טכני, אחזקה וטיפולים
כאן אפשר לשאול שאלות טכניות על נורות אזהרה, טיפולים שוטפים ותיקונים, צמיגים וכל דבר אחר שאפשר לשבור ו/או מלכלך כשנוגעים בו, וגם לבקש המלצות לבעלי מקצוע או מוסכים.
הנחיות וכללים מחייבים לכתיבה בפורום הטכני
חברים יקרים, להלן כללי הפורום הטכני, הנגזרים מכללי הפורום הכלליים ומוסיפים עליהם. במידה וכללי הפורום הכלליים אינם זכורים לכן זה הזמן לרעננם. הנחיות הכתיבה בפורום הטכני כתובות בלשון זכר או בלשון רבים, אך הם מתייחסים לגולשים ולגולשות כאחד (וכאחת). הרשימה ערוכה לפי סדר שרירותי.
הגישה לתגובות בפורום מוגבלת. כולם יכולים לפתוח שרשורים חדשים ולהגיב בשרשורים שהם עצמם יפתחו, אך כדי לשמור על רמה גבוהה ומקצועית ככל האפשר של התגובות לשרשורים קיימים - לא כולם יכולים להגיב בשרשורים קיימים.
אם יש לכם משהו שאתם ממש רוצים להגיד וממש חושבים שיעזור, אתם מוזמנים לשלוח את ההודעה לי או לאחד המנהלים האחרים עם קישור לשרשור המדובר והסבר מדוע אתם חושבים שההודעה הזו תורמת לשרשור.
1. אם אתם לא יודעים, אל תכתבו.
2. אם אתם חושבים, תכתבו שאתם חושבים.
3. אי לכך - מנהלי הפורום הטכני הם הסמכות העליונה, הסופית והיחידה לגבי נכונותה של כל הודעה/דעה/אמירה/עצה.
4. בגלל הרגישות הרבה בפורום הטכני, מנהלי הפורום הטכני שומרים לעצמם את הזכות למחוק כל הודעה, להרחיק כל משתמש באופן זמני/לצמיתות, בין אם אותו משתמש הפר את חוקי האתר הכללים ובין אם לא. אם זה קרה לכם, זה כי זה הגיע לכם. אל תבואו להתלונן על זה.
5. חובת שימוש במנוע חיפוש טרם פתיחת שרשור חדש: אין לפרסם נושא חדש מבלי שמיציתם מידע הקיים בשרשורים ישנים ע"י חיפוש בפורום כאן.
6. נושאים אסורים לפרסום ב"טכני": אין לפרסם נושאים שאינם טכניים מתחום הרכב. בכלל זה חוו"ד על בעלי מקצוע ועסקים. לשם כך קיים פורום מיוחד.
6א. נושאים ותגובות אסורים (לשון הרע): אין לפרסם נושאים שכוללים השמצות של עסקים. להרחבה, קראו כאן.
7. כותרת: הכותרת הינה מהותית וכותרת שאינה עונה להגדרה מדויקת תביא למחיקת או נעילת הנושא: הכותרת חייבת להכיל את הפרטים הבאים: סוג הרכב, דגם, שנתון ומהות העניין/בעיה.
8. סימנים אסורים לשימוש: אין להשמש בסימנים לא תקניים כגון '|', אין להשתמש בסימנים מרובים כגון ..., ??? או סימנים לא ברורים אחרים. תו אחד מכל סוג יהיה ברור בהחלט.
9. לעניין שאלות כלליות ועניינים "דחופים" ו"עזרות למינהן": שאלה כללית שלא קשורה לרכב מסויים יש לציין בפשטות "כללי" או "שאלה כללית" בתחילה הכותרת ואת מהות העניין. אין לרשום בכלל ובכותרת בפרט, מלים וביטויים מיותרים כגון "דחוף" "עזרה דחופה בבקשה" וכו', זה ברור. בשביל זה אנחנו כאן.
