טכני, אחזקה וטיפולים
כאן אפשר לשאול שאלות טכניות על נורות אזהרה, טיפולים שוטפים ותיקונים, צמיגים וכל דבר אחר שאפשר לשבור ו/או מלכלך כשנוגעים בו, וגם לבקש המלצות לבעלי מקצוע או מוסכים.
הנחיות וכללים מחייבים לכתיבה בפורום הטכני
חברים יקרים, להלן כללי הפורום הטכני, הנגזרים מכללי הפורום הכלליים ומוסיפים עליהם. במידה וכללי הפורום הכלליים אינם זכורים לכן זה הזמן לרעננם. הנחיות הכתיבה בפורום הטכני כתובות בלשון זכר או בלשון רבים, אך הם מתייחסים לגולשים ולגולשות כאחד (וכאחת). הרשימה ערוכה לפי סדר שרירותי.
הגישה לתגובות בפורום מוגבלת. כולם יכולים לפתוח שרשורים חדשים ולהגיב בשרשורים שהם עצמם יפתחו, אך כדי לשמור על רמה גבוהה ומקצועית ככל האפשר של התגובות לשרשורים קיימים - לא כולם יכולים להגיב בשרשורים קיימים.
אם יש לכם משהו שאתם ממש רוצים להגיד וממש חושבים שיעזור, אתם מוזמנים לשלוח את ההודעה לי או לאחד המנהלים האחרים עם קישור לשרשור המדובר והסבר מדוע אתם חושבים שההודעה הזו תורמת לשרשור.
1. אם אתם לא יודעים, אל תכתבו.
2. אם אתם חושבים, תכתבו שאתם חושבים.
3. אי לכך - מנהלי הפורום הטכני הם הסמכות העליונה, הסופית והיחידה לגבי נכונותה של כל הודעה/דעה/אמירה/עצה.
4. בגלל הרגישות הרבה בפורום הטכני, מנהלי הפורום הטכני שומרים לעצמם את הזכות למחוק כל הודעה, להרחיק כל משתמש באופן זמני/לצמיתות, בין אם אותו משתמש הפר את חוקי האתר הכללים ובין אם לא. אם זה קרה לכם, זה כי זה הגיע לכם. אל תבואו להתלונן על זה.
5. חובת שימוש במנוע חיפוש טרם פתיחת שרשור חדש: אין לפרסם נושא חדש מבלי שמיציתם מידע הקיים בשרשורים ישנים ע"י חיפוש בפורום כאן.
6. נושאים אסורים לפרסום ב"טכני": אין לפרסם נושאים שאינם טכניים מתחום הרכב. בכלל זה חוו"ד על בעלי מקצוע ועסקים. לשם כך קיים פורום מיוחד.
6א. נושאים ותגובות אסורים (לשון הרע): אין לפרסם נושאים שכוללים השמצות של עסקים. להרחבה, קראו כאן.
7. כותרת: הכותרת הינה מהותית וכותרת שאינה עונה להגדרה מדויקת תביא למחיקת או נעילת הנושא: הכותרת חייבת להכיל את הפרטים הבאים: סוג הרכב, דגם, שנתון ומהות העניין/בעיה.
8. סימנים אסורים לשימוש: אין להשמש בסימנים לא תקניים כגון '|', אין להשתמש בסימנים מרובים כגון ..., ??? או סימנים לא ברורים אחרים. תו אחד מכל סוג יהיה ברור בהחלט.
9. לעניין שאלות כלליות ועניינים "דחופים" ו"עזרות למינהן": שאלה כללית שלא קשורה לרכב מסויים יש לציין בפשטות "כללי" או "שאלה כללית" בתחילה הכותרת ואת מהות העניין. אין לרשום בכלל ובכותרת בפרט, מלים וביטויים מיותרים כגון "דחוף" "עזרה דחופה בבקשה" וכו', זה ברור. בשביל זה אנחנו כאן.
10. מידע חיוני ונוסף שנכון לציין בשרשור: בהתאם לעניין יש לציין פרטים מדוייקים לשאלה הנשאלת. בשאלות הקשורות לבעיות מכניות ו/או תקלות מנוע, כדאי לציין (בגוף ההודעה) את סוג תיבת ההילוכים, קוד מנוע (מופיע ברישיון הרכב) וכן איזור בארץ במידה והנכם מבקשים הפניה לבעל מקצוע/עסק מסוים.
