טכני, אחזקה וטיפולים
כאן אפשר לשאול שאלות טכניות על נורות אזהרה, טיפולים שוטפים ותיקונים, צמיגים וכל דבר אחר שאפשר לשבור ו/או מלכלך כשנוגעים בו, וגם לבקש המלצות לבעלי מקצוע או מוסכים.
הנחיות וכללים מחייבים לכתיבה בפורום הטכני
חברים יקרים, להלן כללי הפורום הטכני, הנגזרים מכללי הפורום הכלליים ומוסיפים עליהם. במידה וכללי הפורום הכלליים אינם זכורים לכן זה הזמן לרעננם. הנחיות הכתיבה בפורום הטכני כתובות בלשון זכר או בלשון רבים, אך הם מתייחסים לגולשים ולגולשות כאחד (וכאחת). הרשימה ערוכה לפי סדר שרירותי.
הגישה לתגובות בפורום מוגבלת. כולם יכולים לפתוח שרשורים חדשים ולהגיב בשרשורים שהם עצמם יפתחו, אך כדי לשמור על רמה גבוהה ומקצועית ככל האפשר של התגובות לשרשורים קיימים - לא כולם יכולים להגיב בשרשורים קיימים.
אם יש לכם משהו שאתם ממש רוצים להגיד וממש חושבים שיעזור, אתם מוזמנים לשלוח את ההודעה לי או לאחד המנהלים האחרים עם קישור לשרשור המדובר והסבר מדוע אתם חושבים שההודעה הזו תורמת לשרשור.
1. אם אתם לא יודעים, אל תכתבו.
2. אם אתם חושבים, תכתבו שאתם חושבים.
3. אי לכך - מנהלי הפורום הטכני הם הסמכות העליונה, הסופית והיחידה לגבי נכונותה של כל הודעה/דעה/אמירה/עצה.
4. בגלל הרגישות הרבה בפורום הטכני, מנהלי הפורום הטכני שומרים לעצמם את הזכות למחוק כל הודעה, להרחיק כל משתמש באופן זמני/לצמיתות, בין אם אותו משתמש הפר את חוקי האתר הכללים ובין אם לא. אם זה קרה לכם, זה כי זה הגיע לכם. אל תבואו להתלונן על זה.
5. חובת שימוש במנוע חיפוש טרם פתיחת שרשור חדש: אין לפרסם נושא חדש מבלי שמיציתם מידע הקיים בשרשורים ישנים ע"י חיפוש בפורום כאן.
6. נושאים אסורים לפרסום ב"טכני": אין לפרסם נושאים שאינם טכניים מתחום הרכב. בכלל זה חוו"ד על בעלי מקצוע ועסקים. לשם כך קיים פורום מיוחד.
6א. נושאים ותגובות אסורים (לשון הרע): אין לפרסם נושאים שכוללים השמצות של עסקים. להרחבה, קראו כאן.
7. כותרת: הכותרת הינה מהותית וכותרת שאינה עונה להגדרה מדויקת תביא למחיקת או נעילת הנושא: הכותרת חייבת להכיל את הפרטים הבאים: סוג הרכב, דגם, שנתון ומהות העניין/בעיה.
8. סימנים אסורים לשימוש: אין להשמש בסימנים לא תקניים כגון '|', אין להשתמש בסימנים מרובים כגון ..., ??? או סימנים לא ברורים אחרים. תו אחד מכל סוג יהיה ברור בהחלט.
9. לעניין שאלות כלליות ועניינים "דחופים" ו"עזרות למינהן": שאלה כללית שלא קשורה לרכב מסויים יש לציין בפשטות "כללי" או "שאלה כללית" בתחילה הכותרת ואת מהות העניין. אין לרשום בכלל ובכותרת בפרט, מלים וביטויים מיותרים כגון "דחוף" "עזרה דחופה בבקשה" וכו', זה ברור. בשביל זה אנחנו כאן.
10. מידע חיוני ונוסף שנכון לציין בשרשור: בהתאם לעניין יש לציין פרטים מדוייקים לשאלה הנשאלת. בשאלות הקשורות לבעיות מכניות ו/או תקלות מנוע, כדאי לציין (בגוף ההודעה) את סוג תיבת ההילוכים, קוד מנוע (מופיע ברישיון הרכב) וכן איזור בארץ במידה והנכם מבקשים הפניה לבעל מקצוע/עסק מסוים.
11. ציטוט הודעות: אם אתה מגיב להודעה שמעליך אין לצטט אותה, ממילא היא עוקבת.
