרכי צד אמר שרק ליבואן יש את הפקקי אטימה האלה ושזה אמור לעלות גרושים הקטע שאני לא יודע איך החלק זה נקרא או מה המק״ט שלו כדאי שיהיה ברור אני צריך את החלק העגול שחסר מה שמופיע שתי התמונות האחרונות הפקק אטימה הזה IMG_6364.HEIC IMG_6365.HEIC IMG_6366 2.HEIC
הודעה אחרונה מאת Tom_22, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 10 תגובות
- 762 צפיות
בחנות חלפים החליפו לי מצבר. ההחלפה הייתה נראית די פשוטה ואני מתכוון לעשות אותה לבד ככל הנראה פעם הבאה. מה ששכחתי לשאול לגביו זה הכפפות. ראיתי שהבחור שהחליף עבד עם כפפות, מניח בגלל סכנת התחשמלות. אשמח להמלצה על כפפות שיתאימו להחלפת מצבר. תודה
הודעה אחרונה מאת amosbmw, -
-
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אהלן Polo gti 2019 dq250 לא הוחלף 115 אלף קילומטר שמן גיר בהתחלה אמרתי איך זה הגיוני אבל מסתבר שהמוסכים המורשים אפילו לא מציעים או אומרים שצריך לעשות לכן הבעלים הקודמים לא עשה . בכל מקרה הזמנתי את החלקים המקוריים שצריך להחלפת שמן גיר תמיד כדי להחליף נכון? או שאני הולך לעשות טעות? כמו שרובכם יודעים במדינה שלנו יש הרבה חכמולוגים של עיקטוק ואנשים מבוגרים שעם אותן דעות של פעם והדעה הפופולרית של האנשים האלה היא שאם לא החליפו עדיף לא להחליף בכלל כי זה רק יגרום לבעיות. עד כמה זה נכון ?
הודעה אחרונה מאת יגיל, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
זמן רב שידוע לי על האפשרות לתקן שפשופים בצבע ושריטות על ידי מכחול, אבל תמיד נתקלתי בתיקונים שנראים רע וכאילו צבעו עם טוש את הפח. באיזשהו שלב נתקלתי בסרטון האדיר של כריס פיקס שהתוצאה הסופית הייתה כך שהשריטה כבר לא נראתה לעין. זה היה נראה לי הזוי ותמוה, אבל סמכתי עליו והחלטתי לנסות גם. אבל לא הסתפקתי בלנסות בעצמי אלא לצלם לכם מדריך בעברית. בתמונות: חלק מהשריטות, לפני, במהלך ואחרי. Trust the process!
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
יהיה קצת ארוך. אז ככה- סיטרואן c אליזה 2013, מנוע EC5 (NFP). קניתי כרכב פרויקט (אני יודע, אני מזוכיסט שקניתי צרפתיה), לבעלים הקודם הרצועת טיימינג נקרעה תוך כדי נסיעה (לאחר פירוק הרצועה מסתבר שהיא לא נקרעה לשניים, אלא פשוט השיניים התפוררו בחלק ממנה והרצועה פשוט חלקה). הבעיה מתחילה לאחר פירוק ראש מנוע- החשש שהבוכנות פגעו בשסתומים דיי התממש. השאלה שלי היא האם הפגיעה היא כזו שמצריכה ממש החלפה של כל הבוכנות והשסתומים או שהמנוע יעבוד ככה? (מניח שהוא יוכל לעבוד, השאלה אם זה יהיה ראוי למכירה ובאיזה רמה יעבוד). השסתומים שפגעו בבוכנות הם שסתומי הפליטה, לשסתומי היניקה יש מקום מיועד בבוכנה להיכנס בו, בעוד שלשסתומי הפליטה אין (הבוכנה כן עשויה כמין גבעונת קטנה, אז כ…
הודעה אחרונה מאת יגיל, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 320 צפיות
אתמול החלו התיקתוקים, לא חשוב כרגע איך זה נשמע, ברור שיש תקלה. שני מוסכים אמינים שהלכתי אליהם היום, קצת לחצתי על הגז בניוטרל ואמרו - צריך להחליף מנוע. מוסך שלישי אומר, בוא תעשה בדיקה מקיפה ב900 ש"ח (יתקזזו לך מטיפול שתבחר לעשות) ונחליט מה לעשות. לרכב 230 אק"מ, לפני כארבעה חודשים הבאתי מומחה שיפרק לו את המערכת אוראה (יכול להיות שיש קשר למנוע?). מרגיש לי בינתיים שאף אחד לא עשה בדיקה מקיפה מספיק בכדי להבין האם יש תקלה מקומית שאפשר לטפל בה. איך מתקדמים?
