טכני, אחזקה וטיפולים
כאן אפשר לשאול שאלות טכניות על נורות אזהרה, טיפולים שוטפים ותיקונים, צמיגים וכל דבר אחר שאפשר לשבור ו/או מלכלך כשנוגעים בו, וגם לבקש המלצות לבעלי מקצוע או מוסכים.
הנחיות וכללים מחייבים לכתיבה בפורום הטכני
חברים יקרים, להלן כללי הפורום הטכני, הנגזרים מכללי הפורום הכלליים ומוסיפים עליהם. במידה וכללי הפורום הכלליים אינם זכורים לכן זה הזמן לרעננם. הנחיות הכתיבה בפורום הטכני כתובות בלשון זכר או בלשון רבים, אך הם מתייחסים לגולשים ולגולשות כאחד (וכאחת). הרשימה ערוכה לפי סדר שרירותי.
הגישה לתגובות בפורום מוגבלת. כולם יכולים לפתוח שרשורים חדשים ולהגיב בשרשורים שהם עצמם יפתחו, אך כדי לשמור על רמה גבוהה ומקצועית ככל האפשר של התגובות לשרשורים קיימים - לא כולם יכולים להגיב בשרשורים קיימים.
אם יש לכם משהו שאתם ממש רוצים להגיד וממש חושבים שיעזור, אתם מוזמנים לשלוח את ההודעה לי או לאחד המנהלים האחרים עם קישור לשרשור המדובר והסבר מדוע אתם חושבים שההודעה הזו תורמת לשרשור.
1. אם אתם לא יודעים, אל תכתבו.
2. אם אתם חושבים, תכתבו שאתם חושבים.
3. אי לכך - מנהלי הפורום הטכני הם הסמכות העליונה, הסופית והיחידה לגבי נכונותה של כל הודעה/דעה/אמירה/עצה.
4. בגלל הרגישות הרבה בפורום הטכני, מנהלי הפורום הטכני שומרים לעצמם את הזכות למחוק כל הודעה, להרחיק כל משתמש באופן זמני/לצמיתות, בין אם אותו משתמש הפר את חוקי האתר הכללים ובין אם לא. אם זה קרה לכם, זה כי זה הגיע לכם. אל תבואו להתלונן על זה.
5. חובת שימוש במנוע חיפוש טרם פתיחת שרשור חדש: אין לפרסם נושא חדש מבלי שמיציתם מידע הקיים בשרשורים ישנים ע"י חיפוש בפורום כאן.
6. נושאים אסורים לפרסום ב"טכני": אין לפרסם נושאים שאינם טכניים מתחום הרכב. בכלל זה חוו"ד על בעלי מקצוע ועסקים. לשם כך קיים פורום מיוחד.
6א. נושאים ותגובות אסורים (לשון הרע): אין לפרסם נושאים שכוללים השמצות של עסקים. להרחבה, קראו כאן.
7. כותרת: הכותרת הינה מהותית וכותרת שאינה עונה להגדרה מדויקת תביא למחיקת או נעילת הנושא: הכותרת חייבת להכיל את הפרטים הבאים: סוג הרכב, דגם, שנתון ומהות העניין/בעיה.
8. סימנים אסורים לשימוש: אין להשמש בסימנים לא תקניים כגון '|', אין להשתמש בסימנים מרובים כגון ..., ??? או סימנים לא ברורים אחרים. תו אחד מכל סוג יהיה ברור בהחלט.
9. לעניין שאלות כלליות ועניינים "דחופים" ו"עזרות למינהן": שאלה כללית שלא קשורה לרכב מסויים יש לציין בפשטות "כללי" או "שאלה כללית" בתחילה הכותרת ואת מהות העניין. אין לרשום בכלל ובכותרת בפרט, מלים וביטויים מיותרים כגון "דחוף" "עזרה דחופה בבקשה" וכו', זה ברור. בשביל זה אנחנו כאן.
