Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כיצד לשמור על רכב עם מושבי עור שעומד יום אחר יום, מבוקר עד ערב, בחניון בשמש חזקה?

Danny13
מעבר לפיתרון נפתר ע"י היו זמני בומבה,

פוסטים מומלצים

יש רכב שאני מעוניין לרכוש אבל יש לו מושבי עור. מעולם לא החזקתי ברכב עם מושבי עור אבל במעט שנסעתי ברכבים כאלו, שמתי לב שקשה לשבת עליהם בקיץ....

אם אני מחנה רכב ב-9 בבוקר ביולי בשמש, כשאגיע לרכב ב-14:00 להפסקת צהריים, לא רק שיהיה חם מאד בפנים - אי אפשר יהיה לשבת על עור לוהט וכעבור שנתיים העור ייראה דהוי ומרופט. 

מה ניתן לעשות? לכסות את הרכב מדי יום זה לא פרקטי. יש לאנשים פה עצות מניסיונם?

תודה. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם הרכב בהיר והמזגן טוב - כיסוי על השמשה יספיק ותוך 2 דקות המושב יהיה לא רותח.

גם במושב בד מאוד חם אחרי שרכב עומד יום שלם בשמש.

מניסיון, כבעל רכב עם מושבי עור שחורים, וגם רכב עם מושב משולב בד ועור (העור בצדדים)

מזגן טוב פותר הכל.

לגבי שמירה - יש חומרי הגנה שמורחים אחד לכמה חודשים.

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני כשעה, Danny13 כתב:

לכסות את הרכב מדי יום זה לא פרקטי

למה לא פרקטי?

רק כי 99.9 אחוז מהציבור לא משתמש ?

פעם זה היה מקובל חברתית.

היום כבר לא.

המאמץ הפיזי להלביש ולהוריד, אינו הנושא לדעתי.

אני למשל, קניתי כיסוי לאחר רכישת רכב לפני שנה וקצת.

מאז השתמשתי בו אולי 10 פעמים.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כאשר הרכב היה חדש מהניילון רציתי לפנק אותו בכיסוי. (לשמור על ההשקעה, עלק)

בסוף יצא שאני...

1)  עצלן-דחיין , כמו הרוב.

(למרות שחשבתי שלא אהיה כזה). 

2) כי זה לא מתאים לאורח החיים העכשווי. רוצה לצאת מהבית להכנס לאוטו וליסוע.

דווקא במקומות עבודה של 8 עד 5 , עם חניון שמור - מוסדר - צמוד. כיסוי רכב יכול להתאים הרבה יותר, לדעתי.

אני לא עד כדי כך מזניח הגנה מהשמש,

מגן "משקפיים" פנימי,  חובה עבורי בכל עצירה של יותר מחמש דקות , בשמש קיץ.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תחנה בניגוד לשמש, בשעה שבה אתה יוצא לרכב. (כלומר שהשמש תפגע בגב המושבים ולא בקדמתם)

תשים כיסוי על השמשה הקדמית.

יש כל מיני חומרים לשמור על העור.

• אהבתי 2
  • רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• פיתרון

לגבי כיסוי רכב, יש פתרון ביניים בדמות כיסוי כזה, שלוקח לשים כמעט אותו הזמן של הכיסוי משקפיים, והוא עושה עבודה טובה יותר
https://fogelshop.com/חנות/מגני-שמש/מגן-אקטיב-שמש-סאן

יש כזה שגם מכסה את החלונות הקדמיים שהוא באמת נהדר, אבל צריך לעגן אותו לגלגלים אז זה כבר באמת קצת טרחה להרכיב

בנוסף כמו שאמרו לך, לכוון את הרכב כך שהשמש לא תפגע במושבים בשעות שלפני שאתה מגיע לרכב (קל לבדוק עם suncalc.org, אשמח להסביר בפירוט), גם אם זה אומר שאתה מחנה בבוקר ישר לכיוון השמש

אפשרות נוספת, פשוט לשים סדין לבן על המושב בזמן החנייה

עריכה אחרונה על ידי היו זמני בומבה
  • אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עצה מניסיון:

יש לי רכב עם מושבי עור שחונה הרבה בשמש, אני משקיע 10 שניות כל יום בהנ חה של כיסוי כסוף מתקפל כזה על החלון, זה גם מוריד את הטמפרטורה באוטו וגם בעיקר מונע את השמש הישירה על המושבים, אחרת המושבים הם סיוט ! 

כך תשמור גם על העור וגם על חלקי הגוף החשופים שנוגעים העור הרותח, והעור בהחלט הופך רותח.

בנוסף בשביל לשמור על העור אני משתמש במשחת וקס של טרטל (צבע ירוק) ומורח על חלקי העור פעם בשלושה חודשים, אחרת עם הזמן העור יתייבש ויתחילו סדקים וקרעים, שים לב שאם אתה קונה משחה אז תקנה משחה לשמירה וחידוש של העור ולא חומר ניקוי כי הם עושים עבודה אחרת לגמרי והחומר שמנקה לא בהכרח נועד לשמירה אלא רק לניקוי כשמו כן הוא.

במבט לאחור או במבט לעתיד אם תהיה לי אפשרות לבחור בין סוגי המושבים בקניה של הרכב הבא שלי אז הייתי מוותר על המושבים מהעור, הם פשוט לא פרקטיים לארץ שטופת השמש שלנו.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

משחת וקס של טרטל יעודית לעור?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני שעתיים, EliC25 כתב:

משחת וקס של טרטל יעודית לעור?

turtel wax luxe leather

זה השם של התכשיר, בקבוק ירוק. 

התכשיר גם מנקה את העור וגם משמן אותו ומונע התייבשות וסדקים.

עולה בסביבות 65-65 שקל ומספיק להרבה מאוד טיפולים, תלוי כמובן במה שאתה מטפל בו, אם אתה מנקה רק מושבים ברודסטרית קטנה אז יחזיק לך 3 שנים, אם אתה מנקה את המושבים והדיפונים והדש בורד במרצדס ויטו 10 מקומות אז יגמר לך באותו יום.

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...