Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

מאזדה 3 2009, נפח מנוע 2.0, מנוע LF.

קצת ארוך.

בספר הרכב מומלץ לעשות כיוון שסתומים כל 120 אלף ק"מ, והרכב כבר ב160 אלף, ואני בספק אם עשו לו.

בנוסף, יש רעש של דפיקות קלות המנוע שנשמע כאילו באמת צריך לכוון את השסתומים.

מעוניין לבצע את העבודה לבד (יש לי את היכולת והכלים).

כיוון השסתומים במנוע זה לא מתבצע עם סיבוב בורג, אלא מעל כל שסתום יש מין טבעת שאפשר להחליף והיא מגיעה בהרבה מאוד גדלים וע"י הקטנת הוא הגדלת הטבעת משנים את מרווח השסתום (למרות שיש VVT).

הוראות ההחלפה הם לבדוק את המרווח שיש כרגע, לבדוק את גודל הטבעת שיש כרגע, ואז בהתאמה להגדיל את הטבעת לטבעת הנכונה כדי להקטין את הרווח (אצרף תמונה מספר הטיפולים בהמשך).

איפה נכנסת הבעיה? אז ככה:

אני לא רוצה לפתוח את כל החלקים פעמיים. למוסך שעושה את העבודה יש את כל הטבעות וכמה מכל אחת, ולכן הוא ישר יכול להחליף לטבעת הרצויה. לעומת זאת, אני קודם צריך למדוד ואז להזמין את הטבעות שאני צריך, כדי למדוד את המרווח שיש כרגע אין לי בעיה לפתוח ולסגור, זה לא דורש הורדה של הקאמשאפט, מה שכן דורש הורדה שלו זה לבדוק את גודל *הטבעת* שיש כרגע, וזאת הבעיה, זה הרבה יותר מורכב ודורש זמן.

אני מאמין שמעולם לא החליפו את הטבעות (למרות שאני לא יכול להיות בטוח, אבל קניתי את הרכב ב130 אלף וכבר אז היו מעט רעשים, אז אני יכול להניח שלא עשו כיוון ב120). אז אולי אני יכול להסתמך על גודל הטבעות שמגיע עם המנוע במקום לבדוק אחת אחת.

האם מישהו יודע את גודל הטבעות המקורי שמגיע עם המנוע? האם זה בעצם הגודל הכי קטן מתוך מה שאני יכול להזמין? (בתמונה מ-partsouq👇)

Screenshot_2024-11-21-09-55-10-443_com.android.chrome.thumb.jpg.340efd1900305d0fadd38b9fab7bd6fb.jpg

האם כדאי להסתמך על זה או לעשות את העבודה השחורה של לפתוח הכל פעמיים?

תמונה מספר הטיפולים👇

Screenshot_2024-11-21-09-54-14-402_com.adobe.reader.thumb.jpg.38f69b6ebc22d604e48d4fed7b821534.jpg

תודה וסליחה על החפירה.

מאזדה 3 2009 האצ'בק, 2000 סמ"ק

סיטרואן c אליזה 2013, 1600 סמ"ק, מנוע EC5

פורסם

הטבעות שאתה מדבר עליהן נקראות שימסים - valve shim.

סביר להניח שלא נעשה כיוון מרווח מאז שהרכב עלה לכביש ואין עובי אחיד לשימס.

בסגירת המנוע בייצור מה שאחיד הוא המרווח.

לפני הכל תבדוק את המרווח לפי ההוראות - לא מחייב שנדרש כיוון.

VVT לא קשור למרווח שסתומים.

• אהבתי 1
פורסם

הבנתי. אז אני אעשה בדיקה.

אם באמת המרווח בסדר, מה יכול לעשות רעש של מכונת תפירה? תושבות מנוע הוחלפו לא מזמן.

חשבתי שהvvt מפצה על שינויים במרווח שסתומים, אבל עכשיו כשאני חושב על זה זה באמת לא קשור.

ואם צריך לתקן את המרווח באמת אין פתרון חול מאשר לפתוח פעמיים את הכל?

פורסם

בלתי אפשרי לדעת מה הרעש דרך הפורום.

לא.

לפרק מכסה שסתומים זה לא עבודה קשה.

אם אתה תבדוק תשים לב למקם את גלגל התנופה במקומות הנכונים לכל צילינדר.

לרוב זה כשהחלק העגול (איפה שלא בולט) של הגל זיזים.

פורסם

רעש תקתוקים. מכונת תפירה. בכל מקרה מבדיקה שלי זה נשמע באמת כמו כיוון שסתומים. מקסימום שום רע לא יקרה מתיקון של המרווחים.

אתה צודק שפירוק מכסה שסתומים זה לא עבודה קשה, אבל זה רק כדי לבדוק את המרווח.

כדי לבדוק מה השימס שמורכב כרגע וגם כדי להחליף אותו צריך לפרק שרשרת תזמון ואת הקאמשאפטים. באסה לעשות את זה פעמיים...

על השימס עצמו יהיה כתוב מה הגודל שלו? כי ממה שאני רואה בתמונות הוא בצורת גליל חלול, ואז הגודל הוא כאילו הגודל של "המכסה" שלו (הצד שלא פתוח). אז לא ניתן לבדוק את המרווח עם קליפר דיגיטלי.

פורסם

לא מומלץ למנוע לעבוד עם מרווחים לא תקינים - חוסר או ייתר - שניהם גורמים לנזק.

הגליל החלול נקרא shim bucket על הצד הפתוח יש מספר.

לחליפין השימס מוכנס תחת ה bucket ולא חלק ממנו.