11. ציטוט הודעות: אם אתה מגיב להודעה שמעליך אין לצטט אותה, ממילא היא עוקבת.
12. כבוד הדדי והתייחסות עניינית לנושא: יש להתייחס בכבוד לחברי הפורום וכן יש להתייחס עניינית לנושא הטכני בלבד. "ציונים" וביקורות לגופו של משתמש ימחקו מיידית ויגררו התראה.
13. מאפייני צ'אט אסורים: "אחי" - איסור מוחלט להשתמש במילה זו בפורום. אם הוא אחיך, דבר איתו בבית. הפורום הינו פורום טכני מכובד ולא צ'אט. מאפייני צ'אט כמו "חחח" וכו, אסורים בתכלית האיסור.
14. עברית ראויה. יש לרשום בעברית ראויה, לרבות סימני פיסוק, סימן שאלה כאשר שואלים שאלה, ונקודה בסוף משפט. בנוסף, קיצורי דרך כמו למשל "תאוטו" (= את האוטו), אסורים.
15. התנהלות מול מנהלים: יש להשמע להוראות המנהלים, גם אם אתם חושבים אחרת. השגות נא לשלוח בה"פ, אל המנהל, בצורה מכובדת. דברו אלינו כמו שאתם רוצים שאנחנו נדבר אליכם.
16. שרשורים כפולים של אותו המשתמש: במידה ופתחתם שרשור בעניין מסוים ואתם רוצים לעדכן - המשיכו בשרשור המקורי. אין לפתוח שרשור נוסף באותו עניין.
17. התניה מהותית להקפצות שרשורים: אין להקפיץ שרשורים בטרם חלפו 24 שעות מרגע פתיחתם, ואין להקפיץ שרשורים ישנים באם המידע החדש אינו מועיל או רלוונטית לנושא השרשור המקורי.
- כל התגובות/עצות/הודעות בפורום הטכני הינם בגדר המלצה ו/או חוות דעת בלבד.
-
השימוש במידע הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש.
-
הנהלת קארספורום איננה אחראית לטיב המידע ו/או מהימנותו.
-
הנהלת קארספורום לא תהיה אחראית בשום צורה לכל נזק ישיר ו/או עקיף, סיבתי ו/או תוצאתי שיגרם כתוצאה משימוש במידע שבפורום.
באיחולי גלישה מהנה ומשכילה - צוות מנהלי קארספורום.
178,307 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 334 צפיות
היי קניתי לא מזמן mg zs כשאני פותח את הרכב מהשלט במקום שהאורות האחוריים יידלקו, הם נשארים כבויים ונדלקים במקומם הפנסי ערפל שנמצאים למטה מעבר לזה שזה קצת מוזר , זה מסנוור את שאר הנהגים ברחוב בלילה לא משנה מה ניסיתי אני לא מצליח לגרום לפנסים הרגילים להדלק במקומם. התאורה ברכב תמיד על מצב אוטומטי, אבל לדעתי זה לא קשור אשמח לתשובה
הודעה אחרונה מאת socket775, -
- 11 עוקבים
- 14 תגובות
- 661 צפיות
היי רציתי לדעת איזה כלים אתם משתמשים כדי לשמור על הרכב שלכם מעבר לדברים הבסיסים כמו שמן, מים. נניח כמו OBD, טסטר שמן, ספריי וכו׳.. כל מיני אביזרים שעוזרים לטיפולים ברכב ולתפעול. ס
הודעה אחרונה מאת Camaro 92, -
- 5 עוקבים
- 6 תגובות
- 968 צפיות
ספארק. 2014. הוכשל בטסט על תותבים למשולשים לא תקינים. השאלה: ניתן להחליף רק את התותבים או שזה בא קומפלט עם המשולש וצריך להחליף משולשים?
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
צריכת דלק מוגברת 1 2
מאת נהג שודים2- 8 עוקבים
- 26 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
טויוטה קורולה, 2012. עד לפני כמה זמן היה מספיק לנו צריכת הדלק לשלוש שבועות. ואולי טיפה יותר אפילו. עם אותן נסיעות פתאום ירד לבדוחק שבועיים. מה זה יכול להיות?
