Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שני כבלים למקרר נישא עם אותו מתח ביציאה, אחד עובד השני לא

HB

פוסטים מומלצים

יש לי מקרר ברכב של indelb. רכשתי כבל נוסף, שניהם נותנים לי ביציאה מתח של 13.5V. אחד עובד והשני נדלק והמאוורר עובד אבל המדחס מסרב לפעול ואין קירור. יש למישהו מושג מה יכולה להיות הסיבה?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הלך המדחס, ככל הנראה עקב בריחת גז, ולכן כל המקרר לפח.

קרה לי לפני כמה חודשים עם מקרר ותיק ויקר של Waeco. במעבדה אמרו לי שאין טעם לתקן, והמליצו לי לקנות מקרר סיני במקום וכך עשיתי.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 10 דקות, amosbmw כתב:

הלך המדחס, ככל הנראה עקב בריחת גז, ולכן כל המקרר לפח.

קרה לי לפני כמה חודשים עם מקרר ותיק ויקר של Waeco. במעבדה אמרו לי שאין טעם לתקן, והמליצו לי לקנות מקרר סיני במקום וכך עשיתי.

כנראה שלא הבנת מה כתבתי, המקרר עובד עם כבל אחד אבל לא עובד עם השני. למה לזרוק מקרר שעובד?

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הבנתי ממך שרק המאוורר עובד ואין קירור. זה מה שקרה אצלי.

אז כנראה מגע לא טוב באחד הכבלים.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

IMG_20241014_000445.thumb.jpg.b090f577a45284ef923312f263e44214.jpg

כזה כבל?

צורת הפלג זהה בשניהם? אולי יש איזה מתג לחיצה בצד המקרר שהפלג של הכבל לוחץ עליו. 

חוץ מזה אם הכותבות לא הפוכה לא יכול להיות כלום. זה רק כבל. או שהוא מעביר חשמל או שלא מעביר. לא יכול להיות שחלק מהצרכנים עובדים וחלק לא בגלל כבל. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

המדחס כמובן צורך יותר זרם ואולי כבל אחד לא מצליח לספק את הזרם הנדרש.

יש לי כמה כבלים כאלה בצד אם תרצה לנסות עוד.

עמוס

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם הכבל לא יכול להעביר את הזרם הנדרש (נגיד חתך מולכים קטן מידי) זה לא אומר שהמדחס לא יעבוד בכלל. המדחס ינסה להניע, יזרום בכל זרם גבוה, הכבל יתחום, תהיה המסת הבידוד ורק אחרי שמישהו ישרף ויגרום לנתק, הכל יפסיק לעבוד.  זה לא שצרכן עם הספק גבוה לא יעבוד וצרכן אחר עם הספק קטן (מנורה שהוא ציין) כן יעבוד. 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אתה כמובן צודק. יחד עם זאת, נתקלתי במצבים של מגע לא טוב בשקע המצית, ככה שהמתח החשמלי לא רציף. והמדחס צריך קצת יותר זמן על מנת להתחיל לעבוד בכלל, אז אולי אם הוא מקבל מתח שנייה כן שנייה לא אז הוא לא מצליח להיכנס לעבודה.

עמוס

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 17 שעות, Buki כתב:

IMG_20241014_000445.thumb.jpg.b090f577a45284ef923312f263e44214.jpg

כזה כבל?

צורת הפלג זהה בשניהם? אולי יש איזה מתג לחיצה בצד המקרר שהפלג של הכבל לוחץ עליו. 

חוץ מזה אם הכותבות לא הפוכה לא יכול להיות כלום. זה רק כבל. או שהוא מעביר חשמל או שלא מעביר. לא יכול להיות שחלק מהצרכנים עובדים וחלק לא בגלל כבל. 

אכן כן

לפני 17 שעות, amosbmw כתב:

המדחס כמובן צורך יותר זרם ואולי כבל אחד לא מצליח לספק את הזרם הנדרש.

יש לי כמה כבלים כאלה בצד אם תרצה לנסות עוד.

זה גם מה שאני חשבתי אבל אז קראתי את מה שהמוכר כתב

"SpecificationsInput:DC 12V to 24V ;Output:12 Volt; 12V/24V Portable Car Refrigerator.Built-In 15A Fuse;Wire gauge: 18 AWG Hevy Duty Power Cable;DC Power Cable Lengh:2/3/4 Meters /6.56 ft ;100% pure copper wire to provide stable current for your devices. Weatherproof ,Double PVC jacket, Best overheat protection,Tested 10000+ long Bend Lifespan.Flexible and Wear-resistant,Durable."

כלומר המקסימום זרם מהכבל הוא 15 אמפר בגלל הפיוז? 

עריכה אחרונה על ידי HB
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...