טכני, אחזקה וטיפולים
כאן אפשר לשאול שאלות טכניות על נורות אזהרה, טיפולים שוטפים ותיקונים, צמיגים וכל דבר אחר שאפשר לשבור ו/או מלכלך כשנוגעים בו, וגם לבקש המלצות לבעלי מקצוע או מוסכים.
הנחיות וכללים מחייבים לכתיבה בפורום הטכני
חברים יקרים, להלן כללי הפורום הטכני, הנגזרים מכללי הפורום הכלליים ומוסיפים עליהם. במידה וכללי הפורום הכלליים אינם זכורים לכן זה הזמן לרעננם. הנחיות הכתיבה בפורום הטכני כתובות בלשון זכר או בלשון רבים, אך הם מתייחסים לגולשים ולגולשות כאחד (וכאחת). הרשימה ערוכה לפי סדר שרירותי.
הגישה לתגובות בפורום מוגבלת. כולם יכולים לפתוח שרשורים חדשים ולהגיב בשרשורים שהם עצמם יפתחו, אך כדי לשמור על רמה גבוהה ומקצועית ככל האפשר של התגובות לשרשורים קיימים - לא כולם יכולים להגיב בשרשורים קיימים.
אם יש לכם משהו שאתם ממש רוצים להגיד וממש חושבים שיעזור, אתם מוזמנים לשלוח את ההודעה לי או לאחד המנהלים האחרים עם קישור לשרשור המדובר והסבר מדוע אתם חושבים שההודעה הזו תורמת לשרשור.
1. אם אתם לא יודעים, אל תכתבו.
2. אם אתם חושבים, תכתבו שאתם חושבים.
3. אי לכך - מנהלי הפורום הטכני הם הסמכות העליונה, הסופית והיחידה לגבי נכונותה של כל הודעה/דעה/אמירה/עצה.
4. בגלל הרגישות הרבה בפורום הטכני, מנהלי הפורום הטכני שומרים לעצמם את הזכות למחוק כל הודעה, להרחיק כל משתמש באופן זמני/לצמיתות, בין אם אותו משתמש הפר את חוקי האתר הכללים ובין אם לא. אם זה קרה לכם, זה כי זה הגיע לכם. אל תבואו להתלונן על זה.
5. חובת שימוש במנוע חיפוש טרם פתיחת שרשור חדש: אין לפרסם נושא חדש מבלי שמיציתם מידע הקיים בשרשורים ישנים ע"י חיפוש בפורום כאן.
6. נושאים אסורים לפרסום ב"טכני": אין לפרסם נושאים שאינם טכניים מתחום הרכב. בכלל זה חוו"ד על בעלי מקצוע ועסקים. לשם כך קיים פורום מיוחד.
6א. נושאים ותגובות אסורים (לשון הרע): אין לפרסם נושאים שכוללים השמצות של עסקים. להרחבה, קראו כאן.
7. כותרת: הכותרת הינה מהותית וכותרת שאינה עונה להגדרה מדויקת תביא למחיקת או נעילת הנושא: הכותרת חייבת להכיל את הפרטים הבאים: סוג הרכב, דגם, שנתון ומהות העניין/בעיה.
8. סימנים אסורים לשימוש: אין להשמש בסימנים לא תקניים כגון '|', אין להשתמש בסימנים מרובים כגון ..., ??? או סימנים לא ברורים אחרים. תו אחד מכל סוג יהיה ברור בהחלט.
9. לעניין שאלות כלליות ועניינים "דחופים" ו"עזרות למינהן": שאלה כללית שלא קשורה לרכב מסויים יש לציין בפשטות "כללי" או "שאלה כללית" בתחילה הכותרת ואת מהות העניין. אין לרשום בכלל ובכותרת בפרט, מלים וביטויים מיותרים כגון "דחוף" "עזרה דחופה בבקשה" וכו', זה ברור. בשביל זה אנחנו כאן.
10. מידע חיוני ונוסף שנכון לציין בשרשור: בהתאם לעניין יש לציין פרטים מדוייקים לשאלה הנשאלת. בשאלות הקשורות לבעיות מכניות ו/או תקלות מנוע, כדאי לציין (בגוף ההודעה) את סוג תיבת ההילוכים, קוד מנוע (מופיע ברישיון הרכב) וכן איזור בארץ במידה והנכם מבקשים הפניה לבעל מקצוע/עסק מסוים.
11. ציטוט הודעות: אם אתה מגיב להודעה שמעליך אין לצטט אותה, ממילא היא עוקבת.