10. מידע חיוני ונוסף שנכון לציין בשרשור: בהתאם לעניין יש לציין פרטים מדוייקים לשאלה הנשאלת. בשאלות הקשורות לבעיות מכניות ו/או תקלות מנוע, כדאי לציין (בגוף ההודעה) את סוג תיבת ההילוכים, קוד מנוע (מופיע ברישיון הרכב) וכן איזור בארץ במידה והנכם מבקשים הפניה לבעל מקצוע/עסק מסוים.
11. ציטוט הודעות: אם אתה מגיב להודעה שמעליך אין לצטט אותה, ממילא היא עוקבת.
12. כבוד הדדי והתייחסות עניינית לנושא: יש להתייחס בכבוד לחברי הפורום וכן יש להתייחס עניינית לנושא הטכני בלבד. "ציונים" וביקורות לגופו של משתמש ימחקו מיידית ויגררו התראה.
13. מאפייני צ'אט אסורים: "אחי" - איסור מוחלט להשתמש במילה זו בפורום. אם הוא אחיך, דבר איתו בבית. הפורום הינו פורום טכני מכובד ולא צ'אט. מאפייני צ'אט כמו "חחח" וכו, אסורים בתכלית האיסור.
14. עברית ראויה. יש לרשום בעברית ראויה, לרבות סימני פיסוק, סימן שאלה כאשר שואלים שאלה, ונקודה בסוף משפט. בנוסף, קיצורי דרך כמו למשל "תאוטו" (= את האוטו), אסורים.
15. התנהלות מול מנהלים: יש להשמע להוראות המנהלים, גם אם אתם חושבים אחרת. השגות נא לשלוח בה"פ, אל המנהל, בצורה מכובדת. דברו אלינו כמו שאתם רוצים שאנחנו נדבר אליכם.
16. שרשורים כפולים של אותו המשתמש: במידה ופתחתם שרשור בעניין מסוים ואתם רוצים לעדכן - המשיכו בשרשור המקורי. אין לפתוח שרשור נוסף באותו עניין.
17. התניה מהותית להקפצות שרשורים: אין להקפיץ שרשורים בטרם חלפו 24 שעות מרגע פתיחתם, ואין להקפיץ שרשורים ישנים באם המידע החדש אינו מועיל או רלוונטית לנושא השרשור המקורי.
- כל התגובות/עצות/הודעות בפורום הטכני הינם בגדר המלצה ו/או חוות דעת בלבד.
-
השימוש במידע הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש.
-
הנהלת קארספורום איננה אחראית לטיב המידע ו/או מהימנותו.
-
הנהלת קארספורום לא תהיה אחראית בשום צורה לכל נזק ישיר ו/או עקיף, סיבתי ו/או תוצאתי שיגרם כתוצאה משימוש במידע שבפורום.
באיחולי גלישה מהנה ומשכילה - צוות מנהלי קארספורום.
178,299 נושאים בפורום הזה
-
שפריצר סיאט 1 2
מאת guy11- 5 עוקבים
- 20 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
יש לי סיאט איביזה 2020 FR, המתזי מים, שפריצר מגבים איך שקוראים לזה נסתם. חיפשתי בכל מקום לקנות רכיב תחליף לא מוצא בשום מקום מקורי כבר קניתי מהאינטרנט אבל לא מתאים לרכב ולא שמיש. מספר רכיב (5m0955985c)
הודעה אחרונה מאת Fraysa, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 491 צפיות
שלום לכולם יש לי בעייה ברנו שלי אחרי החלפת ראש מנוע החלו להדלק לסרוגין מספר נורת אזהרה בניהם התחממות יתר בתיבת ההילוכים ומערכת זינוק בעליה ומערכת סטופ סטארט יש לציין שבתחילה חשבנו שזה המצבר החלפתי לחדש התקלות נעלמו וחזרו לסרוגין כל פעם במוסך עברו מספר פעמים על כל החיבורים לא מצאו בעייה הרכב נוסע תקין לחלוטין אולי משהו אחר אשמח לעזרה כאן תודה
הודעה אחרונה מאת guya72, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 477 צפיות
שלום לכולם , טוראן 2010 עם 130k על השעון. הרכב קצת מזייף ולא סוחב כמו שצריך נדלקה נורת תקלה. הקוד תקלה P10a9 לפי שיטוט קצר מראה שיש מחלה למנוע הזה בקלאץ של המשאבת מים (על אותו קוד תקלה) יש רעש לוואי למנוע כמו זמזום . אבל מאזור הגיר ולא מאזור המשאבה. הגיר גם מחליק (לא מעביר בצורה חלקה הילוכים) אשמח לעזרה ! אם צריך נעשה סרטון של הרעש.