10. מידע חיוני ונוסף שנכון לציין בשרשור: בהתאם לעניין יש לציין פרטים מדוייקים לשאלה הנשאלת. בשאלות הקשורות לבעיות מכניות ו/או תקלות מנוע, כדאי לציין (בגוף ההודעה) את סוג תיבת ההילוכים, קוד מנוע (מופיע ברישיון הרכב) וכן איזור בארץ במידה והנכם מבקשים הפניה לבעל מקצוע/עסק מסוים.
11. ציטוט הודעות: אם אתה מגיב להודעה שמעליך אין לצטט אותה, ממילא היא עוקבת.
12. כבוד הדדי והתייחסות עניינית לנושא: יש להתייחס בכבוד לחברי הפורום וכן יש להתייחס עניינית לנושא הטכני בלבד. "ציונים" וביקורות לגופו של משתמש ימחקו מיידית ויגררו התראה.
13. מאפייני צ'אט אסורים: "אחי" - איסור מוחלט להשתמש במילה זו בפורום. אם הוא אחיך, דבר איתו בבית. הפורום הינו פורום טכני מכובד ולא צ'אט. מאפייני צ'אט כמו "חחח" וכו, אסורים בתכלית האיסור.
14. עברית ראויה. יש לרשום בעברית ראויה, לרבות סימני פיסוק, סימן שאלה כאשר שואלים שאלה, ונקודה בסוף משפט. בנוסף, קיצורי דרך כמו למשל "תאוטו" (= את האוטו), אסורים.
15. התנהלות מול מנהלים: יש להשמע להוראות המנהלים, גם אם אתם חושבים אחרת. השגות נא לשלוח בה"פ, אל המנהל, בצורה מכובדת. דברו אלינו כמו שאתם רוצים שאנחנו נדבר אליכם.
16. שרשורים כפולים של אותו המשתמש: במידה ופתחתם שרשור בעניין מסוים ואתם רוצים לעדכן - המשיכו בשרשור המקורי. אין לפתוח שרשור נוסף באותו עניין.
17. התניה מהותית להקפצות שרשורים: אין להקפיץ שרשורים בטרם חלפו 24 שעות מרגע פתיחתם, ואין להקפיץ שרשורים ישנים באם המידע החדש אינו מועיל או רלוונטית לנושא השרשור המקורי.
- כל התגובות/עצות/הודעות בפורום הטכני הינם בגדר המלצה ו/או חוות דעת בלבד.
-
השימוש במידע הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש.
-
הנהלת קארספורום איננה אחראית לטיב המידע ו/או מהימנותו.
-
הנהלת קארספורום לא תהיה אחראית בשום צורה לכל נזק ישיר ו/או עקיף, סיבתי ו/או תוצאתי שיגרם כתוצאה משימוש במידע שבפורום.
באיחולי גלישה מהנה ומשכילה - צוות מנהלי קארספורום.
