Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טויוטה סיינה - פנסים מותאמים

akivas

פוסטים מומלצים

יש לי טויוטה סיינה 2014 שיובאה לארץ על ידי אלבר.

כל השנים החלפתי נורות לרכב עם נורות 9005/hb3.

אחרי כמה שנים שהפנסים נהיו דהוים גם מבפנים החלפתי אותם עכשיו(זוג פנסים מאמזון ב800 ש"ח כולל הכל).

ההחלפה הלכה בקלות אבל משום מה גיליתי שהמחבר בפנסים החדשים לאור הנמוך הוא מחבר של h11. הבעיה שהקונקטור  החשמלי שיש לי הוא לנורת 9005/9006.

פתאום נזכרתי שברשיון רשום שיש לי "פנסים מותאמים"

מבחינת פתרון אני מזמין מעלי מתאמים לקונקטור.

רציתי לשאול:

1. האם זה פתרון סביר?

2. למה שאלבר יטרחו להחליף את סוגי הקונקטור ברכב?

עריכה אחרונה על ידי akivas

תמיד שמח לעזור וליעץ לגבי רכישת רכב - במיוחד רכבים שנותנים תמורה טובה לכסף(אפשר גם בפרטי).
בעבר: פג'ו 205, דיהטסו אפלאוז, פיאט מולטיפלה(זוכת תחרות הרכב הכי מכוער בעולם), רנו לוגאן, ניסאן מיקרה
היום: טויוטה סיינה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כנראה גיליתי מה הסיבה שהפנסים שלי היו שונים ממה שהרכב יצא איתו מהמפעל:

https://www.odysseycars.co.il/סוגי-הפנסים-המותרים-לרכבים-ביבוא-אישי/

תמיד שמח לעזור וליעץ לגבי רכישת רכב - במיוחד רכבים שנותנים תמורה טובה לכסף(אפשר גם בפרטי).
בעבר: פג'ו 205, דיהטסו אפלאוז, פיאט מולטיפלה(זוכת תחרות הרכב הכי מכוער בעולם), רנו לוגאן, ניסאן מיקרה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 9.11.2024 בשעה 20:38, Fazer כתב:

מה זה "פנסים מותאמים"?

פנסים שמסיבה כלשהי היה צריך להחליף ממה שהגיע מהיצרן ולעבור מסלול רישוי בשבילם

• אהבתי 1

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חברי המעגל הראשון

הפנסים שהזמנת, בדקת יש להם תקינה אירופאית?

• רעיון טוב! 1

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 20 שעות, SlowRide כתב:

הפנסים שהזמנת, בדקת יש להם תקינה אירופאית?

אתה חושב שישימו לב בכלל במכון טסטים?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חברי המעגל הראשון

אין לי מושג. מקווה בשבילך שלא.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בעבר היה אסור להעלות לכבישי ארה"ק כלי רכב עם פנסים בעלי אלומה סימטרית (כמקובל בתקינה צפון אמריקנית), אלא רק פנסים בעלי אלומה אסימטרית (תקינה אירופית). באיזשהו שלב האיסור בוטל (אחרי שנת 2014, אבל אני לא זוכר באיזו שנה בדיוק) ומאז פנס שטוב לאמריקה טוב לישראל (ישנם חילוקי דעות על נכונות המהלך, אבל זה המצב כיום). 

ישנן לכך מספר משמעויות:

1. יבואני רכב שרצו בעבר לייבא מכוניות בתקינה אמריקנית היו צריכים להוכיח שהפנסים שלהן עומדים בתקינה אירופית. לפעמים זה היה קל (למשל דגמי MINI שנמכרו בשוק האמריקני היו מצוידים בפנסים אסימריים עם תקינה אירופית). לפעמים זה היה קשה יותר (למשל דגמי פורד F150 שנרכשו ע"י הצבא זכו להחלפת פנסים בפנסים "מותאמים אישית" מכוערים הבנויים מתושבת פלסטיק שהוטמעו בה שני פנסים קטנים). גם הטויוטה של בעל השרשור עברה הסבה דומה ולכן מופיעה ההערה ברישיון הרכב ("פנסים מותאמים").
  2. כיום אין בהסבות האלו צורך ותקינה אמריקנית מתקבלת בארץ כמעט במלואה. עדיין יש דרישה למשל, ללוח שעונים עם חיווי בקילומטרים. את זה ניתן לפתור בקלות יחסית ע"י יבוא מכוניות בתקינה קנדית, שמצוידות בלוח שעונים מתאים. 
  3. כיום נושא אלומת הפנסים לא נאכף. מה שנבדק בטסט הוא פיזור האלומה ועוצמת ההארה, אבל לא צורת האלומה. מכאן שאין מה לחשוש מהטסט לאחר החלפת הפנסים. 
  4. פות"ש, החלף את הפנסים ואת מחברי הנורות למתאימים וסע לשלום. הקפד על חיבור טוב של המחברים (עם הלחמה או מחברי לחיצה מתאימים). זה חשוב מכיוון שצריכת הזרם של הנורות גבוהה ומגע לא טוב יגרום להתחממות עד כדי המסת הפלסטיק של הפנס או חלילה שריפה. 

בהצלחה!

* הכותב היה בעברו מנהל תקינה אצל יבואן רכב גדול בישראל. אינני עוסק בתחום בעשור האחרון. 

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...