טכני, אחזקה וטיפולים
כאן אפשר לשאול שאלות טכניות על נורות אזהרה, טיפולים שוטפים ותיקונים, צמיגים וכל דבר אחר שאפשר לשבור ו/או מלכלך כשנוגעים בו, וגם לבקש המלצות לבעלי מקצוע או מוסכים.
הנחיות וכללים מחייבים לכתיבה בפורום הטכני
חברים יקרים, להלן כללי הפורום הטכני, הנגזרים מכללי הפורום הכלליים ומוסיפים עליהם. במידה וכללי הפורום הכלליים אינם זכורים לכן זה הזמן לרעננם. הנחיות הכתיבה בפורום הטכני כתובות בלשון זכר או בלשון רבים, אך הם מתייחסים לגולשים ולגולשות כאחד (וכאחת). הרשימה ערוכה לפי סדר שרירותי.
הגישה לתגובות בפורום מוגבלת. כולם יכולים לפתוח שרשורים חדשים ולהגיב בשרשורים שהם עצמם יפתחו, אך כדי לשמור על רמה גבוהה ומקצועית ככל האפשר של התגובות לשרשורים קיימים - לא כולם יכולים להגיב בשרשורים קיימים.
אם יש לכם משהו שאתם ממש רוצים להגיד וממש חושבים שיעזור, אתם מוזמנים לשלוח את ההודעה לי או לאחד המנהלים האחרים עם קישור לשרשור המדובר והסבר מדוע אתם חושבים שההודעה הזו תורמת לשרשור.
1. אם אתם לא יודעים, אל תכתבו.
2. אם אתם חושבים, תכתבו שאתם חושבים.
3. אי לכך - מנהלי הפורום הטכני הם הסמכות העליונה, הסופית והיחידה לגבי נכונותה של כל הודעה/דעה/אמירה/עצה.
4. בגלל הרגישות הרבה בפורום הטכני, מנהלי הפורום הטכני שומרים לעצמם את הזכות למחוק כל הודעה, להרחיק כל משתמש באופן זמני/לצמיתות, בין אם אותו משתמש הפר את חוקי האתר הכללים ובין אם לא. אם זה קרה לכם, זה כי זה הגיע לכם. אל תבואו להתלונן על זה.
5. חובת שימוש במנוע חיפוש טרם פתיחת שרשור חדש: אין לפרסם נושא חדש מבלי שמיציתם מידע הקיים בשרשורים ישנים ע"י חיפוש בפורום כאן.
6. נושאים אסורים לפרסום ב"טכני": אין לפרסם נושאים שאינם טכניים מתחום הרכב. בכלל זה חוו"ד על בעלי מקצוע ועסקים. לשם כך קיים פורום מיוחד.
6א. נושאים ותגובות אסורים (לשון הרע): אין לפרסם נושאים שכוללים השמצות של עסקים. להרחבה, קראו כאן.
7. כותרת: הכותרת הינה מהותית וכותרת שאינה עונה להגדרה מדויקת תביא למחיקת או נעילת הנושא: הכותרת חייבת להכיל את הפרטים הבאים: סוג הרכב, דגם, שנתון ומהות העניין/בעיה.
8. סימנים אסורים לשימוש: אין להשמש בסימנים לא תקניים כגון '|', אין להשתמש בסימנים מרובים כגון ..., ??? או סימנים לא ברורים אחרים. תו אחד מכל סוג יהיה ברור בהחלט.
9. לעניין שאלות כלליות ועניינים "דחופים" ו"עזרות למינהן": שאלה כללית שלא קשורה לרכב מסויים יש לציין בפשטות "כללי" או "שאלה כללית" בתחילה הכותרת ואת מהות העניין. אין לרשום בכלל ובכותרת בפרט, מלים וביטויים מיותרים כגון "דחוף" "עזרה דחופה בבקשה" וכו', זה ברור. בשביל זה אנחנו כאן.
10. מידע חיוני ונוסף שנכון לציין בשרשור: בהתאם לעניין יש לציין פרטים מדוייקים לשאלה הנשאלת. בשאלות הקשורות לבעיות מכניות ו/או תקלות מנוע, כדאי לציין (בגוף ההודעה) את סוג תיבת ההילוכים, קוד מנוע (מופיע ברישיון הרכב) וכן איזור בארץ במידה והנכם מבקשים הפניה לבעל מקצוע/עסק מסוים.