12. כבוד הדדי והתייחסות עניינית לנושא: יש להתייחס בכבוד לחברי הפורום וכן יש להתייחס עניינית לנושא הטכני בלבד. "ציונים" וביקורות לגופו של משתמש ימחקו מיידית ויגררו התראה.
13. מאפייני צ'אט אסורים: "אחי" - איסור מוחלט להשתמש במילה זו בפורום. אם הוא אחיך, דבר איתו בבית. הפורום הינו פורום טכני מכובד ולא צ'אט. מאפייני צ'אט כמו "חחח" וכו, אסורים בתכלית האיסור.
14. עברית ראויה. יש לרשום בעברית ראויה, לרבות סימני פיסוק, סימן שאלה כאשר שואלים שאלה, ונקודה בסוף משפט. בנוסף, קיצורי דרך כמו למשל "תאוטו" (= את האוטו), אסורים.
15. התנהלות מול מנהלים: יש להשמע להוראות המנהלים, גם אם אתם חושבים אחרת. השגות נא לשלוח בה"פ, אל המנהל, בצורה מכובדת. דברו אלינו כמו שאתם רוצים שאנחנו נדבר אליכם.
16. שרשורים כפולים של אותו המשתמש: במידה ופתחתם שרשור בעניין מסוים ואתם רוצים לעדכן - המשיכו בשרשור המקורי. אין לפתוח שרשור נוסף באותו עניין.
17. התניה מהותית להקפצות שרשורים: אין להקפיץ שרשורים בטרם חלפו 24 שעות מרגע פתיחתם, ואין להקפיץ שרשורים ישנים באם המידע החדש אינו מועיל או רלוונטית לנושא השרשור המקורי.
- כל התגובות/עצות/הודעות בפורום הטכני הינם בגדר המלצה ו/או חוות דעת בלבד.
-
השימוש במידע הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש.
-
הנהלת קארספורום איננה אחראית לטיב המידע ו/או מהימנותו.
-
הנהלת קארספורום לא תהיה אחראית בשום צורה לכל נזק ישיר ו/או עקיף, סיבתי ו/או תוצאתי שיגרם כתוצאה משימוש במידע שבפורום.
באיחולי גלישה מהנה ומשכילה - צוות מנהלי קארספורום.
178,307 נושאים בפורום הזה
-
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מסך המולטימדיה באוקטביה שלי השתגע פתאום. ללא תקלות קודמות, זה נראה כאילו מישהו כל הזמן לוחץ על כפתורים אקראיים במסך. הוולויום לפעמים עובד, לפעמים לא עובד. לפעמים באמצע נסיעה המסך עושה לעצמו reset (לא שזה עוזר לו להמשיך לתפקד). פתאום נדלקות נורות של rear maneuvering assist לא עובד (או front). צרפתי סרטון קצר. קרה למישהו? יש המלצות? הלכתי למוסך בתל אביב, אמרו לי שיעשו עדכון תוכנה אבל כנראה צריך להחליף את כל היחידה שהמחיר שלה, לפני עבודה ומע"מ, זה 4000 ש"ח והם צריכים להזמין יחידה מהיצרן שתגיע בדואר! רכב חדש יחסית, משנת 2021, ללא תאונות או כל מני דברים כאלה. עצות למישהו? IMG_2998.MOV
הודעה אחרונה מאת Fraysa, -
- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 654 צפיות
היי בזמן נסיעה עם פיזו 407 שנת 2008 נשמע קול של ביעבוע וחום מנוע עלה מעט מעל ל90 כשהסתכלתי על מיכל האיבוי ראיתי שנזלו יכסית הרבה מים מאזור הפקק כשהוא סגור המאוורר של הרדיטור לא דלק כשהמנוע היה חם אבל כאשר המזגן פעל המאוורר עבד תקין המשכתי נסיעה עם מזגן דולק וחום מנוע נשאר תקין אשמח לדעת מה יכולה להיות התקלה ומה עלול להיות הנזק הכלכלי תודה.