במצב כזה רצוי למדוד בעזרת מיקרומטר.

image.png.5c73beb091b8d74f237aeaf925cfe74b.png

ואני לא מאמין שהכיוון זה מרווח שסתומים גדול מידי, כזה שגורם לתקתוק.

תנסה למקד את הראש.

פורסם (נערך)
לפני 37 דקות, tribel כתב:

לחליפין השימס מוכנס תחת ה bucket ולא חלק ממנו.

image.png.5c73beb091b8d74f237aeaf925cfe74b.png

תנסה למקד את הראש.

לא הבנתי מה התכוונת. הטבעת הקטנה שבפנים זה מה שמחליפים? כי לפי המק"טים של מאזדה שצירפתי למעלה מpartsouq זה בא ביחד, הגליל והטבעת הקטנה, ומחליפים את זה כיחידה אחת. 

ומה אומר המספר? זה המ"מ או מק"ט?

מה הכוונה למקד את הראש?

לפני 32 דקות, Camaro 92 כתב:

איזה שמן מנוע אתה משתמש?

Castrol magnetec 5w30

עריכה אחרונה על ידי יגיל

פורסם (נערך)

מתי הוחלף שמן מנוע ופילטר לאחרונה?אם יש לך אפשרות לפי הוראות יצרן לשים שמן מנוע 10/40 הייתי מנסה את זה לפני הכל ועל הדרך מחליף גם פילטר למקורי

עריכה אחרונה על ידי Camaro 92
פורסם
לפני 15 דקות, יגיל כתב:

לא הבנתי מה התכוונת. הטבעת הקטנה שבפנים זה מה שמחליפים? כי לפי המק"טים של מאזדה שצירפתי למעלה מpartsouq זה בא ביחד, הגליל והטבעת הקטנה, ומחליפים את זה כיחידה אחת. 

ומה אומר המספר? זה המ"מ או מק"ט?

יש באקט עם שים מובנה - יח' אחת.

יש באקט אובר שים - שים נשלף.

לפי מה שאתה אומר אצלך זה הראשון.

המספר זה עובי שים - 0.342 מ"מ.

אם אני לא טועה.

פורסם (נערך)
לפני 54 דקות, Camaro 92 כתב:

מתי הוחלף שמן מנוע ופילטר לאחרונה?אם יש לך אפשרות לפי הוראות יצרן לשים שמן מנוע 10/40 הייתי מנסה את זה לפני הכל ועל הדרך מחליף גם פילטר למקורי

אני מחליף כל 10 אלף ק"מ, ממש אתמול החלפתי. את האמת שאני לא שמתי פילטר מקורי, אלא של meyle (אמור להיות חברה טובה).

הספר רכב אומר לבדוק ולכוון כל 120 אלף, למה לא פשוט ללכת עם זה? זה נשמע גם ככה. למה 10w40? כדי שיהיה יותר סמיך?

לפני 44 דקות, tribel כתב:

לפי מה שאתה אומר אצלך זה הראשון.

המספר זה עובי שים - 0.342 מ"מ.

אם אני לא טועה.

כנראה שזה עם שים מובנה.

כן כנראה שאתה צודק, כאילו הבסיס הוא 3 מ''מ ומוסיפים עוד את מה שרשום, למשל פה 0.342 מ''מ.

עריכה אחרונה על ידי יגיל

פורסם
לפני 27 דקות, tribel כתב:

איך אתה יודע שהרעש מאזור השסתומים?

אולי השרשרת תזמון מרעישה?

אני לא יודע בוודאות. אבל כך זה נשמע. השרשרת תזמון בק"מ כזה עוד לא אמורה לעשות בעיות.

פורסם

איזה סיבוך בשביל לכוון שסתומים. כיוון שסתומים שאני מכיר נעשה בעזרת רכיב אקסצנטרי שנועלים במרווח הנכון, בלי לפרק קאשאפט.

אבל במקרה שלך, אי אפשר לקנות מראש מלאי של שימס? לחלופין, לפרק, למדוד, להשאיר הכל מפורק ורק לסגור מכסה מנוע. לאחר מכן לרכוש את השימס הדרושים ולהרכיב בחזרה פעם אחת.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם
לפני 28 דקות, amosbmw כתב:

איזה סיבוך בשביל לכוון שסתומים. כיוון שסתומים שאני מכיר נעשה בעזרת רכיב אקסצנטרי שנועלים במרווח הנכון, בלי לפרק קאשאפט.

אבל במקרה שלך, אי אפשר לקנות מראש מלאי של שימס? לחלופין, לפרק, למדוד, להשאיר הכל מפורק ורק לסגור מכסה מנוע. לאחר מכן לרכוש את השימס הדרושים ולהרכיב בחזרה פעם אחת.

בהחלט סיבוך.

אפשר לקנות מלאי, אבל זה אומר לקנות 16 מכל גודל (כי לך תדע, וגם אם פחות) ומכל הגדלים (וכפי שתוכל לראות בתמונה, יש לא מעט). זה הרבה כסף. כל אחד עולה בערך 7 דולר בAmayama.

את העניין של לפרק וללכת לקנות מיד אחרי חשבתי עליו, זה דורש ממני-

א. שיהיו לי 2 רכבים.

ב. לעשות את זה בשעה שיש חנות פתוחה.

ג. לוודא לפני שיש להם את כל גדלי השימס ומספיק (שאני מניח שלחנות חלפים רגילה לא יהיה, אז אצטרך ללכת למוסך מרכזי של מאזדה).

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...