178,299 נושאים בפורום הזה
-
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 713 צפיות
איזור בין מסמייה לקסטינה בערך. תודה
הודעה אחרונה מאת רפי לין, -
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 718 צפיות
בחודשיים אחרונים התחילה לדלוק נורת מצבר למשך כ10 דקות בכל תחילת נסיעה, ואם הרכב לא חם. מתח טעינה כשהנורה דלוקה איזור 11.5, כשהנורה מפסיקה לדלוק איזור 13.5. לפי הסימנים אלטרנטור הולך למות בקרוב כנראה. האם מישהו מכיר משפץ אלטרנטורים מומלץ באיזור חיפה? האם עדיף לקנות אלטרנטור חדש? רכב מאזדה 2 שנת 2011 עם 145K. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת mcaspi, -
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 14 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום רב פתאם לאחר שנתיים עם הרכב. התגלה סימן בדשבורד בצורה מרובעת סימטרית של איפה שהכרית אויר צד נוסע נמצאת, כאילו המכסה של הכרית שקע טיפה. הרכב באחריות ובמוסך יבואן הם טוענים שזה סימן רגיל ותמיד יש אותו אני בוודאות יודע שהוא לא היה עד לפני חודש ובדקתי רכבים אחרים שהיו במוסך ולא ראיתי סימם כזה אצלם ( אמנם הם היו סקודה ואאודי ושלי זה פולקסווגן ) אני מצרף תמונה של הסימן הזה
הודעה אחרונה מאת Mike808, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
חג שמח לכולם! לאחר מספר שבועות בהם מופיעות ברכב התראות תקלות אקרעיות (פעם נורת מנוע, פעם נורת גיר, פעם התראה של תקלת חיישן FRONT ASSIST), הגיר התחיל לקפוץ בנסיעה (מ2 ישר ל4 או לא מעלה מ1). במוסך של סקודה אבחנו תקלה במוח הגיר, במילים שלהם "המוח הלך". עלות ההחלפה בחדש (זו המדיניות של המוסך) 13,000 ש"ח כולל החלק (לטענתם, העלות היא כ-10,000 ש"ח) והעבודה. האוטו עם קילומטראז' נמוך (85,300 ק"מ), נהג יחיד, משתדלים לשמור ולטפל בזמן... שאלות: האם תקלה מהסוג הזה ידועה בגירים האלה? (הם מותקנים גם ברכבי פלקסווגן ואולי גם סיאט) האם חייבים בהכרח להחליף בחדש או שיש אופציות אחרות? האם יש מוסך אחר מומלץ באזור חיפה שמתמחה בתקלות גיר/רכבי הקונצרן שם אפשר יהיה לב…
הודעה אחרונה מאת דניאל1983, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 389 צפיות
שלום לכולם , ברשותי מאזדה 3 שנת 2010 הדש בורד נהיה דביק מהשמש אני שם באופן קבוע מגן שמש ולא עוזר האם יש חומר מסויים או משהו שניתן לעשות מבלי להחליף את כל הדשבורד ? תודה לעונים , חג שמח .
הודעה אחרונה מאת avargel, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 565 צפיות
שלום. ראיתי רכב מאזדה 2 שהשמשה הקדמית משהו לא בסדר שם אני כאילו לא רואה טוב, לא חלק, בכל מקרה זה לא מתאים לי, כמה תעלה החלפת שמשה קדמית מקורית במוסך טוב שיעשה עבודה טובה, והאם התוצאה אמורה להיות מושלמת כמו חדש
הודעה אחרונה מאת Guyrguyr, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 18 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
הי, רצועת טיימינג נקרעה בפיג׳ו 308 אקטיב שנת 2016 (מנוע 1.2). מחפש מוסכים אמינים באיזור המרכז שמתמחים בהחלפת מנוע. ראיתי בפורום באחד הנושאים שאיתי מוטורס בחולון אמין. אולי למישהו יש עוד מידע עליהם? קיבלתי הצעת מחיר ממקום שנקרא motor center בחולון, אבל לא יודע עליהם כלום https://motor-center.co.il/ מישהו מכיר? יכול להמליץ לאן ללכת? תודה
הודעה אחרונה מאת manwithcar, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 361 צפיות
כעיקרון משהו מאוד מוזר קורה ברכב. יכול לקרות במהלך נסיעה או סתם בעמידה פתאום כל הנורות ברכב נדלקות למעט מנוע ABS ברקסים וגיר. אני עוצר בצד מכבה תאוטו ושמנסה להדליק הוא לא נדלק יותר המצבר מרוקן. במידה ומניעים לי עם כבלים או בוסטר , אפשר לנסוע תקין עוד שבוע / חודש ופתאום זה בא בהפתעה שוב. הוחלף מצבר אבל זה עדיין לא פתר את זה ואלטרנטור אני לא חושב אשמח להצעות
הודעה אחרונה מאת amosbmw, -
- 4 עוקבים
- 6 תגובות
- 992 צפיות
שלום לכולם, ברשותי סיאט טולדו 2014 גיר רגיל, מגב אחורי לא עובד ברכב, ואני מעוניין לתקן את זה. חוץ ממנוע תקול ייתכנו עוד סיבות שהוא לא עובד? (בעת ניסיון להפעיל מגב אחורי - פשוט לא קורה כלום). קניה מנוע חדש מפירוק / חדש? עצות איך לגשת להחלפה כזו? כמו איך לפרק את הקופסה השחורה שצמודה לגב המגב שאני מניח ששם המנוע ודגשים לחיבור של המנוע החדש. בנוסף, המצלמת רוורס המקורית נותנת תמונה מטושטשת מאד עד כדי לא מועילה. הזמנתי מעלי אקספרס מצלמה חלופית (רק את הראש). המצלמה נמצאת בפאנל שמעל הלוחית זיהוי שקועה בתוך חור יעודי. מאיפה ניגשים לפירוק המצלמה? תודה רבה מראש. אשמח גם לסיוע טלפוני אם מישהו מעדיף.