הודעה אחרונה מאת mcaspi, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
ההמלצה של המוסכים המורשים לשמן מנוע לרכב הנ"ל היא MOBIL1 5W30 איזה שמנים אחרים של חברות נוספות תואמים את השמן הזה.
הודעה אחרונה מאת מלטבשי, -
-
- 3 עוקבים
- 7 תגובות
- 786 צפיות
הגג ברכב שלי קרס לגמרי והזמנתי ריפוד חדש להדביק בעצמי אחרי שראיתי כמה מדריכים והסברים. עם איזה ספריי דבק ממליצים לעבוד כדי להדביק ?
הודעה אחרונה מאת Coro, -
- 5 עוקבים
- 14 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום ארונה 2021 (1.0) הרכב אצלי שנה וחצי. איך שקניתי עשיתי טיפול (שני במספר). עד הטיפול הבא - לא הייתה צריכת שמן. מאז אותו הטיפול הטיפול האחרון (אפריל 24), שמתי לב, בחודש יולי בערך, שהמנוע מתחיל לצרוך שמן. אני צריך טיפול נוסף עוד 500 ק"מ (אעשה את זה השבוע), ולא מילאתי שמן אלא רק עקבתי. כרגע המדיד נמצא ברבע הדרך בין מינ' למקס' (לאחר הטיפול הקודם היה במקס'). אז רציתי לשאול האם זו צריכה תקינה למנועים אלה ? או שיש לבדוק את הסיבה לפני כן הייתי עם מנוע TSI אחר (1.2) 10 שנים, ולא הייתה צריכת שמן כלל (אולי מינורית).
הודעה אחרונה מאת היו זמני בומבה, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 10 תגובות
- 937 צפיות
יש לי מקרר ברכב של indelb. רכשתי כבל נוסף, שניהם נותנים לי ביציאה מתח של 13.5V. אחד עובד והשני נדלק והמאוורר עובד אבל המדחס מסרב לפעול ואין קירור. יש למישהו מושג מה יכולה להיות הסיבה?
הודעה אחרונה מאת HB, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 389 צפיות
שלום רכב יונדאי i10 צמיגים 175/65/r14 T86 יש לי עוד יונדאי i10 עם קונטיננטל אקוקונטאקט6 שהם שיפור משמעותי ממה שהיה לי לפני כן(לא זוכר מה) בניגוד לחוות דעת שנאמרו כאן. מעניין מה הסיבה. אין הרבה אופציות בארץ. קונטיננטל אקו6 Kleber dynasty h4 hankook k435 תודה
הודעה אחרונה מאת chuny, -
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 10.1 אלף צפיות
שבוע טוב, אחרי 111K, אני צריך לתקן את הגיר לשברולט קרוז שנת 2011 שלי. קיבלתי הצעה לתיקון מהמוסך המורשה (אוטומוטורס ברחובות) בסך 6.5k. הסכום מאד גבוה בשבילי, אשמח לדעת אם מישהו יכול להמליץ על מוסכים אמינים באזור רחובות שיודעים לטפל בשברולט קרוז ? במידה וכן, אשמח לדעת מה תהיה עלות התיקון אצלם?