הודעה אחרונה מאת tamir3000, -
- 7 עוקבים
- 17 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
נניח שאמא של מישהו נסעה ברכב שלו עם בלם יד מורם 😟 מדובר בסוזוקי ספלאש ידנית, מלבד הריח השרוף, הבלמים נחלשו בצורה מורגשת בזמן נסיעה צריך ללחוץ חזק יותר כדי לעצור. כמו כן צריך להרים את בלם היד גבוהה יותר כדי לבלום את הרכב בשיפוע. רציתי לשאול האם הרפידות שניזוקו הן קידמיות אחוריות או שצריך להחליף את שתיהן? וגם נאמר לי שרצוי להחליף נוזל בלמים האם זה שייך? כל עוד לא נשמעות חריקות מתכת האם אפשר להניח שלא נגרם נזק חמור יותר? תודה
הודעה אחרונה מאת the Batman, -
בוקר טוב לכולם, האם יש מקום שיכול לקבל שמן ישן למחזור, גם תמורת תשלום? אני יודע שתיכף תגיע תשובה: "תרוקן את השמן בצובר של מוסך הקרוב לביתך". אבל אני לא מעוניין לבקש טובות מאף אחד, לא נעים לי וזה "לא מרגיש לי נכון". לכן מחפש פתרון אחר. תודה.
הודעה אחרונה מאת pasat04, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 339 צפיות
הרכב מקרטע הוחלפו 4 כוהלים ופלגים עבד טוב חודשיים. ועכשיו עוד פעם מקרטע. נבדקו כוהלים נראה תקין. נורת תקלה כתומה מהבהבת. קוד תקלה P0037. בעל הרכב לא רוצה להשקיע על שיפוץ ממיר מה האופציות? אין לו בעיה לעבור טסט יש לו מישהו. רוצה רק לנצל את הרכב עוד קצת ומצידו שילך לחלקים.
הודעה אחרונה מאת Tom_22, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 357 צפיות
היי, האם יש דרך להגדיר שהדלתות ברכב ינעלו אוטומטית ברגע שהרכב מגיע למהירות מסויימת? נגיד 20 קמ"ש? ברכב יש כפתור יעודי לנעילת הדלתות, ואני יודע שהאפשרות הזו קיימת גם ברכבים פשוטים יותר (לא שהסיוויק מפוארת במיוחד...). תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת yair17, -
- 5 עוקבים
- 6 תגובות
- 848 צפיות
נדלקה נורת מנוע ...במוסך שלקחתי אמרו לי נאפס את ההזהרה ואם זה יחזור אז כנראה שזה הממיר ... הנורה נדלקה שוב . לקחתי למוסך שמתמחה בממירים ..הכניס מחשב ואמר לי או שזה הממיר או שזה החישן .. ואז הציע לי ככה: אמר לי תמלא 98 פעמיים במקום 95 ...ה98 אמור לעשות תהליך של ניקויי... אם זה יחזור אז כנראה שזה לא החישן אלה הממיר .. זה בטוח 98 במקום 95 ? לא עדיף גולד לייבל ? מה ההודאת מחשב שזה חישן ומה ההודאה שזה הממיר ? תודה מראש יום קסום שיהיה
הודעה אחרונה מאת מלטבשי, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 689 צפיות
סרס 5 2024, לאחרונה התחליתי להרגיש ויברצייה מלווה ברטט ברכב בהאצה, התופעה מתרחשת רק בעלייה בין 80 ל90 קמ"ש אני רוצה לציין שבנסיעה במישור או בירידה זה לא קורה. הרכב בקושי עבר 4000 ק"מ, לא פורקו גלגלים ואין פגיעות בג'נטים ממדרכות. הכי מוזר שקורה רק בעליות, אשמח לעזרת החברים. תודה.