הודעה אחרונה מאת Aviady001, -
- 1 תגובות
- 533 צפיות
במסגרת החלפת פלגים, אחד הפלאגים משום מה נשבר (כנראה שלא נכנס ישר) ע"פ לא נעשה בכוח ולא נראה לי שנגרם נזק מלבד לפלג עצמו אבל שאריות נפלו לחלל בית הפלאגים ואני לא מצליח להוציא אותם ניסיתי עם שואב, עם צינורית דקה ועבה ניסיתי עם אזיקון ודבק דו צדדי... אבל לא יוצא כלום מה עושים? מצורפת תמונה, ככל שניתן לצלם
הודעה אחרונה מאת סולל הדרך, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 296 צפיות
היי, נמאס לי מכל השיט שדוחפים לרכב בכל טיפול (דברים הכי זול, חלקם לא בתקן) מעוניין לרכוש מ cars245 ושמן מנוע מתאים מהארץ, האם זה יתאים לרכב ולמנוע שלי? שברולט קרוז 1.8 140 כ"ס 2013 סטיישן (להבנתי דגם המנוע הוא 2H0) https://cars245.com/en/cart/share/YcKTwoxowoTCi8KEeXPCqmhrwoJ9wp7Cq2lkwovCqcKWcHhnZHfCqsKUwqnCoWpqwqfCi8KNasKqd2PCjsKBfMKbwqNjwpx3woHCng/ (מסנן שמן עם טבעת אטימה, פלאגים, פילטר אוויר, פילטר מזגן) שמן מנוע שמתאים, מקריאה בספר רכב צריך 5W30 עם תקן של GM שנקרא GM dexos2, GM LL-A-025 זה דוגמא לשמן שחשבתי להזמין, האם מתאים? https://www.solomycar.co.il/item/27076/שמן-מנוע-SPECIFIC-DEXOS2-5L…
הודעה אחרונה מאת Shaike.Zam, -
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 529 צפיות
כולם מכירים את המחלה של ה208, הבעיה שהגומיה אצלי כמעט יצאה לגמרי, אני חושש שהחלון יפגע. מהיכן אני יכול להשיג גומיה כזו במחיר הזול ביותר?
הודעה אחרונה מאת manwithcar, -
- 3 עוקבים
- 9 תגובות
- 1 אלף צפיות
בוקר טוב חברים אתמול עשיתי לבד טיפול לרכב, ניסן מקסימה 2016, וראיתי סימני שמן/גריז ליד המשולש. הגמושקה של הצריה תקינה, אבל אחת לפניה מתחילה להיקרע, מצורף צילום. מה אומרים? איך קוראים לזה? ומה הדחיפות לתקן? חייב מוסך מבין או שכל אחד יכול? תודה, ליאור.
