Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טויוטה פריוס 2008 תקלה מוזרה

מאזדה 3
מעבר לפיתרון נפתר ע"י מאזדה 3,

פוסטים מומלצים

שלום לכולם.
יש לי פריוס 2008 שעשתה 300.000 ק"מ.
לפני כחודשיים נדלקה נורת כרית אוויר, בינתיים נסעתי כשהנורה דלוקה ולפני הטסט תכננתי לתקן.
קצת אחרי שהנורה נדלקה נגמרה לי הבטריה בשלט, והחלפתי לחדשה.
בערב סוכות בכביש 1 נדלקו כל הנורות בלוח שעונים, עצרתי בצד כיביתי את האוטו והוא לא הניע לי אחר כך, ניתקתי מצבר, החזרתי והניע.
באופן מוזר השלט שוב הפסיק לעבוד, החלפתי בטריה וחזר לעבוד.
ביום חמישי האחרון שוב אותו סיפור כל המנורות נדלקו והאוטו לא נדלק אחר כך, הבאתי מוסכניק למקום, הוא עשה בדיקת מחשב ואמר שלא מופיעה שום תקלה, איפס מחשב והאוטו הניע, וכמובן... הבטריה בשלט שוב לא עובדת.
השאלה אם זה יכול להיות קשור לסליל הגה או שזה תקלה נפרדת, קצר כלשהוא,
אשמח לתגובות של המומחים באפשרויות לתקלה והדרכים לפתרונה, והאם מסוכן ליסוע באוטו ככה.
(במוסך בבית שמש שמתמחה בהיברידי אמר לי שהוא יכול לטפל רק אם אני מגיע אליו כשהתקלה פעילה אבל זה מסובך...)
תודה לכולם!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נראה כמו תקלות שונות, ונראה שבאמת קשה למוסכניק בבית שמש לאתר תקלה (התנעה) לא פעילה כרגע. אתה יכול להמשיך להתנהל עם ניתוק המצבר והמשך נסיעה עד שהתקלה הופכת לקבועה (יכול לקחת גם חודשים), או לגרור את הרכב למוסך בזמן הקרוב כשהתקלה פעילה.

סוללות לשלט כדאי שיהיו איכותיות (אנרג'ייזר, דורסל למשל) ולא סיניות עלומות שם. לא מומלץ לנסוע עם נורית כרית אוויר דולקת. תעדכן בהמשך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

סוללה בפעם האחרונה החלפתי במוסך, יחד עם הכיסוי של השלט שהיה קצת שבור ב150 שקל, מאמין שהוא שם משהו טוב.

והזמנתי סליל כרית אוויר ואני מחכה שיגיע.

מוסכניק שמבין בפריוס אמר לי שהמשאבה החשמלית לפעמים מקצרת ועושה בעיות מהסוג הזה, אבל אצלי נראה שהיא תקינה, אני מקווה שלא יהיה נזק באוטו עד שאני יאתר את התקלה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעתיים, mcaspi כתב:

אם אין סימנים לתקלה, שום נזק לא אמור להיגרם.

אני חושב שזה לא מדיוק 100 אחוז לי היה תקלה שהתחילה לא ברורה (קאמרי 2018) עד שהלך לי משאבת מים באמצע נסיעה במקרה שלי המחשב חסם את הגז וכך נמנע נזק למנוע במקרה הזה מדובר ברכב ישן יותר לא בטוח שיקרה משהו מעבר למנורת תקלה לכן לדעתי כדאי להיות ערני בתקופה הקרובה לכל מנורה שנדלקת 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• שבועיים מאוחר יותר ...
  • פיתרון

סיכום: בבדיקה במוסך יצא שהסוללה מקצרת, החלפתי לסוללה מפירוק והבעיה נפתרה.

אני רק יציין שעשיתי שיפוץ לפני שנה וקצת ב4,500 ש"ח, כך שמסתבר ששיפוץ זה זמני בלבד, ידע הציבור וייזהר.

• מבאס 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...