הודעה אחרונה מאת Tom_22, -
-
- אחראי פורום
- 10 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
רוצה לקנות לי אחד שיהיה למקרה ו.... יש כרגע מבצעים בעלי אז הזדמנות. הבנתי ש UTRAI זה סבבה לגמרי אבל יש כל מני דגמים ולא יודע להגיד מה יתאים לי. הרכב הוא ויטארה 1.4 טורבו. לא רוצה משהו אוברקיל. אם יש אפשרות לקישור לדגם הספציפי אשמח
הודעה אחרונה מאת מור 1, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 486 צפיות
היי נדלקה נורה ברנו קליאו 2015 כמה יעלה ומה הבעיה ? אין שום בעיה עם הרכב
הודעה אחרונה מאת yairw, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 942 צפיות
הדלת של תא המטען נתקעה לי ואני לא יכול לפתוח אותה, לא ע"י השלט ולא ע"י הידית ליד כיסא הנהג. כשאני משתמש בשלט זה עושה צליל שכאילו הוא מנסה להיפתח אבל לא מצליח. על מנת לנסות לפתוח את תא המטען מבפנים, אני מנסה לקפל/לפרק את המשענת של הספסל האחורי. באופן רגיל, בשביל לקפל את המשענת יש ידית שהגישה אליה היא מתוך תא המטען, אבל בגלל שהדלת של התא מטען תקועה זה לא אפשרי. לפי החיפושים באינטרנט זה לא ברור כל כך מה האפשרויות האחרות ואיך עושים את זה. הצלחתי לפרק את הספסל האחורי, אבל את המשענת עדיין לא הצלחתי להבין איך. יש למטה ברגים שנראה שהם לא מחזיקים את המשענת עצמה אלא מחזיקים ווים שהמשענת יושבת עליהם. צירפתי תמונות של המצב הנוכחי. …
הודעה אחרונה מאת Camel80, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 602 צפיות
נפלה לוחית הרישוי. יש עליה עדיין את הברגים ואני יכול להכניס חזרה לאיפה שזה היה על הפגוש, אבל בטח זה יתפרק שוב. מה הכי כדאי לעשות בכזה מצב? לקדוח חורים חדשים? (בעעעע) ולמה בעצם זה מתפרק? תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת Moshe c, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 534 צפיות
האם יש התאמה ספציפית לכל דגם או שאפשר בערך שיתאים לאורך של הבולם הקיים. באליאקספרס מצאתי את זה שהוא מתאים לדגם והוא עולה הרבה יותר יקר מזה תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת topop, -
-
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אהלן, אתמול התנעתי את האוטו והוא ממש קרטע ונדלק, בנוסף נדלקה מנורה שכותבת "תקלה במערכת המצבר של הרכב, גש לבדיקה" ובנוסף שיש תקלה במערכת ה-I stop, החלפתי היום מצבר ועדיין ההודעה מופיע לי והנורה של ה-I stop מהבהבת, דבר ראשון מישהו נתקל בבעיה? מה הקטע? ללכת למוסך על זה? להתחיל להלחץ? דבר שני איך מכבים בכללי את המערכת אייסטופ הזאת?! אני אף פעם לא משתמש בה גם ככה וזה רק מעצבן
הודעה אחרונה מאת Wheeler, -
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום וברכה סיטרואן c4 פיקאסו 2010 רובוטי, מנוע טורבו 1.6 דגם UA5FXH. הרכב נסע כ 130,000 ק"מ. במחשב רכב הופיע תקלת לחץ שמן נמוך בגיר, בכניסה להילוך ראשון שומעים את הדפיקה שההילוך נכנס ויש איחור קטן בכניסה, וכן הרכב רועד לפעמים בשלב הזה. המוסכניק המליץ להחליף שמן גיר ולבדוק אולי זה יספיק. העובד שלו החליף את השמן לשמן של גיר אוטומטי עם תקן דקסרון 3. לטענתו הוחלף כ 2.1 ליטר שמן. ועדיין שומעים היטב שהגיר נכנס להילוך ראשון, אמנם שאר ההילוכים עוברים חלק ושקט יותר מלפני ההחלפה. למפרע אני מבין שהוא טעה, כי זה גיר רובוטי, כמדומני חד מצמדי, ולכאורה הוא צריך שמן כמו גיר ידני או שמן עם תקן מחמיר יותר. בספר רכב לא כתוב כלום, רק כתוב שאין צורך ל…
הודעה אחרונה מאת avi coen, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 325 צפיות
שלום לכולם, מחפש להרחיב את היצע הכלים DIY. מפתח ברגים (רטיטה) עם סוקט 17" / 19" לתחזוקה שוטפת של הרכב או אפילו ברמת הלפתוח גלגל. איך עושים את זה נכון? אשמח לקבל מידע על כלים מומלצים. הבנתי שעדיף לקנות BODY ONLY כלי באמאזון או EBAY, ולקנות סוללות מדוד עלי. תודה רבה לעונים!
הודעה אחרונה מאת דג, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 444 צפיות
שלום לכולם, מחפש המלצה לצמיגים איכותיים וטובים למידה 245/45/18 במחיר של עד 500 לצמיג תודה לעונים!
