Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הלך מנוע פיג׳ו 308 2016

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

הי,
רצועת טיימינג נקרעה בפיג׳ו 308 אקטיב שנת 2016 (מנוע 1.2). מחפש מוסכים אמינים באיזור המרכז שמתמחים בהחלפת מנוע.
ראיתי בפורום באחד הנושאים שאיתי מוטורס בחולון אמין. אולי למישהו יש עוד מידע עליהם?
קיבלתי הצעת מחיר ממקום שנקרא motor center בחולון, אבל לא יודע עליהם כלום https://motor-center.co.il/

מישהו מכיר? יכול להמליץ לאן ללכת?

תודה

עריכה אחרונה על ידי exigez
שגיאת כתיב
פורסם

ויש גם את אורן שירותי רכב.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

מה הטעם בהחלפה למנוע משומש שלא ידוע מה עבר עליו? לא עדיף שיפוץ?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם (נערך)

תודה על ההמלצות, אנחנו במרכז הארץ. מדובר במוסך גבע הזה? http://www.m-geva.com/

הרכב כרגע במוסך מורשה ביטרן בחולון, שם אמרו שהלך המנוע. נתנו הצעת מחיר של 20,000 (!!). לא דברו איתי על אופציה של שיפוץ. מחפש מוסך שמתמחה במנועים באיזור המרכז שיוכל להציע הצעה נוספת. אני לא יודע מה עדיף לשפץ או להחליף.
מחפש מקום אמין שאוכל לסמוך על חוות הדעת. ובעיקר לקבל עוד מספרים כדי להיות מסוגל להחליט אם לתקן ולמכור / לתקן ולשמור עוד שנתיים / למכור לפירוק...

מאוד אוהב את הרכב ומרגיש לי פשוט בזבוז להעיף אותו לפח, אבל הסכומים לא הגיוניים

פורסם

לא לגמרי הבנתי את ההבדל בין מנוע משומש למנוע מייבוא, ולמה שמנוע מייבוא יהיה זול יותר. שניהם בסופו של דבר משומשים? אין דבר כזה מנוע מייבוא חדש?

פורסם

יש אפשרות של להרכיב חדש/מחודש בארץ. 

ללא קשרים משלמים הרבה כסף.

עם הקשרים הנכונים, משלמים 18-20 לחדש/מחודש עם שנה אחריות במורשה כולל העבודה

• רעיון טוב! 1

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

כמה קילומטרז' הרכב עבר ומתי הוחלפה הרצועה פעם אחרונה (שנה וקילומטרז). מעניין, נראה שהמנוע פצצה מתקתקת. מקריעת טיימינג המנוע יכול ללכת ישר?

פורסם (נערך)

הרכב עשה בערך 92,000. מעולם לא הוחלפה רצועה. אבא שלי טוען שלא קיבלנו ריקול. יכול להיות שזה היה לפני זמן ואז אמרו שאין צורך להחליף. בנתיים אני התחלתי להשתמש ברכב וטופל במוסך שפחות מתמחה בצרפתיות, והנושא לא עלה כשהתחילו הבעיות. 

הטעיות הן שלי. קיבלתי את האוטו אחרי שנהגתי שנים ביאריס ולא נאלצתי לטפל ברכב כמעט בכלל, אז הייתי די שוקיסט בעניין. המשכתי להתייחס לרכב באופן מינימלי. קיבלתי אותו מאבא שלי, שנוהג להחליף רכבים כל 3 שנים אז גם הוא לא ממש מבין בדקויות של טיפול בצרפתיות. בנוסף בחרתי ללכת למוסך שאומנם אמין אבל כנראה פחות מקצועי כשזה נוגע לצרפתיות...

בקיצור, קיבלתי הצעות מחיר החל מ10000 להחלפת מנוע במוסכים שאין לי מושג לגבי האמינות שלהם, דרך גבע שנתן 15,000 ועד המוסך המורשה שנתן 21000. אף אחת מהאפשרויות לא כלכלית כשאני יודע שבהמשך כנראה ימשיכו בעיות, והמחירון שלו בערך 27000 (וזה מאוד אופטימי, אני גר בתל אביב והאוטו מלא מכות קטנות ושריטות). בשלב הזה צריך רכב אמין וראש שקט.