הודעה אחרונה מאת לידור פיזו, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 454 צפיות
סקודה ראפיד 2018 החלפתי למצבר 65אמפר מאז שהחלפתי מצבר שמתי לב שהמזגן לא עובד תקין, כאילו תפוקת האוויר בדרגה 3 עולה ויורדת קלות, החלפתי פילטר מזגן חדש, לא השתנה, אין בעיות מצבר, והמזגן מקרר מצוין, פשוט התפוקה של האוויר קצת משחקת, יש קשר למצבר? אמרו אולי מפוח? ולמה שמתי לב לזה דווקא אחרי החלפת המצבר זה המצבר שרכשתי
הודעה אחרונה מאת יניב-יניב, -
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 717 צפיות
מאזדה cx5 2016 לאחר החלפת משולשים מוטות מייצב ותפוחי הגה ההגה לא חוזר למצב ישר אחרי סיבוב ואף ממשיך להסתובב לאותו כיוון מה יכול להיות ?
הודעה אחרונה מאת של, -
נורות לד לרכב
מאת IL20- 4 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
יש המלצה מחו"ל? HB4 9006
הודעה אחרונה מאת NTZSV, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 489 צפיות
נורת החלקה ולחץ אוויר נדלקו ביחד
הודעה אחרונה מאת sperial, -
- 4 עוקבים
- 15 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
היו לי שתי מפתחות מקוריים, אני לא מוצא אחד מהם, במידה ולא אמצא: 1. להזמין מפתח מקורי דרך הילוך שישי טויוטה, עלות של 1,200 ש״ח, אבל אז אשאר עם מפתח אחד (כי הנוכחי לא יעבוד). 2. לשכפל את המפתח דרך מישהו עצמאי, אקבל מפתח זה כולל המפתח המכני שנכנס לתוך האלקטרוני ויתבצע קידוד מחדש גם למפתח הנוכחי כך שהמפתח שאבד לא יעבוד אם. ימצא ימצא אותו וגם אקבל מכתב מהמשכפל שבו הוא מצהיר שביצע מחיקה של המפתח הישן וקודד שניים חדשים - כדי שאציג לביטוח אם בעתיד הרכב יגנב. מה כדאי? יש אופציה אחרת? באםמיכול להיות בעייתי בעתיד מבחינת הביטוח אם אצטרך אותם?
הודעה אחרונה מאת viper83, -
- 3 עוקבים
- 8 תגובות
- 849 צפיות
שלום לכם הבנתי שיש לי נזילה בפלאנג' המים של הרכב שלי הונדה סיוויק 2007 מישהו יכול להסביר לי איך מחליפים אותו לבד והאם זה מורכב. נ.ב. אמרו לי שזה קורה הרבה בדגם שלי (המחלה שלו) האם זה נכון?
הודעה אחרונה מאת ZRIM, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
https://thecar.co.il/מנועי-ה-1-4-ליטר-הכושלים-של-שברולט-ואופל-ה/
הודעה אחרונה מאת elera, -
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 599 צפיות
הי יש לי איביזה 2010 גיר רגיל מנוע 1400 (85כ"ס) בהילוך שלישי לפעמים קורא שלא נכנס כאילו האוטו זורק אותו החוצה קורא איזה פעם ביום ולפעמים גם ברוורס עושה רעש אני מוציא ומכניס ונכנס בסדר (אגב שלא נכנס ל3 אני מכניס 4 ואז יורד ל3 ונכנס אחלה) האם זה אומר שהלך לי גיר או שרק הגיר לא מכוון או קלאצ' (זה התחיל קצת אחרי שעשיתי ראש מנוע) אם מישהו יודע על זה משהו אני אשמח לעצות.
הודעה אחרונה מאת נתן מירושלים, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 14 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום ושנה טובה רכשתי "בוסטר" לרכב, ורק אחרי שהגיע, גיליתי שהוא מיועד עבור רכבי בנזין ורכבים חשמליים (עד 4000 סמ"ק). זרם התחלתי 400A - זרם שיא: 1500A. יש לי רכב דיזל 2000 סמ"ק (טורבו), האם עלי לרכוש מכשיר מותאם? למה זה משנה למכשיר החשמלי איזה סוג מנוע יש לרכב? שאלתי חברים, חלק אומרים שזה לא מתאים לרכב דיזל, ויש טוענים שכן. עם מי האמת?