11. ציטוט הודעות: אם אתה מגיב להודעה שמעליך אין לצטט אותה, ממילא היא עוקבת.
12. כבוד הדדי והתייחסות עניינית לנושא: יש להתייחס בכבוד לחברי הפורום וכן יש להתייחס עניינית לנושא הטכני בלבד. "ציונים" וביקורות לגופו של משתמש ימחקו מיידית ויגררו התראה.
13. מאפייני צ'אט אסורים: "אחי" - איסור מוחלט להשתמש במילה זו בפורום. אם הוא אחיך, דבר איתו בבית. הפורום הינו פורום טכני מכובד ולא צ'אט. מאפייני צ'אט כמו "חחח" וכו, אסורים בתכלית האיסור.
14. עברית ראויה. יש לרשום בעברית ראויה, לרבות סימני פיסוק, סימן שאלה כאשר שואלים שאלה, ונקודה בסוף משפט. בנוסף, קיצורי דרך כמו למשל "תאוטו" (= את האוטו), אסורים.
15. התנהלות מול מנהלים: יש להשמע להוראות המנהלים, גם אם אתם חושבים אחרת. השגות נא לשלוח בה"פ, אל המנהל, בצורה מכובדת. דברו אלינו כמו שאתם רוצים שאנחנו נדבר אליכם.
16. שרשורים כפולים של אותו המשתמש: במידה ופתחתם שרשור בעניין מסוים ואתם רוצים לעדכן - המשיכו בשרשור המקורי. אין לפתוח שרשור נוסף באותו עניין.
17. התניה מהותית להקפצות שרשורים: אין להקפיץ שרשורים בטרם חלפו 24 שעות מרגע פתיחתם, ואין להקפיץ שרשורים ישנים באם המידע החדש אינו מועיל או רלוונטית לנושא השרשור המקורי.
- כל התגובות/עצות/הודעות בפורום הטכני הינם בגדר המלצה ו/או חוות דעת בלבד.
-
השימוש במידע הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש.
-
הנהלת קארספורום איננה אחראית לטיב המידע ו/או מהימנותו.
-
הנהלת קארספורום לא תהיה אחראית בשום צורה לכל נזק ישיר ו/או עקיף, סיבתי ו/או תוצאתי שיגרם כתוצאה משימוש במידע שבפורום.
באיחולי גלישה מהנה ומשכילה - צוות מנהלי קארספורום.
178,293 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 253 צפיות
אשמח להבין איך אני יכול להפוך את החיבור למצלמת דרך ואבטחה לרכב לקבוע כי השקע של הרכב נכבה בסגירת הסוויצ' אשמח להחכים
הודעה אחרונה מאת אודי זק, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 321 צפיות
ערב טוב יש לי שאלת תם שמתי לב שבתחילת נסיעה בעליה, האוטו מעביר מהילוך שני לשלישי רק שהסל"ד עובר את השלוש, בשונה מנסיעה במישור או במעבר מהילוך ראשון לשני, שההילוך מתחלף שהסלד באיזור שניים. רציתי לדעת אם זה תקין, כי זה מרגיש לי קצת מעצבן, מדובר על פיאט טיפו, תיבת הילוכים אוטומטית תודה
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 34 אלף צפיות
אז ככה. עד שסוף סוף אני נוסע לצפון למשפחה, ועד שקניתי רכב חדש שעוד לא הגיע - הנוכחי עושה לי בעיות. לקראת סוף הנסיעה נורת השמן החלה להבהב ואז נדלקה רציף. כמו כן המנןע התחיל להשמיע רעשים של סובארו dl (תיק תיק תיק תיק). אז עצרתי וכיביתי מנוע (אולי זה רק חיישן). הנעתי והופ הכל בסדר. אחרי נסיעה של קילומטר שוב נדלק והרעש כמובן נמשך כל הזמן. כשהגעתי ליעד חיכיתי חצי שעה לראות אם יש שמן ומסתבר שיש. מה זה יכול להיות? מסנן שמן הוחלף לפני חודש, וגם שמתי שמן חדש ואיכותי.
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 804 צפיות
מה קורה חברים, היום עשיתי טיפול שנתי לרנו קליאו 2017 במוסך שלא הכרתי. מה אתם אומרים על המחיר ששילמתי, מוגזם או סביר? כמו כן אשמח להמלצות על מוסכים באיזור מרכז.