הודעה אחרונה מאת רונןישידדח, -
צהריים טובים לכולם ! היום רציתי לראות אם המצערת באוטו מלוכלכת כנראה שטעיתי בהבחנה זה שייך למערכת הדלק פירקתי את החלק בתמונה נפלו מתוכו שלוש חלקי ברזל החזרתי לפי מה שזכור לי יש זרימה של דלק לבפנים אבל הרכב לא נדלק ויש לו צליל שונה אשמח אם מישהו יודע איפה החלקים בפנים יושבים תודה מראש !!
הודעה אחרונה מאת sonego78, -
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום למומחים, ברשותי, מאזדה CX5 2015 , עברה 118K. בימים האחרונים, מרגיש שצריך להיות מעט יותר אגרסיבי בלחיצה על דוושת הגז בעת התחלת נסיעה. בעבר, התחושה הייתה שלחיצה מועטת מספיקה על מנת להתחיל את גלגול הנסיעה, מה שאין כן עכשיו. יש רעיון מה יכולה להיות הסיבה?
הודעה אחרונה מאת קוסקוס, -
- 3 עוקבים
- 25 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום לכולם פוסט ראשון שלי בפורום, קניתי יונדאי קונה 2022 טורבו ויש לי 2 צמיגים של קונטיננטל מקוריים ועוד 2 סיניים האוטו עלה במרץ 22 לכביש נסע 42 אלף, אני שוקל לעשות יישור קו ולהחליף את כל הצמיגים אני לא מבין בזה בכלל לכן יש לי 2 שאלות, שאלה ראשונה האם שווה להשקיע ב4 צמיגים איכותיים יחסית ולעשות את היישור קו ואם כן אילו צמיגים מומלצים? מפריע לי שיש קצת קפיצות אולי בגלל ההבדל בצמיגים וגם האחיזה לא משהו בכלל תודה לכל העונים
הודעה אחרונה מאת Jack457, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
בקרוב אני אוצה להחליף שמנים לשמנים של amsoil השאלה מה יותר עדיף לי לרכב 5w20 או 5w30
הודעה אחרונה מאת נומד, -
-
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 598 צפיות
יש לי טויוטה פריוס 2013, בשבוע האחרון התחיל משהו מוזר במתגי השליטה של החלונות נוסעים - אצל הנהג. המתגים של החלנות (חוץ מהלחצן של חלון נהג )- האור שלהם מהבהב, והחלון הקדמי-שמאלי לא עובד משם, אלא רק בלחיצה אצל הנוסע. בדקתי בפיוזים, הכל תקין. מישהו מכיר את התקלה הזאת?
הודעה אחרונה מאת spring, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 379 צפיות
דאצ'יה לדוגי דיזל 2018 נורת מנוע יחד עם נורה מעין גלים במחשב נותן תקלה במסנן חלקיקים מישהו יודע מה הלאה?
הודעה אחרונה מאת איש שמח, -
- 2 עוקבים
- 0 תגובות
- 448 צפיות
שלום, קיבלתי מהעבודה יונדאי אלנטרה פרימיום חדשה שנת 2024. יש לי צליל חלש של מעין תקתוק שעון, מים מטפטפים, או מפסק חשמלי מכיוון לוח המחוונים הדיגיטלי במיוחד בזמן נסיעה. הצליל חוזר אחת לכ 10 שניות, לא קבוע, לפעמים נעלם. שמתי לב אליו רק לאחר כשבוע עם הרכב, כנראה לרוב זה לא יפריע כלל. לא נראה לי זה בעיה, אבל סתם מציק, מישהו אולי יודע לאיזה מערכת ברכב זה יכול להיות קשור ואם ניתן להעלים אותו? תודה 🙏
הודעה אחרונה מאת Yuval Gab, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 825 צפיות
קיבלתי התראה במסך שנורת איתות לא עובדת.הלכתי לאוטו דיפו בראשלצ .הראל הצדיק תיקן ואמר שזו בעיה ידועה שהפחית מגעים זזה ויישר אותה לא נצרך להחליף מנורה. הבעיה שעדיין מקבל חיווי של בעיה הנורית איתות.איך מבטל את חיווי התקלה?