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 678 צפיות
היי יש לי פורד קונקט היא נוסעת מעולה אבל יש בעיה אחריי נסיעה של בערך רבע שעה 20 דקות האוטו מתחמם בדרך כלל דווקא כשאני מאט והמחוג עולה בערך לשלוש רבעים מהמד חום. ויורד דווקא כשאני נותן יותר גז בכביש מהיר לדעתי יש בעיה בוונטה כשאני מדליק את האיוורור ידני זה יורד כאילו שהיא לא מופעלת מעצמה במהלך הנסיעה חשבתי להחליף את הריליי אבל אמרתי אולי למישהו יש עוד רעיונות
הודעה אחרונה מאת רפי לין, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 366 צפיות
הרכב לא סוחב טוב בתחילת. נסיעה כאילו מתעצל אפילו שאני לוחץ על הדוושה יותר
הודעה אחרונה מאת Gauss, -
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 875 צפיות
צריך 4 צמיגים למזדה cx5 צמיגים גודל 225/55/19 99v נוסע רגוע מאוד, חשוב לי שקט וחסכון דלק תקציב 2500 הרבה ממליצים על טויו, כדאי? אשמח גם המלצה למקום באזור רחובות, בת ים, ראשון.
הודעה אחרונה מאת oren7860, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 440 צפיות
היי, אני חדש בחדרה מחפש מוסך מומלץ גם לi10 וגם לפוקוס שלי טיפולי שגרה, מקום אמין וזול. כמו כן, כשאני מדליק מזגן בi10 2012, יש רעש חזק מאוד של רצועה שמחליקה, מה החלק שצריך להחליף ומהי העלות?
הודעה אחרונה מאת NTZSV, -
- 8 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
יש רכב שאני מעוניין לרכוש אבל יש לו מושבי עור. מעולם לא החזקתי ברכב עם מושבי עור אבל במעט שנסעתי ברכבים כאלו, שמתי לב שקשה לשבת עליהם בקיץ.... אם אני מחנה רכב ב-9 בבוקר ביולי בשמש, כשאגיע לרכב ב-14:00 להפסקת צהריים, לא רק שיהיה חם מאד בפנים - אי אפשר יהיה לשבת על עור לוהט וכעבור שנתיים העור ייראה דהוי ומרופט. מה ניתן לעשות? לכסות את הרכב מדי יום זה לא פרקטי. יש לאנשים פה עצות מניסיונם? תודה.
הודעה אחרונה מאת Roycohen1979, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום חברים יש לי טיוטה אוונסיס 2012 כשהאוטו מגיע ל110 -120 הוא מתחיל לרעוד גם מתי שאני לא לוחץ על הגז הוא רועד מה יכול ליהות?
הודעה אחרונה מאת לב טוב, -
-
ידית מומנט
מאת sonego78- 4 עוקבים
- 5 תגובות
- 655 צפיות
שלום וערב טוב לכולם האם הידית הזאת תתאים לפתיחה וסגירה של ברגי ראש מנוע ? הידית פה
הודעה אחרונה מאת שביט, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 495 צפיות
שלום רב, אני מחפש מוסך באזור מודיעין שמתמחה ומכיר היטב רכבי רנו. עד כה הרכב טופל במוסך יבואן בירושלים אבל אני גם לא מרוצה ממנו וגם זה רחוק מדי (אני גר במודיעין). יש בעיה עם 2 חיישנים ולכן אני רוצה מוסך שמכיר טוב את הרכב של רנו (אני מחזיק בגרנד סניק 2020) כי לא מדובר פה בהחלפת שמן ופילטר מזגן. בזמנו הומלץ כאן על מוסך שאפט בת"א, אבל אני מעדיף לשמוע אם יש משהו קרוב יותר אלי לפני שאסע לשם (אם אכן אני זוכר נכון ומוסך שאפט מתמחה ברכבים צרפתיים לרבות רנו). תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת Danny13, -
- 5 עוקבים
- 3 תגובות
- 734 צפיות
היי כולם, אנחנו טסים לחו"ל לתקופה של חצי שנה פלוס, יש לנו רכב שנתון 2020 עם קילומטראז' של 40k~ ואנחנו מעדיפים שלא למכור אותו, נשאיר אותו בחניה של חברים (לא מקורה) שלא יצטרכו אותו בהכרח כי יש להם רכבים משלהם. מה הכי נכון לעשות כדי לתחזק את הרכב? לנתק מצבר? להשאיר ולהניע אותו פעם בשבוע לעשר דקות? כל טיפ שיש לכם בנושא תחזוקת הרכב יעזור, זה רכב שאנחנו ממש אוהבים ורוצים שישמר טוב עד שנחזור
הודעה אחרונה מאת BassDriver, -
- 5 עוקבים
- 6 תגובות
- 763 צפיות
שלום נתקלתי בבעיה ברכב שנגמרו כל המים ברדיאטור ולא רואים שום טפטוף מתחת לרכב וגם שמסתכלים בכל האזור של הרדיאטור לא רואים כלום האם מישהו יכול לעזור בזה בעצה טובה או מישהו שמכיר מוסך טוב להונדה באזור המרכז תודה רבה
הודעה אחרונה מאת של, -
ניסיתי לסדר פרובזורי, לא הצלחתי. נזמין מנגנון.צד נהג לא נראה שקשה להחליף. אבל איזה להזמין? פיאט 500 2011 קוד דגם 312AXA1A תודה רבה לכל העוזרים.