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 462 צפיות
יש לי זוג פאלקן קדמיים ששחוקים בצדדים יותר מבמרכז. כנראה צריך כיוון פרונט (?). השאלה היא אם צריך להחליף אותם לפני החורף. במרכז החריצים עדיין עמוקים, אבל בתמונה מהצד רואים סדקים- אולי סימני יובש. הצמיגים הם 14/22 והקטע הוא שהאחוריים הם 22/21 ונראים הרבה יותר טוב. פרט לזה שקדמיים נשחקים יותר, ונשחקים בצדדים ללא כיוון פרונט כשגרה, האם הקלבר יותר עמידים מפאלקן?
הודעה אחרונה מאת Tom_22, -
יש לי רכב ששנת ייצורו 2008 . האם עלי לעשות בדיקת בלמים למרות שבטופס החידוש אין הערה כזו ?
מאת איילצבי-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
יש לי רכב ששנת ייצורו 2008 . האם עלי לעשות בדיקת בלמים למרות שבטופס החידוש אין הערה כזו ?
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 574 צפיות
היי כפי שמופיע בתמונה אין לי כיסוי למראה ברכב .. האם אני עובר טסט לרכב ללא הכיסוי ?
הודעה אחרונה מאת topii, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 387 צפיות
שבוע טוב, הספייס סטאר של אשתי בקרוב תחגוג 3 מה שאומר שבקרוב נבצע את הטיפול השלישי. 1. מה מפרט הטיפול השלישי? חיפשתי באתר של מיצובישי ובספר הרכב שהם שולחים במייל אבל לא מצאתי. 2. האחריות על הרכב תסתיים בערך באותו מועד, האם יש דברים שכדאי לבדוק ברכב לפני תום האחריות? יש נקודות בעייתיות שכדאי לבדוק או לשים לב אליהן ברכב? תודה.
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 888 צפיות
אהלן, יש ברשותי קליאו 0.9 ידנית שנתון 2014. אני מרגיש כל פעם לרוב בהילוך 1/2/3 העברת הילוכים לא חלקה... זא כשאני מעביר הילוך ההילוך נכנס כמו שצריך, אבל לא מרגרינה, אין רעשים מסויימים בהעברת הילוכים ואין רעשים מוזרים מהגיר (של קלאץ גמור לדוגמא) נטט ההרגשה של ההעברת הילוכים לא מרגישה ״נקייה״. אם זה משנה קניתי את הרכב לפני שבועיים ויש לו 69 אלף קמ. מה אתם חושבים שמדובר ?
הודעה אחרונה מאת NayDav2001, -
-
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 16.4 אלף צפיות
שלום לכולם, יש לי בעיה רצינית באוטו. קורה מצב שמידי פעם האוטו לא מניע, לוחצים על הקודן הוא נפתח ואז בעת ההדלקה האוטו פשוט נכבה לחלוטין(האוטו מת אין חשמל כאילו המצבר ריק). היינו בטוחים שזה קודן אז החלפנו אותו ובאמת 3 שבועות זה עבד. היום בבוקר שוב פעם האוטו לא מניע ופשוט נכבה, המוזר הוא שברגע שאנחנו משחקים קצת עם ההילוכים/ברקסים הוא נדלק פתאום. אז מצד אחד אם הוא נדלק אז כנראה המצבר בסדר, הקודן חדש הוא גם בסדר, חשבנו על אלטרנטור אבל מצד שני אחרי משחקים העונה מניע... היינו פעמיים במוסכים שונים שפשוט לא הצליחו לתת חוו"ד כי האוטו פועל ובעת בדיקה של המצבר הוא היה תקין. מה יכולה להיות הבעיה?
הודעה אחרונה מאת timur2008, -
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 434 צפיות
אהלן אני אשמח אם למישהו יש מידע על הקודן בסיוויק 2016 סדאן, אם זה רב בריח או קודן מסוג אחר. וחוץ מזה אם יש אפשרות להחליף את הקוד בקודן לבד, הבנתי שיש איזה אפשרות כזו.... תודה רבה רבה!