הודעה אחרונה מאת NTZSV, -
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 585 צפיות
שלום לכולם ברכב מסוג ב מ וו 118 עם מנוע 3 צילינדרים בנפח 1500 סמ"ק אני נדרש להוסיף כמעט קילו שמן בכל 600-700 ק"מ , בנוסף מידי פעם ובלי קשר למנוע חם או קר נפלט עשן לבן מהאגזוז בזמן ההתנעה. זה לא קורה כל הזמן ואין שום חוקיות או דרך לצפות מתי זה יקרה וזה לא קורה בכלל בזמן נסיעה אלא רק בהתנעה . גם בדיקת השמן יכולה להראות לאורך 400-500 ק"מ שהמפלס תקין ואז פתאום להראות ירידה במפלס אחרי נסיעה קצרה יחסית. מחזיר שמן הוחלף , בנוסף בבדיקה התגלה שהטורבו זורק מעט שמן והטורבו שופץ ונבדק וכבר לא זורק שמן אך הבעיה נמשכת. במוסך ביצעו בדיקת לחץ הפוך שלדבריו הייתה בסך הכל תקינה. למישהו יש מושג מה עוד יכול להיות ? אציין בנוסף שהפלגים נראים מלוכלכים ומפויחים קצת בפירוק תודה
הודעה אחרונה מאת ronrobin, -
- 3 עוקבים
- 1 תגובות
- 527 צפיות
מועדים לשמחה, לפני כחודשים שלושה נתקעתי בכביש מהיר עקב תופעת 'גיר מחליק'. המנוע נותר מונע אך הגיר (אוטומט) סירב להשתלב ולא משנה באיזה הילוך (D,R,1,2,L) הרכב נגרר ונעמד במקומו עד עתה. חשבתי בחול המועד להתפנות מעט ולבצע החלפת גיר - ולחזור להשמיש את הבלנו, אך למרבה הפליאה היא הניעה ונסעה בכוחות עצמה (ללא כל זכר לתקלה) מס' רחובות והגיע לחניה. חיפשתי ואיתרתי מתחת לגיר את מקור הנזילה, וכיום כבר אנחנו אחרי כל תהליך פירוק התושבת חליצת הפלח כיסוי, אטימה חדשה והרכבת הכל למקום. רגע לפני שאני ממלא שמן דקסרון 4 במלואו ונחשף שוב לסיכוי להתקע באחד הכבישים.. רציתי להתייעץ ולקבל חוות דעת מכם - מהיא הסבירות כי התופעה התרחשה עקב איבוד שמן (מיזערי יש לציין) וכעת הגיר י…
הודעה אחרונה מאת yairw, -
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 488 צפיות
מה קורה יש לי מאזדה 3 שנת 2018 מידת צמיג 215 45 R18 איזה צמיג מומלץ לשים תודה לא סיני תקציב עד 3 אלף ל4 צמיגים
הודעה אחרונה מאת LEGACY 1.8, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אשמח להבין את הסיפור עם הרצועת טיימינג. כאמור בפג'ו 2008, היה ריקול פעמיים שכלל החלפת רצועת טיימינג ואחרי כמה שנים עוד ריקול לבדיקת רצועה ועדכון תוכנה. באופל קורסה 2020, זה אותו מנוע ולא היה שום ריקול ויש שם את אותה רצועת טיימינג הבעייתית שטבולה בשמן. לא ברור אם אנחנו צריכים להחליף לפני הזמן על חשבוננו כדי למנוע מוות של המנוע . מוזר שאין שום ריקול. הוראות היצרן כוללות החלפת רצועה כל 100 אלף קילומטר אלף או כל 6 שנים אבל אנשים ממליצים כל 4 שנים או כל 60 אלף קילומטר. מצרף קובץ ששלחו לנו מלובינסקי של החלפת הטיימינג. רשום שם כל 6 שנים או 100 אלף קילומטר ואחר כך כל 12 שנה ו200 אלף קילומטר. לא הבנתי את זה כל כך.