הודעה אחרונה מאת ronrobin, -
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 399 צפיות
שלום וברכה יש כאן מישהו שיודע איפה נמצא חיישן maf בסיאט איביזה 2013 אני לא מוצא אותו (אני יודע איך זה אמור להראות מחיפוש גוגל) אבל לא מצאתי את המיקום שלו תודה רבה
הודעה אחרונה מאת חיים שלמה, -
- 3 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכולם. יש לי פריוס 2008 שעשתה 300.000 ק"מ. לפני כחודשיים נדלקה נורת כרית אוויר, בינתיים נסעתי כשהנורה דלוקה ולפני הטסט תכננתי לתקן. קצת אחרי שהנורה נדלקה נגמרה לי הבטריה בשלט, והחלפתי לחדשה. בערב סוכות בכביש 1 נדלקו כל הנורות בלוח שעונים, עצרתי בצד כיביתי את האוטו והוא לא הניע לי אחר כך, ניתקתי מצבר, החזרתי והניע. באופן מוזר השלט שוב הפסיק לעבוד, החלפתי בטריה וחזר לעבוד. ביום חמישי האחרון שוב אותו סיפור כל המנורות נדלקו והאוטו לא נדלק אחר כך, הבאתי מוסכניק למקום, הוא עשה בדיקת מחשב ואמר שלא מופיעה שום תקלה, איפס מחשב והאוטו הניע, וכמובן... הבטריה בשלט שוב לא עובדת. השאלה אם זה יכול להיות קשור לסליל הגה או שזה תקלה נפרדת, קצר כלשהוא, אשמח לתגובות של המומחים בא…
הודעה אחרונה מאת מאזדה 3, -
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 762 צפיות
שלום, ברשותי סקודה ראפיד 2018 אחרי שאני מניע את הרכב והמזגן לא עובד, יש רעש של דפיקות מאזור התא כפפות. וגם שהאוטו מונע אחרי כל כמה רגעים, שאני מכבה או מדליק את המזגן, יש כמו רעש של דפיקות שבא מאזור התא כפפות.. שאני על סרקולציה הרעש ממשיך, ושאני מכבה אז הרעש נעלם לכבה רגעים וחוזר
הודעה אחרונה מאת Rabenu, -
- 8 עוקבים
- 19 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
מאזדה 3 2009, נפח מנוע 2.0, מנוע LF. קצת ארוך. בספר הרכב מומלץ לעשות כיוון שסתומים כל 120 אלף ק"מ, והרכב כבר ב160 אלף, ואני בספק אם עשו לו. בנוסף, יש רעש של דפיקות קלות המנוע שנשמע כאילו באמת צריך לכוון את השסתומים. מעוניין לבצע את העבודה לבד (יש לי את היכולת והכלים). כיוון השסתומים במנוע זה לא מתבצע עם סיבוב בורג, אלא מעל כל שסתום יש מין טבעת שאפשר להחליף והיא מגיעה בהרבה מאוד גדלים וע"י הקטנת הוא הגדלת הטבעת משנים את מרווח השסתום (למרות שיש VVT). הוראות ההחלפה הם לבדוק את המרווח שיש כרגע, לבדוק את גודל הטבעת שיש כרגע, ואז בהתאמה להגדיל את הטבעת לטבעת הנכונה כדי להקטין את הרווח (אצרף תמונה מספר הטיפולים בהמשך). איפה נכנסת הבעיה? אז ככה:…
הודעה אחרונה מאת יגיל, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 360 צפיות
שלום, יש לי ניסן נוט 2007 עם רק שתי חלונות חשמל. התקלקל לי הכפתור של החלון נהג – מוריד אבל לא מעלה. אין אפשרות להחליף רק את הכפתור התקול, צריך להחליף את כל המתג. מצאתי באליאקפרס ואיביי מתגים של 4 חלונות, אבל אצלי ברכב יש רק 2 חלונות חשמל. האם מתג שיש בו 4 מפסקים יתאים לרכב שיש בו רק 2 חלונות חשמל? מצורפת תמונה של המתג.