הודעה אחרונה מאת עמנואל חרמון, -
- 5 עוקבים
- 7 תגובות
- 653 צפיות
היי הרכב שלי מאוד מושך עיניים אז אני מקפיד לכסות כשהוא חונה (חנייה לא מקורה של בניין). השאלה מה עושים בחורף? לכסות רכב רטוב זה לא טוב, וגם אם הכיסוי יתרטב מבחוץ הוא כנראה יתרטב גם מבפנים כשאקפל אותו. ראיתי שיש כמו חניה מקורה מתקפלת שמותאמת לחניות של בניין, אבל זה כנראה יבוא בעין רעה לשכנים ועם הרוחות בארץ עוד יעוף על רכב אחר (אם למישהו יש מנסיון אשמח שתגיבו) יותר מציק בלב להשאיר אותו בלי כיסוי זה בגלל האנשים ולא הגשם עצמו, אין כבוד לרכבים בארץ (אנשים יושבים מצטלמים נוגעים ומלטפים כאילו זה פינת ליטוף..) המלצות? מה הייתם עושים במצב כזה? חורף קל וסעו בזהירות
הודעה אחרונה מאת chrono, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 329 צפיות
חברים שלום, לאחרונה במהלך נסיעה ובשילוב הילוך מכות חזקות מאוד מכיוון הגיר - פולו 2007 אוטומטית. מישהו נתקל - יש הצעות ?
הודעה אחרונה מאת Camaro 92, -
היי חברים, יש לי תקלה בחיישן חמצן/למדה בפורד פוקוס 2016 1.5l בנזין. עברתי אצל המוסך לפני כחודש לאחר שנדלקה נורת מנוע לסירוגין, נאמר לי שזה חיישן למדה/חמצן ושזה לא ממש קריטי רק לשים לב אם פתאום מרגיש שהמנוע לא סוחב כמו שצריך ולחזור. הוא ביטל את התקלה דרך מחשב והמשכתי לדרכי (הייתי בלחץ לחזור למילואים לעוד כניסה לעזה). נורת התקלה חזרה, פתאום אני גם שם לב שהרכב קצת מסריח יותר מהאגזוז והתחיל להצטבר פיח ואולי גם סחיבה לא אחידה של המנוע לפעמים. זה נראה לכם יכול להיות קשור? ואם כן כמה יעלה להחליף דבר כזה? לא שאלתי אותו שם כי ניתן לי הרושם שזה לרוב חסר משמעות והייתי לחוץ להמשיך לדרכי.
הודעה אחרונה מאת Daniel s., -
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 17 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
היי קנינו שבוע שעבר את הרכב אחרי התייעצות כאן יש 2 דברים קטנים שמשגעים את אשתי ואני אשמח לשמוע את דעתכם 1. בתוך האוטו זה נראה כאילו משהו אדום נשפך ולא משנה מה אני עושה הצבע הזה לא יורד - מה ניתן לעשות ואיך ? 2. יש שריטות קלות בצד ימין של הרכב וזה פחות נעים לה בעין - איפה ניתן לתקן דבר כזה במחיר של לא יותר מכמה מאות שקלים תודה IMG_2342.HEIC
הודעה אחרונה מאת דניאל1983, -
-
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 428 צפיות
מזדה cx30 2024 רכב חדש מהסוכנות לעיתים בזמן נסיעה שאני מתכונן לעצירה ולוחץ על הברקס יש ריח שרוף מהברקסים האחוריים אבל עובר אחרי 20-15 שניות תקין? בגלל שזה רכב חדש? לא נסעתי בכלל בירידה רק במישור..