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 251 צפיות
מאזדה 3 2006 בהתחלה זה גמגם אבל נסע ועכשו אבל נכבה אחרי 2 3 דקות האם משהו יוכל לעזור תודה
הודעה אחרונה מאת הגאון, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 927 צפיות
רכב אצלי למעלה מעשר שנים, ביקשתי להחליף שמן גיר במוסך שהרכב מטופל. כל פעם עונים לי שלא נדרש החלפת שמן גיר, אלה הוראות הייצרן. מסתבר שרק בארץ נכתבו כך, בארה"ב המלצה על החלפה כל 30 אלף מייל. יש מישהו שיכול לפתור את התעלומה ?
הודעה אחרונה מאת הייהייהיי, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 684 צפיות
שלום לכולם. פרטי הרכב: רנו קליאו 2017 86,000 ק"מ יד2 מטופל קבוע ובזמן הבעיה: מזגן לא עובד באופן רציף, או עובד חלש, או לא מקרר מספיק. מה נוסה: ביטול מצב ECO ביטול Start/Stop מסקנות: ללא הועיל שאלה: מה לדעתכם הבעיה? מה לבדוק? האם זה פתיר או בעיה מובנית? עלות לתיקון?
הודעה אחרונה מאת Nostradamus, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 384 צפיות
שלום לכם מעוניין לנסות ליישר מכה בדלת אחורית רנו פלואנס, איך אני מפרק את החלק הפנימי על מנת שתהיה גישה לדלת תודה
הודעה אחרונה מאת רמי חי, -
האם קיה פיקנטו 2015 אוטומט הוא חסכוני בדלק והאם הוא מומלץ לקניה? ואיך הוא מבחינת האמינות (תחזוקה וכו') והאם 189K ק"מ זה הרבה לרכב הזה? (שמעתי מחבר שהוא מגיע ל300 אלף על אותו מנוע)
הודעה אחרונה מאת bigfoot7375nadav, -
- 5 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
היי, מישהו מכיר מקום שמתעסק במערכות מולטימדיה באזור שילת? רוצה להעיף את המערכת של לובינסקי ולא רוצה להתעסק בעצמי שואל בשביל חבר
הודעה אחרונה מאת Aviv13467, -
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 552 צפיות
שלום, במסגרת הוצאת אישור בלמים לטסט (כבר שנה שנייה שנדרש), נאמר לי שיש צורך בהחלפת צלחות ורפידות בכל הגלגלים. אני מחזיק ברכב כבר 9 וחצי שנים ובזמן הזה הצלחות והרפידות לא הוחלפו - אכן נראה שיש צורך בהחלפה - לפחות לרפידות (לגבי הצלחות אני לא בטוח או יודע להגיד - במוסך אומרים שגם אותם צריך להחליף וזה מוסך אמין). בכל מקרה הלכתי למוסך שמומלץ על ידי הפורום ונאמר לי שהעלות תהיה באיזור ה3000 שקלים כולל עבודה. האם זהו מחיר הוגן? תודה, עידן.
הודעה אחרונה מאת Deutz912, -
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 15 תגובות
- 8.9 אלף צפיות
שלום, לאחר החלפת מנוע למנוע חדש (ככה לטענת המובך המורשה) 3008 דיזל 1.5, שנת 2019. לפני חודש וחצי החליפו לי מנוע ברכב בגלל שנשבר משהו בשרשרת טיימינג והרס את המנוע. טוענים שקיבלתי מנוע חדש לגמרי מהיצרן. לפני כמה ימים האוטו החל לצרוך דלק באופן חריג 1/9 בערך והתחילו להישמע בהאצה רעשים וצלצולים מטרידים מהמנוע כמו של מונית עם מיליון ק"מ והיתה תחושה שקשה לרכב בהתחלת נסיעה, בבדיקה של המדיד שמן נראה שחסר לא מעט שמן, בערך 8 קוים (שזה יותר מחצי), כשרק לפני חודש וחצי היה מלא ואפילו קצת יותר, המנוע עשה בערך 3,500 ק"מ בסך הכל. לא נראה לי סביר, האם יכול להיות שהמנוע לא תקין (אוכל שמן)? מישהו נתקל בצריכת שמן גבוהה כזו?