הודעה אחרונה מאת SMoKeR, -
- 5 עוקבים
- 14 תגובות
- 762 צפיות
טוב, אולי אני אצא מפגר פה אבל בבעלותי סיאט לאון 2012 ואני ממש כבר לא זוכר אם היה מפתח נפרד לדלת או מפתח הרכב הוא אותו מפתח של הדלת מה שהגיוני. בכל מקרה, במקרה והשלט לא יעבוד/סוללה תגמר, יש אפשרות להכנס בפתיחה ידנית דרך דלת הנהג שכן רק שם יש מנעול. אך, המפתח לא נכנס אל המנעול. מישהו יכול לעזור או להסביר או שיצאתי אידיוט? תודה לכולם!
הודעה אחרונה מאת Rinor81, -
- 12 עוקבים
- 21 תגובות
- 6.2 אלף צפיות
נחוצה עצתכם בנוגע למחדל של קרסו. ברשותי רנו קליאו דור 5 משנת 2020, נותרה כחצי שנה למסגרת האחריות. 1. לפני חצי שנה הופיעה אזהרה כתומה על תקלה במערכת הזרקת הדלק והנחיה לנסוע מייד למוסך. הטורבו הושבת ונאלצתי לזחול למוסך. במוסך טענו שהוחלף חיישן הפרש לחצים ושזו תקלה נדירה ביותר, ומאוחר יותר נציגת שירות (ראו להלן) טענה שבמחשבי היבואן תועדה החלפת צינורית דלק. לא תיאמו גרסאות. 2. לפני חודש וחצי הופיעה אזהרת חירום אדומה והתרעה קולית על תקלה במערכת הבלמים והנחייה לעצור מייד. שוחחתי עם המוסך ושלחתי צילום של לוח המחוונים והאזהרה. המכונית נגררה בהוראת מוסך רנו. במוסך נטען שאין ממצאים ואין תקלה, ואולי לא היו הדברים מעולם. הזכרתי שישנן תמונות ושהעולם עגו…
הודעה אחרונה מאת Dol888, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 308 צפיות
איך פתרתי את בעיית העשן ברכב Ford KUGA 2014 עם מנוע 1.6 EcoBoost רכב ה-Ford שלי, שנת 2014, עם מנוע 1.6 EcoBoost שנסע 150,000 קילומטרים, החל להוציא עשן בכל בוקר. במשך שנה התמודדתי עם הניסיון להבין את הבעיה, תוך ניסויים שונים וצפייה בעשרות סרטונים ביוטיוב – אך ללא הצלחה. לבסוף, בשעה טובה, נמצא הפתרון, והוא היה פשוט בהרבה מששיערתי. בפוסט הזה אני משתף אתכם במסע שלי ובפתרון, שיכול לחסוך לכם זמן וכסף אם אתם מתמודדים עם בעיה דומה. הגורמים האפשריים לבעיית העשן כאשר מנוע מוציא עשן, ייתכנו שלוש סיבות עיקריות: זליגת מים מהרדיאטור למנוע:…
הודעה אחרונה מאת חנן 543,
-
מי מחובר 57 משתמשים רשומים, 8 אנונימיים, 1,040 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- yahaga
- sperial
- rottomer
- yoav911gt2
- hans
- RBRB
- נומד
- `Infinity
- Liviur
- kookoo1
- hunter22
- רכב זה אני