Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בלמים חלשים לאחר נסיעה עם בלם יד

the Batman

פוסטים מומלצים

נניח שאמא של מישהו נסעה ברכב שלו עם בלם יד מורם 😟

מדובר בסוזוקי ספלאש ידנית, מלבד הריח השרוף, הבלמים נחלשו בצורה מורגשת בזמן נסיעה צריך ללחוץ חזק יותר כדי לעצור.

כמו כן צריך להרים את בלם היד גבוהה יותר כדי לבלום את הרכב בשיפוע.

רציתי לשאול האם הרפידות שניזוקו הן קידמיות אחוריות או שצריך להחליף את שתיהן? וגם נאמר לי שרצוי להחליף נוזל בלמים האם זה שייך?

כל עוד לא נשמעות חריקות מתכת האם אפשר להניח שלא נגרם נזק חמור יותר? 

תודה 

עריכה אחרונה על ידי the Batman
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מתי טסט? יבדקו לך בלמים ובלם יד. סתם. 

אם אתה חושב שיש פגיעה ביכולת הבלימה של הרכב גש למוסך שאתה סומך עליו שיבדקו. או לחילופין לנסות להסתכל על הרפידות. אולי אפילו לפרק גלגל אחד. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

איך אנחנו יכולים לאבחן מרחוק מה מצב הבלמים?

תגש למוסך שיפרקו את הגלגלים האחוריים ויבדקו את הרפידות / צלחות / דרמים

לגבי הבלם יד ניתן למתוח אותו, נוזל בלמים רב היצרנים מורים על החלפה כל שנתיים בלי קשר למקרה שתיארת.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שלום,

בלמים זה בטיחות, אם אתה מרגיש בעיה פנה מיד למוסך.

לפי מה שתיארת אפשרי שעל הרפידות האחוריות נוצרה " שכבה שרופה שמקטינה את החיכוך ולכן הבלימה פחות טובה.

יכול להיות גם נזק לצלחת / תוף (לא יודע מה מותקן ברכב הזה).

עדכן מה אמרו במוסך

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

על פניו נשמע שנגרם נזק. הנזק לא יחלוף מעצמו ולכן אין ברירה אלא לגשת למוסך, מה גם שמדובר בבלמים אז כדאי לגשת מייד. 

מציע שיבדקו את הרפידות והצלחות האחוריות, את כבל בלם היד, אם הוא לא נתקע עקב התחממות מהמאמץ ועל הדרך לבצע ניקוז מלא מכל ארבעת הגלגלים של נוזל הבלמים ומילוי מחדש. 

לגבי נוזל הבלמים חשוב לוודא שמבצעים ניקוז מלא של נוזל הבלמים מכל ארבעת הגלגלים ולא רק מהמיכל שבתא המנוע וכן שלא נותר אוויר במערכת, שאחרת הבלמים לא יעבדו באופן תקין. 

• רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

ביקרתי היום במוסך קרוב שהציע בשלב הראשוני להחליף נוזל הבלמים בלבד בעלות של 500 שח ואמר שזה יספיק לבינתיים.

מרגיש קצת יקר להחלפת נוזל בלבד לא כולל רפידות במיוחד לסוזוקי ספלאש, האם זה מחיר סביר לדעתכם? 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 6 דקות, ArikB כתב:

אבל הוא בדק את הבלמים האחוריים? על פניו נשמע די יקר רק בשביל החלפת נוזל.

הסברתי לו את הסיטואציה הוא התיישב ברכב לחץ על הבלם ואמר שיספיק להחליף את נוזל הבלמים שכנראה התחמם מידי כמו שנאמר כאן למעלה, והמשיך שאם תוך כדי ההחלפה הוא יראה לנכון שצריך להחליף גם את הרפידות, הוא ירים אלי טלפון ויעדכן. עלות החלפת הנוזל 500 שח.   

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם הוא מחליף את הנוזל כמו שצריך, אז מאמין שהמחיר לא כזה נוראי,

אם הוא רק מחליף את הנוזל שבמיכל, על גבול הגניבה (לדעתי לפחות)

כבר חתמתי...

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נשמע לי לא מקצועי לשבת ברכב, ללחוץ על הדוושה ועל פי זה להחליט שיש להחליף נוזל בלמים / רק נוזל בלמים. 

יש צורך לפרק גלגלים ולבדוק גם את בלם היד. 

מציע שתיגש למוסך אחר ע"פ המלצות של חברים/ משפחה או שתשאל כאן ע"פ אזור. 

לשאלתך, המחיר להחלפת הנוזל על גבול היקר.הנוזל עצמו עולה כ =50₪ והעבודה לוקחת כחצי שעה ואפילו פחות. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 59 דקות, the Batman כתב:

הסברתי לו את הסיטואציה הוא התיישב ברכב לחץ על הבלם ואמר שיספיק להחליף את נוזל הבלמים שכנראה התחמם מידי כמו שנאמר כאן למעלה, והמשיך שאם תוך כדי ההחלפה הוא יראה לנכון שצריך להחליף גם את הרפידות, הוא ירים אלי טלפון ויעדכן. עלות החלפת הנוזל 500 שח.   

תחליף מוסך בהקדם.