הודעה אחרונה מאת מלטבשי, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 17 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
היי, יש לי סובארו אימפרזה שנת 2007 והברקסים האחוריים הם ברקסים תוף. אני רוצה להחליף אותם לברקסים דיסק, בעיקר בגלל סיבות בטיחותיות (אני יכול לפעמים להרגיש שהאוטו לא עוצר טוב ובמוסך אמרו לי שהברקסים תקינים). אני לא יודע אם זה בכלל אפשרי ואם כן איפה אני יכול לעשות דבר כזה? כל מוסך עושה את זה? בנוסף, אם זה אפשרי מה העלות של דבר כזה?
הודעה אחרונה מאת פריג'י, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 216 צפיות
עד שאני פותח לתדלק אני שומע אויר נישאב לבפנים אמור להיות שסתום בפקק לשחרר אויר לא? מה אני יכול לעשות בעניין?
הודעה אחרונה מאת דובצע, -
- 9 עוקבים
- 20 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
היי, אז מישהי רוצה למסור את הרכב הישן (מאוד) שלה למעוט יכולת אבל אין לרכב טסט והוא לא יעבור כרגע בגלל שהחלון של הנהג והחלון שמאחורי הנהג לא עבדו (*כפתור הנהג שבור מעט) וגם לא השליטה במראות הצד. אז לקחתי את הרכב במטרה לנסות לבדוק אם הבעיה היא במנגנון הכפתורים, כי חלק מהכפתורים היו תקולים פיזית. פירקתי הכל במטרה לקחת את המנגנון ולבדוק אותו בבית, אבל אחרי שפירקתי אותו רציתי לבדוק רגע משהו וכנראה שהרכבתי אותו לא נכון, כי עכשיו אף אחד מהחלונות לא עובד כלל (קודם לכן החלונות בצד הימני של הרכב כן עבדו). * גם לא חשבתי שיכול לקרות משהו נורא כל כך, מקסיימום יישרף פיוז - אבל מתברר שמשהו פשוט לא עובד. לא יודע אם חיברתי לא נכון או שמשהו איכשהו נשרף. …
הודעה אחרונה מאת natco, -
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 598 צפיות
שלום נדלקה לי נורית Engine Fault ברכב סיטרואן C4 2017. במקביל, ראיתי שנוזל קירור ריק במיכל. מילאתי ונסעתי למוסך היבואן בהתחלה הסבירו לי שהבעיה בצינור אוויר טורבו שהוחלף לאחרונה. אמרתי להם שהם החליפו לי את הצינור אוויר לפני 4 חודשים אח"כ אחרי "בדיקה", אמרו שבעצם הם לא החליפו (למרות שחייבו...), וכעת יחליפו, אבל בנוסף מצאו מכסה שסתומים עקום/פגום. כמובן שמדובר בהתנהלות לא תקינה של המוסך, אבל האם מעבר לכך 1. האם יש אמת/הגיון באבחנה הנוכחית שלהם? (מכסה שסתומים -> נוזל קירור ריק) 2. האם יכול להיות שהבעיה במכסה שסתומים נגרמה בגלל אי-החלפה בזמן של צינור אוויר טורבו?
הודעה אחרונה מאת - XM -, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 365 צפיות
שלום יש לי סיוויק 2007 ובזמן האחרון שמתי לב שבזמן שהמנוע קר ואני בהילוך רוורס הרכב רועד קצת בנסיעה תוכלו לעזור לי לאתר את הבעיה ופתרונה ?תודה ויום טוב
הודעה אחרונה מאת IsraCar,
-
מי מחובר 48 משתמשים רשומים, 13 אנונימיים, 1,552 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- DareDevil
- פריג'י
- שביט
- spring
- Night Driver
- חולגי
- om2
- santiago
- סלע12
- amirtoar
- ANUTKK
- גולדן191