12. כבוד הדדי והתייחסות עניינית לנושא: יש להתייחס בכבוד לחברי הפורום וכן יש להתייחס עניינית לנושא הטכני בלבד. "ציונים" וביקורות לגופו של משתמש ימחקו מיידית ויגררו התראה.
13. מאפייני צ'אט אסורים: "אחי" - איסור מוחלט להשתמש במילה זו בפורום. אם הוא אחיך, דבר איתו בבית. הפורום הינו פורום טכני מכובד ולא צ'אט. מאפייני צ'אט כמו "חחח" וכו, אסורים בתכלית האיסור.
14. עברית ראויה. יש לרשום בעברית ראויה, לרבות סימני פיסוק, סימן שאלה כאשר שואלים שאלה, ונקודה בסוף משפט. בנוסף, קיצורי דרך כמו למשל "תאוטו" (= את האוטו), אסורים.
15. התנהלות מול מנהלים: יש להשמע להוראות המנהלים, גם אם אתם חושבים אחרת. השגות נא לשלוח בה"פ, אל המנהל, בצורה מכובדת. דברו אלינו כמו שאתם רוצים שאנחנו נדבר אליכם.
16. שרשורים כפולים של אותו המשתמש: במידה ופתחתם שרשור בעניין מסוים ואתם רוצים לעדכן - המשיכו בשרשור המקורי. אין לפתוח שרשור נוסף באותו עניין.
17. התניה מהותית להקפצות שרשורים: אין להקפיץ שרשורים בטרם חלפו 24 שעות מרגע פתיחתם, ואין להקפיץ שרשורים ישנים באם המידע החדש אינו מועיל או רלוונטית לנושא השרשור המקורי.
- כל התגובות/עצות/הודעות בפורום הטכני הינם בגדר המלצה ו/או חוות דעת בלבד.
-
השימוש במידע הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש.
-
הנהלת קארספורום איננה אחראית לטיב המידע ו/או מהימנותו.
-
הנהלת קארספורום לא תהיה אחראית בשום צורה לכל נזק ישיר ו/או עקיף, סיבתי ו/או תוצאתי שיגרם כתוצאה משימוש במידע שבפורום.
באיחולי גלישה מהנה ומשכילה - צוות מנהלי קארספורום.
178,293 נושאים בפורום הזה
-
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 795 צפיות
אני צריך להחליף 4 צמיגים 225\60R17 99h לקיה ספורטאז' בדקתי בtires4u והתקשרתי לכמה מקומות ואין לאף אחד במלאי מחפש באזור המרכז ראשון\בת ים\חולון\רחובות\יבנה אם מישהו במקרה מכיר תודה רבה
הודעה אחרונה מאת boynet, -
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 642 צפיות
שלום לכולם צהריים טובים! ברשותי מיצובישי סופר לנסר שנת 1995 עם 65K ק"מ , שבקרוב תהפוך לסטטוס אספנות. הרכב עומד כבר שנתיים (עבר טיפול גדול מאוד לפני שעמד), מונע בקביעות ומכוסה בחניה מקורה. אני רוצה לרענן ולהכין את הרכב לנסיעות יום יומיות, אחרי שעמד תקופה מאוד ארוכה. אשמח להמלצה למוסך אמין באזור נס ציונה-רחובות שמתמחה ברכבים ישנים ובמיצובישי בפרט. תודה!
הודעה אחרונה מאת לירון .ה., -
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 577 צפיות
כשמנתקים "חיישן חום נוזל רדיאטור" המאוורר עובד. הוחלף תרמוסטט חיישן חום הוחלף רדיאטור הוחלף פיוז ממסר. ואפילו מודל מאוורר הוחלף מחשב מנוע? מה יכול להיות למען השם.
הודעה אחרונה מאת chrono, -
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 602 צפיות
אני מחזיק אוקטביה 2021 ,קניתי אותה מחברת ליסינג עם 51 אלף קמ,אחרי כ חצי שנה נדלקה נורית אזהרה צהובה עם שגיאה בכריות אויר. פניתי למוסך סקודה ניסוי לעדכן את התוכנה ללא הצלחה הנורית עדיין דולקת הרכב עם אחריות לשנתיים בלי כיסוי על מערכות בטיחות האם לבצע בדיקה ותיקון במקום שהמומחיות שלהם מערכות בטיחות מהסוג הזה? יש המלצות ודרך לטפל? תודה
הודעה אחרונה מאת זהב, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 444 צפיות
ערב טוב איך אפשר לדעת איזה פלגים צריך להונדה ג'אז ידני 2011 יש לי ספר רכב של ההיברידי אבל שם זה מנוע אחר תודה רבה
הודעה אחרונה מאת Tom_22, -
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 499 צפיות
בוקר טוב, השפריצרים לשמשה הקדמית עבדו לי סבבה, אחד מהם הפסיק להתיז וניסיתי להוציא אותו וכנראה משכתי חזק מדי ולצערי שברתי אותו, כמה עולה במוסך להחליף את כל הצינורית הזו כולל כמובן מתז ?