כנראה פשוט אמכור את הרכב לחלקים.

נהניתי לנהוג על יונדאי קונה. ראיתי אחת במחיר טוב שנת 2019 מנוע 1.6 170 כח. יש למישהו תובנה עליו?

פורסם (נערך)

קונה 1.6 טורבו בנזין עם גיר רובוטי כפול מצמדים.

הגיר הזה יכול לעשות בעיות לא זולות, ויש לכך סיכוי יותר גבוה למי שגר ונוסע בתל אביב ( פקקים רמזורים ).

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם (נערך)

92 אלף בלי החלפת רצועה בימינו ברכב הזה די קריטי. יש לנו פג'ו 2008, שנת 2017 אותו מנוע (1.2 טורבו)  הוחלפה הרצועה ב57k כי היה ריקול בדיוק. בזמן נסיעה הרכב הפסיק להאיץ ונדלקה נורת מנוע ואז זה הסתדר אחר כמה דקות. הרכב היה באחריות והבאנו את זה למורשה עשו החלפת רצועה וניקוי (במסגרת הריקול). אחרי שנתיים,שלוש היה שוב ריקול ובדקו את מצב הרצועה ועשו עדכון תוכנה במורשה, לא החליפו אותה.  ועכשיו אחרי 50 אלף ו4 שנים מהחלפת הטיימינג הראשונה (הרכב עבר 106 אלף) החלפתי טיימינג שוב לא מזמן על ידינו באופן יזום, וכל האגן שמן היה מלוכלכך בחלקיקי רצועה. והרשתית הזאת במעבר שמן הייתה סתומה בחלקיקי רצועה ישנים (לא מבין גדול במכניקה אבל הראו לי איך היא סתומה, יש סרטון בפייסבוק שהראו איך זה נראה). אם היינו מחכים עוד שנתיים יש מצב שהרצועה הייתה נקרעת או שהכל היה נסתם לגמרי. לא הייתה דלוקה לי שום מנורה שהתריעה לי על חלקיקי רצועה במעבר שמן, חוץ מלפתוח את האגן שמן ולהסתכל, כנראה קשה לדעת מה המצב.  היצרן אומר שצריך להחליף רצועה כל 100 אלף או 6 שנים. כפי שאתה רואה, זה בולשיט. ההמלצה היא כל 4-5 שנים או 60 אלף קילומטר לצערי. היצרן והיבואן מתנערים מאחריות. הרצועה עברה מספר שדרוגים, זו אותה חברה שמייצרת את הרצועה המקורית (dyco מאיטליה), ולאורך השנים היא עברה כמה עדכונים שיביאו לה כביכול אורך חיים גדול יותר אך לא חושב שזה מונע התפוררות שלה.  גם הרצועה ששמנו עכשיו היא חדשה, שנת 2024 אז נראה כמה היא תחזיק. גם מה שחשוב זה לשים שמן בתקן של B71 2290 , שכרגע השמנים היחדים הם TOTAL INETO HTC וMOBIL 1. הם השמנים היחידים שכביכול עוזרים לרצועה להתפורר פחות לפי היצרן. בנוסף ממליצים כל שנה או 10 אלף קילומטר להחליף שמן ופילטר שמן (למרות שהיצרן רושם 15 אלף בגדול).

איזה שמן שמתם ברכב? 

עריכה אחרונה על ידי manwithcar
  • אהבתי 1
פורסם

במוסך הנחו אותי לשים שמן 5 w30

זה מה שביקשתי כשהלכתי לקנות. מעבר לזה אין לי מושג. כנראה גם המוסכניק לא ממש היה בקיא. כאמור מוסך סבבה, אבל לא מתמחה בצרפתיות ולא מכיר כנראה את הבעיות הספיציפיות של האוטו הזה.

כן... הכל התחרבן ההתנהלות עם האוטו הזה. ממש מבאס כי נהניתי ממנו. היה מושלם למשפחה מבחינת צרכים ומימדים.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...