הודעה אחרונה מאת דניאל1983, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 805 צפיות
ערב טוב ושבוע טוב, ידידה שלי יצאה מחיפה לפני שעה קלה עלתה על כביש החוף לעתלית ולטענתה הרגישה שחלק עף לה מן הרכב, עצרה בצד וצילמה לי אבל אני לא מצליח לזהות מה נשבר שם, כדאי לה להפעיל השתתפות עצמית ולדווח לסוכן ביטוח שלה מחר על הבוקר או לפני הביטוח לרדת למוסך שלה המורשה? מדובר על טויוטה יאריס 2014
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
-
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 590 צפיות
שלום בחודשים האחרונים קניתי רכב שנה 2012 ולצערי נפלתי ברכב שאוכל הרבה מאוד שמן, המצב רק מחמיר ואני צריכה להוסיף בתדירות גבוהה יותר.. אין נזילה, ויוצא הרבה עשן במיוחד בעליות.. כבר החלפתי ממיר שכנראה נשרף בעקבות בעיית השמן.. עכשיו מתלבטת אם לתקן את המנוע, לעשות שיפוץ מנוע או החלפת מנוע, אשמח לדעת ניסיון
הודעה אחרונה מאת Deutz912, -
- 3 עוקבים
- 2 תגובות
- 721 צפיות
פורד מונדאו 2012, MK4, מנוע BA7. כאשר מפעילים מזגן ונוסעים בפקק, לעתים אחר נסיעה ארוכה במזג אוויר חם, גם במהירות סבירה, נדלק חיישן ה-ABS ובקרת היציבות ולא ניתן לעבור הילוך שלישי. לעתים ממש מנתקת את הקשר בין דוושת התאוצה למנוע. התקלה מתאפסת עם כיבוי והדלקה, לעתים מסייע לזמן ממש מוגבל. בוצע ניקוי של חיישן המהירות/ABS הקדמי, לא עזר. עם הזמן הופיע גם תקלת מנוע כללית (צהוב), והבחנתי שיש נזילת שמן, כנראה בתוך המנוע, כי יש לעתים עשן שחור וכן אין נזילה נראית לעין. הגיע למצב שכל שבועיים צריך למלא ליטר שמן. בסריקת תקלות עולה הטורבו. האם יש מנוס מפתיחת המנוע לאוברול? האם הגיע יומו? @שי לי אור יהודה
הודעה אחרונה מאת Aviady001, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 210 צפיות
מישהו במקרה יודע?
הודעה אחרונה מאת Danny13, -
היי, נתקלתי בשרשור על אחזקה של יונדאי היברידיות ברדיט כתבו שם שאף דילר לא מכיר או יודע מה זה "נוזל מפעיל מצמד המנוע". - Engine clutch actuator fluid - שנקרא גם נוזל בוכנת מצמד שזה שם רע ומבלבל. ואז בחיפוש ראיתי המון תלונות זהות, של למעשה כל בעלי היונדאי/קיה עם HEV או PHEV למינהם מנועי 1.6 (לא יודע מה קורה בסונטה וכאלה יש שם גם 2 ליטר נדמה לי). בנוסף, יש כמה תלונות על כשלים בEngine clutch actuator לפעמים כותבים את זה בלי המילה מנוע אבל הכוונה זה לא לגיר הרובוטי, אלא זאת למעשה תיבת ההעברה אם אני מבין נכון. בנוסף, התלונות העיקריות של בעלי היונדאי היה שהאחזקה יקרה, הדילרים לא באמת עובדים לפי הספר ואם כן - האחזקה היקרה לוקחת 30% מהחיסכון הכספי בדל…
הודעה אחרונה מאת RGV250, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 506 צפיות
שלום לכולם יש לי טויוטה קורלה 2003 לאחרונה לאחר נסיעה של 40 דקות בערך האוטו נכבה לי בזמן עצירה, אחר כך אני מדליק ונוסע. מה לעשות?
הודעה אחרונה מאת tamir3000, -
שלט רנו קפצ'ור
מאת דליה 2-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 525 צפיות
שלום, יש לי סימון ברכב שהבטריה של השלט של רנו קפצ'ור חלשה. האם בטריה צריכה להיות של רנו או בטריה עגולה שמתאימה מבחינת גודל?