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 395 צפיות
אורות בלמים לא עבדו הבנתי מכאן שזה מתג שיושב ליד דבשת בלם החלפתי את המתג התוצאה ... נורת בלם אחורית שמאלית נדלקת בלחיצה על הדוושה אבל נורת בלם ימנית לא עובדת בבדיקה לא מגיע זרם לנורה זו ניסיתי להחליף נורות לא עזר . מה זה יכול להיות תודה למשיבים
הודעה אחרונה מאת yor2, -
- 3 עוקבים
- 6 תגובות
- 644 צפיות
שלום לכולם יש לי טויוטה יאריס רובוטית (mmt) נידלקה נורת גיר והרכב נתקה על הילוך המוט הילוכים זז אבל בצג כלום לא משתנה עשיתי בדיקת מחשב וקיבלתי קוד תקלה p0920 מישהו פה יודע להגיד לי מה בדיוק הבעיה לפי הקוד? אני מנסה לתקן בעצמי ויעזור לי מאוד
הודעה אחרונה מאת zaf, -
- 3 עוקבים
- 7 תגובות
- 461 צפיות
שלום לכולם Polo gti 2019 dq250 116,000 stage 1 pcp מנוע גיר קרה לי פעמים משהו מוזר בתחילת נסיעה , פעם ראשונה הייתי בעלייה וישר מהברקס עברתי לגז(כמובן לא פול גז) והיא רעש מתכתי חזק כמו הילוך שלא נכנס בגיר ידני ושום את ה ״קחחחחחח״ פעם שנייה קרה לי מקודם התחלתי נסיעה עם הרכב והעברתי בדיוק כשהוא בא להעביר לבד הילוך לידני ואיך שרק הזזתי את הידית למצב ידני היה שוב את הרעש של ה קחחחחחחחח הזה. עכשיו השאלה היא מה זה והאם זה אמור להפחיד אותי או שזה פשוט כמו גיר ידני רגיל והפרעתי לו באמצע להתחבר כמוך שצריך. אני גם ככה בטראומות מכל הסיפורים ששמעתי כל הגיר הזה ולא בא לי ליפול גם , מאוד מקווה שזה סתם …
הודעה אחרונה מאת Shakedgti, -
מצמד לדאציה
מאת 1974ozb- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 334 צפיות
שלום. יש לי דאציה גיר רובוטי. יש לי רעידות שהרכב מאט. בעיה בקלאץ ובגלגל תנופה. האם אפשר לתקן בלימוד מצמד או רק להחליף?
הודעה אחרונה מאת 1974ozb, -
- 4 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
יש לי טויוטה אוריס 2016 קניתי אותה יד שניה ב2018 עם 100000 ק"מ . כבר בקניה צריכת דלק הייתה 1/13 .ציפיתי מרכב היברידי לתוצאה יותר טובה ותניתי למוסך הרשמי לבדיקה ואמרו שהכל תקין. כיום כבר הרכב צורך כ 1/10 ושוב נתתי לבדיקה ואומרים שהכל תקין. כל שנה אני מרחיב את האחריות לסוללה בערך ב500 ש"ח. בסופו של דבר לא יוצא חסכוני כלל. האם יש מה לעשות? שכחתי לציין כרגע הרכב ב 200000 קמ
הודעה אחרונה מאת יאיר 123, -
-
- אחראי פורום
- 15 עוקבים
- 29 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
שלום האם זה אפשרי לבטל את צליל ההתראה של חגורות הבטיחות מאחור? זה ממש מטריד והמוסך המורשה מסרב לבצע את זה, הם טוענים שהם לא מתעסקים עם זה. האם טכנית זה אפשרי? מדובר ברכב מסוג קיה נירו מונית 2024 והנוסעים מאחור לא מחויבים בחגורות בטיחות בנסיעה עירונית.