הודעה אחרונה מאת sonego78, -
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 336 צפיות
אני צריך מק"ט של המשאבה מס' רכב 9861738\
הודעה אחרונה מאת של, -
- 3 עוקבים
- 6 תגובות
- 656 צפיות
הרכב (1400 סמ"ק) אמנם נוסע מעט מאד אבל אולי המצבר הלך כי גם מבחינת הזמן המועד כבר הגיע. האם יש בדיקות שניתן לעשות אם מדובר רק במילוי מצבר, או שבכלל במקרה הזה אין מה להתעסק עם זה ופשוט לרכוש מצבר חדש? ואם כבר - מה האמפר המומלץ ואיזה חברה?
הודעה אחרונה מאת ALX, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 14 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום וערב טוב לכולם יש לי מצבר חדש בן שבוע והרכב אמור לעמוד איזה חודשיים פלוס אשמח לדעת איך אפשר לשמור עליו שיהיה תקין? תודה מראש !!
הודעה אחרונה מאת sonego78, -
-
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
יש לי יונדאי סונטה 2016 ואתמול נדלקה לאשתי נורת שמן, נסעתי עם הרכב השני לקנות שמן ומילאתי שמן באוטו. היום הלכתי למוסך ורק על סמך הרעש הוא אמר שהלך המנוע ויש צורך להחליף. איזה בדיקות יש לעשות כדי לדעת שהמנוע באמת הלך ולא סתם להוציא כל כך הרבה כסף
הודעה אחרונה מאת ליין מן, -
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 583 צפיות
שלום וברכה כשאני יורד ירידות חדות ומעביר הילוך בין שני לשלישי הרכב נחנק וכמעט נכבה לא נדלקת שום מנורה וזה קורה לפעמים אשמח לשמוע כיון לבעיה
הודעה אחרונה מאת אגרעיסע_מאעכר, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 512 צפיות
שלום קניתי מערכת שלט לפתיחה וסגירה של הדלתות ליונדאי שלי הבנתי איך מחברים את כל החוטים במערכת אבל לא הצלחתי להבין 1}איך למצוא ברכב את חוט הנעילה והפתיחה של הדלתות 2} נראה לי שביונדאי המערכת עובדת על פולס שלילי אבל אני לא בטוח אולי יש למישהו מידע איך מוצאים את חוט הנעילה והפתיחה (מתחת לדשבורד צד הנהג) או עדיף עם מישהו כבר יודע היכן זה נמצא ברכב שלי ספציפית אשמח לעזרה תודה
הודעה אחרונה מאת ידע, -
- 5 עוקבים
- 8 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
הודעה אחרונה מאת save, -
שלום. סקודה יטי 2013 149,000 ק״מ מנוע 1.2 ,אחרי החלפת מכטרוניקס ב 2021 אצל גירים 2000 והמוסך הירוק של אמיר המקסימים (שניהם מומלצים בחום!). אז ככה: לרוב בנסיעה בעיר ובמעבר בין הילוכים (50% מהזמן בין 3-4) ישנו מעין ״עיכוב״ בכניסת ההילוך ואז כאשר ההילוך משתלב הוא עושה זאת ״במכה״ כלומר מעט באגרסיביות. העניין נמשך כחצי שנה ואינו מחמיר ממש אולי ב 5% כל חודש. אין תקלה, לא בלוח שעונים ולא כאשר מחברים מחשב לרכב. מצתים הוחלפו למקוריים ב 2023. תוכנה ״ללימוד״ הקלאצ'ים להסתדר מחדש עודכנה לפני כ שבועיים ולא נוצר שום שינוי. נסיעת מבחן עם מחשב מחובר נעשתה ע״י אבי המקסים מ״גירים 2000״ והיו מעט מאוד זיופים שלא מצביעים על בעיה חד משמעית בקלאצ'ים, בנוסך אבי התייעץ עם קולגה ש…
הודעה אחרונה מאת IsraCar,