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 237 צפיות
שלום לחברים, מחפש מוסך אמין לטיפול שנתי ליונדאי I30 2010, כ- 140,000 ק"מ, בסביבות נרצליה פיתוח. מעוניין לשמוע חוות דעת על רשת מוסכי סולו בכלל, ומוסך סולו הרצליה, יד חרוצים 3 הרצליה, בפרט. תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת סבא קובי, -
- 3 עוקבים
- 10 תגובות
- 923 צפיות
שלום לכולם, יש לי מאזדה 2, שנת 2009, איזור ה-125K קילומטר. שמורה, מטופלת בזמן (טיפולים שוטפים, פלאגים, צמיגים, כל מה שצריך), ועברה טסט לפני כחודש. משבוע שעבר שמתי לב לתופעה חדשה ברכב, שלא הייתה קיימת עד עכשיו - רעידות בזמן נסיעה. התופעה קרתה רק פעמיים או שלוש במשך השבוע האחרון (שבוע שבו עשיתי כמה וכמה נסיעות, לעתים גם פעמיים ביום). מה שקורה בעצם זה שבאיזור ה-100 קמ"ש האוטו התחיל לרעוד לי (כולו), וברגע ששחררתי את הרגל מהגז - הרעידות נעלמו. מהסתכלות על פוסטים דומים כאן, ראיתי שיכול להיות שמדובר בחופש בציריות? השאלה היא האם כדאי לרוץ ולהחליף אותן (או שיש פתרון אחר), או לחכות ולראות אם התופעה ממשיכה ומתגברת? …
הודעה אחרונה מאת Tom_22, -
- 6 עוקבים
- 11 תגובות
- 735 צפיות
התקלה הזו משגעת את ראבי, אוונסיס 2005,לפני כשנה וחצי החלפתי שני יישני חמצן כי היה לרכב שיהוי בתחילת -נסיעה, הרכב עובר טיפולים שוטפים למרות שאני לא נוסע בו קילומטארז' גבוה במיוחד, בלי קשר בגלל שיש לי טסט עד אפריל 2005 מתלבט אם להעיף אותו לקיבינימאט , על כל פנים בשבוע האחרון הרכב בקושי נוסע בתחילת נסיעה ומדי פעם בעצירה ברמזור דהיינו ביציאה מעצירה מוחלטת ברמזור, השבוע עשיתי לרכב ניקוי מצערת ידני במוסך כולל החלפת נוזל קירור והחלפת צינור פגום, ישר עשיתי סיבוב על הרכב והורגש שיפור משמעותי, אם כי עדיין בתחילת נסיעה יש מין כאילו התנגדות בדוושת -הגז, שמתי לב שאני יוצא בבקר מהבית הגימגום הזה מתחיל רק כ 30 מטרים אחרי שהרכב נוסע רגיל לחלוטין את אותם 30 מ…
הודעה אחרונה מאת יריב 7, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 512 צפיות
אני צריך עזרה בהחלפת נורות לוח מכוונים ביונדאי גטס 2009 ידני, אם יש למישהו מדריכים ועצות. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
הי לאבא שלי התחילה תקלה במראות ואבחון שלה הראה כיה תקלה היא במערכת ה-BSM (blind spot security) התקלה ככל הנראה החיישן (הרדאר) האחורי הימני. כדי לבדוק צריך לפרק את הפגוש האחורי ולבדוק אם החיישן תקין,לרבות מגעים לאורך החיווט) הערכה לתיקון במידה ו-2 החיישנים מימין ומשמאל לא תקינים יש להחליפם .העלות המוערכת במוסך החברה בראשון לציון ,כולל עבודת פירוק הפגוש האחורי היא כ-12,000 ₪.(עם חיישנים מקוריים). יש אולי דרך אחרת בעלות הגיונית יותר או מוסך למאזדה מומלץ באיזור המרכז (אשדוד עד תל אביב) ?
הודעה אחרונה מאת thema832, -
-
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 569 צפיות
שלום רב, "הוזהרתי" שלא לרכוש רכב מסוג אאודי Q2 שכן עלויות האחזקה שלו גבוהות (הכוונה למוסך). כמעט כל חיי אני נוהג על רכבי "סיאט" וטיפלתי בכל הרכבים רק במוסך "רון" בת"א. מאחר ולא החזקתי רכב אחר מקבוצת VAG אני לא יודע אם אכן קיים הבדל בין סיאט/VW/סקודה/אאודי. ההיגיון אומר שלאו בהכרח, כי שעת עבודה במוסך היא שעת עבודה, בין אם זה איביזה מודל 2013 ובין אם זה Q7 מודל 2023. החלפים אמורים להיות דומים, לא? המנוע והמכלולים זהים ברוב המקרים. אני זוכר שהרכיבו לי בלאון חלפים מקופסא שהיה עליה סמל של 4 העיגולים של אאודי. מישהו פה יכול לאשר את התזה שלי או לסתור אותה? האמנם רכבי אאודי מתומחרים אחרת באותו מוסך המתמחה ברכבי הקונצרן? תודה.
הודעה אחרונה מאת avhyh, -
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 382 צפיות
שלום אני מעונין למכור את הרכב שלי ויש לי שריטות של עצים בצידי הרכב האם פוליש יכול לעזור לשריטות כאלו ? האם כדאי לרכוש באוטו דיפו איזה חומר או ללכת למכון שמתעסק בזה ? תודה
הודעה אחרונה מאת tulik,