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 336 צפיות
היי יש לי טויטה קורולה 2012 דגם 4sun plus יש לי רעש בגלגל צד שמאל של הרכב זה רק בתקופה האחרונה קרה לי כל פעם שאני עובר עם הגלגל דרך כביש מקורטע או בורות קטנים הגלגל עושה רעש והחלפתי לו מוט מייצבים ובדקתי תגלגל ובדקתי גם תבלמים החלפתי אותם לא מזמן מה לדעתכם זה יכול להיות הייתי אצל מוסכניקים ולא הצליחו להבין מה זה
הודעה אחרונה מאת נתן מירושלים, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 338 צפיות
היום עשיתי טיפול לאלנטרה שלי, קיבולת שמן מנוע 3.6 , לאחר פתיחה של המדיד וריקון, במילוי נכנסו רק 3 ליטר לF מצב הזיה שלא נתקלתי בו, איפה מתחבאים ה600 מ"ל? טוב הסתדרתי, באותו רכב במשפחה נשאר בגלון משנה שעברה אותה כמות. מסתבר שנכנס 2.9 ליטר במנוע הזה.
הודעה אחרונה מאת שחר 1, -
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 957 צפיות
שלום , שאלה אולי מוזרה משהו, אבל איני בקי בנושא. לבן שלי יש סובארו פורסטר שנת 2016 ,אתמול היה במוסך והחליפו ברכב , 2 מיסבים מקוריים, עלות ההחלפה + העבודה ,הינה 2100 ש"ח , האם זהו מחיר סביר ? (ברור שיש טווח של מחירים ) תודה - עופר
הודעה אחרונה מאת יודוקוליס, -
עכשיו הרכב נועל 205/55 r16 תודה רבה לכל המשתתפים🙏🛞
הודעה אחרונה מאת האוטו שלנו גדול וירוק, -
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 18 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היי קניתי השבוע mg zs לרכב יש תאורת led באורות היום חבר אמר לי היום שבמידה והלדים נשרפים (מתישהוא זה ייקרה, לא?) אני אצטרך להחליף זוג פנסים קומפלט באלפים רבים. זה נכון? במידה ולא - האם פשוט ניתן להחליף לד כמו הלוגן?
הודעה אחרונה מאת amosbmw, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 388 צפיות
שלום, בהתחלה 2 המתזים לא עבדו, הכנסתי קיסם ואחד מהם התחיל לעבוד רגיל, השני עדיין לא עובד. הראשון מתיז והשני יוצא ממש טיפה מים אפילו לא מתיז. איך אפשר לסדר ?
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
הרכב - סובארו אאוטבק 2012. הבוכנות האלה כבר עייפות וזה הפך למטרד קטן לעזור לדלת להתרומם כל פעם. ראיתי שיש טווח גדול של מחירים, בין 200 ל-800 ₪ לזוג, ומן הסתם צריך שיהיה מותאם בדיוק לרכב המדובר. יצא לי להחליף פעם ביונדאי של קרובה שלי, והדלת כמעט והרימה אותה באוויר בפעם הראשונה... בסוף השארתי בוכנה אחת ישנה ואחת חדשה והממוצע שלהן היה בסדר. איך ואיפה אפשר למצוא חלק מתאים ובמחיר סביר?
הודעה אחרונה מאת BoazB11, -
-
- 2 עוקבים
- 0 תגובות
- 230 צפיות
הי, לקראת טיפול ראשון עם הרכב. מחפש מוסך ממולץ, עם מחירים סבירים, באיזור המרכז - פ"ת, בני ברק, הרצליה וכו תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת elihershko, -
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 546 צפיות
VW TROC חדש, בן שלושה חודשים עם משהו כמו 4000 ק"מ. נדלקה נורה צהובה של מפלס שמן מנוע נמוך, בדקתי והיה חסר משהו כמו 1.5 ליטר שהשלמתי לבד. לא ראיתי איזושהי נזילה או משהו בסגנון מתחת לרכב. האם זו התנהגות תקינה לסוג מנוע הזה? לצפות לצריכה כזו כל 4000 ק"מ? אגב, הנהיגה לא אגרסיבית מדי ואין רגל כבדה על הגז, תמהיל של בערך 50-50 בין בינעירוני לעירוני.