• רעיון טוב! 2
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תחליף נוזל בלמים לבד, אחד העבודות הפשוטות שאפשר לעשות. כל מוסך שכנראה תלך אליו (ואני אומר את זה מניסיון מר) ימרח אותך ולא יודע באמת להחליף / לא רוצה להחליף כמו שצריך, אין כזה דבר להחליף רק בכוסית זה פשוט לא יתן כלום וכול מכונאי שנה א' יגיד לך את זה. ראיתי "מנהל מוסך" שלא יודע לינוק בלמים בכלל. הרמה של המוסכים כאן בביצים. עבודה מאוד פשוטה. תעלה גלגל אחד כל פעם עם ג'ק ותעשה את התהליך.

אני לא הולך להסביר לך כאן את כולו כי אם אתה רציני אתה תראה ותבדוק...אבל בקצרה....תצטרך עוד בן אדם לזה שישב ויפמם את הברקס. אל תכניס את האוטו שלך לעבודה כזאת למוסך. 90% שתיפול על שרלנטים דבילים שצריך לשלול להם את הרישיון ו10% שאם יעשו את זה כמו שצריך שילמת כמה מאות שקלים על עבודה של שעה בלחץ בבית ובקבוק נוזל בלמים בעלות של 50 שקל.

• רעיון גרוע 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עצה גרועה ביותר. לא לכולם יש את הידע הביטחון הרצון והיכולת לתקן את הרכב לבד ועוד להתחיל במערכת קריטית כמו הבלמים. 

אם הוא היה יודע ורוצה הוא כבר היה מטפל בעצמו ולא פותח נושא חדש. וגם איך קבעת שרק צריך להחליף נוזל בלם? 

• אהבתי 5
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 24 דקות, ArikB כתב:

עצה גרועה ביותר. לא לכולם יש את הידע הביטחון הרצון והיכולת לתקן את הרכב לבד ועוד להתחיל במערכת קריטית כמו הבלמים. 

אם הוא היה יודע ורוצה הוא כבר היה מטפל בעצמו ולא פותח נושא חדש. וגם איך קבעת שרק צריך להחליף נוזל בלם? 

לא קבעתי כלום. רק אמרתי שאם מדברים על האופציה של החלפת נוזל בלמים (לי אישית נראה לא קשור בכלל למקרה) אז שידע שסיכוי טוב עד מאוד שהכסף שלו ילך לחינם ולא רק שלא יראה מזה כלום, כנראה שיראה מזה נזק ויצא עם בלמים חלשים יותר עקב מטומטמים שקונים את התעודות מוסך שלהם בלי הבנה א' ב' במכונאות.

בכנות, כל בן אדם עם קצת רקע טכני, אנגלית בסיסית ושתי ידיים *לא* שמאליות יכול לעשות את העבודה.

באופן אישי,  אני עשיתי קורס מכונאות אופנועים שהרבה ממנו מקביל לרכב. כמה שנים אחורה רציתי להחליף נוזל בלמים ברכב. ידעתי את העבודה, אבל לא עלה בדעתי הרעיון שאני יכול לעשות אותה לבד בבית להרים גלגל גלגל כי נתפסתי בראש שכדי להרים רכב צריך ליפט. ליפט קיים רק במוסכים. אז הלכתי למוסך אחרי שדיברתי עם 10 בטלפון, 9 אמרו שהם לא עושים את העבודה או / "מחליפים" רק במכסה מנוע (שזה בולשיט). הלכתי לאחד הצדיק שאמר שעושה את העבודה "כולה".

הסיפור ארוך, הרכב לא היה שלי והייתי כבר כבול בלהחליף אצלו. "מנהל" מוסך שמנקז את הנוזל בכך שהוא פשוט פותח את הפטמות לחופשי ונותן לנוזל לרדת בטיפות ומוסיף נוזל במכסה מנוע לאחר שנכנס אויר למערכת ומתווכח איתי שאני לא יודע על מה אני מדבר. האוטו יצא עם בלמים יותר גרועים משנכנס, 300 ש"ח פחות והייתי בכאב ראש כי אי אפשר לנסוע על האוטו. פתאום עלה לי הרעיון שאני פשוט יכול להרים גלגל גלגל, אז עשיתי את העבודה לבד, ניקזתי כמו שצריך את הנוזל בכל הארבע גלגלים והחלפתי את הנוזל בכל המערכת.

לצערי מטומטמים ושרלטנים זה נחלת הכלל במדינה שלנו וכל אחד חושב שהוא מבין, תכנס לקבוצה בפייסבוק תשאל שאלה ותקבל 90 תשובות שונות מ90 אנשים.

רק ה-2 שנקל שלי ושלבנאדם יהיה לבריאות, שיעשה מה שהוא רוצה. אני יודע בנושא כנראה יותר טוב מרוב חברי הפורום, לא רק מעולם המכוניות.

שוב, לדעתי אין קשר בכלל למקרה, סך הכול ראיתי שהזכירו את את זה אז הגבתי. ואם מישהו רוצה להגיד לי שאני לא יודע על מה אני מדבר, שיהיה לו לבריאות :)

(ועוד משהו, אם הרכב לפחות 5 שנים על הכביש, לא יזיק לבצע החלפת נוזל בלמים ללא קשר, אם כי יש גם רכבים בני 20 שלא החליפו להם מעולם....)

(ועוד משהו מס' 2 - אותו מוסך ומנהל מוסך היו ביצאת צדיק לאחר המקרה ולאחר שהתלוננתי עליו, כמובן שהבן אדם נחשף במלוא מערומו וגם ביקורות בגוגל שלו על העסק לא עושות לא טוב).

לילה טוב.

עריכה אחרונה על ידי Muchacho
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...