הודעה אחרונה מאת שלומיש, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 328 צפיות
הי אני מחפש מוסך אמין וזול להחלפת צמיגים לטויוטה פריוס 2008 באיזור הדרום אשדוד נתיבות ועוד
הודעה אחרונה מאת Tom_22, -
- 2 עוקבים
- 23 תגובות
- 8.6 אלף צפיות
שלום לכם יש לי טיוטה קורולה 2008 והדשבורד נהיה דביק כזה ,רציתי לדעת איפה או איך מתקנים דבר כזה ?
הודעה אחרונה מאת SomeoneWhoKnows, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 649 צפיות
ברשותי רנו מגאן 2019 והקלאצים הלכו אני מרגיש רעידות ברכב בתחילת נסיעה ואני מחפש מוסך מומלץ ולא גנב שיטפל לי בזה ויחליף לי אותם ללא נזקים מיותרים אשמח לקבל הצעה ממישהו שטיפל או מישהו שסתם יודע
הודעה אחרונה מאת TZR84, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 22 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
החלפתי היום פלאגים ברכב של הבת זוג (קיה פיקנטו 2014, מנוע 1.2) אחרי שלא היה אף רקורד להחלפה ב5-6 שנים האחרונות. כבר בהתחלה נתקלתי בקשיים שהסליל הצתה עשה לי חיים קשים ולא רצה לצאת ואחרי הרבה תנועות סיבוביות הוא וויתר, אחר כך ה2 פלאגים הראשונים יצאו עם קצת כוח בפתיחה אבל בצורה חלקה, הפלאג השלישי הוריד לי 10 שנים מהחיים שהוא התחיל לדלג על הברגות וכנל הרביעי אבל קצת פחות נוראי מהשלישי שגם כל האום יצא חלוד (אגב הפין עקום בקצה כי דפקתי אותו על הרצפה שיצא מהבוקסה) למזלי כל הפלאגים יצאו בשלמותם ונכנסו החדשים. הנעתי והכל נשמע טוב ואין שום תקלות או misfires השאלה שלי האם יש משהו לעשות בנידון או שלקבל את זה שהמוסכניק הקודם כנראה ״חירע״ את ההברגה ע…
הודעה אחרונה מאת Camaro 92, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 514 צפיות
ברשותי הונדה סיוויק 2007 ולאחרונה יש בעיות עם האורות שמראות את הספרות במד המהירות הדיגיטלי ושל המד מנוע מדי פעם נכבה ונדלק מחדש אשמח לדעת מה הפתרון במקרה כזה כדי שיהא דלוק תמיד
הודעה אחרונה מאת משה הונדה סיוויק, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מסך המולטימדיה באוקטביה שלי השתגע פתאום. ללא תקלות קודמות, זה נראה כאילו מישהו כל הזמן לוחץ על כפתורים אקראיים במסך. הוולויום לפעמים עובד, לפעמים לא עובד. לפעמים באמצע נסיעה המסך עושה לעצמו reset (לא שזה עוזר לו להמשיך לתפקד). פתאום נדלקות נורות של rear maneuvering assist לא עובד (או front). צרפתי סרטון קצר. קרה למישהו? יש המלצות? הלכתי למוסך בתל אביב, אמרו לי שיעשו עדכון תוכנה אבל כנראה צריך להחליף את כל היחידה שהמחיר שלה, לפני עבודה ומע"מ, זה 4000 ש"ח והם צריכים להזמין יחידה מהיצרן שתגיע בדואר! רכב חדש יחסית, משנת 2021, ללא תאונות או כל מני דברים כאלה. עצות למישהו? IMG_2998.MOV
הודעה אחרונה מאת Fraysa, -
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 652 צפיות
היי בזמן נסיעה עם פיזו 407 שנת 2008 נשמע קול של ביעבוע וחום מנוע עלה מעט מעל ל90 כשהסתכלתי על מיכל האיבוי ראיתי שנזלו יכסית הרבה מים מאזור הפקק כשהוא סגור המאוורר של הרדיטור לא דלק כשהמנוע היה חם אבל כאשר המזגן פעל המאוורר עבד תקין המשכתי נסיעה עם מזגן דולק וחום מנוע נשאר תקין אשמח לדעת מה יכולה להיות התקלה ומה עלול להיות הנזק הכלכלי תודה.