הודעה אחרונה מאת חולגי, -
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 858 צפיות
שלום יש לי טויוטה יאריס 2009 רובוטית לפני כמה ימים שהתנעתי אותו הרכב לא עבר מ N ונדלקה נורת גיר בנוסף הצג הראה. N מהבהב אחרי קצת זמן הצלחתי להכניס לדריב ואז הרכב נתקע על הילוך ראשון ועכשיו אני לא יכול להניע הוא כותב לי להעביר ל N והרכב כבר על ניוטרל רק המחשב חושב שהוא עדיין על ראשון אשמח אם תוכלו ליעץ לי מה זה יכול להיות ואם מישהו ראה תקלה כזאת פעם
הודעה אחרונה מאת נחמן tzuf, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 527 צפיות
ב"ה יש לי דיהטסו סריון 2005 מנוע 1300 רק שלשה צילינדרים עובדים, הרביעי לא (השמאלי ביותר) חשבתי שזה אולי הסליל הצתה \ פלאג כו' אבל כאשר אני מחליף בין הסליל של צילינדר שעובד לצילינדר התקול התקלה נשארת באותו מקום מה שמלמד שהסליל תקין. וזה קשור (ככל הנראה) לפיקוד שמגיע לצילינדר מישהו אמר לי שאם אחליף את המודול הצתה זה יפתור את הבעיה , השגתי מודול הצתה מפירוקית והבעיה בעינה עומדת אז אולי המודול שהשגתי גם תקול ? ? או שזה בעיה אחרת . . אשמח לעצה \ הכוונה
הודעה אחרונה מאת Deutz912, -
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 462 צפיות
שלום רב איזה שמן מנוע מתאים לקאיה סטוניק 2024 מנוע 1.4? איזה מים מתאימים לרדיאטור? **רוצה לרכוש כדי שיהיה רזרבה** מה מתאים?מה ההמלצות? תודה לעונים.
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 12 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
ברכבי סיטרואן פיג'ו יש תקלה ידועה, שרצועת התזמון מתאיידת ובכך המנוע נפגם עד לרמה של החלפת מנוע. ברכב של גיסתי, סיטרואן c3 aircross הצלחתי לתפוס את זה בזמן, לפני שהמנוע הלך, ופיג'ו החליפו רצועת תזמון. אני מתלבט לגבי פיג'ו 2008 חדשה, השאלה האם המנוע שם זה אותו דבר ואותה תקלה. האם אתם מכירים משהו לגבי זה?
הודעה אחרונה מאת מלטבשי, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 392 צפיות
שלום לכולם, ברשותי מיצובישי לנסר 2011 עם 180 אלף ק״מ, לצערי התגלתה דליפה במעבה מזגן הפנימי שיושב מאחורי הדשבורד שמצריך פירוק שלו. עולה השאלה לגבי המעבה מקורי מול חליפי כשמקורי עולה בערך 4500 ואין בארך וחלופי סביבות 1000, האם יש למישהו נסיון עם מעבה לא מקורי והאם יש איתם בעיות?
הודעה אחרונה מאת McV, -
- 2 עוקבים
- 13 תגובות
- 968 צפיות
שלום חברים, איך אני מוצא מק"ט של חלק מסויים ברכב? לאחר שקיבלתי הצעות מחיר מכמה מקומות, עניין אותי לבדוק הזמנה של חלקים לבד. אני מניח שבמקרה הזה לא יהיה הבדל גדול כי עיקר התשלום הוא על עבודה.. אבל בשביל הסקרנות ובשביל שאדע לפעם הבאה. הרכב הוא ניסאן ג'וק ניסמו ידני 2014 אני מחפש תושבות בולם קדמיות ההצעות שקיבלתי הן בסדר גדול של 1300-1500 ש"ח אשר כוללות: 2 תושבות קדמיות עבודה כיוון פרונט מצאתי את החלק מאתר הנ"ל - האם זה נכון? https://partsouq.com/en/catalog/genuine/unit?c=NISSAN201809&ssd=%24*KwGTp7a-8unF-eL15JzVp8vf__jml5iVlIapmtLU5_Pv6-nqr7iU_tDU0OH37v-5pK6Tmu3z6uXZxpGSqtqC…
הודעה אחרונה מאת yuvalsa, -
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 404 צפיות
שלום לכולם , כמה אמור לעלות תיקון של פגוש אחורי בסיטרואן C3 שנת 2022 תודה רבה
הודעה אחרונה מאת רפי לין, -
- 4 עוקבים
- 1 תגובות
- 614 צפיות
אישית, בכל נסיעה אני מכבה את המערכת. האם אני מחוייב להתקין מצבר מותאם? מצבר רגיל יעבוד? מדובר על הונדה ג'אז 2019.
הודעה אחרונה מאת boazc, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 357 צפיות
יש בישראל חנות שמוכרת שמן גיר של במוו? BMW Oil for manual gearbox MTF LT-2 5er E12 1L https://www.hubauer-shop.de/en/oil-for-manual-gearbox-mtf-lt-83222339219.html תודה
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
מי מחובר 50 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 1,748 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- גולדן191
- SlowRide
- ArikM
- Pavlik
- hwgeek
- שלמה האספן
- Ducha
- matan_mil
- Nakamichi
- orankohn
- Golf_91
- mcshmupi