הודעה אחרונה מאת Tevel, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 308 צפיות
יש לי הונדה סיויק 2010 ולפעמים כשהמזגן עובד האוויר יוצא מלמטה אפילו שכיוונתי אותו שיצא מלמעלה ואחרי כמה זמן הוא חוזר לעצמו, למישהו יש רעיון מה זה יכול להיות?
הודעה אחרונה מאת סיויק, -
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום, הזמנתי מAliExpress ידית של בקרת שיוט והתקנתי אותה על ההגה שלי. הידית לא עובדת, כשאני לוחץ מוצגת לי שגיאה "Check cruise control system" וכשאני מתחבר למחשב רכב דרך הOBD2 אני מקבל שגיאה P0571. נכנסתי לתפריט של הבקרת שיוט בTIS ואני רואה שכשאני לוחץ על הברקס, הסטאטוס של Stop light switch 2 תקוע על OFF וזו בוודאות הבעיה שהבקרת שיוט לא עובדת, כי אחת הדרכים לכבות אותה היא בלחיצה על הברקס. רוב הפורומים בחו"ל והפתרונות שרואים ברשת מדברים על כבל או שניים שחסרים ברכב, הרבה יותר מאשר בעיה ב brake unit עצמו (בתכלס הכפתור שמתחת לדוורשת הברקס תקין כי הנורות ברקס מאחורה נדלקות בצורה תקינה ללא כל בעיה). מצאתי בפורום בחו"ל מישהו ברומניה עם רכב זהה לשלי …
הודעה אחרונה מאת יצחק., -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 16 תגובות
- 4 אלף צפיות
הי חברים, מדבר על ניסן קשקאי - הדגם הפשוט 1.6 ידנית 2014 עם 48 אלף קיל אפרט מה קרה בדיוק מהתחלה ואשמח אם תוכלו לעזור כי אני כבר אובד עצות קניתי לפני שבועיים רכב מאלבר, בנסיעה שעשיתי הכל היה תקין לכאורה, והאמת שטכנית הכל תקין גם עכשיו. אבל אחרי שהעברנו בעלות ושילמתי התחלתי לשמוע חריקה נוראית בעצירות עדינות, לפני רמזורים התקשרתי לאלבר כמובן שלא היה פתרון זמין, יש תקדים לעניין? הלכתי למוסך שלי החלפנו רפידות לרפידות חלופיות אבל טובות, נסעתי יומיים והרעש חזר, לא חזק כמו שהיה אבל עדיין חורק, הלכתי למוסך שובהחלפנו צלחות לצלחות איטלקיות (260 ש"ח יחידה) עשיתי סיבוב הכל היה פיקס לא היה רעש, אחרי שעה נסיעה חזר, שוב לא חזק כמו שהיה ואפילו חלש משהיה …
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם ברשותי דאציה לודגי דיזל 2016 קיים תקלה בקריאת הפרשי לחצים dpf מצאתי החיישן בסדר רק הצינורות שמגיעים אליו לא מוציאים לחץ, הם לא סתומים ובכל זאת לא מוציאים לחץ. (כנראה הבעלים הקודמים ניסו לטפל משהו וזה מה שקרה, אולי התנתק או נשבר או בכוונה) התייאשתי כבר לנסות לפטור אני חושב על ביטול המסנן למי יש המלצה על מישהו שעושה את זה כולל הוצאת הפילטר וכולל סידור המחשב תודה עדיף איזור טבריה והסביבה
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
- 5 עוקבים
- 8 תגובות
- 663 צפיות
יש לי טויוטה סיינה 2014 שיובאה לארץ על ידי אלבר. כל השנים החלפתי נורות לרכב עם נורות 9005/hb3. אחרי כמה שנים שהפנסים נהיו דהוים גם מבפנים החלפתי אותם עכשיו(זוג פנסים מאמזון ב800 ש"ח כולל הכל). ההחלפה הלכה בקלות אבל משום מה גיליתי שהמחבר בפנסים החדשים לאור הנמוך הוא מחבר של h11. הבעיה שהקונקטור החשמלי שיש לי הוא לנורת 9005/9006. פתאום נזכרתי שברשיון רשום שיש לי "פנסים מותאמים" מבחינת פתרון אני מזמין מעלי מתאמים לקונקטור. רציתי לשאול: 1. האם זה פתרון סביר? 2. למה שאלבר יטרחו להחליף את סוגי הקונקטור ברכב?