הודעה אחרונה מאת לידור פיזו, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 453 צפיות
סקודה ראפיד 2018 החלפתי למצבר 65אמפר מאז שהחלפתי מצבר שמתי לב שהמזגן לא עובד תקין, כאילו תפוקת האוויר בדרגה 3 עולה ויורדת קלות, החלפתי פילטר מזגן חדש, לא השתנה, אין בעיות מצבר, והמזגן מקרר מצוין, פשוט התפוקה של האוויר קצת משחקת, יש קשר למצבר? אמרו אולי מפוח? ולמה שמתי לב לזה דווקא אחרי החלפת המצבר זה המצבר שרכשתי
הודעה אחרונה מאת יניב-יניב, -
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 715 צפיות
מאזדה cx5 2016 לאחר החלפת משולשים מוטות מייצב ותפוחי הגה ההגה לא חוזר למצב ישר אחרי סיבוב ואף ממשיך להסתובב לאותו כיוון מה יכול להיות ?
הודעה אחרונה מאת של, -
נורות לד לרכב
מאת IL20- 4 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
יש המלצה מחו"ל? HB4 9006
הודעה אחרונה מאת NTZSV, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 489 צפיות
נורת החלקה ולחץ אוויר נדלקו ביחד
הודעה אחרונה מאת sperial, -
- 4 עוקבים
- 15 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
היו לי שתי מפתחות מקוריים, אני לא מוצא אחד מהם, במידה ולא אמצא: 1. להזמין מפתח מקורי דרך הילוך שישי טויוטה, עלות של 1,200 ש״ח, אבל אז אשאר עם מפתח אחד (כי הנוכחי לא יעבוד). 2. לשכפל את המפתח דרך מישהו עצמאי, אקבל מפתח זה כולל המפתח המכני שנכנס לתוך האלקטרוני ויתבצע קידוד מחדש גם למפתח הנוכחי כך שהמפתח שאבד לא יעבוד אם. ימצא ימצא אותו וגם אקבל מכתב מהמשכפל שבו הוא מצהיר שביצע מחיקה של המפתח הישן וקודד שניים חדשים - כדי שאציג לביטוח אם בעתיד הרכב יגנב. מה כדאי? יש אופציה אחרת? באםמיכול להיות בעייתי בעתיד מבחינת הביטוח אם אצטרך אותם?
הודעה אחרונה מאת viper83, -
- 3 עוקבים
- 8 תגובות
- 846 צפיות
שלום לכם הבנתי שיש לי נזילה בפלאנג' המים של הרכב שלי הונדה סיוויק 2007 מישהו יכול להסביר לי איך מחליפים אותו לבד והאם זה מורכב. נ.ב. אמרו לי שזה קורה הרבה בדגם שלי (המחלה שלו) האם זה נכון?
הודעה אחרונה מאת ZRIM,
-
מי מחובר 48 משתמשים רשומים, 13 אנונימיים, 1,552 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- DareDevil
- פריג'י
- שביט
- spring
- Night Driver
- חולגי
- om2
- santiago
- סלע12
- amirtoar
- ANUTKK
- גולדן191