הודעה אחרונה מאת ALX, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 6 תגובות
- 423 צפיות
שלשום בבוקר הרכב לא הניע. אולי השארתי נורת תא נוסעים דולקת (לא בטוח אבל דבר ראשון כיביתי אותה בלי לשים לב אם דלקה). חיברתי לבוסטר - הרכב הניע. למחרת בבוקר הרכב הניע, בקושי. נסעתי קצת (רבע שעה) וחניתי. בהתנעה הבאה הרכב הניע, שוב בקושי. הגעתי הביתה אחרי עוד רבע שעה נסיעה. בדקתי מתח של האלטרנטור - 13.9 וולט כך שהאלטרנטור תקין. כיבית את הרכב ובדקתי ברב מודד מתח במצבר - 11.5 וולט. לא נגעתי ברכב, חיברתי אותו למטפטף זרם (של בוש) ללילה. בבוקר בדקתי מתח הדקים - 10 וולט!!! לא ברור מה קורה כאן. הרכב הניע, שוב בקושי, ונסעתי למחליף מצברים. שם חיברו מודד יותר מתוחכם. מתח במצבר (מנותק מהרכב!) 13.9 וולט. לכאורה המצבר במצב מעולה. המוכר בחנות אמר לי שזה לא הנתון הנכון להסתכל עליו ואמר שלמצ…
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 317 צפיות
שלום יש לי הונדה ג'אז היברידית, 2014, 200 אלף קילומטרים. קניתי אותה לפני כמה חודשים, ובמסגרת יישור קו, רציתי להחליף שמן גיר. המוסך מאוד נגד, כי אני לא יודע מתי החליפו (בשלוש שנים האחרונות בטוח לא החליפו). המוסך אומר שיכולות להיות בעיות להחליף, אם לא החליפו בצורה שוטפת כל השנים. אשמח לעצת חברי הפורום.
הודעה אחרונה מאת y22, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 267 צפיות
לא דחוף בכלל. אשמח להצעות בארץ 400 שקל לאחד בוש 300 סיני צריך 5.
הודעה אחרונה מאת eladns, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 27 תגובות
- 19.9 אלף צפיות
היי, ברכב שלי, מאזדה 3 ספיריט(מנוע 2000) משנת 2015 עם מערכת start&stop של מאזדה מותקן מצבר מקורי. מאמין שבקרוב מאוד אצטרך להחליף אותו עקב הגיל שלו ולא הצלחתי למצוא המלצה לאיזה מצבר כדאי לקנות? מצבר שיהיה בנוי למערכת הi-stop של מאזדה ויחזיק זמן רב ככל הניתן. אם אפשר בבקשה המלצות וגם סדר גודל של כמה אמור לעלות(למרות שאעשה כמובן גם סקר שוק טרם הרכישה). תודה מראש לעוזרים
הודעה אחרונה מאת Moshe c, -
-
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 752 צפיות
שלום לכל חברי הפורום! גולף 2.0 FSI . בעמידה על D או N הטורים תמיד היו על 700,אבל בזמן האחרון הטורים התחילו להעלות עד 900 והמנועה רועש,כאילו הוא מנסה לנסוע. לפעמים אני מכבה את הרכב,מניע וזה מסתדר,אבל אחרי נסיעה זה שוב חוזר על עצמו.אשמח לעזרה!
הודעה אחרונה מאת שאנטי, -
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 463 צפיות
שלום לחברי הפורום, הרכב הונדה סיוויק סדאן 2013. אני מעוניין לפרק את הקודנית. בהונדה יש בצד שמאל של הדשבורד פאנל קטן עם מקום ל-3 לחצנים, אחד מהם זה הביטול של הבקרת יציבות. הקודנית מורכבת על אחד הפתחים בפאנל הזה, נראה יפה כאילו הגיע מקורי מהמפעל, אבל אין לי צורך בקודנית ואני רוצה לפרק אותה. הבעיה היא שאני לא רוצה שישאר לי חור בפאנל. אני רוצה להזמין מכסה תואם כדי לסגור את החור. אז השאלה היא - מישהו יודע מה לחפש באינטרנט כדי למצוא...? ניסיתי כמה אפשרויות ללא הצלחה. מצורפת תמונה של הפאנל.
הודעה אחרונה מאת Aviady001,